Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: T-bana i Gbg

Tuesday, January 17, 2012

T-bana i Gbg

Somnade gott igår och sov som en stock ända tills 3.38. Sen var den sämre med sömnen, men det känns ändå som jag sovit bättre än på mycket länge här hemma. Är öm och stel. Gött! Var länge sen jag hade mig en ordentlig släng av träningsvärk. Sen var det ju inte till någon som helst fördel att det var snorhalt ute, men jag klarade mig både till och från jobbet utan benbrott.

Det var värre med piggheten under eftermiddagen. Satt på möte/föreläsning mellan 13 och 15 och det var banne mig inte lätt att hålla sig vaken... trots att det var mycket intressant. Vad ska jag göra åt denna återkommande eftermiddagströtthet som kommer varenda jäkla dag?


Det pratas om tunnelbana i Göteborg idag. Motiveringen lyder: Spårvägsnätet i centrum har nått sitt kapacitetstak och kväver sig självt. En viktig förutsättning för att ett framtida Göteborg ska fungera är snabb kollektivtrafik mellan gamla och nya delar.

Såklart finns det både fördelar och nackdelar med detta. Väder och vind är ju en sak som talar för tunnelbanan och det kan ju dessutom gå snabbare. Dock är mycket av stan grundat på lera och berg vilket ju försvårar bygget och gör att kostnaden stiger. Själv ser jag en annan nackdel och det är att man missar mycket av staden. Hur kul är det att sitta och stirra rakt ut i ingenting på en tunnelbana? Trots att jag varit i Stockholm mycket vet jag knappt fortfarande hur man tar sig mellan Slussen och medborgarplatsen trots att det ligger typ på samma gata. I Stockholm åker alla tunnelbana överallt just för att man helt enkelt inte vet hur man tar sig från punkt A till punkt B annars. Sen känns det ju betydligt läbbigare med tunnelbana. Att åka hem från krogen själv mitt i natten är ju helt och hållet uteslutet med tunnelbana, medan det med spårvagn faktiskt känns lite tryggare även om det inte heller känns helt säkert och bra. Sen är det ju charmigt med vagnarna i sig. Men... T-bana som ett komplement till spårvagnarna är kanske inte helt dumt. I alla fall inte om man ska ta sig fram i vardagen. Att tjäna tid på resan till och från jobbet är väl inget någon tackar nej till. Ja vi får la se var detta slutar. Det lär ju inte ske i mon i alla fall.

Nu ska jag ta tag i lite städning. Måste ju va fint här på fredag när min baby kommer.

Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Anonymous said...

Stirrar man inte ut i ingenting om man åker spårvagn mitt i natten.
Dessutom skulle inte alla sträckor vara under marken i en tunnelbana.
Anledningen till att man skall ha tunnelbana i Göteborg är för att åka med spårvagnen från en förort till en annan kan ta upp till en timme. Skulle man få tunnelbana skulle restiden förkortas med över 20 minuter. Vilket skulle ge folk mer tid till annat än att sitta på en spårvagn i tid och evighet och fler skulle vilja åka till olika stadsdelar och fler skulle vilja åka med kollektivtrafiken.