Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Julpyssel

Monday, December 12, 2011

Julpyssel

Som alltid en helt fantastisk helg med grabbarna Velander... men den började i kaos. Jag och Helén drog från jobbet strax efter 12.00 och tänkte att de där vädervarningarna var helt överdrivna. Men icke! Efter en bit fick jag ett sms av Daniel som undrade hur det gick i stormen som var värre en den förrförra helgen när jag vart fast i Örebro. Jag och Helén tittade på varandra. Va? detta är väl inte så farligt. Men ju mer vi närmade oss Göteborg desto värre blev det och tillslut var utsikten bara regnyrsel och blåsten slet hårt i bilen. Jag insåg ju att jag inte skulle hinna lämna av Helén och hinna ut till Damco innan daniel skutade så vi bestämde att jag skulle plocka upp honom vid Vågmästareplatsen istället och tur var väl det. Det var kaos när vi kom in i Göteborg. Jag lyckades tillslut hitta en parkering vid Kvilletorget och där släppte jag av Helén som skulle med bussen. Sen skulle jag ta mig över korsningen till grillen på andra sidan. Det är inte många meter men med den trafikkaos som rådde tog det mig säkert en halvtimma. Bilar stod kors och tvärs i korsningen och alla gormade och tutade.

Kom över och tänkte det skulle bli perfekt i tid för att Daniel skulle komma. Men icke. De satt också fast i trafikkaoset som visade sig bero på att de stängt Älvsborgsbron på grund av vädret. Jag satt i bilen och frös i närmare en och en halv timma innan Daniel knackade på rutan.

Inte världens stabilaste gran kanske
Sen var det ilfart till fritids där stackars Dennis trodde han var övergiven. Nu hade ju såklart Daniel ringt dit, men han var lite skraj ändå. Vi anlände väl Tuve ca 18.30. Över två timmar senare än planerat. Kvällen blev i mysets täcken och Dennis somnade ganska snart på soffan under filten.

Grisarna dansar kring tomten
Lördag var det julpyssel. Jag och Dennis klädde granen och ställde ut tomtarna och sen var det dax för pepparkakshuset och pepparkakor. Ana att jag hade ont i händerna och fingrarna efter att ha klämt ut den hårda kristyren så killarna (Dennis och grannen Alex) kunde fästa nonstop på hela taket. Mer mys och sen var det natter igen.

Söndag morgon och vi vaknar till sommar! Eller åtminstone vår. Varmt och vitblå himmel. Dagen gick såklart alldeles för fort och vid 17.00 åkte jag hem och möttes av ett halt och snöprytt Örebro. Inga mängder kanske, men jag hade hellre haft det som i Göteborg såklart.

Så fort jag kliver innanför dörren längtar jag tillbaka. Det är inte meningen att jag ska sitta här i tråkiga Örebro när jag har en sån mysig liten familj där nere. Måste åtgärdas illa kvickt!


Image and video hosting by TinyPic

No comments: