Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: October 2009

Saturday, October 31, 2009

Här brinner ljus för er...

... Rolle, farmor och Sonja som lämnat oss i år.
Ni är saknade.

Nosferatu

Jag brukar läsa Expressen Dokument, som faktiskt ganska ofta tar upp väldigt intressanta grejer. Idag handlar det såklart om vampyrer och Dracula.

"Ursprungligen tycks vampyren ha varit resultatet av ett samlag mellan två oäkta barn. Avlad i synd var bastarden dömd att vistas i sitt eget privata helvete, ständigt törstig, ständigt på jakt. Vampyren, sas det, fruktade bara korset, oblaten, silvret och den spetsade hasselkvisten."

Bestämde mig för att göra ett eget litet dokument.


En historisk person, en furste vid namn Vlad Tepes Dracul, levde under 1400-talet i Transylvanien och hans grymhet var monsteruös. Dracul betyder djävul. Tepes betyder spetsare och detta tillnamn hade fursten fått efter sin vana att spetsa misshagliga personer levande på pålar.

"The Vampire" av John Staggs (1810)

His jaws cadaverous were besmear'd
With clott'd carnage o'er and o'er,
And all his horrid whole appear'd
Distent, and fill'd with human gore!


Fursten Dracul samt John Staggs dikt, som sägs vara den första som beskriver "den riktiga" vampyren gav Bram Stokes inspirationen att skriva boken om Dracula. Det var även denna dikt som 1818 inspirerade Mary Shelly att skriva romanen om Frankenstein (1818).


Min alldeles egna kopia av Bram Stokes "Dracula" (1897) är en utgåva från 1980 som jag köpte i en antikaffär på en semesterresa till Tjörn för ca 12 år sen. Trots att man hört historien om Dracula förut var jag helt tagen av boken och läste ut den i ett streck.

Stumfilmen "Nosferatu, en symfoni i skräck" (1922) skulle bli en filmatisering av boken, men F.W Murnau lyckades inte få rättigheterna till historien, varpå han gjorde små ändringar i handlingen bl.a. bytte Dracula mot Nosferatu. Filmen var totalförbjuden i Sverige.

Den gamla vampyren var stiliga och högaktningsfulla, medan dagens vampyrer är otroligt vackra. Både kvinnliga och manliga. Lustigt nog har den kvinnliga vampyren alltid skildras genomgående som mer obehagliga och mer djuriska än de manliga vampyrerna.


Om dagens totala vampyrhysteri skriver Anna Höglund, doktorand i litteraturvetenskap vid Växjö universitet, har just slutfört en doktorsavhandling om vampyren som litterär figur (önskar jag kommit på den idén): Det är vampyrtrend. Det uppstår med jämna mellanrum en vurm för vampyren, när det skrivs mycket vampyrlitteratur och spelas in mycket vampyrfilmer. När vampyrer är i hetluften kan man se mönster i historien. Vampyrberättelsen blir till exempel mer aktuell i tider av social oro.

Vampyrernas historia är fascinerande... vampyrer är fascinerande. Jag älskar allt som har med vampyrer att göra och hoppas verkligen trenden håller i sig.

Cooldish


Jo, det är sant... jag sitter faktiskt med både mössa och sjal på mig under filten i soffan. Jag har extremfrusit hela dagen och efter jag kom hem från mamma behöll jag hatten på.

Värmeljus brinner nu överllt i vardagsrummet... säkert 10 stycken + en del doftljus, jag har en prickig mugg med rykande blåbärste framför mig och jag lämnar inte platsen under min lurviga fleecepläd i första taget.

S-T-U-P-I-D

Fem män upptäckte i morse på Arlanda att de väntade på samma kvinna från Thailand som de träffat på internet. Alla hade de skickat henne 13 000 kronor till flygbiljetten. Men någon kvinna dök aldrig upp.

Kan inte förmå mig tycka synd om dessa herrar. Är man så dum, rent ut sagt, att man skickar 13 000 kronor till någon man aldrig träffat, får man nog faktiskt skylla sig själv.

En av männen hade till och med sig en ring, som säkert kostat en del den med.

Foooooools.

... och samtidigt... någonstans i Thailand... sitter en kvinna 65 000 kronor rikare och hånler åt sina offer på flygplatsen i Sverige.

Kycklinglevergryta

Kom precis hem från mamsen där jag varit och inmundigat en av mina favoriter... kycklinglevergryta med ris och lingonsylt. Det är bara hos mamma jag äter detta eftersom jag tycker det är alldeles för äckligt att handskas med lever och ingen annan kan göra det så gott som hon gör det (antar jag eftersom jag inte tror jag blivit erbjuden det nån annanstans heller).

Ikväll blire nyponsoppa med glass och madelbiskvier... Mumsfillibabba. Jag längtar.

All Hallows Eve

Halloween får mig att tänka på en alldeles speciell tid för länge sedan när jag, Cillan och Sussi var väldigt inne på Type O Negative och Peter Steele. Det är vi ju självklart fortfarande, men detta var en alldeles speciell tid som jag tyckte väldigt mycket om. Kanske när jag tänker efter, den bästa tiden hittills på ett sätt.


She's in love with herself
- she likes the dark
on her milk white neck
- the Devil's mark


Now it's all Hallows Eve
- the moon is full

will she trick or treat
- I bet she will

she will - happy halloween - baby

She's got a date at midnight
- with Nosferatu

oh baby, Lilly Munster
- ain't got nothing on you


Well when I called her evil
- she just laughed

well cast that spell on me
- boo bitch craft


Yeah you wanna go out 'cause it's raining and blowing
you can't go out 'cause your roots are showing
dye em black - dye em black

Låt kidsen käka godis på Halloween

Med titeln: Föräldrar gör sina barn feta av godis, debatterar André Persson och Thomas Hedlund på Newsmill, om svenskarnas överkonsumtion av godis och läsk.

Vi svenskar drar i oss 17 kilo godis per person och år, vilket är dubbelt så mycket som genomsnittet i EU. Idag är uppskattningsvis 30 000-50 000 barn i Sverige så feta att de riskerar att dö i förtid på grund av följdsjukdomar som diabetes, cancer eller hjärtinfarkt. Wow... scary.


André och Thomas skriver: Vuxna måste föregå med gott exempel. Och vad vore väl bättre än att låta Halloween bäras upp av andra kulturella förtecken än ett veritabelt godisfrossande. Varför inte börja med att redan den här helgen besvara "Trick or treat" med en banan eller ett äpple?

För att det skulle göra Halloween tråkigt såklart. Det är ett solklart problem att ungarna äter sig till sjukdomar, men varför dra in Halloween i detta? För att få det lite mer intressant och få igång debatten just nu kanske, men är inte Halloween ett av de tillfällen man faktiskt kan unna sina barn att äta godis?

Min pappa hade ett skåp i vardagsrummet som var låst med nyckel. På lördagar och endast lördagar öppnades skåpet och jag fick ta en glasflaska med Coca Cola och välja från godiset vad jag ville ha. Lördagar var lika med godis... andra dagar var det inte tillåtet.

För att komma åt problemet med överkonsumtion av godis, tror jag det bästa sättet är att ta bort det från vardagen. Förlägg ätandet till en dag på helgen och högtider. Gör det till lyx och lär barnen att det endast är något man ska avnjuta vid speciella tillfällen. För inte ska vi väl ta bort godiset helt? Nä, låt ungarna frossa i godis på Halloween.

Damen och Chokladen

Denna underbara bok fick jag av Cillan och CiBag när jag fyllde för kanske 2 eller 3 år sen. Edward Monkton är ett geni av sitt slag måste jag nog säga. Tänkte jag skulle dela med mig av denna underbara bok.














Foo Fighters - Wheels

Eftersom jag älskade Nirvana när det begav sig, försökte jag verkligen gilla Foo Fighters, men lyckades aldrig fastna. Senaste dagarna har en ny video med bandet spelats mer och mer på MTV. Vilken ripoff. Det är ju Tom Pettys "Learning to Fly" rakt av i versen. Blir irriterad varje gång jag hör den (dels för att det låter snott och dels för att jag inte heller gillade originalet). Lyssna själva.

Innergården får nytt utseende

Jag har inte sett innergården i dagsljus på hela veckan. det har varit kolsvart både när jag gått till jobbet och när jag kommit hem. Att det jobbats därute har jag fattat, men döm om min förvåning när jag kollade ut i morse och det såg ut som en helt annan gård.


Där det förut var gräs är nu gångar och asfalt och där det var parkering är det nu gräs. Blir nog urtjusigt när det blir klart. Framför mitt hus... där målarliften förstörde plattorna för ett tag sedan ligger nu asfalt. Inte direkt tjusigt runt omkring, men man kan ju hoppas de fixar till det till våren i alla fall.

Schwein-grippe Impfstoff

Man ska såklart inte träna hårt samma kväll som man tagit vaccin. Det säger sig självt eftersom man sprutar in influensa, dock i mindre dos, dock ändå virus i kroppen.

Jag hade inte planerat ta sprutan igår, men vad jag hade planerat var ett styrkepass och eftersom jag inte kände ett skit av några biverkningar körde jag på. Vad som hände då var att kort efteråt började min arm värka. Det är inte så farligt dock. Känns mer som lite värre träningsvärk i axel/triceps och det sitter fortfarande i nu på morgonen. I övrigt mår jag precis som vanligt hittills i alla fall.

Antalet fall av influensan sägs vara på väg uppåt. Förra veckan rapporterades 397 fall. Jag vet inte riktigt vad statistiken ska säga oss eftersom vi egentligen inte har en aning. Många ligger hemma och är sjuka, men hur många testas egentligen?

I tidningen kan vi läsa om Bob, som blivit hemskickad från vårdcentralen, trots sina symtom och nu vårdas med konstgjord lunga. På nåt sätt känns det som allt detta vaccinationstjafs är förenat med en otrolig dubbelmoral. Att gå ut med att alla ska vaccinera sig och få det att låta som om man bryr sig så himla mycket om folk, medan det i själva verket känns mer som om man försöker minska trycket på vården och därmed hålla ner vårdkonstnader. Bob är ju inte den enda som blivit hemskickad och sedan blivit riktigt sjuk.

Nog om influensa och vaccin för idag. Nu väntar en runda i Varbergaspåret för H(ell) Svärd.

Friday, October 30, 2009

Voddler

Voddler är en internetbaserad video on demand-tjänst och mediaspelare under utveckling av ett svenskt företag. Registrerade Voddleranvändare med bredbandsuppkoppling kan genom Voddler gratis och lagligt streama film och TV-program från Internet. Den 28 oktober 2009 släpps tjänsten i Sverige till allmänheten.


Aldrig hört talas om Voddler fören idag. Fick en gratis invite genom Bredbandsbolaget (ibland, men mycket sällan är de riktigt bra att ha). Ska tydligen va som Spotify fast med film och TV-serier. Det är ju beaming!

Dock får jag det inte att funka. No server detected är allt jag får upp. Damn. Hoppas det är nåt tillfälligt.

Huggen

Jaha, I did it... vaccinerade mig alltså. Känns inte helt bra att jag svikit min egen vilja att inte ta, men solidariteten mot mina patienter tog överhanden. Darn!

Efter ca en timma domnade handen bort och jag fick en attack med otroligt illamående, men nu känner jag inte ett skit. Inte ont i armen eller någe. Hoppas det håller sig så.

Friday = Chocolateday

Tack och lov att det är fredag. Fått minimalt med sömn inatt med. Konstigt nog har det inte varit några problem någon morgon med att kliva upp klockan 5.00. Tröttheten tycks komma så fort jag sätter foten innanför dörren på jobbet, sen vandrar jag omkring i ett töcken tills det är dax att gå hem.

Spenderade min vakna tid i natt med att fundera på vilken choklad jag ska köpa idag. Kom inte fram till nåt. Är sugen på alla sorter.... Malteaser, M&M's, Kinapuffar, Naturgodisnötter i choklad, Maraboukakor (och kolabönor)... ja, allt man kan tänka sig. Varför finns inte marabouchokladen på lösvikt? Eftersom jag vill ha av alla sorter skulle det bli en himla massa choklad om jag skulle köpa en 100-grammare av varje. En mycket viktig fråga för företaget att fundera på faktiskt. Hmm, ja, jag har ju några timmar på mig att bestämma mig.


Tangentbord av Michael Sholk, designer bosatt i St. Petersburg. Tur jag inte har ett sånt, för då skulle inte bli mycket kvar att skriva på.

Thursday, October 29, 2009

Mannen med minne

Mannen utan minne är nu åter i Tyskland sedan i morse.

Recap för er som inte hängt med:
Mannen utan minne vaknade upp på sjukhuset UMAS i Malmö i september, efter en stroke. Han påstod då att han hade tappat minnet – han kom inte ihåg något från sitt tidigare liv.
TV3:s ”Efterlyst” tog upp fallet och mannen vädjade till folket att hjälpa honom ta reda på vem han var. I tisdags surfade han på en dator på stadsdelsförvaltningens kontor i Malmö. Personer såg då att mannen utan minne gick in på sin egen hemsida. På webbplatsen poserar han framför en svart Mercedes av sportmodell. Där finns också bilder på släktingar och en vit tegelvilla.


Nu till min fundering... Denne man, Mahmoud Houssein, 65, ska alltså vara asylsökande i ett annat land än Sverige varpå han utlämnas. Att fejka ett förlorat minne är väl ett ganska smart drag i sammanhanget om han nu misstänker sig inte få asyl eller inte orkar med processen längre. Så länge ingen visste vem han var, hade han kunnat bygga upp ett nytt liv här i Sverige och till och med få hjälp till det eftersom vi i Sverige hjälper those in need (även om man kan ha åsikter om hur bra hjälpen är).

Men... om man vill lura folk att man inte minns och därmed få en möjlighet att leva ett lugnt liv i ett nytt land... varför då i hela fridens namn vara så urbota dum så man går ut i pressen och i TV, visar upp sig och ber om hjälp? Nu blåste han sig själv genom att besöka sin egen hemsida, men det var väl bara en tidsfråga innan någon känt igen honom. Smartast hade väl varit att hålla sig så långt ifrån uppståndelse som möjligt.

Jadu, Mahmoud... där rök den chansen. To bad.

Oldies

När "Mannen med den vita hatten" (den sure jäkeln som kommenterade på inlägget om Kent) ifrågasatte min banner, som jag vet inte är den vackraste som finns och som, ja, är gjort i mspaint i brist på andra program) kom jag att tänka på gymnasiet då jag gick mediaprogrammet och att jag faktiskt läste layout en termin. Min och Johannas (på bilden nedan) första collage var en Halloweenbild. Den bestod av clipart av ett skelett, en fladdermus och en gravsten. Vet att jag har den kvar nånstans så jag bestämde mig för att leta reda på den, men hittade den tyvärr inte.

På denna tiden var webcam nåt alldeles nytt på skoldatorerna och vi hade mycket skoj med dessa. Se bara själva, haha.


När jag letade hittade jag också alla mina sparade kort från ämnet foto. Här en urtjusig bild på en ung Hanna Brillorm.


Det ni ser till vänster om mitt nylle är en dreadlock. Ja, jag hade en enda. Jag virkade dreadlocks i håret på min vän John och övade genom att göra en på mig själv. Den hängde med ett tag. min ssyster kämpade sen gott med en flaska balsam och fick faktiskt ut den.

Nu ska jag fortsätta mitt letande efter halloweenbilden och med lite tur får ni se konstverket senare.

Efterlysning på Aftonbladet

I högerspalten syns en ruta där man kan man läsa:

Efterlysning









Har du opererat ögonen
med laser
för minst fem
år sedan? Mejla!

Ska jag maila? Jag opererade mina ögon med LASIX typ 2002 och det är det absolut bästa jag gjort i hela mitt liv. Ser som en hök (vad jag vet i alla fall) utan vare sig linser eller glasögon.

Men vad är det man ska mejla? Ett ja bara? eller vad är de ute efter?

Torsdagar

Det är en alldeles speciell känsla som infinner sig varje torsdag. Det känns som hela världen saktar ner och börjar förbereda helg. Knappt några bilar på vägen till jobbet, lugnt i alla korridorer på sjukan och nästan öde ute när man går hem.

Själv får jag ett helt annat lugn när torsdagen kommer. Det är en så skön känsla på nåt sätt. Trots att det kan vara extremt jobbigt på jobbet även dessa dagar, känns det inte som att det gör så mycket. Det är sista heldagen för veckan.

Slutsats: Jag gillar torsdagar skarpt!

Insomnia

Efter ännu en vaken natt börjar jag helt tappa orken att ens röra mig. Vad är detta? Sova är ju nåt jag absolut inte brukar ha problem med. Jag känner verkligen hur beroende jag är av mina 7 timmar per natt för att funka.

Wednesday, October 28, 2009

Måste kännas surt

... att vara de som åker dit för nånting alla gör. Som i detta fallet då Elgiganten. Ungefär som ICA och skandalen med det ommärkningen av köttfärs för ett tag sedan. Alla inom elektronik vet att detta förekommer mer ofta än sällan, liksom alla som jobbar med kött vet att alla affärer märker om sin köttfärs.

Det är ju egentligen helt sjukt att det är så. Borde det inte finnas någon lag mot detta? Sätt dem i finkan för sjutton. Köper man något nytt, ska det väl det väl ändå vara nytt och inte renoverat begagnat. Helt skadat.

Kosmoskatten

Jag hade helt glömt bort Doktor Snuggles och Kosmoskatten tills Bäjb påminde mig idag. Det var klass på barnprogrammen förr. Doktor Snuggles sändes i två säsonger, 1979 och 1981 på SVT1, med totalt 13 avsnitt.

Jag älskade Snuggles... men jag var inte så förtjust i Kosmoskatten. Tyckte berättarrösten var mest irriterande och jobbig.

Kommer jag inte på nåt annat kanske jag ska köra ett Doktor Snuggles-maraton i helgen... Finns de på torrent tro?

Jag spyr på Kent

Skit också... Kent har släppt ett nytt album... "Röd". Jag kan nog gå så långt som att säga att jag hatar Kent. De är Sveriges svar på Coldplay. Deppig intetsägande musik, som på nåt konstigt sätt kommer undan med att vara "djup". Själv får jag panik när jag hör Kents musik. Det drar och gör ont i hela kroppen. Jag såg nya videon "Töntarna" i morse och den var prick lika trist som musiken.

Från Marcus Larssons recension i aftonbladet:

"Det är synthljud som stör och borrar sig in i huvudet. Det är stämningar som påminner om Vangelis soundtrack till science fiction-filmen ”Bladerunner”. Det är monotona och släpiga discobeats. Det är en Jocke Berg som sjunger om ”dom” och om att hänga nån högt och om att vara lite utanför. En godkänd tristess."

Från mig får de dock inte ens godkänt. Dessutom sjunger de på svenska, vilket ger dom ytterligare minuspoäng. Jag menar... vad är detta?
å häng dom högt
Så häng dom långsamt
Men häng dom högt
Jag kräver hämnd
En tidig morgon
Född till tönt

Så lägg dig ner och sov, lilla syster
Bara lägg dig ner och bida din tid nu
Jag vet, du vet vad som måste ske nu
Jag tror stenhårt på din plan
Häng dom högt, häng dom högt

När du grät på festerna
Var jag aldrig bjuden in
Du föll isär inför gästerna
Jag byggde upp dig bit för bit, igen
Bit för bit, igen
Bit för bit, igen

Så blev jag expert på att vänta själv
Man vänjer sig snabbt, man väntar på nån
Glasögonormen reflekterar ljus, skjutsar dig hem, villkorslöst
Bakpå min cykel höll du mig, som i kramp
Du landade hårt, du var nog alltid sjuk

Lägg dig ner nu och sov, lilla syster
Bara lägg dig ner och bida din tid nu
Jag vet, du vet vad som måste ske nu
Jag tror stenhårt på din plan
Häng dom högt, häng dom högt

När du grät på festerna
Var jag aldrig bjuden in
Du föll isär inför gästerna
Jag byggde upp dig bit för bit, igen
Bit för bit, igen
Bit för bit, igen
Bit för bit, igen
Bit för bit, igen

Danzigklassikern funnen!

Fick ett samtal från lovely Cillan när jag var på Ekersch. Hon var på Rockhouse med systerdotter Amanda och hade hittat min kära Danzigmunkis!!!


Hon erbjöd sig köpa den åt mig, men jag vill nog prova den först för att försäkra mig om att inte modellen är b, men å vad jag ska köpa den så fort kommer dit. Det är fan på tiden jag får mig en såndärna jag velat ha i hela mitt liv.

VARNING! Low battery

Känns det som om du inte får något gjort på jobbet?
Tja, det är förmodligen sant.
Det här är veckan då ingen utnyttjar sin fulla kapacitet.

Med så mycket som 50% ska produktiviteten minska denna vecka enligt artikeln i Aftonbladet. Jag bidrag till den statistiken detta år. Jag vet om det är omställningen till vintertid som är värst, eller det faktum att Chucky håller mig vaken om nätterna, men jag har nog aldrig haft så lite energi och så svårt att ta tag i nåt som just nu. Jag sitter mest och stirrar framför mig. Hjärnan känns som en klump urtuggat tuggummi. Kan inte fokusera på nåt. Det är riktigt otäckt att vara så totalt energilös.

Schemaändring gör mig snurrig

Det är lite förvirrande minst sagt. Jag har ju bytt schema denna vecka. Istället för att vara på avdelningen, och därmed börja 7.00, måpndag och tisdag är jag det nu måndag och onsdag. Kändes jättekonstigt redan igår att gå senare till jobbet och jag trodde hela dagen att det var onsdag. I dag känns det ännu knepigare. Idag ÄR det onsdag och jag är tidigare på jobbet. Head's spinning. Men man lär sig väl.

I dag var det kallt. Självklart, trots att jag har en termometer, missade jag detta och klädde mig som jag gjort tidigare mornar, då det varit 7 plus. Skakade hela vägen till jobbet. Det var jättefint ute dock... glimmade av frost på gatorna och allt hade en svag nyans av vitt. Rent ut sagt vackert.

Nu är det dax att ta tag i lite arbete... pust.

Why won't Chucky leave me alone?

Chucky var hos mig i natt med, men låg bara still breve mig och sov. Han var nästan lika skrämmande fast han bara låg där. Som tur var hade storebror bestämt sig för att lämna mig ifred.
Varför kan inte Chucky göra det med? Han ska ju inte på något sätt tro att han får flytta in.

Jag har i alla fall fått lite mer sömn i natt och hoppas att dagen därmed blir lite bättre.

Tuesday, October 27, 2009

One of those sucky days

Fy, vilken dag, Misspepp på alla sätt och vis. Har känt mig varm, frusen, hängig, ledsen och trött. Jag kan bara hoppas allt känns bättre imon efter lite sömn. Det kan bara bli bättre eller vad är det man säger? (inte nåt jag direkt tror på dock).

Anna Book i Plastikkirurgerna ikväll

Hittills har jag ju lyckats missa detta program varenda jäkla vecka, men ikväll ska jag banne mig se när Anna opererar brösten i TV.

Anna Book har genom en magsäcksförminskning, diet och träning tappat 40 kilo i vikt och 48 centimeter i midjemått (well done, Anna). Efter 40 kg har man en del överflödig hud och jag förstår att hon ville lägga sig under kniven igen för att få bort det. Att hon sen passade på att fixa till lite annat samtidigt är väl inte så knepigt. Men det är brösten vi ska fokusera på... eller hur TV4 plus?

Chucky ruined my day

Bristen på sömn i natt har satt sina spår vill jag säga... jag har gått omkring som en levande död hela dagen. Jäkla Chucky... i natt må han ska lämna mig i fred.

En miljon
människor ska nu ha fått vaccinet. Jag är ensam kvar av mina kollegor att inte tagit vaccinet. Jag hade sån tur att jag vart nummer 11 och det går 10 personer på en flaska. Alltså inget att fundera på, för man blandar ju inte en ny flaska fören man har 10 personer att hugga i armen. De flesta har kännt sig hängiga. Vissa har haft så ont i armen att de inte kunnat röra den, en fick problem med svidande, rinnande ögon och i princip alla vart yrsliga och mådde illa. Ja, det måste va riktigt fina grejjer det där.

Besök av Chucky

Halva natten har jag varit jagad av Chucky-dockor... och inte bara en. Förutom en Chucky i Chuckys ålder fanns där även en tonårs-Chucky. Fy, va otäckt det var. De sprang omkring i lägenheten och kröp omkring i min säng. Var tvungen att gå upp två gånger i natt för att andras ut lite.

Som ni förstår har jag inte sovit direkt mycket eller bra. Somnade gott först vid 3-snåret och 2 timmar senare var det ju dax att gå upp. Så trött att jag mår illa.

Darn Chucky!

Monday, October 26, 2009

How to draw an owl

Step 1.
The first thing to do when drawing a cartoon owl is draw out the head shape which looks like an egg. Next add the facial guidelines and then draw a body circle shape which is a bit larger than the head shape.

Step 2.
Now you will draw the sides of the cartoon owls face which is rounded feather shapes. Once that is done use the facial guidelines you drew in step one to draw out the owl eyes as you see here. Be sure to color in the pupils.

Step 3.
You will now sketch out the actual shape of the owl's head which in this case it looks a bit flat on top. draw the busy feathered eyebrows and then an almond shapes nose and or beak. Draw the shape of the body or torso for your cartoon owl and then move to the next step.

Step 4.
Sketch out the shape and position of your cartoon owl's wings as you see here. Layer the lines to make the wings look full and attractive. When that is done draw an inner circle for the belly.

Step 5.
Here is your last drawing step and as you can see the only thing left to do here is draw out the cartoon owl's feet. He has three toes and three toe nails that need to be sketched in. One that is done you can detail and define the feet to make them look somewhat real. Erase all the guidelines and shapes that you drew in step one and move to the next step.



Step 6.
When you are done your bird should look like the one you see here. Color in the owl and you have finished your very own lesson on "how to draw a cartoon owl" step by step.