Revolutionerade matlådekoket också. Har länge funderat över fisk och hur sjutton man ska kunna få nåt annat än lax att smaka bra. Jag gillar ju fisk i allmänhet, men har hittills inte lyckats direkt bra med hemmakok av firre. Men... så kom jag på att jag hittat ett recept nån gång på Hemköp i Värnamo i en sån där hylla där man kan plocka på sig. Jag slog upp min alldeles för sällan använda kokbok och där var det. Ungefär såhär gjorde jag:
Bladspenat i botten på en form
Ett fiskblock (själv föredrar jag hoki framför torsk anyday)
Massa salt och peppar
En tetrapava Smooth Mushroom sås från Kelda
Ett konservpava champinjoner
Lite riven ost
Å så in i ugnen i 20 minuter på 225 grader.
Det doftar ljuvligt i hela köket. Receptet är tänkt som fiskgratäng och därför ska man ju egentligen ha potätmos i det hela, men det skippade jag. Tänkte kombinera med minimorötter istället. Det vattnas i munnen. Längtar som faen till matlådan i mon. /Chef Hanna
.............................................
Gött mos: Kommer möjligtvis ursprungligen från Falkenberg, eftersom de där, på torget, serverade ett mos som ansågs vara väldigt utsökt (50-tal).
1 comment:
Vad du är duktig "dotra mi", det receptet ska jag sno, och du mormors äppelmos var inte så dumt trots allt haha
Post a Comment