Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Gött mos

Monday, October 12, 2009

Gött mos

Fick en burk äppelmos (mycket fokus på äpplen idag tycker jag) av mormor sist jag träffade henne. Eftersom jag aldrig äter äppelmos har jag funderat mycket på vad jag ska med den till. Sen kom jag på't. Självfallet köpte jag mig ena liter naturell yoghurt som jag blandade ner't i. Toppade med lite russin, pumpakärnor och havregryn, precis som guma Cillan lärt mig och vips hade jag mig en alldeles utsökt supé.

Revolutionerade matlådekoket också. Har länge funderat över fisk och hur sjutton man ska kunna få nåt annat än lax att smaka bra. Jag gillar ju fisk i allmänhet, men har hittills inte lyckats direkt bra med hemmakok av firre. Men... så kom jag på att jag hittat ett recept nån gång på Hemköp i Värnamo i en sån där hylla där man kan plocka på sig. Jag slog upp min alldeles för sällan använda kokbok och där var det. Ungefär såhär gjorde jag:

Bladspenat i botten på en form
Ett fiskblock (själv föredrar jag hoki framför torsk anyday)
Massa salt och peppar
En tetrapava Smooth Mushroom sås från Kelda
Ett konservpava champinjoner
Lite riven ost

Å så in i ugnen i 20 minuter på 225 grader.

Det doftar ljuvligt i hela köket. Receptet är tänkt som fiskgratäng och därför ska man ju egentligen ha potätmos i det hela, men det skippade jag. Tänkte kombinera med minimorötter istället. Det vattnas i munnen. Längtar som faen till matlådan i mon. /Chef Hanna

.............................................
Gött mos: Kommer möjligtvis ursprungligen från Falkenberg, eftersom de där, på torget, serverade ett mos som ansågs vara väldigt utsökt (50-tal).

1 comment:

mamsen said...

Vad du är duktig "dotra mi", det receptet ska jag sno, och du mormors äppelmos var inte så dumt trots allt haha