Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Flytta annars får du inte en spänn

Tuesday, November 17, 2009

Flytta annars får du inte en spänn

– Vi jobbar inte med att tvinga folk att flytta. Men finns det ingen efterfrågan för en där man bor måste man fundera själv, säger Charlotte Palmborg, arbetsförmedlingschef i Hudiksvall.

Inte det, Charlotte? Att frånta någon a-kassa för att de inte tar ett jobb i en annat län som ofta innebär att man måste flytta anser jag vara prick just det. Tvång. Alternativet är ju att stå helt utan inkomst och hur många klarar det?

Det är väl inte så konstigt att endast 4 av 10 kan tänka sig flytta för att få ett jobb. Även fast större tiden av ens liv spenderas på just jobbet, betyder inte det att hela ens omvärld kretsar kring det. De flesta har ett liv utanför. Ett liv med vänner, familj och framför allt trygghet som gör att man mår bra. Ska man behöva ge upp precis allt?

Jag har hört historier där personer blivit satte i just denna flytta-annars-får-du-inte-en-spänn-situation. Personer som har en familj där partnern har ett fast jobb, men inte tjänar tillräckligt för att försörja hela familjen själv (för hur många har det?). En flytt ger två alternativ: 1. flytta i från familjen eller 2. ta med familjen, vilket troligen gör partnern arbetslös istället. Alternativ 1 borde inte ens få finnas och alternativ gör väl ingen nytta nånstans... förutom att den nya hemorten får ytterligare en arbetslös till statistiken och den gamla hemorten blir av med en. Löser detta problem?

Även om man inte har en familj eller där problemet blir som ovan tycker jag det är fel att tvinga folk till flytt. Riva upp folk från sina rötter kan aldrig bli bra om denne inte vill. Psykisk ohälsa är ett lika stort (kanske inte lika stort, men kan mycket väl vara större) och kostsamt problem som arbetslösheten. Men våra politiker tycks gilla att flytta problemen istället för att ta tag i dem och lösa dem.

Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

CiBag said...

Det där är fantamig helt sjukt! Buuuuu :(

BOnke said...

Det här är helt rätt. Det finns gott om folk med familj som veckopendlar och kan de så skall inte någon fisförnäm kunna påstå att det inte anstår denne och samtidigt låta någon annan betala bidragen.

Eva said...

BOnke: Att pendla 10 mil till jobbet varje dag är väl en sak...att behöva flytta 60 mil ifrån sin familj för att det är omöjligt att pendla till jobbet med det avståndet är en helt annan...