Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Nu har den Gävla bocken brunnit igen

Wednesday, December 23, 2009

Nu har den Gävla bocken brunnit igen

Om jag räknat rätt har Gävlebocken på 45 år endast fått stått orörd 13 gånger och då har jag räknat med de 3 år det inte finns någon uppgift och det år de struntade i bocken pga sabotagen. Sedan 1966 har Gävleborna ställt upp bocken och redan första året eldades den upp. Attentatet har inte alltid varit brand... min favorit är 1976 då den fördes sönder av en raggarbil.

Gävlebocken 2009-12-23

"Gävleborna känner sorg"... BULLSHIT. Detta är ju höjdpunkten på året i Gävle. Bocken sätter Gävle på kartan och påminner resten av landet att stället existerar. Det kan ju knappast komma som en överraskning varje år när bocken står i lågor. Det är ju en regel, inte ett undantag... en tradition. Jag tror brännandet av julbocken är en årlig PR-kupp och jag tror ingen blir direkt besviken när det händer.

Det finns ju faktiskt några alternativ om Gävle verkligen vill slippa. Strunta i bocken vore kanske det enklaste och säkraste. Bygg bocken i icke brännbart material... kanske inte lika fint och garanterar inte från annan skadegörelse, men den brinner åtminstone inte.

Men som sagt... jag tror bocken kommer förbli en jultradition för det garanterar Gävle tidningsrubriker minst en gång om året.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: