Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: June 2012

Wednesday, June 20, 2012

Pust...

Tack och lov attdet drar ihop sig till ledigt. Jag är helt och hållet kaputt slut. Vet inte varför... eller jo, det hela började med att vi var uppe väldigt länge i lördags och gick upp tidigt i söndags och for runt. Sen har jag inte tagit igen det utan sovit fruktansvärt dåligt sedan dess. Det känns i hela kroppen. Det är till och med jobbigt att lyfta armarna. Dessutom har det varit väldigt varmt på jobbet idag. Klagar inte på det fina vädret ute... inte alls, men inne och när man ska jobba... inte lika kul.

Mamma, Camilla och barnen har varit hos mormor i Eskilstuna idag. Pratade med dom förut och mormor var så glad. De hade varit och fiskat och fått aborre. Coolt! Vill jag också ha... och framförallt äta... ostpanerad.

I morrn vid den här tiden är grabbarna här. Vi har bestämt att det blir varma mackor till middag. Dennis älskar det. Ananas, banan och oregano ska det va för den lille. Kan inte säga det nog, men Åå vad härligt att de snart är här!


Image and video hosting by TinyPic

Nedräkning

Bara en dag kvar till the arrival of my boys. Som jag längtar... såklart. Lustigt det känns att längta och fixa inför midsommar. En helg jag aldrig i hela mitt liv brytt mig direkt mycket om. Jag brukar störa mig på folk som stressar upp sig inför storhelger, men nu sitter jag här haha. Jaja, nu är det ju inte helgen i sig jag bryr mig om denna gången heller egentligen utan att jag ska vara med min systers familj och mina grabbar. Hoppas HOPPAS nu vädret sköter sig så vi får grilla och njuta av att vara ute. Vi har ju verkligen inte haft någon tur sen vi köpte grillen och hittills står den ju oanvänd i bakluckan på Atosen.

Sovit skitilla senaste nätterna och vet inte heller vad jag hade gjort om det inte varit ledigt snart. Så trött så jag mår illa. Ska inte (vad jag vet i alla fall) träffa syster och dom idag eftersom de ska till Eskilstuna och hälsa på mormor så kvällen ska jag spendera med en snabb övergång med vim och sen bara tokslapp i soffan. Vill ju inte vara helt utmattad när helgen kommer. Men nu... en massa jäkla jobb.

Image and video hosting by TinyPic

Monday, June 18, 2012

Min amerikanska familj

Syster och hennes tre ongar anlände i lördags men då jag varit i Gbg har jag inte kunnat träffa dom förrän idag. Tror det var typ 4 år sen sist... eller åtminstone 3. Jordan var ju här förra sommaren, men de andra. Dock är det ju liksom så det varit så länge jag kan minnas. Camilla drog ju från landet när jag var typ 6. Hur som helst nu är de här i några veckor. Mammas hem är kaos och mamma ja hon är helt slut efter bara några dagar haha.

Jag längtar så jag kan dö efter helgen. Midsommar... inte nåt jag bryr mig så mycket om egentligen, men nu ska den ju firas med mamma, sis och barn och dessutom Daniel och Dennis som kommer hit på torsdag. Vädret ser ut att bli kass men vi ska nog roa oss ändå. Hoppas bara det håller sig så pass att vi äntligen kan få testa vår nya grill. Helgen efter det kommer gänget till Gbg och då blire Liserberg. Så himla mysigt att kunna umgås allihopa.

På jobbet har sommaren verkligen börjat idag. Det blir en sån speciell stämning på en gång. Man får slita som ett djur ena sekunden och nästa blir det stiltje totalt. Det är brist på läkare och brist på oss, men för en gång skulle har vi rum så det räcker och blir över. Fattar inte hur jag ska orka hela vägen till vecka 30. Jag har tack och lov dock inte gått in i semestermode,de där när varenda timme känns som en evighet, men trött är jag. Behöver långledigt. Behöver får vara lite längre med mina älskade grabbar. Det är alltid för kort.


Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, June 12, 2012

En bra tisdag?

Ja, jag vet inte hur jag ska betygsätta dagen. Grå förmiddag och jag har varit klumpigare än nånsin och slagit i allt som går att slå i, men... Trots detta har dagen varit riktigt bra. Knappt jag tror det själv.

Började med att vara med på ESWL:en. Stötvågsbehandling av njursten alltså. Vi sprutar Propofol (Michael Jacksons drug of choice) och Rapifen som sedering och smärtlindring och eftersom jag kommer få göra detta i sommar var det dax att färska upp minnet från kursen jag gick för över ett år sen. Spännande var det... sen skulle jag ju få krupp om jag jobbade med det jämt. Mest sitta och anteckna blodtryck och grejer under en timmas behandling... men nån gång så.

Sen hade vi ett mycket givande möte med tjejerna på dagkirurgen om sommarupplägget. Något vi skulle haft för länge sen, men som det bara inte blivit tid till. Nu vet vi lite mer om hur sjutton sommaren är tänkt. Om det sedan blir så återstår och se, men vi har en plan i alla fall.

Sen, det bästa av allt. Och om det tänker jag inte berätta. HA! Håller er på stäckis lite. Nä, men ärligt vill jag inte jinxa nåt så det får va för nu, men glad är jag över det i alla fall.

Så ja, dagen har varit mer bra än dålig. Konstigt när det är tisdag och allt.

Image and video hosting by TinyPic

Dubbel förlust

Jag såg i alla fall första halvlek igår. Matchen var inte speciellt rolig för Sveriges del i halvtid och jag tyckte tydligen det var läge att somna då, trots ihärdiga försök att hålla mig vaken. Jaja, resultatet när jag vaknade i morse gav inget glädjerus direkt. Och det blev dubbel defeat när LA Kings slog NJ Devils med hela 6-1 i match 6. Skittråkigt! Och som om inte det vore nog att starta tisdagen som en riktig jäkla tisdag är det grått och regnigt ute och min mage är totalt raserad. Hmm, jag som tycker så himla bra om tisdagar från början (total ironi för er som inte förstod det). Var ska detta bära hän?

Till nåt helt annat. Fästingar och andra skitdjur. Rapporter visar att det är skiiiitmycket insekter i år. Fästingar, getingar och mygg som exempel. Vi märkte av det ganska väl i helgen när vi jagade mygg inomhus i min lägenhet mitt i stan. Kan faktiskt inte minnas att jag förut haft problem med just mygg härinne. Hur som helst vaknade Daniel med en drös bett. Jag klarade mig som vanligt, men det är inte ok ändå. Jag avskyr ju insekter av alla de slag... vilket för mina tankar till TBE. Vilket i sin tur för tankarna till vaccination. Kanske är det dax att ta tag i detta. Jag är ju ute och springer en hel del i skog och mark och i går tänkte jag faktiskt på hur äckligt högt gräset var runt Fallen och Karlslund. Känns som läge att vaccinera både mig och mina grabbar. Men att boka tid och behöva gå till vårdcentral och dylikt för detta känns ju oerhört jobbigt. Kan man få't utskrivet och ge't själv tro. Vad jag förstår finns ingen som helst förmån på vaccinet och att då betala extra för att nån annan ska sticka när jag gott kan göra det... nja.

Nu är det dax att pallra sig i väg till jobbet. Idag ska jag stå och spruta narkosmedel i patienter...


Image and video hosting by TinyPic

Monday, June 11, 2012

Fotbolls EM




EM är i full gång och hittills har jag sett varenda match... eller ja, nästan i alla fall. Råkade ju somna i går i mitten av Irland - Kroatien. Eftersom jag höll på Irland var det ju inte nån katastrof eftersom de ju förlora. Danmark - Holland var ju så frustrerande match att jag höll på att gå under här i soffan och gårdagens Spanien - Italien var otroligt underhållande... i alla fall i andra halvlek. Jag vet inte vad det är (nä, det är inte hans looks, för han är knappast min kopp te gällande det) men jag kan inte hjälpa vara lite förtjust i unge herr Torres.

Kommer bli svårt i veckan att fått sett matcherna eftersom den sena ju börjar 20.45. Jag sover ju allt som oftast 21.30. Ett alternativ är ju att inte lägga mig i sängen, men det är ju så himla gott. Idag är det första matchen för Sverige. En mot Ukraina som vi SKA vinna enligt alla. Jag är inte så övertygad. Känns lite typiskt svenskt att förutse vinst och bli lite kaxiga.

'Helgen har varit underbar som alltid när jag är med Daniel, d.v.s varje helg. Lite god mat och fotboll i fredags. MMA i form av UFC on FX startade lördagen och efter en runda på stan och i park... lite god mat och fotboll. Igår fick jag ju kolla på fotbollen själv och maten fick bli mackor och yogutt, men ändå en helmysig dag innan det var dax att lämna Daniel vid tåget i Hallsberg.

Ett litet avbrott i fotbollssnacket då och över tills idag. En helt vanlig måndag. Eller ja, nästan, förutom det lilla gissel att jag, Emma och Tomas är bjuda på lunch av ett läkemedelsföretag. Efter vi tackat ja fick vi veta att lunchen är planerad vara på Svampen. Inte helt smart att lägga den utanför sjukhuset och speciellt inte så pass långt bort som på Svampen. Vi måste ju byta om ta oss dit, ta oss tillbaka och byta om igen och däremellan hinna äta på en timma. Känns stressigt och inte alls så jäkla kul. Vädret är inte helt stabilt heller och vi har två alternativ till att ta oss dig. Antingen cyklar vi (jag har ju tagit min cykel till Gbg och får i sånt fall låna en) och riskerar bli dränkta av regnskurar eller så åker vi bil (tänker ta med min som alternativ för jag vill inte bli dyngsur) och riskerar bli utan parkeringsplats när vi kommer tillbaka och kvällsturen kommit och snott varenda plats kring hela sjukhuset. Nä, fy va jobbigt detta känns.

En annan sak gällande idag. Skolavslutning. Dennis har klarat av sitt första år i skolan och idag är det avslutning på Tångenskolan. Jag skulle kunna ge nästan vad som helst för att få vara med! Hans första avslutning och allt. Så ledsen att jag missar det, men vad gör man när man är 30 mil i från och det är på en måndag!? Har bett daniel ta med kameran och knäppa så mycket han bara kan i alla fall.

Nu ser fram emot fredag då jag och mina grabbar kryper upp i tv-soffan i Tuve och kollar på Sverige - England. Jag vill egentligen hålla på England. Gillar ju engelsk fotboll bäst, men jag får väl vara lojal mot mitt Sverige nu när det är EM och allt.


Image and video hosting by TinyPic

Friday, June 08, 2012

Fredag

Hej hallå. Här har jag inte skrivit på mycket länge. Hade nästan glömt bort bloggen. Efter mycket strul med Firefox i går uppmärksammade jag fliken för bloggen och tänkte jag skulle passa på att skriva idag när jag är på gott humör. Gissa varför?

Självklart för att det är fredag och min älskling kommer ikväll! Haft en ganska trälig vecka. Den lediga dagen i onsdags gjorde mig inget gott alls. Vad har jag för nytta av en ledig dag mitt i veckan liksom. Dessutom började dagen med strul i tvättstugan och fortsatte sedan jävlas med mig hela dagen. Var så himla skönt att gå tillbaka till jobbet igår. Tänkte på det att jag skulle nog gå under totalt om jag var arbetslös. Ok, kanske inte om jag hade sällis av Daniel, men om jag var den enda arbetslösa av oss. Även om jag hade dagen fullspäckad blev jag så rastlös att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Mycket för att jag hela tiden kände att jag var tvungen att fylla dagen. Hur som helst säger jag: ÅTERINFÖR ANNANDAG PINGST! Vem sjutton bryr sig om Sveriges Nationaldag. Vi lever ju i ett land där det är fult att vara patriotisk... både på gott och ont iofs, men när det gäller att fira vårt land när man knappt annars får säga man är svensk eller ha en svensk flagga känns som dubbelmoral.

Jaja, hur går det med min flytt då? INTE ALLS! Så jäkla trött på't att jag blir tokig. Inget jobb i sikte. Eller, ja, jag har i dagarna sökt, men börjar bli så pessimistiskt att jag inte har en gnutta hopp om nåt. Hur svårt ska det behöva vara att flytta till en annan stad? Det ska väl inte vara helt omöjligt eller? Nästa helg har det i princip gått ett år sen jag började försöka på riktigt för denna gång.

men det är inte bara ett år sen jag började försöka söka jobb nästa helg. Det är också den 16:e ett år sedan West Coast Riot och den dag jag och Daniel blev ett par. Hur vi ska fira det vet jag inte... kanske blir vid ett senare tillfälle eftersom vi har lillgrabben hemma. Tänk att det gått ett år redan! Känns dubbelt. På ett sätt känns det som jag känt Daniel jämt, men på ett annat som vi träffades nyss. Jag är ju fortfarande lika störtförälskad som när vi precis träffats. Helt underbart!

Så ikväll kommer Daniel och ikväll börjar också Fotbolls EM. Kommer bli mycket fotboll följande veckor, men jag har ju på nåt knepigt sätt fattat extremt tycke för sporten (kanske för att jag lärt mig reglerna som offside haha) och ser mycket fram emot det. Vad jag inte ser fram emot är mina skrikande grannar, men det får jag väl ta.

Men innan jag får träffa min darling ska jag spendera några timmar på jobbet.


Image and video hosting by TinyPic