Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: April 2012

Wednesday, April 04, 2012

Trasig, men gla´ ändå

Sikken jäkla dag vi haft på jobbet! Med tre sjuka har vi slitit arslet av oss. Men vi kirrade det såklart... som alltid ✌. Den svåraste uppgiften vi har är att kunna ta emot våra patienter när vi inte har tider. Det är otroligt frustrerande att känna att vi inte hinner med, men vad sjutton ska vi göra. Vi är ju bara en var.

Minusgraderna de senaste dagarna har förstört mina händer igen. De som repat sig så fint! Nu är de åter förstörda och jag ser ut som jag varit i slagsmål. Må det bli lite varmare igen snarast så de kan läka igen.

Jag gjorde en upptäckt på min nya lur och det är att jag kan ta kort på mig själv! Kan ju vara en kul funktion så att man själv kan vara med på kort nån gång när man är på grejer. Jag är ju alltid kameraman och därmed ser det aldrig ut som jag själv varit med. Testade funktionen på jobbet med en typisk bloggbild d.v.s puss mot kamera. Nån posör är jag inte direkt... ser ju inte ens ut som nån puss utan mer som jag är på väg att spy eller nåt.


Var och letade skal efter jobbet men hittade inget jag fastna för. har ett på span på Teknikmagasinet, men de hade såklart inte fått in det här. Finns dock på Backa-P så jag får väl ta en repa dit i helgen... eller vänta till nästa vecka, men vänta är ju inte riktigt min grej. Snyggt va? Vill ju inte ha nåt alls egentligen, men för telefonens överlevnad känns det säkrast.

Imon är det äntligen torsdag och avresa mot påskhelg med grabbarna Velander i Gbg. Wonderful! Har handlat till påsktårtan idag. Bestämde tillslut att det får bli en tårta. Hade tänkt göra cupcakes, men tårta blir simplare känner jag. Hoppas den blir smarrig och snygg.



Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, April 03, 2012

Mo(bil)

Detta blev en riktigt bra dag! Vaknade lugnt och sen efter ungefär en halvtimme slog det mig. FAN! Besiktningen. Och sen har jag gått och varit nervös hela dan typ. Men vet ni!? Det gick alldeles strålande! Min underbara mor kom till min undsättning... fast jag såklart klarat det själv var det skönt att ha henne med. Bilprovaren påpekade att jag kanske skulle byta strålkastar"glas" som ju är plast på Atosen eftersom de var bra repiga och att den anmärkning på rost (en centimeterstor fläck) under bilen stod kvar. Sen skrämde han halvt ihjäl mig när han sa att det gett felvärden från katalysatorn. Dock kunde det bero på att bilen var kall och efter att han kört en vända var värdena bra. Under tiden hann jag dö och googla fram att en ny katalysator kostar runt 2000 så det var en rejäl lättnad att det var ok. SÅ SKÖNT att ha det gjort.

Fick min nya iPhone också. Lyckades föra över allt från den gamla till den nya utan problem... eller ja,nästan allt. Av nån anledningen ville inte musiken följa med trots att iTunes envisas med att säga att jag har musik i biblioteket... och visst har jag det... men inte den jag trodde jag synkat över från telefon utan asgammalt skräp som jag absolut inte vill ha i min nya telefon. Nä, det får jag ta hos Daniel i helgen.

Helgen ja... som jag längtar. Bara en och en halv dag kvar. Hoppas det går fort tills jag får brumma neråt i min nyfixade och godkända bil. Blir en påskhelg med lill-Velander. Måla ägg och baka och grejer. Ska bli så mysigt. Känns som jättelänge sen jag såg han trots att det bara är en dryg vecka. Och samma sak med Daniel trots att det inte ens är en vecka. Saknar!


Image and video hosting by TinyPic

Monday, April 02, 2012

Bilbesiktning imon

Idag har jag betalt in 530 kronor till Falck för att få deras vägassistansförsäkring. Känns som en billig penning för den servicen. Även om jag känner att min tilltro till Atosen börjar komma åter känns det tryggare att veta att jag kan få hjälp och framför allt HUR jag kan får hjälp om det nu (gud förbjude) skulle ske nåt liknande igen.

Jag har även bokat tid för besiktning. I morrn redan och jag är livrädd... av två anledningar. Den första är så enkel som att jag aldrig besiktigat en bil förut och jag har ingen aning om hur det går till eller hur man gör. Har fått förklarat för mig, men min nervösa själ känner sig inte helt trygg ändå. Hoppas man slipper köra upp på nån ramp eller liknande för då kör jag säkert av och bilen välter eller nå. Den andra anledningen att jag är nervös är för att det vore ju så typiskt om de hitta nåt annat fel på bilen som jag måste åtgärda och som kommer kosta mig ytterligare en förmögenhet. Typ ett stort rosthål på nåt bärande som gör att bilen är helt obrukbar eller nåt. Fy, vad lissen jag skulle bli då. Kanske skulle jag i alla fall vänta tills efter påsk så jag kan köra den fram och åter till Göteborg i alla fall en gång till. Nä, ingen mening att vara nervös... det går som det går. Borde i alla fall inte ge nåt konstigt utslag på datorn efter den genomgång den nu fått.


Nu minns jag inte riktigt exakt vilket datum jag köpte bilen men det var ju i mars... vilket betyder att jag firat ett år med Atosen. Tycker om han väldigt mycket trots att han är strulig mot mig. Hoppas vi haft vår kris nu och har en ljus framtid framför oss.

Påskvecka nurå. Inget märkvärdigt har hänt ännu förutom att jag är köksa på jobbet... IGEN! Känns som det blir oftare och oftare. Det är så utleda tråkigt och jobbigt att springa och plocka ur den där jäkla disken hela tiden. Personalrummet är trångt och vi kör disk som i ett storkök i vår lilla hushållsmaskin. Idag gick dessutom min köksakollega Emma hem med sjuka så det blir la jag allena denna vecka. Tur det i alla fall är en dag mindre. I köket har vi också fått ett helt enormt påskägg. Ingen vill ha godis hos oss eftersom ju kvinnfolk konstant bantar men likt förbannat står det godis där hela tin. Antar man ska va tacksam, men jag kommer ju äta ihjäl mig.

Förresten gick det åt skogen med mitt springande idag. Årets kallaste dag typ. Nordanvindarna från helvetet. Men... jag skippade inte träningen för det utan körde ett rejält jobbigt crossfit-pass här hemma tills jag nästan trilla ihop. Hoppas kunna springa i morrn. Det ser ju inte direkt ut att bli varmare men så länge det inte blåser isvindar har jag inget emot att träna när det är lite kyligt. Tvärtom faktiskt trots att jag är en fryslort av rang. Ja... vi får la se hur morgondagen blir... kanske är jag så deppig efter besiktningen att jag inte känner för nåt alls. Eller kanske är jag så glad att jag springer en mil på lätta pigga ben :).



Image and video hosting by TinyPic

Jällar va han går!

Sitter här och försöker dra ut på tiden för att gå till jobbet. Får nämligen inte komma innan 7 på måndagar längre eftersom nån lagt in schemat fel och jag får helg-OB då. Tycker det vore smidigare att korrigera schemat till vad det ska va, men icke.

Vilken toppenhelg jag haft med min baby. Kalas hos Daniels syster Karin, fotboll och SciFi-mässa. Tyvärr alldeles för kallt på fotbollen. Så pass kallt att det var svårt att koncentrera sig på matchen tyvärr, men det var kul ändå. Och nu blire ju bara varmare! Det visade sig vara ett smart drag att ta mässan på söndagen. Inte alls lika tjockt med folk... de fåre bli hädan efter.

David Faustino
Lance Henriksen
Var och hämtade bilen i fredags. Med skakiga ben körde jag den från bror Peter till Daniel och det gick bra! Mer än bra faktiskt! Använde den tur och retur till stan både lördag och söndag och när det var dax att åka hemåt kände jag mig ganska trygg med att den skulle ta mig hem. Det finns en liten rädsla att den ska dö, men den går faktiskt bättre nu än vad den nånsin gjort sen jag fick den. Kunde köra om i uppförsbackar utan problem, gasen biter faktiskt och den börjar inte rycka ens när jag svänger på 3an. Å, vad jag är glad att ha min bil igen.


Nu när jag har min bil är det dax att komma i form på riktigt igen. Låter lite motsägelsefullt kanske, men bilen kan ta mig till Fallen och i Fallen ska det springas. Typiskt att det ska vara 3 minusgrader nu på morgonen men man kan ju hoppas det stiger lite till eftermiddagen. Om inte får jag väl klä mig lite mer bara. 

 Kortvecka känns inte alls fel. Det är ju pösk. Vi stänger dessutom tidigt på torsdag och då bär det direkt av neråt Göteborg för långweekend med hjärtat och son. Ska målas ägg, bakas påskbakelser och fikas med guma. Mys!


Image and video hosting by TinyPic