Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: September 2011

Thursday, September 29, 2011

Hade fel

Skitdagen blev ganska bra ändå... hittills i alla fall. Den är ju inte slut än. Har faktiskt inte alls varit så trött som jag trodde jag skulle vara. Kommer kanske i morgon och det vore väl typiskt när jag sak träffa Daniel och Dennis.

Hur som helst började jag dagen med en ganska rolig uroterapimottagning som gjorde att förmiddagen gick blixtfort. På eftermiddagen gav jag mig fan på att få in alla femårsuppföjlningar som skulle in snabbt och det gick på ett kick. Nu hade jag ju iofs gjort hälften förutom själva inmatningen men på ca 2 timmar var jag klar!

Vad jag gjorde då... eftersom jag inte orkade påbörja nytt och då det var lugnt överallt eftersom så många är iväg på urologidagarna var att jag flexade ut och gick en långpromme. Ca en timma raskt vart det exklusive en liten repa in i några affärer på stan. Handlade ingenting måste tilläggas eftersom jag ju fortfarande har typ köpstopp.

Så nu sitter jag här i soffan och väntar på att Daniel ska ringa. Han har nämligen ny info om Hollandsresan och tydligen är även festivalbiljetterna bokade nu. Så jag ska få mig en liten uppdatering. Sen blire att packa och dona inför morgondagen. Så skönt att det äntligen är fredag snart igen!


Image and video hosting by TinyPic

I don't wanna!

Inatt har jag sovit mer uselt än på mycket mycket länge. Somnade till en sväng vid 21.30... typ 5 minuter, men sen var jag klarvaken och det bara gick inte. Upp ur sängen och tillbaka... upp igen... och tillbaka och så höll jag på läääänge. Sen jag väl somnade har jag vaknat otaliga gånger och haft svårt att somna om. Har legat och kollat på klockan i några timmar nu innan jag bestämde mig för att jag inte orkade mer och gick upp. Känner att det kommer bli en jobbig dag.

Så hur stor lust tror ni jag har att sitta här nu och veta att jag har en lång arbetsdag framför mig? Jag är trött och jag vill bara tillbaka till sängen och krypa ner. Nu ska man väl inte gå in i dagen med en kass inställning men det känns som detta kommer bli en riktig skitdag.


Jag brukar tycka folk är ganska löjliga när de klagar på uppdateringar på Facebook. det handlar ju om vana oftast... men denna gång måste jag nog hålla med. Topphändelser liksom? Vem bestämmer vad jag tycker är topphändelser för jag får de mest konstiga uppdateringar placerade där. Uppdateringar av folk som jag inte haft nån kontakt med på evigheter och vars status varken fått många kommentarer eller gilla... så vad avgör? Dessutom fattar jag inte den lilla rutan till höger som uppdateras hela tiden. Vad är skillnaden på den och den vanliga. Rutan uppdateras hela tiden, men varför kommer inte det i det vanliga flödet?

Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, September 28, 2011

Ris och Ros

DAGENS RIS

Fick just detta sms från 3:

Igår hade vi allvarliga nätstörningar. Vi beklagar det inträffade och ber om ursäkt för de besvär detta orsakar dig. Tack för din förståelse.
Hälsningar 3

Ok... att det var allvarliga nätstörningar var ingen tvivel om. Försökte desperat skicka ett viktigt meddelande typ 100 gånger och det kom aldrig iväg. Skulle inte förvåna mig om jag får betala för vartenda ett. Men sen tycker jag det är lite lustigt att de tar för givet att man har förståelse. Klart saker kan hända som inte ens de stora företagen kan hjälpa, men för många orsakar det mer problem än vad de anar. Många... typ min mor... har också hemtelefon samt internet via 3 och då är det ganska klippt. På 3:s hemsida stod stor information om hur man skulle bete sig om man behövde ringa 112. Ta ut SIM-kortet och ringa utan. Nu är det ju bara så att de som har internet via 3 aldrig kunde se denna information och därmed inte ha en aning om vad de skulle göra i en akut situation som man får anta att det är om man ska ringa 112. Jaja, nu är felet åtgärdat så man får väl förlåta dom för den här gången.

DAGENS ROS

Går till Apple som bestämt sig släppa nya iPhone 5  den 4:e oktober. Den 4:e oktober är ingen vanlig dag för det är Hannas föllsedag! Och gissa vad jag önskar mig?!

Utseendemässigt väntas den nya Iphone att se ut ungefär som Iphone 4. Skillnaden uppges vara att Iphone 5 kommer att vara utrustad med en snabbare processor, A5, som även finns i Ipad 2, och en uppdaterad kamera med 8 megapixlar, istället för den 5-megapixelkamera som finns i Iphone 4.

Nä, jag önskar mig ingen iPhone 5. Den skaffar jag mig själv när det är dax att förlänga mitt abonnemang i november.

EN EXTRA ROS

Går till min kära Daniel som för brinnande livet försöker fixa till Hollandesresan. You Rule Baby!


Image and video hosting by TinyPic

Kul!

Haft en otroligt bra dag på dagkirurgen med Emma idag. Precis lagom mycket att göra och vi vart klara prick till 16.00 då det var dax att stänga igen. Perfekt skulle man nästan kunna kalla dagen faktiskt!

Tyvärr är det en vanlig dag i morgon. Hade lätt kunnat tänka mig vara däruppe imon med, men då har jag uroterapi och behövs på mottagningen. Men det finns ju inget som säger att det inte kan bli kul det med. Och jag skiter faktiskt i vilket för snart är det FREDAG!


Image and video hosting by TinyPic

Sci-Fi

Återigen en dag på dagkirurgen idag. Det är Urologidagarna i Uppsala onsdag-fredag och en stor del av kliniken åker iväg. Eftersom Maria är en av dom som åker och Åsa är hemma med sjukt barn behövs jag däruppe idag med. Ganska gött faktiskt. Det är ju roligt och dagen går fort. Så... det blir Malin på väntelistan och jag och Emma ska tampas på DKE. Alltid roligt att jobba med Emma med ju.

Onsdag redan! Det har gått snabbt. Aldrig tillräckligt snabbt, men ändock. Längtar till helgen. det är lustigt för antingen längtar jag till helgen så jag blir tokig eller (om jag ska va hemma) vill jag inte höra talas om helg... typ. Men denna längtar jag till såklart eftersom jag ska till Daniel igen och spendera helgen med honom och hans son.


På lördag ska vi på det här spektaklet. Sci-Fi på Svenska Mässan. Robert  Englind, John Saxon, Jeanette Goldstein, Veronica Cartwright, Carl Weathers, Tim Rose och Susan Blacklinie. Helt seriöst vet jag bara vem en är vid namn.... några till med bild, men några är helt okända och har t.ex Susan Blacklinie verkar inte ha gjort mycket mer roller än som första offret i första Hajen-filmen. Haha, underbart skoj. Det blir att strosa runt där en stund och det planeras autografköp för de stora barnen och kanske en och annan bild för de små. Ska bli skoj i alla fulla fall.

Oj, vad klockan gick snabbt nu. Det är dax att ge sig av. Snart är onsdagen gjord också!


Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, September 27, 2011

Storhandlat

Haft en bra dag på dagkirurgen idag. Perfekt lagom med saker att göra. Det är så roligt att vara där uppe. Ta prover, sätta infarter, ge blodtransfusioner o.s.v.

Tog en redig promenad i solen efter jobbet. Så himla skönt var det och orken var på topp. 70 minuter raskt blev det. Sen rakt i i bilen för...

... som en del i mitt nya lite mer ekonomiska tänkande har jag varit och storhandlat idag. Tog väl inte den billigaste butiken, men det kändes som jag ville till just Maxi.  Jag glömde såklart listan i ryggsäcken i bilen och jag har inte stämt av den än, men jag tror i alla fall jag fick med det viktigaste. Så nu är tanken att jag inte ens ska gå in i en affär mer denna vecka åtminstone. Jag är ju normalt sån att jag handlar typ en sak om dagen. Det blir inte bara dyrt att handla på Lucullus och Ekersch varje dag, men det är också ganska jobbigt att hela tiden ha nåt man behöver. Så... tidigast nästa vecka ska jag tillåta mig in i affären och då ska det banne mig bara vara om jag VERKLIGEN behöver nåt. Annars får jag klara mig på det jag har. Och jag HAR grejer. Skafferiet är ju fullt av konserver och bröte. Dax att använda upp det som finns innan jag handlar nytt. Hör ni hur klok jag är... eller försöker vara.

Nu ska jag laga mig en matlåda och sen blir ett långt bad på det... måste mjuka upp mina fötter lite som känns lite ömma efter promenaden och springande på jobbet i trasiga skor.


Image and video hosting by TinyPic

Kallsvettig

För andra morgonen i rad vaknar jag alldeles blöt av svett. Jag är lite snorig och rosslig också. Är det förra veckans influensaliknande symtom som nu kommer som förkylning i en fas två? Det gillas inte. Igår gick det över så fort jag kommit igång och jag hoppas på samma idag. Det är ett helvete att vakna blöt och gå upp för det blir ju så himla kallt!

Nu är Holland och Neurotic Deathfest bokat och klart. Eller ja, nästan i alla fall. Hotell och flyg är bokat och betalt. Wiiii! Fan va kul det ska bli!! Nu är det ju i.o.f.s hundra år kvar... eller åtminstone fyra månader, men ändå.

Dagkirurgen idag. Ska bli kul.


Image and video hosting by TinyPic

Monday, September 26, 2011

Vecka 39

Ny arbetsvecka efter en helg i Göteborg. Det har som vanligt varit en superhelg med. Har hunnit titta på lägenhet, hängt med Cillan och Dick, varit på IKEA, loppis på Heden och fotboll.

Lägenheten... Johans, var väldigt fin. Den ligger prick där jag vill bo och så vidare. Ett krux dock. Den är en bostadsrätt. En investering tycker många och visst är de det, men jag känner ändå att jag helst vill ha en hyresrätt. Ska räkna på kalaset och se.

Cillan och Dick dök överaskande över på fredags kvällen och hängde med oss i Tuve. Det var riktigt trevligt att sitta där och snacka skit nåra timmar istället för att gå ut som vi planerat från början.

Lördag var det upp tidigt... eller nja, upp tidigt existerar inte på samma sätt som här när jag är hos Daniel. Vi sover ju faktiskt på mornarna, men det var snabbt iväg i alla fall. Målet: årets sista loppis på Heden. Jag hittade som vanligt ingenting, men Daniel köpte en väldigt fin antik hårklippare. Efter loppis till leksaksaffären. Dels för att köpa present eftersom Dennis ska på kalas på fredag, men också för att köpa bokpapper. Jag har nämligen lovet hjälpa till att slå in Dennis skolböcker nästa helg. Jag vet att jag hade en teknik på de där så man slog in dom med minimalt med tejp. Tror jag får öva lite på de där. Sen IKEA... såklart fanns inga hyllplan som vi var ute efter och antagligen har det inte funnits sen vi var där sist. I hela Sverige verkar Kållered vara enda stället på jorden som har dom kvar. I alla fall i Göteborg, men på andra sidan stan så det kanske blir ett mission till nästa helg. Lördag kväll blev hemma, mys och film.


Söndag = GAIS - Helsingborg på Gamla Ullevi. Vi drog in redan 12.15 trots att matchen inte började förrän 14.00 och hade en jäkla röta och hittade en parkeringsplats på Heden ganska direkt. Jag har nog sällan skådat så mycket poliser. Helsingborgarna och Göteborgarna kommer inte så bra överens tydligen och när det dessutom var så många av dom eftersom matchen för dom innebar garanterat guld (om AIK förlorade senare på kvällen). Jaja, det var mycket folk i GAIS-klacken med. Matchen var tokspännande. Nu förlorade ju GAIS med 1-2, men jag tyckte de spelade riktigt bra. Sen är det ju alltid spännande att gå på match med en fotbollstok som Daniel som skriker och gormar bredvid, haha. Hoppade högt emellanåt.

Efter matchen bjöd Dick in till UFC-fest på Masthugget. Jag avvek här. Ingen idé att börja kolla när jag ändå inte kunnat se hela. Trist som skräp, men enligt Daniel hade galan varit ganska kass ändå. Blir väl att jag kollar i kväll i alla fall.

Måndag morgon igen då. Kändes tungt att gå upp i mörkret faktiskt. Men samtidigt känns det inte allt för tungt med en ny vecka. Jag får ju träffa Daniel redan på fredag igen! Det gör ju faktiskt att allt går mycket lättare när man har nåt att se fram emot så. Hoppas den känslan håller i sig veckan ut.


Image and video hosting by TinyPic

Thursday, September 22, 2011

TUF 14


Igår hade The Ultimate Fighter 14 premiär. I Sverige har serien dock inte premiär förrän 7 oktober.För mig är det sak samma för jag tänker vänta ett par avsnitt ändå. Jag gillar nämligen att titta på denna serie några avsnitt i taget nån regnig söndag.

För första gången är en svensk med i turneringen, en man vid namn Hamid ”Akira” Corassani.
Klippet under är från en intervju med tränarna Jason "Mayhem" Miller och Michael Bisping inför tävlingen. Dom gillar inte varandra direkt mycket, haha.


Jag är lite ledsen att jag kommer missa UFC-festen på söndag. Den kommer nämligen hållas hemma hos Cillan och Dick och startar inte förrän 16.00 typ. Visst skulle jag kunna hänga med ett tag, men det är nästan dax för mig att börja tänka på refrängen då ju så det är lika bra att skippa det helt.Det blir ju ganska mörkt på kvällarna nu också och då är det ju inte så himla kul att köra.

Men det blir nog fotboll i alla fall. Matchen börjar ju 14.00 och det är GAIS mot ledande Helsingborg. Kommer bli mycket spännande.


Image and video hosting by TinyPic

Cheese & Burger Society

Igår meddelade Daniel att vi ska införa en nya tradition. En av hans kollegor på jobbet och dennes polare möts upp en gång i månaden för hamburgefest. Till sin hjälp har de denna sida: cheeseandburger.com


På sidan finns 30 + 10 olika hamburgare med recept och allt. De är inga dåliga burgare ska ni veta. Det vattnas i munnen när man kollar runt. Vad sägs om The Handyman med Wisconsin brick cheese, Wsconsin cheddar cheese, beef paty, ham, fried egg, onion rings, BBQ sause andtoasted knot bun?


Eller varför inte en Farmer John med Winsconsin Limburger cheese, beef paty, bacon, onion rings, hash brown, white french bread slices och persilja. Ofantligt goda burgare.

Så... den nya tradidionen då... jo, helt enkelt den samma som Daniels kollega. Polarna möts upp hemma hos någon en gång i månaden. Drar en lapp med ett nummer mellan 1 och 30 och gör burgaren som har detta nummer.

Ok, detta är inget jag vill ha just nu klockan 06.00 på morgonen, men håll med om att de ser helt delikata ut? I love USA!


Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, September 21, 2011

Drömmer om Holland


Inatt drömde jag att jag, Daniel, Andess, Daniels bror Thomas och hans kompis Johan sprang runt på konserter i såna Holländska träskor. De var lurviga som tofflor som jag såg när vi var i Amsterdam med jobbet. Det var inte lätt vill jag lova.


Anledningen till min dröm är såklart att det börjar dra ihop sig för oss att boka resa, hotell och köpa biljetter till Neurotic Deathfest i Tilburg 2-4 mars nästa år. Thomas och Johan kommer åka en dag tidigare och hänga i Amsterdam, men vi andra åker på onsdagen. Antar att vi flyger med KLM och vi kommer förmodligen möta de andra i Amsterdam och ta tåget ca 2 timmar tillsammans mot Tilburg. Hotellet vi ska bo på har 4 stjärnor och heter Mercure. Det ligger precis i närheten av festivalhaket och det var där grabbarna bodde förra året så vi vet att det är skitbra.


Det ska bli så underbart jäkla kul! Är ju flera månader kvar, men jag längtar som sjutton. Det är väldigt skönt att boka redan nu tycker jag och jag är glad att Daniel och Andess är lika mycket planeringsfreaks som jag.

Och vad sägs om tre dagar metalkonserter? Inte illa... inte illa alls!


Image and video hosting by TinyPic

Status qou

Jaha, sovit med bettskena, men just nu känns det prick likadant som när jag vaknade igår morse. Halsen är dessutom väldigt rosslig och jag känner mig ynklig. :(

Jag håller alla mina knubbsorkar för att detta blir bättre, man känner sig alltid värst på möra right?


Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, September 20, 2011

Lägger ner...


Nu är det inte bara ansiktet som värker och ögat som rycker. Det är liksom inget jag kan göra för att ignorera att det faktiskt gör ont i halsen. Jag har dessutom mycket svårt med temperaturregleringen. Ena sekunden fryser jag så jag skakar och nästa är jag varm som en kamin. Detta bådar inte gott.

Jag tänker gå och lägga mig snart. Jag behöver nog bara lite sömn så vaknar jag pigg och kry och plågofri i morgon. Jag tror det...




Image and video hosting by TinyPic

Gul, glad asiat

Haha, missta mig nu inte för att vara rasist eller nåt, men idag kan man läsa i tidningen om att Kinapuffarna är rasistiska. Detta får mig att tänka på det radioprogram jag hörde i samma ämne på tåget en gång där man diskuterade den "gula glada asiaten" på denna samma påse. Det var så länge sen att jag inte minns resten, men jag minns att jag skrattade... inte åt diskussionen i sig, men upplägget på programmet var så innerligt kul att jag nästan skrattade högt där på tåget.


Men... vad är det med att försöka hitta rasistiska inslag överallt. Har inte Kinapuffspåsen sätt ut så här ofantligt länge? Är det verkligen så att det är många asiater där ute som tar illa upp av att det är en glad gubbe på påsen? Vad är negativt med att vara glad? Journalisten Patrik Lundberg menar att det är en nidbild och att "Det pryds av en knallgul asiat med rishatt och ögon sneda som en lördagsfylla". Jag kan inte hålla med om att gubben ser full ut. Dessutom är påsen gul och gubben kan därmed lika gärna vara genomskinlig. Och att han har rishatt är väl inget fel? Skulle det vara en fördom och på vilket sätt? för jag menar är det nåt negativt att ha rishatt? Ok, förlåt, jag förstår vad han menar. Men jag tycker ändå att han skapar ett problem och uppmärksammar folk på saker som de antagligen annars inte skulle ha uppmärksammat.

Jag säger: Behåll den gula glada asiaten på påsen! Man ser ju lång väg att han är skitglad över att få pryda påsen med delikata puffar.


Image and video hosting by TinyPic

Tidens tempo

Jag är trött, mycket trött. Kan bero på att jag är spänd som en jälla fiolstrång i ansiktet. Mitt ansikte har värkt sen jag vaknade och Ipren verkar alldeles för lamt. Runt lunch kom tröttheten och sen dess har vänster ögonlock börjat rycka igen som det gjorde förra veckan. Vafan är det för konstigt jag har? Känns som det är kraniet som gör ont. Kindbenen, käkbenen, pannbenet, skalpen. Och ansiktet känns svullet som hos en chipmunk. Dessutom kommer nyattacker, svettattacker och hostattacker då och då och nästan rinner till då och då. Jag vägrar sjuka... HÖR NI MIG!?! JAG VÄGRAR! Jag har lovat Emma att sova med bettskena inatt för hon är övertygad om att jag gnisslat tänder and so may be, men det går inte att komma undan att det finns lite antydningar till att sjuka är på g i alla fall.

Har varit en lugn dag... lite för lugn. Hade det varit mer kanske jag sluppit tänka på mycket på att det värker i fejset. Av tre stötvågsbehandlingar blev bara en av och sen var det en till patient som skulle opererad. Inte mycket action med andra ord.

Det känns överlag som att tiden går sakta idag. Mycket sakta. Jag längtar ju så jag dör till helgen, men ju mer jag längtar desto långsammare går det. Måste försöka tänka på annat. Men hur lätt är det då liksom? Jag funderar mycket på de där med hur tiden känns. Hur det kan gå så snabbt ibland och så sakta ibland. Jag får inte riktigt ihop det för det stämmer ju inte alltid överens med hur roligt eller mycket man har att göra. Ibland känns det som tiden går fort fast man inte gör nånting, medan den kan gå skitsakta fast man har massor. Men... visst är det oftast så att t.ex helger med Daniel går supersnabbt, medan veckorna emellan känns långa. Detta är ju sånt man egentligen ska undvika att fundera på. Man får aldrig något svar. Ungefär som meningen med livet. Hua, såna tankar ger mig rysningar.

Jag vet inte riktigt vad kvällen har att erbjuda idag. På träningsschemat står löpning, men pallar jag? Det brukar ju gå bra när man väl kommer iväg, men just nu skriker kroppen av trötthet att den inte vill. Får la se hur jag känner mig när jag druckit upp min underbara Cola Zero som jag sitter och smuttar på.


Varför tror du vi låter som vi låter?
Varför tror du vi spelar som vi gör?
Varför tror du vi skriker och gråter?
Varför tror du vi vandar och förstör?

Det är tidens tempo

Det är gatans musik
Det är tidens tempo
Å den är rå
Det är tidens tempo
Det är slammer och skrik
Och vad du än tycker så finns den där ändå

Fullt av förtryck runt omrking dig jämt

Men om du vänder ryggen till
då blir det rätt bekvämt
Du tvingar dig att blunda
Du vågar inte se
Du vågar inte titta på världen som den e

Det är tidens tempo x3


Och vad du än tycker så finns den där ändå


I en värld styrd av djungels lagar

I en tid fylld av förstörda liv
Med en framtid spådd som krisens dagar
Då blir musiken destruktiv
Ja, då blir musiken destruktiv

Står på förmedlingen i deras lobb

För när jag gick ur plugget fick jag inget jobb
Jag tar vad som helst
Jag är desperat
Men när jag går och stämplar
Säger du att jag är lat

Det är tidens tempo

Det är gatans musik
Det är tidens tempo
Å den är rå
Det är tidens tempo
Det är slammer och skrik
Och vad du än tycker så finns den där ändå

Inläggstiteln fick mig inte helt osökt att tänka på KSMB och deras hit från 1980. Lyssna och njut.


Image and video hosting by TinyPic

Pain in Face

Vafan är detta. Har fortfarande ont i ansiktet. Känns helmysko och som jag är jättespänd i käkarna. Väldigt obehagligt och ju mer spänd jag är desto mer känns det även i nacke och huvud. Får verkligen anstränga mig för att slappna av. WTF? Känner mig inte helt ok i kroppen heller faktiskt. Lite sådär öm och inte helt alert. Må detta nu inte bryta ut i en sjuka. Vägrar bli sjuk när jag ska åka till Göteborg till helgen. Det är liksom inte ens ett alternativ.

Idag är det dax för ännu en förmiddag på dagkirurgen. Malin är fortfarande sjuk så i dag ska även Emma komma och täcka. Alltid skoj att jobba med Emma... och med brudarna uppe på dagkirurgen med förståss.

I eftermiddag ska jag leka lärarinna. Nä inte riktigt, men jag ska lära upp sekreterar-Louise i blåscancerregistret. Nån måste ju ta över efter mig om jag drar och Louise har ju varit mig behjälplig innan. Tror hon kommer klara det galant. Kanske till och med bättre än mig eftersom hon ju har bättre koll på journalerna. Ho är ju trots allt sekreterare. Kan dock vara svårt att utläsa patologens kråkor så här ligger nog största delen i mitt undervisande.

Ska stoppa i mig en Ipren nu och försöka dämpa det värsta av ansiktsvärken... innan den blir värre.


Image and video hosting by TinyPic

Monday, September 19, 2011

Konsertplaner

Sitter och ser fram emot höst/vinter/vår. Ja, nu ska vi väl inte överdriva. Det är inte alls årstiderna jag ser fram emot utan alla spännande konserter. Vad jag vet so far:

5 nov - Gothenburg Deathfest med bl.a Beheaded på Henriksberg
17 nov - Toxic Holocaust och Kvelertak på Brew House
9 dec - The Bronx och Mariachi El Bronx på Musikens Hus
28 feb - Full of hate med Cannibal Corpse, Behemoth m.fl på Trädgårn
2-4 mars - Neurotic Deathfest, Holland

Ja, ni ser ju vad mycket gotta att se fram emot. Och det kommer säkert fler. Det som stör mig lite (ganska mycket) är att Vader... mitt älskade Vader spelar samma kväll det är Gothenburg Deathfest. Otroligt irriterande. Ville så gärna se dom.

Februari/mars kommer bli super. Planerar ta ledigt från onsdagen så vi kan gå på Full of Hate på Trädgårn och sen två dar efter drar vi till Holland och ser paketet + fler igen på Neurotic Deathfest. Kan det bli mycket bättre än så? Vi planerar boka hotell redan nu vid löning så vi sprider ut kostnaden för resan.

Det är så otroligt skönt att Daniel och Andess är såna planerare. Jag, som vanligtvis är lite av ett kontrollfreak gällande sånt och brukar va den som planerar kan bara luta mig tillbaka. Litar fullkomligt på dessa grabbar. Så himla skönt.

Haft en ganska skön kväll här hemma. Ingen träning eftersom jag tog den där långprommen direkt efter jobbet. Har mest strosat omkring och varit nöjd med livet. Nja fullt nöjd är jag inte förrän jag kommer till Göteborg med lya och jobb, men jag är i situationen väldigt glad och nöjd... eller snarare överlycklig. Å, låt det vara så här bra nu... eller ännu bättre.


Image and video hosting by TinyPic

Jälla flyt

När jag kom ut i morse lugnade regnet ner sig en aning och jag vart faktiskt inte så farligt blöt. Gött! Det har varit en bra dag, men ganska bra ös. Gått fort.

Idag har jag gjort en sak jag önskar jag kunde göra oftare. Jag har nöjt mig med första upplagan. Ska förklara lite bättre. Jo, jag ville göra en informationsbroschyr för de som ska göra hyvling av blåsan. Jag sökte på nätet, hittade en mall som jag skrev om lite efter våra rutiner (med hjälp av tjejerna på dagkirurgen), skrev ut den och gick ner med den till Malcolm för att få godkänt.

So far låter det väl inte så konstigt i era öron, men då ska ni veta att jag är av den typen som aldrig blir nöjd med nånting jag gör. Normalt hade jag kunnat sitta och harva på en sån broschyr i evigheter och skriva om och skriva om och skriva om tills jag är tillbaka från början. Dessutom hade jag haft svår pngest över att nån annan ska läsa igenom och godkänna. Men detta kändes bra. Det gick snabbt och jag kände mig nöjd. Hade inga problem alls med att lämna den ifrån mig.

Konstigt... undra hur det kom sig. Har jag fått bättre självförtroende? och i sånt fall vart sjutton kom det ifrån? Grejen är den att jag är ganska bra på att skriva. Och nej, jag skriver inte med samma språk som i bloggen när jag gör såna saker, men jag har alltid haft lätt att författa ihop saker, men som sagt jag har svårt att tro på mig själv och är väl rädd att andra inte ska tycka det är bra helt enkelt. Först när jag fått det godkänt av någon annan och läser igenom det med nya ögon kan jag se att det är bra.

Man kan ju bara hoppas att mitt nyvunna självförtroende håller i sig om det nu är det.

Idag tog jag mina höst/vinter-löparskor för första gången för säsongen. Var lite rädd att få ont i fötterna, men tvärtom känns de mindre ömma än på länge även efter 60 minuters powerwalk efter jobbet.

Förresten... jag har fått min fjärrkontrollsströmbrytare att fungera. La ju ner att försöka, men nu när jag testade funkade det. Och i samma stund jag fick det att fungera la tv-signalen ner. Man skulle nästan kunna tro att jag brutit strömmen, men då skulle ju den smurfblå bilden inte lysa mig rakt i ansiktet. Om det är tv:n eller helt enkelt nåt fel utomkring återstår att se, men just nu är jag för trött att bry mig... blir lite dömetall genom högtalarna istället.


Image and video hosting by TinyPic

Blött

... kommer det bli att gå till jobbet. Det är inte nådigt vad det regnar ute. Man kan ju bara hoppas att det lugnar sig lite för det är ju så jäkla träligt att komma blöt till jobbet och behöva dra på sig dyngsura kläder sen när man ska gå hem. De torkar ju nämligen inte av att hänga instängda i ett skåp i källaren direkt. Känner mig utvilad idag. Trots att jag somnade ganska sent har jag sovit hela natten för första gången på många nätter i rad. Vaknade 4.38 och studsade upp.

Är på gott humör igen också. Undrar vad det kan bero på haha. Klart det har att göra med kommande Gbg-resa. Får gärna hålla i sig hela vägen dit. Andess vill ha med oss på nån slags filmfestival i Allingsås på lördag. Film från 12.00 - 02.00. Jag behöver väl knappast berätta att jag är föga intresserad. Dels att kolla film i så många timmar och sen brukar det ju ofta vara såna djupa obegripliga filmer på såna tillställningar. Tack och lov var inte Daniel det heller så det slipper jag nog.

Nu ska vi se vad man ska ta på sig så man inte blir helt genomblöt på vägen till jobbet då. Paraflaxet åker med i alla fall.


Image and video hosting by TinyPic

Sunday, September 18, 2011

Bad Teacher = Utter shit

Jag är inte skitledsen för att filmen hängde sig efter ungefär halva. "Bad Teacher" var verkligen ingen höjdare...  trots Justin. Han var dessutom med alldeels för lite och Cameron Diaz alldeles för mycket. Visst hon har huvudrollen, men jag tål henne inte.

Snart är söndagen över. Återigen glädjs jag över detta. Måndag innebär visserligen arbete, men arbete det gör ändock att tiden går lite fortare och jag står knappt ut så mycket som jag längtar efter nästa helg.

Samtidigt börjar jag bli mer och mer nervös inför helgen efter den kommande. Den i början av oktober. Då ska jag nämligen för första gången bi hos Daniel när han har Dennis hemma. Scary. Tänk om Dennis blir skitsur och hatar mig! Tänk om han tycker jag inkräktar på hans. Nu tror jag ju inte så är fallet för grabben är den härligaste jag träffat (har ju inte träffat många 7-åringar, men jag tror denna är speciell såklart). Å, jag önskar jag hade lite mer erfarenhet av barn. Visste hur man prata med dom och så. Alla som har erfarenhet påstår att det är så enkelt, men det är ju för att de just har det. Jag är livrädd. Jag vet inte vad en 7-åring förstår och inte förstår. vad en 7-åring bör göra och inte göra o.s.v. Jag är helt clueless och kan därmed inte bete mig som jag gör med andra barn... för jag vet ju inte vad det är. Hittills har jag träffat Dennis två gånger och bägge gångerna gick ju bra, så jag ska väl bara försöka slappna av and go with it. Men ändå... livrädd.

Vad bjuder veckan då? Nja inte mycket utöver det vanliga vad jag vet. Känns lite konstigt för det har varit en del sista veckorna, men denna är nog bara plain and simple. Oh well... får se till att hålla mig sysselsatt i alla fall så det går snabbare än blixten.

(Haha, prova att Googla Urologen + Örebro och kolla bilder. Skolla neråt lite och 90% av träffarna är från min blogg)


Image and video hosting by TinyPic

Fight Night

Jag försökte mig på en promenad, men det var nåt så isande kallt att jag bara gick till Lövstahallen och köpte en keso och sen hem igen. Fick blir lite stepper istället till UFC Fight Night som gick i natt.


Coolt att skåda Alexander Skarsgård när man går in på UFCs hemsida. (se höger i bild) förresten. Nu ser jag fram emot söndag. Inte för att det är söndag och jag ska åka hem, men för att det är UFC 135 och då ska Jon Jones möta Rampage Jackson. Kommer bli en cool match... hoppas jag.

Det känns som klockan är mycket mer än 15.30. Jag är trött för jag sov ju helt skit i natt och det har börjat rycka i mitt öga igen som faktiskt hade uppehåll i går. Dessutom är det ju nästan mörkt ute redan. Jag är inte helt redo att slappna av och bädda ner mig med min film så jag ska nog ta och hitta på nåt först. Nåt mer som behöver rensas kanske. Antagligen.

 
Image and video hosting by TinyPic

Handtvätt sucks!

Jaha, nu har jag tvättat upp det allra viktigaste för hand. Det tog en evighet och var tråkigt och nu har jag svinont i handlederna efter att ha försökt vrida ur så mycket vatten som möjligt.

Har rensat ytterligare också. Andra överskåpet i sovrummet och andra garderoben har fått en genomgång och jag har lyckats fylla en hel sopsäck. Tar det aldrig slut på bröte? Känns som jag kommit en bra bit nu i alla fall och jag skulle egentligen vilja ha lite lådor och stuva undan i. Sånt som man kan sälja eller inte behöver just nu. Kanske skulle jag ta bilen till jobbet och hämta några. Lådorna vi får dropp i tar åtminstone 10 kg så i såna tänkte jag stuva ner min Arabiaservise som jag tänkte försöka sälja på typ Tradera eller nåt.

Det har börjat regna. Hmm, jag har inget emot att det är grått, men regnet hade jag kunnat vara utan. Vill ju ut och gå sen, men det ser ut som att det är sånt där ihållande regn. Men va gör det om man blir blöt egentligen.

Garden Gnome 2.0 av Lena Ståhl
Även om jag själv har lite svårt att förstå konst och konstnärer måste jag puffa Örebros Lena Ståhl lite. Tycker hennes Garden Gnome 2.0 är helt fantastisk. Nu söker hon nåt stipendie och vill man rösta på'na kan man göra det här: http://www.dromstipendiet.se/189. Har ingen koll på varför eller vad det är, men det finns väl nån infotext på sidan om man är intresserad.


Image and video hosting by TinyPic

Tvättstugeterror

Det är fan helt otroligt. Det är alltid nåt när jag ska tvätta. Har sovit helt skit i natt och så kommer man ner med massor med tvätt och så FINNS INGA NYCKLAR! Det är inte första gången. Sist var det ju att jag inte fick i gång maskinerna och varje gång man kommer ner ser det ut som en bomb slagit ner.

Jag kokar av ilska. Ska det verkligen vara så att jag ska va den griniga tvättstugetanten? Jo, må då så vara för detta är fan inte ok. Nu ligger trosor och strumpor i badkaret för det finns inga mer ledig tvättider Veckokvällarna är alltid fullbokade och jag kommer ju inte vara hemma på två helger så vafan gör man?

Jag minns när jag flyttade in här. Då var det jag och en drös pensionärer. Det enda som störde det minsta var att Rut längst ner parkerade sin rullator lite hur som helst så det var svårt att komma in om man hade händerna fulla. Det var en piece of cake om man jämför med detta. Nu är det ett jävla liv hela tiden, det skräpas ner i trappen och luktar skit titt som tätt av sopor som står utanför dörren... å så tvättstugan. Var jag sån när jag var ung? Nä, det var jag banne mig inte. Säkert kids som inte gjort ett handtag hemma i hela sitt liv. IDIOTER!

Nu är det griniga tant Hanna som sätter sig och författar en lapp att sätta upp i trappen. Att skriva till hyresvärden är ingen idé. Sist jag gjorde det fick jag ju inte ens svar. Sur är jag för att detta skulle förstöra mitt humör så här på möra.

Ska försöka dämpa min ilska över min andra kopp kaffe innan jag ger mig ut och springer lite. Lite varmare i dag, men också mulet. Skönt med en mulen dag. Ska fortsätta rensa och sen känner jag för att bara ligga på golvet och kolla på film och lite The Wire.



Image and video hosting by TinyPic

Saturday, September 17, 2011

Over n' Out

Hade det inte varit för att jag väntar samtal från min darling när han lagt sin grabb hade jag gått och lagt mig nu. Inte för att jag är supertrött, men jag är uttråkad och har inget för mig. Har precis kollat klart "Friends with benefits". Den var ok för att vara en romantisk komedi som är en genre jag egentligen hatar innerligt.

Imon ska det bli kass väder. Ut och springa ska jag ändå, men sen vore det ganska skönt att bara vara hemma. Har "Bad teacher" kvar och sen är det ju UFC Fight Night ikväll så det må jag spisa lite fighting under morgondagen.

Jag har gjort en uppsättning matlådor till. Blomkål, purjolök, champinjoner och kassler i en form och så cremè fraiche med chili-paprikasmak på och in i ugnen. Otroligt enkelt, men å så smarrigt det blev.

Nä, jag ger upp detta. Lägger mig i sängen och väntar på mitt samtal. Hoj världen.


Image and video hosting by TinyPic

Ge fan i sånt!


Vafan är det för fel på folk egentligen. Ytterligare en våldtäkt i min lilla stad. Nu på gatan bredvid. Jag vet inte men jag har på känn att det kommer en ny våg av våldtäkter nu. Tur jag ska härifrån... till Göteborg där folk skjuter ihjäl varann istället och bränner bilar. Mycket bättre.

Har varit ute på en timmas lång promenad. Solen skiner och det var riktigt skönt faktiskt. Typ 15 grader i skuggan. Lagom. Ska surfa runt lite innan det är dax för bad och sen JUSTIN!


Image and video hosting by TinyPic

2 x Justin

Ojojoj, vad duktig jag känner mig. Jag har nämligen sorterat och rensat så det står härliga till.Jag började med mina smycken och det var bra mycket skräp att slänga där. Gick vidare till klädkammaren och har rensat ur två lådor under sängen samt hela byrån, sånär som på strumpor och trosor som jag gjorde för inte alls så länge sen.

Dessutom har jag gjort det äckligaste jag vet. Jag har rensat brunnen i badrummet. Helvete va vidrigt det är! När jag ändå låg där på golvet passade jag på att skura hela golvet per hand och sen gick ju resten av bara farten.

Som om det vore nog har jag även gjort ett hål i baksidan på min tv-bänk och flyttat upp  DVD-spelaren så jag slipper sträcka mig över bordet för att komma åt med kontrollen.

Bad Teacher
Inte en, men två filmer har jag till kvällen.Kommer nog bara se en i.o.f.s, men det är ju en helgdag i morrn också. Justin i bägge. Jag och Daniel skulle egentligen se Bad Teacher på bio, men kom aldrig i väg och jag vet inte om den går fortfarande så jag tar och ser den hemma istället.

Friends with benefits
Jag är ju ganska övertygad om att Daniel egentligen inte vill se någon av dessa filmer, trots att han säger att han ska se dom med mig, så jag får passa på när jag är ensam.

Nu när jag fått sånt flyt i mitt röjande ska jag go with the flow som man säger och fortsätta. Blir inget kantarellplock så istället får det bli en långpromme när jag tröttnar på att städa.


Image and video hosting by TinyPic

Bad Girls Club

Damn! va kallt det var i början. Kändes som benen skulle krakelera. Men... sen när man väl fått upp lite värme är det ju faktiskt bra mycket skönare att springa när det är svalt. Känns friskt när man andas och man blir ju inte lika svettig så det rinner i ögonen. Det var faktiskt allt som allt en riktigt bra runda. Det blev väl ungefär 6 km. La till lite armhävningar, benlyft och dips mot bänkarna på skolgården och nu är jag helt kaputt. Precis som det ska vara efter en bra runda. Känns väldigt bra eftersom jag haft lite dåligt med energi hela veckan.
Sitter och kollar på Bad Girls Club på tv11. Fattar inte hur de kommer på allt. Vad går det ut på? En massa brudar som tycker de är snyggast och coolast i världen bor tillsammans i ett hus och super och skriker. Bra tv det. Nä jag går och duschar istället.


Image and video hosting by TinyPic

3 grader

Fy in i helvete. Det är 3 grader ute.Jag var tvungen att titta en gång extra på termometern, men det stod samma. Usch, fy! Jag börjar nästan grina. Vill inte att det ska bli kallare. Mina händer har redan blivit rynkiga och snart kommer de spricka och se ut som en 90-årings igen. Kvällarna ligger jag under filten med tjocka mysbyxor och tröja och snart kommer inte ens det hjälpa. Jag HATAR kylan. Jaja, det är inget att göra åt. Ett halvårs plågor framför mig.

Igår var jag trött så trött. Jag satte på filmen Daniel skickat med mig, men somnade efter halva eftersom det inte var så där jättebra. Sen måste jag sovit en halvtimma eller nåt i soffan innan jag vaknade av att volymen var på max när tv:n slog på efter filmen. Varför är det så att det är så jäkla låg volym när man kollar på film jämt?

Jag höll mig vaken ett tag efter detta eftersom jag visste att Daniel skulle ringa när han nattat Dempa som är en riktig nattsuddare på helgerna. På andra sidan luren var en lika trött kille som tjej (jag då) så det blev ett kort samtal och sen till sängen. Skulle kunna säga att det var en av de tråkigaste fredagarna på länge.


Idag ska jag förhoppningsvis ut i skogen med mor. Plocka kantareller står på schemat. Vart vi ska vet vi inte. Alla säger att det finns så mycket, men med vår tur hittar vi väl inget... som förra året.

Men först ska jag väl klä på mig termobrallorna och ge mig ut och springa en sväng. Har faktiskt inte sprungit på hela veckan så det ska bli riktigt skönt... om jag får upp värmen det vill säga.



Image and video hosting by TinyPic

Friday, September 16, 2011

Det är fredag... jovisst

Trevlig fredag på jobbet idag. Vet inte vad det var, men stämningen var på topp och vi hade trevligt tillsammans. Gillart!

Jag tog en repa över stan på vägen hem i kombination med en långpromenad. Det behövdes eftersom jag ska unna mig lite gotta till kvällen. Köpte mig mascara, foundation, lotion och 3-pack trösor och för det kalaset fick jag betala 50 spänn. Kom nämligen på att jag hade lite kvar på ett presentkort jag antagligen fick för ett år sen när jag fyllde. Annars har jag ju lite av köpstopp vettni, men detta fick gå. Rent hypotetiskt har jag ju faktiskt sparat en herrans massa pengar denna helgen på att inte åka till Gbg. Bensin, fotbollsmatch o.s.v.

Sen jag kom hem har jag faktiskt varit riktigt effektiv. Jag har plockat och städat av lite och dessutom har jag lagat mig lite matlådor. Det blev wok på lövbiff, purjo, böngroddar, champinjoner och broccoli, smaksatt med soja och teriyaki och sen blev det broccoli, blomkål och kasslergratäng. 4 lådor av vardera gör 8. Inte illa. Har dessutom planer på att göra köttfärssås, nåt med kyckling, nåt med lax och nåt med falukorv som jag också har i frysen. Det är hög tid att skippa yogurten åtminstone på lunchen och äta lite riktig mat igen. Daniel är så rar och är orolig för mig. Jag sköter verkligen inte maten rätt och nu har jag lovat uppryckning och så ska det bli!

Ja, så ikväll ska jag mest tycka synd om mig själv. Och resten av helgen med antar jag. Det är synd om mig... riktigt synd om mig är det.


Image and video hosting by TinyPic

Amääähh

Vaknar och är sjuk. Inte vanligt sjuk dock, men sjuk av saknad. Daniel har Dennis denna helg och jag vill så gärna träffa den lille igen. Om två veckor kommer jag åka ner och bo hos dom och jag är livrädd att tränga mig på. Jag vill att det ska bli perfekt när han får reda på att jag är pappas tjej och det bästa vore såklart om vi kunde träffas lite mer innan... Hitta på saker så man lär känna varandra. Men det är ju så omöjligt med 30 mils avstånd. Ett tag tänkte jag att jag skulle åka dit och gå på fotboll med dom ikväll och köra hem igen. Har även kollat vandrarhem och grejer...

Men... jag har tagit mitt förnuft till fånga. Det är långt att köra (speciellt om man ska köra fram och åter) och dessutom är det inte gratis. Jag kommer ju åka ner två helger i rad efter denna och det blir en del slantar. Det var en sån där typisk Hanna impulsidé som jag egentligen vet är helt idiotisk, men det är svårt att inse det när man så gärna vill. Dessutom är Daniel sjuk... på riktigt alltså.

Jag har tagit ett vuxet och klokt beslut att stanna hemma, men det känns inte alls roligt. Gör saknaden ännu större när jag "nästan" skulle dit och det inte blir så. Nu ska jag genomlida en hel helg och vecka till innan jag får träffa Daniel. SKIT!

Jaja, det är inte mycket att göra åt det nu. På lördag ska jag och mamma ut och plocka kantareller om vädret tillåter och jag har två bra filmer att titta på som Daniel skickat med mig. Dessutom behöver jag ju fortsätta mitt röjande av lyan. Det är "Live at heart" i stan i helgen, men vet ni vad, det skiter jag blankaste fan i! Nu mot en fredag på urologen.


Image and video hosting by TinyPic

Thursday, September 15, 2011

Saknar

 Daniel utanför Ullared förra lördagen

Image and video hosting by TinyPic