Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: May 2011

Tuesday, May 31, 2011

Cancer och Kungen

 Mobiltelefoner kan öka risken för hjärntumörer. Det uppgav Världshälsoorganisationens (WHO) cancerforskningsorgan IARC på tisdagen. Det nya larmet går på tvärs mot WHO:S tidigare studier som inte påvisat någon ökad cancerrisk.

Cancer eller inte cancer? Ena dagen ja, andra dagen nej. Men vad betyder det egentligen att mobiltelefoner " möjligen" kan orsaka cancer? Rent teoretiskt eller bara en vild gissning?

Jällar va Kungen måste vara nervös nu. Maffioso Mille går nu ut i Aftonbladet och säger att han ska släppa bilderna med Kungen i prekära situationer lös på nätet. Kungen som så sent som igår nekade till anklagelserna och påstår att bilderna inte fanns, verkade enligt mig inte direkt övertygad och jag tror han sitter i detta nu och skakar hemma på sin kammare. Vad kommer egentligen hända om Mille verkligen släpper de bilder han påstår sig ha? Om det visar sig att vår Konung suttit framför hela sitt folk och ljugit dom rakt upp i ansiktet? Å herregud, vilken skräll! Då har han väl i alla fall inget val än att lämna över tronen till sin dotter... om monarkin ens överlever. Lille lille Kungen... vad har du satt dig i för sits nu.


Image and video hosting by TinyPic

Dukan dieten

Efter den intressanta diskussion i helgen om LCHF har jag läst på lite om dieter och hittade en "ny". I alla fall en som inte jag hört talas om tidigare. Så nu anropar jag mina LCHF-vänner Niclas, Pierre och Herr Edlund för lite åsikter om Dukan dieten.

Dieten som är framtagen av den franske Dr Pierre Dukan går ut på att äta sig smal med hjälp av protein och sedan behålla den vikten genom att äta normalt resten av livet, sånär som på en dag enbart protein i veckan.

  • ATTACKFASEN – enbart protein
  • CRUISEFASEN – varva dagar med enbart protein och dagar med protein och grönsaker tills du når din trivselvikt
  • KONSOLIDERINGSFASEN – när du nått din trivselvikt äter du protein, grönsaker, nu får du lägga till frukt, bröd, stärkelserik mat (som pasta, ris mm) och två festmåltider varje vecka. Nu ska du inte gå ner i vikt utan hålla din nya vikt. För att lyckas måste du stannar här tio dagar för varje kilo du gått ner.
  • STABILISERINGSFASEN – Från nu och resten av ditt liv. Du behåller vikten utan större problem då du får äta vad du vill så länge du gör det med måtta och äter enligt attackfasen en gång i veckan.

Tycker detta verkar otroligt mer praktiskt än någon av alla dieter som finns att tillgå. Fransmännen är sålda. Tyvärr finns ganska lite information på svenska att tillgå och jag har ännu inte lyckts hitta så mycket information om med erfarenheter av hur det fungerar i längden. Läser mer (fast på engelska kan ni göra här).


Image and video hosting by TinyPic

Femme Power Kreatin

"Prestationsökaren som ger starka, uthålliga och fasta muskler"

Femme Power från Fit & Smart by Charlotte Perrelli är ett prestationsökande tillskott speciellt framtaget för kvinnor. Femme Power innehåller en patenterad form av buffrat kreatin som snabbt absorberas i musklerna utan att binda vätska. Femme Power ger varken viktuppgång eller vätskeansamling utan endast starkare och synbart fastare muskler.
Kreatin är ett ämne som finns naturligt i musklerna där det ger energi till muskelarbete. Under ett träningspass tar kreatinreserverna snabbt slut och muskeltrötthet uppstår. Tillskottet Femme Power fyller på kreatinförråden och ger omedelbart ökad styrka, explosivitet och uthållighet för maximal prestationsförmåga vid varje träningspass.
Femme Power behöver endast tas före träningen och kräver varken uppladdning eller uppehåll. Varje kapsel innehåller 750 mg. av den patenterade kreatinformen Kre-Alkalyn.

Dosering: 1-2 kapslar 20 minuter före träningen
Titta vad som kom med posten idag. Jag har provat Kreatin en gång tidigare i mitt liv och det var si sådär 12 år sedan. Min dåvarande pojkvän tränade hårt och tog kreatintillskott i perioder. Jag testade en gång. Om det hjälpte mig den gången har jag ingen aning om eftersom jag var ganska otränad och knappt visste hur mycket jag klarade utan kreatin.

Nu har jag ju dock tränat ett bra tag och tänkte jag skulle testa på riktigt. Charlotte Perelli har ju skapat en kosttillskottslinje som hon kallar Fit & Smart och den innehåller produkter speciellt framtagna för kvinnor. Vad jag tycker låter bra med denna är att man inte ska samla på sig vätska, vilket jag ju har otroligt lätt för annars. Jag hade ingen aning om att de skulle vara så snygga också. Ska bli spännande och se om det ger resultat.

Image and video hosting by TinyPic

Ryssvärme?

Kommer det vara vi eller Ryssland som får extremvärmen? Enligt mig får den gärna stanna i Ryssland om det innebär att vi får det behagligt. Innebär det kyla och regn tar vi hit den. Lagom är ju bäst.

Idag är det i alla fall inte hittills nån Ryssvärme på Ekersgatan. Jag vaknade och frös så jag skakade. I.o.f.s börjar jag tror att det inte har med värmen att göra alls. Jag känner mig allmänt konstig i hela kroppen. Skakig, orolig i magen (inte EHEC va?), trött. Nästan så jag befarar att en liten sjuka är på gång. Jag vill ju inte jinxa nåt, men jag har faktiskt nästan glömt hur det är att vara förkyld. Sedan den dag jag började stoppa i mig mina tabletter med kalcium/magnesium och D3 har jag knappt varit sjuk nån gång... kan inte minnas att jag varit det alls faktiskt. Jag har flera gånger haft känningar likt det i dag att nåt är på gång, men det har gått över och jag tror mer det har med överträning att göra faktiskt. Så fort jag får vila lite lagar kroppen sig själv och det försvinner. Hoppas det är samma denna gång.

Jag kollade mig i spegeln i morse och inser att den fina sommarbruna kulören jag lyckats få är på väg bort igen. Ytterligare en anledning till varför solen måste komma tillbaka nu. Jag har inte ambitioner att bli pepparkaksbrun, men en fräsch lätt brynska är uppfriskande.

Nu är det bara två arbetsdagar kvar denna vecka. Känns lite skumt, men otroligt skönt.


Image and video hosting by TinyPic

Kungen kunde lika gärna tigit

I går fick en reporter från TT sitta ner med vår kung och be om svar på frågorna om hans inblandning i maffiososaffären med Lettström. Efter att ha läst intervjun tycker jag han lika gärna kunde låtit bli. Krävdes det verkligen så lång tid för att inte säga nånting? Han säger ju egentligen ingenting. Han bara kortordat nekar... till allt.

Författarna till boken "Den ofrivillige monarken" påstår att Kungen ljuger. Om boken är den sanna vekligheten vet jag ju såklart inte, men jag tror inte deras uppgifter är helt tagna ur luften. Jag undrar varför Kungen inte bara erkänner att han varit på vissa av de platser som beskrivs i boken. Det är väl inte så jäkla farligt om han gick på nåt klubb som ung. Alla, även en Kung gör misstag. OCh oavsett om han kände till Lettströms affär eller inte är det ju uppenbart att det fanns nåt götta där som Lettström försökte köpa bort.

Om detta vaga avståndstagande ger honom svenska folkets förtroende tillbaka eller inte återstår att se, men jag tror faktiskt de som lämnat hans sida lämnat den för gott.


Image and video hosting by TinyPic

Monday, May 30, 2011

Bitter

Jag känner mig bitter idag... Bitter och förbannad och kanske till och med riktigt förbannad. Vad är det med vissa män och deras förbannade stolthet? Fatta att du inte klarar och ta emot den hjälp som erbjuds. Vafan händer om du råkar visa dig lite svag. Ingen dömer dig förutom du själv. Men näää, det är bättre att försöka klara av det själv och låta det gå helt åt helvete. Argh!

Nä, jag måste ignorera min ilska. Jag är ju absolut ingen arg person egentligen. Inte alls, men nu har det gått över gränsen och jag kan inte hjälpa det. Det krävs inte mycket för att kicka igång det och jag är trött på't. Jag måste försöka lägga ner. Ignorera. Inte bry mig så mycket... och bli glad igen.

Kanske jag kan koncentrera mig på att solen och värmen är på väg tillbaka. Och att man snart är ledig i MASSOR med dagar. Lovely minst sagt.


Image and video hosting by TinyPic

Dold agenda

Adoption i stället för abort. Kvinnor som blir oönskat gravida gör idag abort istället för att föda sitt barn och adoptera bort det eftersom möjligheten inte finns i Sverige idag. Ja, ungefär så säger hon KD.s senaste stjärnskott Gunilla Gomér. Därför vill hon att det ska finnas inhemskt adoptionscentrum.

Ja, det vore ju bra. Fler oönskade barn som behöver hem. Som om det inte fanns tillräckligt av dom här i världen. Vidare säger hon:

Jag jobbar mycket för just de ofödda barnens rätt att få leva. Och det är klart det är bättre att få födas än att inte få födas alls, även om det aldrig är en fördel att växa upp med andra än sina biologiska föräldrar

Klart det finns en dold agenda här. Detta är en anti-abortskämpe som försöker smyga in sin åsikt i politiken. Varför skulle det vara så solklart bättre att födas in i ett oönskat liv än att inte finnas? Vad har hon för belägg för det?

Och varför skulle det vara en fördel att växa upp med sina biologiska föräldrar mot adoptivföräldrar? De kan väl bli prick lika bra föräldrar... eller? Det är väl inte arvsmassan/generna som avgör om en förälder är bra för just det barnet. Det är väl ändå förmågan att ta hans om barnet och göra deras liv till bästa möjliga.

Daniel Pernikliski vars åsikter jag inte alltid (ganska sällan) drar jämt med fick till det denna gång med kommentaren:

”Lösningen måste vara att minska antalet oönskade graviditeter – inte att fullborda dem”

Vidare måste man väl också tänka på den gravida kvinnan här. Inte tror jag (precis som Daniel också skriver) att hon vill genomgå en nio månader lång graviditet bara för att ge bort barnet när det föds. De allra flesta kvinnor tycker antagligen det är jobbigt nog att med abort så varför göra plågan längre? Är det kanske en förhoppning av Gomér att fler ska välja behålla barnet när det väl föds. Många oönskade graviditeter kan vara direkt olämpliga både för barn och kvinna, men det är ok va... så länge det är mamma, pappa, barn och en kärnfamilj av den gamla kristna skolan. Det är så gud menade att det skulle vara and so be it. Sunt förnuft och drägliga liv... nä, det struntar vi i.


Image and video hosting by TinyPic

Somliga straffar gud genast

Den 40-åriga kvinnan attackerades av en våldtäktsman när hon sov. Då skar hon penisen av förövaren, lindade in den i plast, och tog med den till polisen som bevis.

Ja, det hade han nog inte räknat med. Det har diskuterats mycket om våldtäktsmän och kastrering genom tiderna. Impulsivt kan man ju tycka att det låter som den bästa idén nånsin. Och jag vet inte... kastration skulle säkert funka i vissa fall, men för det mesta ligger nog annat bakom och förbrytaren skulle hitta andra sätt att våldföra sig på sina offer. Detta med att skära av snoppen torde göra ännu mindre nytta eftersom då också den sexuella lusten finns kvar, men manligheten lär ju få sig en ordentlig törn. Jag måste säga att jag verkligen beundrar denna kvinnan för hennes handlingsberedskap.


Image and video hosting by TinyPic

Kort vecka!

Vaknar och fryser som om det vore mitt i vintern. 10 grader är väl inte så farligt så här på morgonkulan, men blåsten viner rakt igenom lägenheten. Denna eviga vind. Kan tyckas att jag kan stänga fönstren, men jag gör inte gärna det eftersom jag då måste bryta mig igenom mina insektsnät som är väsentliga för min överlevnad... typ.

Vet ni, det har faktiskt inte slagit mig fören nu att det är kort vecka. Kristi himmel (ja, nåt bra förde kristendomen med sig) och sen en klämfredag på det. Och sen börjar man ju faktiskt inte fören på tisdag igen. Löööövely.


Image and video hosting by TinyPic

Sunday, May 29, 2011

Golfset inköpt


GolfGirl FWS2 Pris kr 1679.86
Pink Collection - Dam höger - Helt ny
Detta är det senaste GolfGirl FSW setet för damer, exklusivt för Sports HQ, och innehåller:
  • 460cc oversize driver med grafitskaft - med största tillåtna sweetspot
  • Oversize trätrea med grafitskaft
  • 3/4 hybrid med grafitskaft - perfekt för långa slag mot green och för att ta dig ut ur trångmål
  • Headcovers med blixtlås för drivern, järntrean och hybriden
  • 5-6-7-8-9-PW-SW djup cavity back järnklubbor med grafitskaft - lättslagna och mer förlåtande än tidigare
  • Putter
  • Delux vagnbag med gott om externa fickor, inklusive ficka för värdesaker och klädesficka som löper längs hela bagen

Image and video hosting by TinyPic

0 kr i lön

Victoria skulle jobba för 65 kronor i timman, 6 dagar i veckan. Hon stod ut i 2 veckor och sa sedan upp sig. Hon fick ingen lön alls. Det fanns inget anställningsbevis och därmed har hon inga rättigheter alls antar jag. Ok... surt sa räven, men det jag ifrågasätter i den här historian är Arbetsförmedlingen.

Victoria ska nämligen fått nys om det här jobbet via sin arbetsförmedlare och jag undrar: Vad har Arbetsförmedlingen för ansvar för vilka jobb de ber folk söka? Inget antar jag, men jag kan nog tycka att de borde ha ansvar för att åtminstone informera de sökande om vikten av ett anställningsbevis.


Image and video hosting by TinyPic

Hellride

Snacka om att utmana vädret att hoppa på Hellride och ge sig sta på en cykeltur. Hellride är som sagt tidigare absolut ingen långdistanshoj. Utan växlar och tung som attans... men man tar sig fram, även om det är knappt i de hårdaste vindarna. Det blev i alla fall 15 km. Inte så pjåkigt med tanke på att jag lyckades pricka motvinden nästan hela vägen.

Det blev stopp på Biltema för inhandling av ny cykelkorg och pump som planerat och jag passade också på att skaffa den där billaddaren till iPhånen jag tänkt skaffa ett tag nu. Mission completed.


Image and video hosting by TinyPic

Galenskap


Hittade denna bild i fotoalbumet på min Facebook, postad får ca ett år sedan. Hade glöm den. Underbar bildtext. Synd bara att jag faktiskt inte har ett sånt kort på Cillan. Hade ju varit succé!


Image and video hosting by TinyPic

Mors dag

Idag är det mors dag och min mamma är givetvis DEN BÄSTA!

Image and video hosting by TinyPic

Dagens planer

Ja, då var det bevisat. Det går att springa med ett ägg under huden på fotryggen. Foten känns överlag mycket bättre efter en natts vila, men svullnad och blånad är kvar. Det är betydligt lättare att röra den i alla fall och tack och lov träffade smällen precis ovanför skon så den inte tryckte direkt på. Lyckades springa mina 7 km utan problem. 

Sitter och funderar på vad dagen ska innehålla. Funderar på Biltema. Låter skoj va? Nja, kanske inte, men jag måste köpa mig en ny cykelkorg eftersom min vart snodd. En pump och en cykeldatorn skulle inte va helt fel heller. Sen måste jag spana lite mer på deras golfset. Nu har jag ju spelat ett tag och jag vill ha egna klubbor. Jag har kört in mig på Bäjbs, men de är för långa och jag får ont i revbenet eftersom jag slår idet varje jäkla gång. Dessutom är det kul att ha egna.

Golfset med standbag, "Tour Pro" Lady

Komplett golfset (dam, höger) med mycket goda egenskaper för såväl nybörjare som medelgolfare. Metallwoodklubba 3 (17°), metallwoodklubba 5 (21°) och hybridklubba (25°) med grafitskaft och klubbhuvud av titaniumbelagt aluminiumstål, samt headcovers. 5 järnklubbor: 6, 7, 9, PW (Wedge) och SW (Sand Wedge), med grafitskaft och klubbhuvud av rostfritt stål. Putter med stålskaft och klubbhuvud av zink. Bärbag med lättviktsstativ, bärremmar av vattenavvisande polyester, 4 fickor och regnhuva. Totalvikt: 6 kg. Mått: 110 x 25 cm.
Jag är inte alls nöjd med färgen. I vanliga fall gillar jag ju rött, men min skärmhatt är ju rosa och faktum är att i princip alla tjejgrejer till golf är rosa. Inte mig emot eftersom jag gillar rosa, men med röd bag? Ni kanske tycker det är mindre viktigt hur bagen ser ut och det kanske det egentligen är, men ska det va ska det va snyggt. Hur som... setet kostar bara 999:- och för 200:- till har jag en vagn också. Billigare blir nog svårt att hitta och det ska vara fullt dugligt enligt de som köpt det.


Kanske hittar jag nåt tjusigt pimp till MeaniDevil också! Är ju bra sugen på deras rosa däckmuttrar.

Men först... städning. Har skjutit på det hela helgen nu och tillåter mig inte göra någonting alls innan det är avklarat!


Image and video hosting by TinyPic

Vårt ansikte utåt behöver ett lyft

Jag har ju alltid sagt att Kungen ser ut som en struts. Senaste tiden har han ökat på likheten genom att också bete sig som en och sticka huvudet i sanden. Men sanden sjunker undan och frågan är om Kungen ska resa sitt huvud ur kvicksanden eller följa med ner.

"Lämna tronen" skriver Aftonbladet. Först kom boken: "Den motvillige monarken" och sen kom polarns samarbete med maffiosos. Folket har tappat förtroendet för Kungen. Nu vet jag inte vad kvälls/svallerpressens opiniosmätningar är värda, men siffran som vill ha Kungen kvar ligger väl under hälften.

Både vad gäller boken och den senaste frågan om han hade någonting med Lettströms kontakter med maffian att göra höll Kungen tyst. Inga svar... inga erkännanden, men inte heller någon dementi. Jag vet inte om han fick rådet att behandla fallen så, men smart var det inte. Han tiger och blir därför mer och mer skyldig för varje dag som går. Hovet säger: "Vi kommer väl att kunna lämna besked efter helgen". Jag säger: Never mind... Inget han säger nu spelar nån roll. Hade han däremot redan samma dag som bomberna släppts gått ut med en dementi hade han i alla fall fått några med sig. Några som trott på honom. De som gör det nu gör de i tysthet, för även de inser hur illa det ser ut med tigandet. Precis som Peder Kadhammar skriver: Kungens tigande och Lettströms mindre klyftiga agerande gör att skandalen aldrig kommer att dö.

Det är inte bara Kungen som ifrågasätts utan hela monarkin. Tack och lov. Det bör göras. Man bör ställa frågan om monarkins syfte. Är monarken en viktig representant för Sverige idag, eller bara en kvarleva av nåt som vi tror hör till? Jag vet inte, men jag vet att om Kungens huvudsakliga syfte är att vara Sveriges ansikte utåt ser vi inte så bra ut just nu. Kungens dotter och Kronprinsessa Victoria är den som tjänar mest på pappas skandaler. Redan poppis, har hon nu blivit ännu mer poppis och är av folket ombedd att ta över tronen från sin far. Men är Victoria redo? Vi vill väl inte ha ännu en ofrivillig monark. Vill vi ha nån alls?


Image and video hosting by TinyPic

Saturday, May 28, 2011

Spricka i foten?

Börjar undra om inte slaget mot fotryggen blev värre än vad jag trott. Jag har TACK OCH LOV inga problem alls att gå på foten, men den är stel och smärtar. Flexion gör otroligt ont och extension är i princip omöjligt. Nudda är förenat med risk för avsvimning. Slaget träffade mitt på bullen ni ser på foten nedan. alltså precis över böjleden på fotleden., Lustigt nog har blodet redan följt tyngdlagen och blåmärket har hamnat under.

 

Kan det gått så illa att jag åsamkat mig en sprick i vristbenet? Det känns onekligen så och jag har ju gått omkring med frakturer och sprickor i denna fot förr och då satt det till och med på undersidan (orsakat av ett litet snesteg), så varför inte nu? Åh, må det inte vara så. Hoppas att tiden (den närmsta tiden tills i morgon bitti) läker alla sår.


Image and video hosting by TinyPic

Kokosflingor och torkad banan!

Som en liten kontrast till den livliga LCHF-.diskussionen i tidigare post: Är det nån som smakat denna skönhet? Låter ju helt delikat. Men varför, varför görs alla limited editon bara i stora kakor? Fattar de inte att en gottegris som jag skulle häva i sig HELA den där kakan i ett nafs om jag köpte hem den? Taskigt... och just därför köper jag den inte. Vips, där förlorade Marabou en kund.

Mjölkchoklad med kokosflingor och torkad banan

Jag tog mig till Stadium Outlet utan problem och lyckades klämma in en ganska rejäl omväg. Vinden ven och ibland kom små regndroppar, men det var ingen större fara. Jag inser att träden utanför mitt fönster lurar mig ganska rejält när det kommer till vindstyrka. Det var skönt att gå av sig lite. Förutom tvätt och löprunda i morse har jag inte gjort många knop förutom suttit vid datorn idag. Nu ska jag dock slänga i lite färg i barret och invänta Big Brother som blir kvällens höjdpunkt. DAMN I'm bored!

Image and video hosting by TinyPic

Klantarslet Svärd

Jag slängde in tvätten i maskinen innan jag gav mig ut för att springa i morse. 35 minuter senare när jag var tillbaka tänkte jag att jag skulle passa på att streycha i tvättstugen medan jag väntade på att maskinen skulle bli klar så jag kunde hänga den innan jag gick upp till lyan.

Efter att inte riktigt kommit åt hamstringmusklerna eftersom jag inte ville ner på golvet bestämmer sig lilla smarta Hanna för att sätta foten emot korgvagnen och börja pressa. Funka skitbra på högerbenen och går över till vänster och börjar mig framåt. Skräll, bom, bang. Korgen hoppar ur fästena, gör en volt och hamnar uppochner... PÅ MIN FOT! Det gjorde FÖRJÄ..A ont. Så där låg jag ändå på det skitiga golvet vriden i plågor.

Jag lyckades tillslut ta mig upp, hänga tvätten och halta mig upp till lägenheten. Nu ser foten mer eller mindre ut att ha en alien på ovansidan som kommer kläckas ut ur huden när som helst. Kan man blir mer klantig än mig... I doubt it.


Image and video hosting by TinyPic

Örebro gone mental

Igår hittade man en ihjälskjuten person på Holmen. Man har gripit en 48-åring som ska haft en yrkesmässig kontakt med den mördade 46-åringen. Enligt Aftonbladet ska det vara en man som blivit sparkad från företaget som blitt spritt språngande.

Lite lustigt är att det skedde där de gjorde. Då Bandidos har sitt hak bara en gata från mordplatsen är det inte sällan de står polisbilar på span i området. Jag antar mördaren hade tur att ingen var där just då.


Samma kväll utsätter en 29-årig kvinna en annan för grov misshandel... mitt på Järntorget.

Det börjar bli mer eller mindre vardagsmat med misshandel, mord och våldtäkter i Örebro. Örebro som i alla fall jag tycker varit en ganska trygg plats tidigare. Det känns inte alls tryggt längre och jag måste säga att jag har detta i åtanke varje gång jag är ute och springer tidiga mornar, vilket ju är ganska ofta. Förr gav jag mig ut direkt när jag vaknade, men nu brukar jag vänta till åtminstone 8-snåret eftersom det känns lite tryggare när fler folk vaknat och är ute med sina hundar.

Det är otroligt tråkigt vad som hänt med stan. Tyvärr lär det väl inte bli bättre.

Image and video hosting by TinyPic

Å, nej hon har en syster också...

Ni vet Annika Dahlqvist? LCHF-monstret som kallar sig läkare, som påstår en massa konstiga saker utan vetenskapliga bevis och grinar när hon får kritik. Hon finns i en upplaga till. I form av Lena Olovsson.

Lena är Annikas syster och hon ska nu ordna ett sommarläger för överviktiga barn och undomar. Och gissa vad lägret går ut på? Jo, lära ungarna att äta enligt LCHF. Vilket jäkla vansinne. Lena driver en kursgård, LCHF Nolaskogs, där kursen ska hållas.


Sommarkurs för överviktiga barn och ungdomar 7-15 år

Under vecka 24, måndag 13 juni - söndag 19 juni, anordnar LCHF Nolaskogs en kurs speciellt riktad till överviktiga barn och ungdomar tillsammans med förälder.
Teoripass kommer att varvas med matlagning i mindre grupper. Under teoripassen delas barnen och ungdomarna upp i två grupper. En  barngrupp mellan 7-12 år och en ungdomsgrupp mellan 12-15 år. Barngruppen leds av Ing-Marie Belin, specialpedagog, från Örnsköldsvik. Ungdomsgruppen leds av Pia Colan, LCHF-kostrådgivare, från Åhus i Skåne.
Varje dag kommer Julia Ilke (se nedan) att leda pass med lekbetonad fysisk träning. Under 6 dagar på LCHF-kost och ny slags fysisk aktivitet kan nya vanor och intressen skapas!

Hittills är dock bara ett barn anmält och man kan ju hoppas att det håller sig så och kursen inte blir av.

Fler och fler äter enligt LCHF och många tappar vikt och mår bättre. Jag säger inte emot det och det har jag aldrig gjort. Det funkar säkert. Faktum är att de flesta dieter fungerar så länge man följer dom till punkt och pricka. Dock har flera av de jag pratat med som hållit på ett tag börjat gå upp igen. Effekten tycks alltså inte vara  för evigt och så är det ju ofta när kroppen vänjer sig.

Fettets effekter
Egentligen tycker jag det är oväsentligt i fallet. Här handlar det om barn. Jag undrar vad Annika och Lena har för belägg för att proppa ungar fulla med fett och ta bort kolhydrater som vi faktiskt vet är en viktig byggsten i cellerna och utvecklande av organ. Vi vet också att mycket av det som sker under kroppens utveckling har betydelse för resten av livet. Det är en aspekt i varför jag är emot Lenas fatcamp. Vi vet faktiskt fortfarande inte vad fettkosten har för effekter i längden på vuxna människor och hur är det då med barnen? Visst tvistas det nu om vad fettet har för betydelse vid igenslammade kärl, men om det är så som man faktiskt haft belägg för under många år, är det väl otroligt dumt att börja slamma igen dom så tidigt. Jag skulle inte vilja chansa med mina barn.

Föräldrarnas effekter
En annan aspekt är den att detta faktiskt är just barn. Sommarlägret riktar sig mot två åldersgrupper. 7-12 och 12-15. Detta är alltså barn och ungdomar som fortfarande är påverkbara och gör vad de blivit uppfostrade till. Är det då inte bättre att ta hand om deras föräldrar och lära dom ett och annat? Varför är dessa barn överviktiga från början? Det är inte barnen själva som är problemet utan deras föräldrar som tillåtit att de blivit överviktiga, antagligen genom att ge dom felaktig mat och godis. Barnen behöver lära sig att tänka om, men det är i grund och botten deras föräldrar som är problemet.

Dieters effekter
Sen är det de där med dieter. Ordet i sig innefattar ju alla upplägg av matintag, men LCHF är fortfarande vad man kallar diet i folkmun. Det är något som kräver ansträngning för att följa eftersom det inte är en allmänt vedertagen kosthållning. Jag vet inte, men jag tror inte ett barn eller en tonåring kommer orka följa den i längden. De lagar fortfarande inte sin mat själva och skolan erbjuder knappast LCHF-kost. Ser ni framför er hur en 7-åring ber bespisningstanten ta bort spagettin när det serveras spagetti och köttfärssås i skolan? Och vad händer då när de börjar lägga till kolhydrater igen till en extra fet kost? Jo, de får en onyttigare kosthållning än nånsin som dryper både fett och socker.


Nä, snälla föräldrar, vad ni gör med er själva är upp till er, men håll er borta från både Annika och hennes syster när det kommer till era barn. LCHF-sekten de bedriver är rent ut sagt otäck.

Ett annat sätt att få ungarna att gå ner är ju att be dom följa Kissies blogg. Kissie som igår hamnade på sjukhus efter ett krampanfall som kom out of nowhere. Min gissning är att hennes extrembantande som fått henne att faktiskt se ut som det benrangel hon så länge redigerat sig till med photoshop har någonting med saken att göra.


Image and video hosting by TinyPic

Friday, May 27, 2011

Flashdance


Haha, ljuva 80-tal. Halkade in på Flashdance på TV4+. Vad var det med 80-talet egentligen. Inget årtionde är det andra likt, men 80-talet tar nog banne mig priset i... ja, allt. Ska plocka fram min wienernougatglass nu och fortsätta njuta av galenskapen.


Image and video hosting by TinyPic

Hycklare! låt ungen raka benen för sjutton

Känner du nån som inte rakar sina ben när det blir väder nog att visa dom? Jag tror jag kan räkna upp en eller två, men det är extrema människor som gjort det till en grej... med andra ord de är uttalade butchflator.

Gillette... de stora rakhyvelföretaget satsar på att marknadsföra Gilette Venus med orden: Hitta gudinnan i dig. I sin kampanjs lägger de upp tips för rakning med en del för nybörjare. Bland annat står det:

”Vissa tjejer börjar vid 10 års ålder, andra vid 12 eller 16.”

Och ojojoj, vad folk blev upprörda. De menar att Gillette uppmanar unga flickor att raka sig för att sälja rakhyvlar. Andra tycker det är skönhetshets. På aftonbladet skriver Åsa Erlandsson om bojkott och anklagat Gillette för att vara idealskapande.

Vilka jävla hycklare! Åsa rakar med största säkerhet benen. Varför skulle hennes dotter inte kunna göra detsamma bara för att hon är 10 om hon har hårväxt på benen som stör henne? Jag kom själv i puberteten i 10-års åldern vilket var otroligt jobbigt. Nu var inte hårväxt på benen mitt största bekymmer utan det var små toppiga byst s.k tonårsraketer (som sedan stannade på den nivån, men är på väg mot landning), men hade jag kunnat fixa mitt problem så lätt som med att raka mig hade jag gjort det på nolltid och sluppit en massa onödigt lidande och försök att komma på ursäkter att inte vara med på gympan.

När jag läser tipsen, som finns både för mammor och för döttrar tycker jag inte alls de låter tokiga. De framhäver att mamma och dotter ska prata med varandra och tillsammans komma fram till när det är dax att börja och hur de ska göra. För börja kommer dom ju göra. Jag kan inte någonstans se att det står att mamman ska uppmana sin dotter till rakning.


Finns det något dokumenterat farligt med att raka benen? Vad jag vet har det inte kommit några rapporter om cancerrisk eller liknande ännu i alla fall (även om det säkert kommer). Vad gör det för skada om tjejerna börjar när de är 10 (i de fall det behövs) eller när de är 15? Kommer de som börjar vis 10 vilja spruta in Restylan i läpparna mer än de som började senare? Blir man bättre människa av att vänta med att raka benen?


Gillette skapar inte idealet med slätrakade ben. Det finns redan för er som inte upptäckt det. Och det är inte ens ett ideal längre utan ett habitualtillstånd. Kvinnor förväntas raka benen annars är de ofräscha. Kvinnor vill raka benen. I alla fall vill jag det. Att inte tillåta sin dotter raka benen vid 10 års ålder innebär inte att de slipper skönhetshetshetsen som finns. De kommer inte bli mer idealtokiga än nån annan. De kanske skär sig lite mer eftersom de inte har lika stabila händer som någon äldre, men so be it. De kommer inte dö av ett skärsår.

När man inte har barn själv brukar man inte ha rätt att uttala sig om dom, men jag gör det ändå. När det kommer till barnuppfostran anser jag det logiskt att göra allt för att ens barn inte ska göra om samma misstag som man själv gjort. Vad som inte är logiskt är att försöka få barnen att undvika saker man själv gör. Det går inte att försvara varför ens unga inte ska röka när man gör det själv. Det kommer inte att bita. "Mamma säger det är farligt att röka, men hon gör det själv så det kan ju inte stämma". Samma sak med rakning av benen, fast utan aspekten att det är farligt.

En fråga till de arga mammorna runt om på Twitter och whatelse. Är ni villiga att vara "förebilder" för era döttrar och strunta i att raka benen en hel sommar för att er dotter inte ska börja? Nä, trodde inte det.   



Hence... ni är hycklare hela jäkla högen!

Image and video hosting by TinyPic

Lyckad ST-läkarkurs

Jag var riktigt orolig för hur dagen skulle gå. Vi hade ju skickat ut information till alla patienter innan om att det skulle vara ST-läkare med och kolla under deras undersökning och att de kunde få en annan tid om de hellre ville det, men ändå var jag orolig att de skulle tycka det var jobbigt. Men allt gick bra!

Det var relativt unga män som alla verkade känna sig trygga och trots att undersökningarna tog ganska lång tid på grund av noggrann genomgång var de nöjda efteråt. Pust! Det blir ju lite så att man känner det största ansvaret för att patienten ska må bra som sköterska. Läkaren är upptagen med att undervisa och ST-läkarna är rent medicinskt intresserade och vill lära. De kopplar mer eller mindre bort patienten och det blir min uppgift att se till att han faktiskt inte ligger där och lider sig i genom alltihopa.

Dagen avslutade med lax i personalmatsalen och alla var mätta och belåtna när de lämnade oss... med röran. Det tog sin lilla tid att återställa mottagningen till vad den var innan och jag tror chefen kommer bli lite chockad när han inser på måndag att han kontor numera är förvaringsutrymme för de nya maskinerna och dess tillbehör. För det är inte en ny maskin... det är tre!! Vad sjutton vi ska göra med tre till vet jag inte, men snygga är dom.

Efter jobbet gick jag en repa över stan, men det var inte direkt behagligt. Regnskurar i ett och otroligt kvav luft. Jag blev inte där länge och jag köpte inget annat än tre så gulliga burkar.

Har en rosa till sallad sedan innan. De jag köpte nu var tre i storleken av den lilla gula. En gul, en grön och en rosa.


Trots att det är fredag känner jag mig inte helt tillfreds. Jag är rastlös men känner att vädret förstör. Jag vill ju ut och gå eller cykla eller nåt, men det ser inget lockande ut alls. Jag tror jag ska lägga mig i soffan en stund och kolla på 90210... pinsamt dålig serie, men i brist på annat så...


Image and video hosting by TinyPic

Efter Storm kommer regn

Ett kanadensiskt par har fått en liten bäbis som de kallar Storm. De vägrar dock berätta om Storm är en kille eller tjej.  

Vi har bestämt oss för att inte berätta om Storms kön ännu, som en hyllning till valfriheten. Storm ska kunna göra fria val och inte tvingas in i tradtionella könsroller och – mönster.

Paret har sedan tidigare två pojkar som båda fått välja fritt och då valt rosa kläder och har flätor. Daniel Pernikiliski tycker att det är en uppfriskande inställning de har, men vad är det egentligen för fel på könsroller? Vad är det för fel med att köpa rosa grejer till en tjej och blåa till en kille?  Kan nån förklara för mig vad som är fel med att guida ett barn in i en könsroll! Det handlar ju inte längre om att ställa den ena framför spisen och sätta hammaren i handen på den andra.

Jag anser det vara en förälders uppgift att guida sitt barn, inte göra världen mer förvirrad. Kommer pojkarna bli tryggare på nåt sätt när de kommer till skolan i rosa kläder med en docka under armen? Kommer barnet känna sig tacksamt för att deras föräldrar lät honom välja det? Nä, istället kommer han bli mobbad och förlöjligad.Barnet kommer spendera en stor del av sitt liv med att undra vart de hör hemma. För det hjälper inte att bara dom inte har någon könsroll när alla andra har det.

Självklart behöver man inte gå till extremen och endast köpa rosa till en tjej o.s.v. men det finns ingenting hedersamt med att gå åt andra hållet heller. Låt åtminstone barnet själv få veta vad den har för kön!!!

Annat smått och gott
Systembolaget anser att man får en orimlig mängdrabatt när man köper boxvin, då man får vin motsvarande fyra flaskor, men till priset av tre. Därför vill de höja prisetlådvin med upp till 30 procent.

Ja, gört för sjutton. Nu är jag ju lite partisk eftersom jag inte dricker vin, men lådvinet har blivit en symbol för vardagssmygfyllon och runt om i stugorna sitter folk och tar inte bara ett glas vin varje kväll utan flera... för att kunna slappna av. Låter väldigt sunt... eller inte.

Arnold har det inte lätt. Efter separationen ur ett låångt äktenskap rasar hela hans värld. En efter en träder hans gamla hushållerskor fram och pratar om hur de haft förhållanden med Arnold och det ploppar upp lite barn här och där. 

Stackars Arnold hade nog inte räknat med detta när han steg ner som guvenör och tänkte återgå till skådespeleriet. Nu har ex-frugan satt span på hans förflutna och jag tror inte vi hört den sista skandalen än. 

Tage är 80 år och har 840 vänner på Facebook. De flesta är gamla elever, men när han fyllde 80 fick han hundratals gratulationer via det sociala mediet.

Ytterligare ett bevis på att Facebook faktiskt är en ganska bra grej... om man bara kan handskas med det och inte blir helt gääälen. Det måste kännas stort att vara så gammal och ha så mycket folk runt om sig som faktiskt lägger märke till en födelsedag. Även om att inte bryr sig så mycket om Tage privat kan det räcka med ett grattis i bland.

Titeln på detta inlägg är väldigt passande både för historien om Storm, men också för verkligheten utanför fönstret. Efter en ok kväll i går har nu blåsten gått över till ett evigt mörker. Himlen har öppnat sig och det regnar i ett kontinuum. Var sjutton la jag nu den där regnjackan tro?


Image and video hosting by TinyPic

Thursday, May 26, 2011

EHEC

Det pågående utbrottet av EHEC upptäcktes i Tyskland den 2 maj. Personer som hade ätit sallad och grönsaker som inte hade sköljts noggrant fick blodig diarré och buksmärtor. Ett tiotal personer i Västra Götaland, Stockholm, Skåne, Jämtland och Halland är allvarligt drabbade, varav nio har utvecklat HUS-syndromet (hemolytiskt uremiskt syndrom). Det är lika många som normalt drabbas av HUS på ett år.



EHEC som orsak till blodig diarré är känd sedan 1977, och toxinet kunde påvisas 1982. Sjukdomen är spridd över hela världen och flera stora utbrott har rapporterats. Sjukdomen är en zoonos, det vill säga en sjukdom som kan överföras mellan djur och människa. I Sverige rapporteras cirka 300 fall bland människor varje år och av dessa är ungefär hälften inhemskt smittade. 

Utbrott har beskrivits från många olika typer av livsmedel, som opastöriserad mjölk, opastöriserad äppelcider, yoghurt, sallad, salami, medvurst, rostbiff och hamburgare. Människor har också insjuknat efter friluftsbad i förorenat vatten eller efter att ha druckit smittat kommunalt vatten. Även smitta från person till person förekommer. 

EHEC producerar ett gift (toxin) som svarar för många av sjukdomssymtomen. Ofta börjar sjukdomen med magkramper och diarré, men sällan feber. Illamående och kräkningar kan förekomma. Efter två till tre dygn kan diarrén bli blodtillblandad. Sjukdomen går normalt över inom en vecka. I sjukdomsbilden kan dock ingå såväl oblodiga som blodiga diarréer, sönderfall av de röda blodkropparna och njursvikt (hemolytiskt uremiskt syndrom – HUS), andra koagulations- och blödningsrubbningar samt neurologiska symtom. Asymptomatiska bärare av EHEC förkommer./smittskyddsinstitutet

Tyska myndigheter uppger att EHEC-bakterien hittats i tre gurkor från Spanien.

Scary shit de där. Jag som äter gurka och sallad varje dag. Jag är skitdålig på att skölja saker grönsaker. Eller mat över huvud taget. Jag har nog aldrig sköljt ett äpple i hela mitt liv... inte heller har jag blivit sjuk. Ännu. Kan hända att jag drabbas av nån besprutningsrelaterad cancerdiagnos i framtiden, men nån magåkomma har jag inte drabbats av. Tack och lov. Ska nog bli lite försiktigare ett tag nu. Och kanske inte köpa tyska eller spanska (eller sydsvenska) gurkor.


Image and video hosting by TinyPic

Ett kilo flygfän i maggen


Yuck! Antagligen var det för att det var lite fuktigt i luften, men jag har aldrig varit med om så mycket flygfän och mygg i Fallen. Det gick ju knappt att andas eftersom man hela tiden ville stänga munnen. Hade man den öppen satte man i halsen. Men... insekter ska väl innehålla en massa protein har jag hört.


Image and video hosting by TinyPic

iCloud & Facebook loves Spotify

Spotify har fått mycket kritik sen de ströp sin gratistjänst och många har slutat använda tjänsten i ren protest. Apple har varit snabba och släpper antagligen inom mhcket kort sin tjänst iCloud.


Poängen med iCloud är att din ”dator” hamnar i molnet. Du är inte längre beroende av hårdvara, utan kan använda vilken dator som helst för att logga in på ditt system. Här har du dina filer och dina program som du använder. Dessutom kommer iCloud innehålla en streamingtjänst för musik. Apple har redan avtal med tre av världens största skivbolag, Sony Corp, EMI Group och Warner Music Group. Man saknar ett avtal med Universal Music Group, världens största skivbolag, men där är ett avtal väldigt nära.

Men... Spotify är inte långt efter utan planerar inleda ett förhållande med Facebook:


Facebook användarna snart kunna se en Spotify-ikon på startsidan. Om användaren klickar på Spotify-ikonen i Facebook installeras Spotify i bakgrunden och det går då att lyssna på mängder av musik direkt i Facebook. Dessutom ska Facebook-vänner kunna lyssna samtidigt på samma musik.

Jag ställer mig dock lite frågande till Spotifytjänsten i Facebook. Inte kan det väl vara så bra utbud som innan på vanliga gratisversionen av Spotify för vad är då poängen med att stänga strypa den som redan fanns?

Vad gäller Apples iCloud har jag tyvärr små förhoppningar gällande funktion. Jag HATAR iTunes och jag signade just upp till deras online operativsystem CloudMe och det var prick lika segt som iTunes (funkar dessutom inte med Firefox). Dock är ju funktionen helt suverän.

Ja, vi får väl se vart dessa nya tjänster bär hän. Spännande i alla fall.


Image and video hosting by TinyPic