Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: January 2011

Monday, January 31, 2011

Nytt frukostbröd från Hälls konditori

I morgon är en banbrytande dag för urologmottagningen. Vi ska, efter vad jag kan förstå sedan begynnelsen ha fått bröd från vårt tråkiga kök, nu varje dag få nybakat bröd ifrån Hälls konditori. Utbudet från köket har varit snålt och bröd som varit fryst är bara inte lika gott som färskt.

Allt startade när vi pratade om hur gott det var förr i världen när man åt smuliga frallor till morgonfikat (dvs innan fullkornen och hälsofrenesin tog över). Vi hade alla sett att det låg leveranser av bröd ute i receptionen men ingen hade väl funderat mer över det tills en dag då nån tog tag i det och kontaktade Hälls som visade sig köra ut färskt bröd varje vardag året om.

Varje dag kommer vi få ett av hälls utvalt rykande färskt bröd och listan vi fått på vilka bröd som erbjuds är lååång. Allt ser supersmarrigt ut. Det är surdeg, det är nötter och frön, det är grova bröd och det är sirapsbröd. Det finns bara en nackdel med detta och det är att det kommer vara så hiskeligt gott att vi inte kommer vilja sluta äta. Jag kan också tänka mig att läkarna som oftast fikar på avdelningen på morgonen kommer vallfärda ner till oss om nu inte avdelningen också fått tummen ur och beställt.

Spännande att se vad de bjuder på premiären!

Image and video hosting by TinyPic

Urplock ur pressen 31 januari: medicin

Traumateam frikända
ocialstyrelsen har nu avslutat granskningen av Anna Lindhs vård och kommit fram till att den var korrekt utförd av det traumateam som tog hand om henne när hon anlände till sjukhuset efter att ha blivit knivskuren då 2003.

Det var sjukhuset själva som åberopade granskningen efter att Kalla Fakta anklagade dem för att ha misskött sig. Sjukhuset som inte kunde besvara anklagelserna eftersom de har en patientsekretesslag att följa har nu alltså blivit friade och Kalla Fakta kan stå i sitt hörn och skämmas. Visserligen kan program som Kalla Fakta visa på orättvisor och bedrägerier, men allt som jämt har de en förmåga att basera sina påståenden på allt för lösa grunder vilket kan ha förödande konsekvenser. Påståendena om Anna Lindhs vård fick de från en amerikansk professor Donald Trunkey, som invände mot operationsmetoden som använts i det akuta skedet. Att sända ett program i tv som ifrågasätter utan att ha mer på fötterna än så tycker jag drar med programmets trovärdighet och journalistiska metoder i botten. Riktigt fult och riktigt oetiskt.

Deep Brain Stimulation

Genom att göra små hål i skallen och placera stimulerande elektroder på hjärnan ska man kunna bota depression. Man har testat tekniken på åtta patienter och alla visar bra resultat. Låter ju suveränt och kanske kan man få slut på det enorma knaprandet v lyckopiller som för en massa otäcka bieffekter med sig.

D(under) - vitamin
D-vitaminbrist har tidigare kopplats ihop med benskörhet, ökad risk för astma och cancer och nu har forskning visat på möss att de som har brist på d-vitamin har mindre lungvolym och svårare att andas. Ännu en anledning till varför det är rent ohälsosamt att bo i det mörka landet vi känner som Sverige.

John Spendrup
... var ingen egen person. Nä, han var arvtagare till Spendrupskoncernen och kronprinsessans vän. John Spendrup avled mystiskt  dryga 30 år gammal i hjärtstillestånd. Med risk för att verka extremt fördomsfull undrar man ju hur en 34-åring bara kan få hjärtstillestånd sådär. Det kan man såklart inte. Antingen var han inte frisk eller så har han smakat på för mycket stekaregotta och då menar jag såklart in öl. Och förresten nämnde jag att han var vän till kronprinsessan... för det verkar vara otroligt viktigt.

Hallux Valgus
I länder där man går barfota finns inte ens problemet, men i fotbeprydda delar av världen är det ett mycket vanligt problem. Tidigare har folk som opererats för detta haft extrema smärtor och fått vara sjukskrivna sjukt länge, men nu nu är så icke fallet enligt Sylvia Resch, ortoped vid universitetssjukhuset i Lund och specialist på hallux valgus... riktigt varför framgår inte av artikeln, men det verkar ju bra.

Image and video hosting by TinyPic

Pumped

Jag är så himla trött i kroppen idag att jag tror jag får kasta om lite i schemat. Hade planerat ett CrossFit-pass idag, men det kommer aldrig bli bra så antingen blir det stepper eller vila. Får se om jag lyckas återskapa nån form av energi här i soffan med en burk Cola. Varför jag är så trött vet jag inte. Men jag har ju ändå sprungit två enormt bra löprundor på 7 km i helgen så en vilodag vore kanske passande.

Dagen på jobbet har varit otroligt effektiv. Jag vet inte vad det kommer sig, men jag har hunnit med massor. Känns bra. Har hela dagen i morgon fullspäckad med. Hoppas det går lika bra då.

Vet ni vad underbart det var att gå från jobbet idag? Det var ljust! Solen började visserligen gå ner, men lite d-vitaminer hann jag insupa. Det är väl den underbaraste tiden på året. När det går år rätt håll och blir ljusare och varmare. Och det kändes på nåt sätt i luften med. Trots att det varit plusgrader förut kändes det på riktigt ganska varmt. Jag var alldeles svett i min mössa och halsduk när jag kom hem.

Och nåt annat helt underbart har hänt också. Mamma har fått en ny resa. Till Teneriffa. Hela dagen har jag försökt komma på nåt som lite skulle kunna göra hennes dag bra trots att vi var kvar i Örebro och trots att jag jobbar till 16.45. Jag kan väl inte påstå att jag lyckades komma på nåt bra. Alla grejer jag kom på kostade en förmögenhet och tog bra mycket mer tid än en usel kväll efter jobbet. Med en mamma så besviken hade det behövt vara nånting alldeles utomordentligt bra och min fantasi har verkligen inte varit hjälpsam. Jag vill fortfarande komma på nåt bra att ge henne i födelsedagspresent såklart. Frågan är bara vad. Mamma är bara värd det bästa av det bästa och inget jag kommer på är gott nog. Just nu är jag bara så himla glad för hennes skull att hon kommer iväg.


Image and video hosting by TinyPic

Måndagspina

Trots att det är prick lika synd om alla som ska upp och gå till jobbet idag känns det som det är allra mest synd om mig. Inte sant såklart, men lite självömkan kan man väl få ha. Men man får leta efter och plocka fram det positiva och det jag hittar just nu är att Aftonbladet påstår att våren närmar sig. Detta efter att bara förra veckan lovat iskyla till mars, men jag går hellre på den här banan.

Våren ja... och sen kommer sommaren. Förra veckan sattes semesterlistorna upp och det är dax att börja kryssa. Det ska bli klart i februari. Helt vansinnigt tidigt. Min första tanke vara att i år ska jag banne mig ha 4 veckor semester på rad. Det har jag inte haft sen jag kan minnas. Jag har haft 2 och 2. Jag har haft 3 och förra året hade jag bara 2. 4 veckor på raken is the shit! Men... vad ska jag med det till om jag inte får semester samtidigt som Bäjb. Helt onödigt. Och som vanligt har de inte överhuvudtaget börjat tänka semester på hans jobb. Sen har vi de där med uppdelningen hos oss. De "äldre" är helt inne på att dela rakt av tidig och sen som "man alltid gjort" och det är klart när man är så få som de var förr på mottagningen var det ju bästa alternativet, men nu är vi så många att man inte alls behöver dela så. Men... då har vi småbarnsföräldrarna. Småbarnsföräldrarna går ju alltid först. De tar semester när dagis är stängt och så är det med det. Släng gärna till lite föräldraledigt också så chefen inte kan neka. Smart eftersom de flesta chefer inte tycks veta att man faktiskt KAN neka föräldraledigt. På vissa kliniker har man faktiskt satt föräldraledigtförbud under sommarmånaderna och det tycker jag är riktigt. Här ska alla ha samma chans oavsett barn eller inte.

Det går åt rätt håll, även om det är långt kvar.
Oh well... nu ska jag försöka bortse från detta ett tag. Behöver ju inte kryssa min önskan just i dag och det är faktiskt braaaa länge kvar tills man borde börja fundera på sommaren, hur lockande det än må vara. Först ska man till exempel ta sig igenom denna måndag... ja, vi börjar där.


Image and video hosting by TinyPic

Sunday, January 30, 2011

Den långa vägen hem

Just ja... jag är hemma igen. Det suger det med. Söndagen började så bra med en underbar löptur rund Osudden i perfekt väder. Sol och några minusgrader och ett tunt täcke snö som dämpar under fötterna. Sprang som aldrig förr. Väl hemma igen kunde jag krypa ner under täcket och värma mig i Bäjbs famn och kolla på Nyhetsmorgon. När Bäjb vaknade spelade vi Tomb Raider. Eller nån variant av det. Lara Croft and the Gaurdian och Light. En vinkel, massor med monster och co-op. Kan inte bli annat än succé. Minns väl att mitt absoluta favoritspel genom tiderna är Baldurs Gate och detta är nästan identiskt.


Sen kollade vi handbollen när Sverige gjorde bort sig och förlorade sin plats på prispallen innan jag begav mig hemåt i HellSaab. Jäklar vad det va mörkt. Första biten var helt öde och det var nästan som om jag körde omkring mitt ute i ingenstans och helljusen gjorde bara scenen ännu mer läskig. Efter Ödeshög blev det lite mer trafik tack och lov. Dock var hela resan lite halvläbbig. Vägen glänste bra på sina ställen och även om jag tack och lov inte märkte av att det var halt var det nog det.

Nu har jag släpat mig hem från parkeringen och packat upp Bäjbs gamla vita xbox 360 som jag fick med mig hem. Ska inte koppla ihop det ikväll eftersom det är måndag i morgon och vi vet ju alla hur lätt det är att fastna i ett spel om man börjar. Nä, det får bli i morrn eller nåt. Nu blire iordningställande av matlåda och kaffebryggare innan sängen.


Image and video hosting by TinyPic

Skitegyptier!

Ok, jag förstår att de är förbannade och de har all rätt att vara det, men varför ska de ge sig på turister? Kan de inte hålla sig till Kairo och städerna och låta oskyldigt folk vara ifred.Jaj, jag vet att man kan ifrågasätta om det är rätt eller inte att ens åka dit som turist, men nu är de ju där turism är faktiskt inte bara skit för ett land även om landet drivs av skit.

Min mamma skulle åka till Egyptien den 6e för att vara där över sin 60-årsdag... till Röda havskusten som ligger långt ifrån Kairo, men idag har hon fått veta att hon inte kommer iväg. Mamma är ledsen och jag med, för det förtjänade hon verkligen inte. SKIT! säger jag bara. Jag tycker så synd om henne!.

Image and video hosting by TinyPic

Egalia - nollställ ditt barns hjärna

En förskola utan flickor och pojkar kunde man läsa om i tidningen igår. Jag orkade inte läsa då, men nu när artikeln fått en massa kommentarer på Bloggportaen var ju ju tvungen att se vad det handlar om.

Förskolan försöker radera det sociala köket genom att neutralisera allt som har med flickor och pojkar som olika att göra. Förutom att de har olika könsorgan. De har till och med skrivit om "en sockerbagare" och bytt ut han mor hen. De väljer bort böcker där det finns en mamma och en pappa och väljer istället böcker med ensamstående och samkönade.

Jag förstår inte poängen. Vill man att ungarna ska växa upp utan ett socialt kön? och i sånt fall varför? Det ÄR skillnad på flickor och pojkar och vad tjänar man på att dölja detta för barnen? Så fort de lämnar förskolan kommer de bli varse detta och förvirringen blir total. De har ju inte lärt sig att människor kan vara olika utan att allt som anses normalt är onormalt och tvärtom.

Jag tycker detta låter som nån variant av ohälsosam programmering. En slags nollställning av deras små hjärnor som kan vara rent av farlig och skapa total förvirring i deras liv. Inte på nåt sätt kan jag se vad som skulle vad hälsosamt med detta eller att de  i längden skulle vinna nånting på det. "Jag vill att mitt barn ska vara en person"... och det kan man inte vara om man har ett kön då?

Nä, detta borde ses över av myndigheterna och öppnande av flera liknande förskolor borde förhindras.

Image and video hosting by TinyPic

Saturday, January 29, 2011

Löve Köffee

1. Du blir uppiggad

Det är koffeinet i kaffet som står för den uppiggande effekten. Det stimulerar centrala nervsystemet och stärker ditt korttidsminne, din uppmärksamhet och hjärnans förmåga att bearbeta information. Koffeinet binds till receptorer i hjärnan som gör att nivån av signalämnena dopamin och serotonin ökar. Det påverkar din hjärnas belöningscentrum, gör att du blir på gott humör och ger dig en känsla av fräschör. Studier från universitetet i Barcelona visar att effekten håller i sig upp till 5 timmar.

2. Din hjärna skyddas mot demens och Parkinsons sjukdom

Det finns en del som tyder på att det inte enbart är korttidsminnet som blir bättre av kaffe. En finsk-svensk studie i Journal of Alzheimer’s Disease visar att kaffedrickande minskar risken att drabbas av demens. I studien gjorde tre koppar kaffe dagligen att äldre kvinnor fick bättre minne, det gjorde att deras risk att drabbas av Parkinsons sjukdom minskade med upp emot 80 %. Skyddet mot Parkinsons beror på att kaffe förhindrar en minskning av hormonet dopamin i hjärnan. Parkinsons sjukdom är kännetecknet för förlust av dopaminproducerande celler.

3. Du får en positivare inställning till andra

Kanske ska du förse din chef med en kopp rykande hett kaffe nästa gång du ska ha löneförhandling; man tänker nämligen positivare när man har en kopp varmt kaffe i handen. Amerikanska forskare gav i ett försök testpersoner antingen en kopp varmt kaffe eller en kall dryck i handen när de presenterades för en ny bekantskap. De som fick det varma kaffet kände större glädje över den nya bekantskapen och fick varmare tankar för personen mitt emot.

4. Risken att drabbas av bröstcancer minskar

Den svenska forskaren Helena Jernström har kommit fram till att kaffe minskar risken för bröstcancer eftersom koffein hämmar celltillväxten i bröstet. Och kaffe har inte bara en förebyggande effekt, det förbättrar också prognosen för dem som drabbats av bröstcancer. Effekten får du, om du dricker minst tre koppar per dag och har gentypen CYPIA2 – och det har cirka hälften av alla svenska kvinnor.

5. Din lever skyddas mot cancer

Enligt en japansk studie minskar en enda kopp kaffe risken för att få levercancer. Studien bygger på försök med råttor som matats med pulverkaffe. Flera studier visar dessutom att kaffe skyddar levern mot skador orsakade av stor alkoholkonsumtion. Tyvärr går det inte att bota baksmälla efter en våt kväll med kompisarna med en kanna koffein. Det skulle bara orsaka irriterad mage och torka ut dig ytterligare.

6. Du kan undvika gallsten

Om du dricker tre koppar kaffe per dag minskas din risk för gallsten med 40 procent. Forskare vid Harvard School of Public Health har följt 46 000 män under tio år och funnit att ju mer kaffe, desto bättre, när det handlar om att undvika gallsten. Forskarna förmodar att det aktiva ämnet är koffein, eftersom det gör att gallblåsan drar sig samman och töms oftare, så att inga stenar hinner bildas.

7. Din risk att få typ 2-diabetes minskar

Varje kopp kaffe minskar risken för att utveckla typ 2-diabetes. Forskarna vet inte exakt vilka ämnen i kaffet som ska ta äran åt sig för den positiva effekten, koffeinfritt kaffe fungerar lika bra, så man förmodar att det måste bero på kaffets många antioxidanter eller dess innehåll av magnesium. En studie gjord vid Harvard School of Public Health visar, att kvinnor som dricker sex koppar kaffe dagligen löper cirka 40 procent lägre risk att utveckla typ 2-diabetes. Resultatet backas upp av flera inhemska studier samt studier från bland annat Australien och England. En svensk studie gjord på 8 000 personer visar, att kvinnliga storkonsumenter av kaffe minskar sin risk att få typ 2-diabetes med hela 75 procent.

8. Ditt hjärt-kärl-system stärks

Direkt efter att du druckit kaffe ökar ditt blodtryck och din puls, men det är ofarligt eftersom trycket sjunker igen efter ett par timmar. En norsk studie av mer än 23 000 sjuksköterskor visar att 1–3 koppar bryggkaffe per dag minskar risken att dö av hjärt-kärlsjukdom med 24 procent. Detta stöds av flera amerikanska studier som också visar att människor som dricker kaffe löper lägre risk att få problem med hjärtat.

9. Du hjälper magen

Många förknippar kaffe med något som irriterar magen och gör att den producerar mer syra. Men mörkrostade kaffebönor innehåller faktiskt ett ämne som minskar magens syraproduktion. Forskare vid universitetet i Wien har kommit fram till att kaffe är rikt på ämnet N-metylpyridinium som till synes blockerar cellernas syraproduktion. Om du dricker mycket kaffe kan andra ämnen, bland annat koffein, dock fortfarande vara besvärande för magen.

10. Din risk att få tarmcancer minskar

Med fyra koppar kaffe dagligen kan du minska risken att få tarmcancer, visar en svensk studie. Man förmodar, att det beror på att maten transporteras snabbare genom systemet när du dricker lite kaffe, och att kaffe minskar kroppens utsöndring av gallsyror.

11. Din träning fungerar ännu bättre

Forskning på tio cyklister som först fick koffeinfritt kaffe och senare vanligt kaffe en timme före träning har visat att uthålligheten signifikant förbättrades efter intaget av vanligt kaffe. Cyklisterna, som ansträngde sig till sitt yttersta, klarade en kvart längre efter intag av 330 mg koffein, och samtidigt bedömde de att det inte hade varit så ansträngande som då de drack koffeinfritt kaffe före. Förmodligen eftersom kaffe påverkar det sympatiska nervsystemet. Även fettförbränningen var väsentligt förbättrad efter intag av koffeinhaltigt kaffe, medan kolhydratförbränningen inte påverkades.

Image and video hosting by TinyPic

För mycket datatrafik

Om ni undrar varför rubrikerna plötsligt blivit fula igen beror det på för mycket datatrafik. Så här ligger det till. Om man vill ändra fonten på rubriken genom att använda en font man har på datorn kan bara de som har samma font i sin dator se den eftersom dator plockar upp den därifrån. För att undvika detta hittade jag en beskrivning på hur man kunde undvika detta genom att skaffa ett konto och länka via webs.se. Vad beskrivningen inte sa var att man bara hade en viss mängd data att använda per måndag om man inte betalade en massa pengar och när min månadskvot var fylld återgick rubrikerna till det som var innan. Alltså bör rubrikerna bli snygga igen den 1 februari för att sedan vara snygga tills februaris kvot är nådd. Inte alls nåt bra, men tills jag kommer på nåt annant får det väl vara så.

Resan hit igår gick bra. Det var inte halt alls och det var riktigt skönt att köra på barmark. Däremot var det asmycket trafik och massor med lastbilar. Jag hamna bakom varenda en kändes det som och det gjorde redan ner en halvtimma länge. Men jag kom iväg i tid så det var ok ändå.

Fredagsmiddagen bestod av spagetti med köttfärssås och v har senaste gångerna laborerat lite med chili i köttfärssåsen. Igår köpte vi ett packe om 3 chilifrukter och tack och lov tog vi bara en. JÄKLAR I HAVET va starkt det vart. Men gott. Problemet var (och är) dock att jag inte kan få bort det från fingrarna. Efter att ha ätit och tvättat händerna flera gånger tog jag en dusch och när jag skulle tvätta bort sminket trodde jag att jag skulle bli blind på kuppen. Chili in i ögonen är INTE skönt. Flera gånger under kvällen råkade jag gnugga mig i ögonen och fortfarande nu på morgonen tycks det sitta kvar eftersom jag nyss gnuggade och nu knappt kan få upp mitt vänsteröga. Hur kan det fortfarande sitta kvar? Har tvättat händerna säkert 1000 gånger. Nästa gång blir det handskar när jag handskas med chili det är ett som är säkert.

Chili USB
Det ligger en tunn snömatta över Värnamo som landat under natten. Jag undrar om det är halt. Det lär jag ju bli varse för snart är det dax för Osuddenrundan och morgonlöp.


Image and video hosting by TinyPic

Egypten

Kairo, Egypten
Min mamma ska åka till Egypten 6e februari, men jag vetekatten om jag släpper iväg henne. Nu är hennes resa planerad till kusten längs med Röda havet, men Kairo och kusten mot Medelhavet är en krigszon. Kollar man på kartan är det inte direkt långt mellan Marsa Alam och Kairo. Fy, va läbbigt.

Därför revolterar folket

  Korruption, tortyr, maktmissbruk och rättsosäkerhet. De ingredienserna har fått det egyptiska samhället att koka.
  De utlösande faktorerna: Extrem fattigdom och arbetslöshet. Befolkningen domineras av unga människor utan jobb och möjligheter.
  När upproret i Tunisien fick diktator Ben Ali att fly från landet 14 januari exploderade protesterna också i Egypten. Folket kräver rättvisa val, hävda undantagslagar och att president Hosni Mubarak, som styrt med järnhand sen 1981, avgår. 

Jag hittar ingenstans att man avråder folk att åka dit. Vare sig i texterna i tidningen eller på resebolagens hemsidor och kanske är det ingen fara, men jag tycker i alla fall det är läbbigt.


Image and video hosting by TinyPic

Friday, January 28, 2011

Kudos till Martina Thun

Martina Thun satt inlåst i en glasbur och sände direktradio på Malmö torg i sex dagar för att samla in pengar för att stoppa barnmisshandel. Totalt har kampanjen lyckats samla ihop 12 miljoner. En enormt stor insats som inte borde få annat än beröm. Men vad får hon för det? Jo, en massa skit av folk som tycker hon gjort fel som lämnat sin lilla dotter. ”Hur kan du göra så mot ditt barn?” och ”hon kommer få men för livet” stod det i mejlen som kom. Vad är det för fjanteri?

Det handlade om sex dagar! och barnet har en far. Att vara utan sin mamma i sex dygn är väl inte samma sak som att hon far illa? Hennes pappa borde vara fullt kapabel att ta hand om henne. Visst kan dottern sakna sin mamma, men hörni... sex dagar! en gång. Det finns väl barn som är från sina föräldrar bra mycket längre än så i stöten och flera gånger om och som inte far illa alls. Jag tror dottern återhämtar sig ganska snabbt och i framtiden kommer hon nog knappast hålla detta emot sin mamma, snarare kommer hon nog vara otroligt stolt.


Image and video hosting by TinyPic

Gröna vägar

Det ser grönt ut hela vägen ner till Värnamo på Trafikverkets sida. Hoppas det håller sig så. Och hoppas det bli lite varmare som SMHI utlovar.

Jag har ont i vänster axel. Jag körde mitt trippelpass igår, men glömde att värma upp överkroppen mellan steppern och CrossFiten och det var tydligen väldigt klantigt gjort. Nu känns det som en nerv eller nåt hamnat i kläm och rör jag armen i en specielll vinkel gör det så ont att jag tror den ska ramla av. det värsta är att det inte känns nåt alls när jag inte rör den så jag glömmer ju bort att inte röra den så.

Jag vaknade med ett extremt sug efter marknadsgodis. Det är ju som sagt hindersmässa på stan och det luktar så himla gott när man går förbi. I går när jag gick hem var det så nära att jag svängde in och köpte mig lite marknadsnougat, men av nån anledning gjorde jag det inte och nu kan jag inte sluta tänka på hur gott det är.

... Men jag är också sugen på vindruvor och keso. Det har jag hemma och det är bra mycket nyttigare så en hälsofrukost comin up!

Image and video hosting by TinyPic

Thursday, January 27, 2011

Jerry Springer - White trash beautiful?


En 60-årig kärring springer av scenen och slänger av sig kläderna. Hon rusar in bland publiken och drar i sina leopardmönstrade stringtrosor. I säkert 5 minuter springer hon omkring där och visar upp sig för publiken. Hon gapar och skriker med sin tandlösa mun och publiken hejar och ropar. Runt henne ciskulerar vakter, men i stället för att försöka få henne tillbaka till scenen hejar de på henne de med.

På scenen sitter kanske tio personer. Hälften karlar och hälften kvinnor som ser likadana ut som den som springer runt näck. I ett hörn står Jerry Springer med en mick i handen och ler. När tanta i string kommer tillbaka till scenen och efter att hon get en vakt en lapdance ska folk ge kommentarer. "Sätt på dig kläderna för vi vill inte se dina myggbett", "köp dig nya tänder hora", och den nakna damen svarar "klä av dig och visa dig". Under några tillfällen rusar nakna damen ut i publiken och ska slåss lite. Jerry går runt med sin mick och helt plötsligt släcks lampan och en annan ung tjej i publiken går upp på scenen och dansar kring en herre i en stol. En annan i publiken visar brösten och en kameraman kastar ett pärlhalsband till henne.

I publiken sitter folk av alla varianter, Det är gettokids, det är brats. Det är gamla, unga, svarta, vita, latinos. Alla hejar och alla skrattar. Jag bara stirrar. Efter att ha kollat i 20 minuter har jag fortfarande inte fattat vad programmet egentligen handlar om. Jag läser på skylten och där står nåt om otrogna män. I don't get it.

En del har hänt sedan Jerry Spinger visades på svensk television sist. I talkshowens tid... ni vet när det var Rikki Lake, Jerry, Oprah, Geraldo och andra som dominerade tv-tablån var det visserligen Jerry Springer som var den show där det hände mest, men INGET i klass med detta. Ett och annat slagsmål ibland var extremt och vakterna var snabbt där och fixade upp situationen. Nu går gesterna rakt in på scenen och slår nån på käften. Och Jerry... ja, han gör inte mycket annat än står där med sin mick och ler.

Detta är inte underhållning. Detta är ett uppvisande av USAs mörka sida. En teater av galenskap. Ett helt program utan att ett ord utbyts som har nån koppling till ämnet som skyltas. Människor som sjunker till lägsta botten och gör allt för att få vara med i tv i några minuter. White trash at it's best.


Image and video hosting by TinyPic

Bra dag

Inspirationen kring allt med vårt kontaktsjuksköterskeinförande flödar. Emma och jag har påbörjat vad som ska mynna ur i en behandlingsplan för patienterna och bollar flyger överallt i luften. Hur kul som helst. Jag har dessutom senaste två dagarna haft två riktigt svåra nötter att knäcka med två patienter som verkligen behövde mig som kontaktsjuksköterska för att deras vård skulle flyta. Känns otroligt bra att kunna hjälpa när det verkligen behövs. Detta har jag ju gjort flera gånger förr och jag har ju som sagt jobbat på detta viset förr, men nu känns det mer som resten av bygget fått upp ögonen för vad jag gör.

Alltså en bra dag på jobbet, men det ska inte stickas under stol att jag är helt färdig som människa. Supertrött! Det är så otroligt skönt att det är fredag i morrn att jag knappt kan beskriva det.

För att få lite nya krafter har jag bestämt mig för att köra ett trippelpass ikväll likt det i fredags. D.v.s ett förbränningspass på steppern, en CrossFit-kombination för styrka och ett stenhårt konditionspass efter det. Satsar på 30-20-30 i minuter. Japp, får la se hur det går.

Image and video hosting by TinyPic

Trött

Det blev sent i säng igår, men likt förbannat vaknar samma tid. Argh! Efter jobbet traskade jag, Emma och Susanne upp på stan och handlade en blomma till Gunnel. Åh, vad det luktade gott på stan... munkar, brända mandlar och varmkorv i en salig blandning. Det är ju hindersmässa. Och kallt... det är väl lustigt att det alltid blir kallt till Hindersmässan.

Vi var hos Gunnel nästan prick 18.00. Det var mysigt där... så där lagom stort hus. Barbro hade med sig två av sina fem bordercollies Mel och Kit. Vilka underbara hundar. De kom frma och la huvudet i knät på en och klappa man dom inte tillräckligt länge butta de på en med nosen. Bordercollies är väl lätt bland de finaste hundarna.

Vi fick Ricottaost (hette det så?). Har aldrig ätit det förr, men det var helt enkelt ostbitar som man grillade i en speciell grill och som man sedan hällde över potatis och sallad och mumsa i sig. Det var gott och jag blev alldeles för mätt.

Ca 20.45 begav jag mig hemåt. Jag trodde jag skulle frysa sönder när jag vandrade 30minuter i 10 minus efter att ha suttit framför den varma grillen i så länge. Och halt var det med. Riktigt halt och på vissa ställen gick det knappt att gå alls. Men till sist kom jag hem. In i duschen, ladda kaffet, men ändå var klockan 22.30 innan jag la mig. Och sen kunde jag ju inte sova såklart.

Det hade ju inte gjort något att vara ledig idag. Jag är ju skittrött. Och jag lider av sviterna av den feta osten. Eller magen gör det i alla fall. Smällar man får ta?

Det är torsdag idag i alla fall tack och lov. Jag längtar så jag kan dö tills i morgon. Ska åka neråt södern och myyyyysa med Bäjbo!


Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, January 26, 2011

in Limbo

Vaknade klockan 3.34 i natt och var hel igensatt i snoken. Rosslig i halsen och kände mig allmänt risig. FAN! nu är det klippt! Jag har varit otroligt lite sjuk senaste tiden. Ett tag var jag ju superförkyld var och varannan vecka, men jag kan bara minnas en förkylning sen förra vintern. Jag la mig igen och koncentrerade hela mitt jag på att övertyga mig att det var inbillning. Men det var det inte. Jag känner likadant nu när jag vaknat och klivit upp. DARN! DARN! DARN. Egentligen är väl detta tillfälle sämre än nåt annat att bli sjuk, men finns det verkligen nåt bra tillfälle? Så nu är jag nånstans i limbo... nånstans mellan friskt och sjuk.

Som om inte det vore nog är det iskallt ute igen. Gradantalet på termometern bokstavligen rasade igår kväll och nu står den på 10 minus. Extra skit är att vi ju ska till Gunnel ikväll och det passar sig kanska inte att komma i långkallingar och termobrallor. Jag hade jeans igår och det är ju nästan som att ha ett ispaket runt benen, men nu blir det alltså samma idag. Dock kommer jag ta överdragsbrallorna för annars blir jag inte långlivad. Gunnel bor nämligen ganska långt ifrån mig och jag lär ju få gå både dit och hem. Hoppas bara inte det blir kallare ändå-

Hoppas allt går supersnabbt idag tills jag är hemma igen.

Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, January 25, 2011

Dagens axplock

Mannen fick inte låna toaletten i en affär i Finspång. Som hämnd satte han sig på golvet och bajsade. Straffet blev åtta månaders fängelse.
Butiken i Finspång har ett speciellt sortiment. På grund av det tillåter inte hälsovårdsbestämmelserna att kunder använder personalens toalett. 

Oops, ja, folk reagerar minst sagt olika på förbud, men detta var väl lite att gå till överdrift. Jag kan dock förstå att man blir förbannad om det verkligen är panik, men att sätta sig och skita på golvet... nja, kanske inte va?

Frågan är vad det är för speciella varor butiken har som gör att kunder inte kan få låna toaletten. Om nu personalen kan gå borde väl kunder under speciella omständigheter också kunna gå.

– Eftersom jag är en sådan jävla lipsill så flyttar jag. Om några veckor drar jag med familjen till Rom för en tid, säger Birro i ett mejl till Nöjesbladet.

Marcus Birro gillar att provocera och ha åsikter om saker, men när folk sa emot honom blev han ledsen. Nu lämnar han alltså landet. Men han erkänner i alla fall att han är en lipsill... det var ju stakt gjort.

– Någon gång senare i februari eller i början av mars, väntar vi oss en återgång till mer starkt negativa NAO-förhållanden. Då förväntas vi oss åter betydligt lägre temperaturer i stora delar av Europa och det håller i sig ända till våren,
Neeeeeeeeeeej, det får inte vara sant! Snälla, säg att de har fel. Jag vill inte ha mer kyla... jag klarar inte mer kyla. Jag trodde verkligen det var över... det värsta i alla fall. Vintern har redan varit alltför lång. Eftersom vintern började så tidigt borde den väl också kunna sluta lie tidigare. Var är rättvisan!?

- Colin (Nutley) känner sig inte välkommen här, säger Helena Bergström, som valde att inte gå på efterfesten.
Helena Bergström tänker verkligen inte ge sig. Men Colin själv valde att inte ens gå på galan igår,  fortsätter hålla tyst och låta sin fru göra bort honom. För visst är det pinsamt? Om jag vore Colin skulle jag nog säga nånting själv snart. Och vad tror Helena att de ska vinna på detta? Det gör ju inget annat än gör dem till mer åtlöje.


Image and video hosting by TinyPic

Nöjd

Nyss hemkommen från ett mycket bra möte. Jag är imponerad över hur långt vi kom och jag tror att det kan blir riktigt riktigt bra! Jag är helt genomfrusen. Det var så kallt i lokalen att jag fick sitta med jacka över axlarna hela eftermiddagen och efter att ha burit matkassen hem har jag knappt nån blodcirkulation i fingrarna. De är kritvita. Vädret har vänt och det är ju helt isande kallt ute... detta trots att det bara är 4 minusgrader. Nordanvindar deluxe. Jag tog mig dock en liten promenad genom stadsparken på vägen hem och sen tog jag vägen över Järntorget och spanade in skridskobanan. Den var inte direkt imponerande. Men det var ju heller inte iordninggjort runt om och jag tror det kan bli riktigt mysigt när alla byggprylar försvinner.

Denna tisdagskväll ska bli otroligt lugn har jag tänkt. Dock är jag otroligt sugen på någon form av träning. Tröttheten verkar ha släppt av sig självt och jag känner mig ganska fylld av energi. Vi får väl se efter jag surfat ikapp lite. Ett varmt bad blir det definitivt i alla fall.


Image and video hosting by TinyPic

Boobs


Största snackisen igår var det att Orlando Blooms fruga modellen Miranda Kerr postat en bild i sin blogg där hon ligger och ammar parets nyfödda son. Men det är inte sonen som diskuteras, utan att Miranda lagt ut en bild där en del av hennes bröst syns. Det är lite märkligt tycker jag... det är ju knappast första bilden på ett bröst som publiceras. Dessutom är det en väldigt liten del av ett bröst. Miranda är dessutom modell har nog visat brösten (och betydligt mer av brösten är min gissning) på bild många gånger förr. Sen är det väl mer in the eyes of the beholder om man väljer att lägga fokus på brösten mer än det att hon faktiskt gör nåt så naturligt som att ger sin son mat. Själv tycker jag bilden var ganska fin.

Image and video hosting by TinyPic

Mmm skumgummi

– Jag gillar framförallt det mörka på gult skumgummi. Det mörka är det mest smak i. Under sin livstid har Adele ätit runt 7 soffor och 2 stolar. Hon berättar att hon ibland hetsäter skumgummit. Då kan hon äta oavbrutet i 20-25 minuter. – Det är mjukt och har en bra smak. Nackdelen är att hon blir förstoppad.

Ja, vad ska man egentligen säga om detta? Jag är förstummad. Undrar om det är mycket protein i skumgummi? Det borde i alla fall vara en ganska billigt snack. En skumgummimadrass kostar ju inte många kronor och med tanke på att det verkar räcka ett tag, så... Bra mycket billigare än godis i alla fall.

Själv tar jag mig en banan så här på morgonkvisten


Image and video hosting by TinyPic

Monday, January 24, 2011

Peter och Agneta

Peter och hans gelike Alex gjorde hela säsongen av Big Brother när de var med... lätt! Och det hände faktiskt att jag fasande framför Kanal 5s idiotiska ringa-in-program några gånger bara för att Peter och Alex var så roliga. Men sen vart det tyst om dom bägge. De försvann helt från spotlighten.

Agneta är en sån där person som jag alltid stört mig på. Jag vet inte riktigt varför... men sen vart hon ihop med Runar Søgaard och då förstod jag att jag haft rätt i mina fördomar. För vem i sitt sinnes fulla skulle vara ihop med runar?

Men nu ha alltså Agneta träffat Peter... via Facebook också hör och häpna. Vilket otroligt omaka par. Peter känns som den vilda killen som fastnat lite i tonåren, medan Agneta är präktigheten definierad. My bet är att detta inte blir direkt långvarigt.

Image and video hosting by TinyPic

Milda makter

Ok, jag kanske inte är så himla bra på att lyssna på min kropp. Efter massor med dagar med hård träning och dubbelpass har kroppen skrikit högt efter vila ända sedan jag kom hem från skillorna igår. Ändå lyckades jag falla för frestelsen när Emma ville jag skulle följa med henne på Steppen idag. Det skulle jag nog inte gjort för det var så nära att jag inte tog mig hem. Passet gick i.o.f.s ganska bra... i alla fall konditionsdelen. Styrkan kunde jag skippat för mjölksyran kom efter typ första armhävningen. Passet var skitkul förretsen. Det är ju så synd att de tagit bort så mycket step (bara ett pass måndag och ett torsdag på nya schemat och dessutom på kassa tider). Det var nån Helena som hade det som jag faktiskt aldrig varit på tidigare. Riktig genomkörare och sveeten bara dröp.

Jag skulle handlat efteråt, men när jag gick in på Lucullus blev jag så yr att jag var tvungen att fortsätta gå för att inte förlora all kraft jag hade kvar.

Humöret är inte nåt vidare heller. PMS kanske, men jäklar va jag blitt förbannad lätt idag. Vansinnig för minsta lilla. Tur jag har förmågan att dölja det för omgivningen. Hoppas det går över för i morgon ska vi ju ha de där mötet om kontaktsjuksköterskor. Jag är ju redan ganska sur att ingen lyssnat på mig tidigare. Men förhoppningsvis har jag bättre humör i morrn och i morgon förbjuder jag härmed mig själv att träna ett dyft.

Nu måste jag kasta i mig mat. fisksoppa och kokt ägg står på menyn. Massa nyttiga proteiner. Mums!


Image and video hosting by TinyPic

Nä, men fy...

Visa dig den jag kan betala för att få stanna hemma och krypa ner i sängen igen. Jag är ju skiiiittrött. Tro dock inte jag kan sova till klockan ringer för det. Icke sa Nicke. Somnade som en stock igår. Plsnen var att se Law and Order, men innan det kollade jag på The Forgotten (nån serie med Christian Slater) och jag tror inte jag såg längre än till första reklamen... till 21.20 då typ.

Vet ni att astronomer och rymdfolk hittat över 500 stjärnor och planeter och ännu har man inte hittat tillstymmelse till liv nån annanstans. Är vi ensamma? finns det verkligen inte nåt annat out there?Jag vet inte vad jag tror, men det verkar ju lite otroligt att vi än ensamma... men å andra sidan... kanske lika bra det.

Har ni sett klippet på YouTube där Yoga-gurun Lena Fokina slänger en liten bäbis runt som om den vore helt i plast. Dynamisk gymnastik kallar hon det och det ska hjälpa barnet att bli starkare och mer självsäkert.


- Märker ni inte att barnet inte ens skriker, babyn skrattar till och med. Den här metoden har funnits i Ryssland i 30 år och alla barn som genomgått den lever och är friska. Om ni tvekar kan ni komma och hälsa på i vårt yoga-center.

Har Lena aldrig hört talas om Shaken Baby Syndrome? Det är ju helt vansinnigt.

Sitter och funderar på om jag ska gå på Step idag. Det är ett pass klockan 17.30 och jag har bokat en biljett eftersom Emma ska gå. Men det är ju de där med tiden. 17.30. Jag har ju ingen lust att gå till jobbet alls och så ska man då stanna ännu längre? Känns inte alls lockande. Jag får la se hur eftermiddagen flyter. Time to get ready. BLÄ!


Image and video hosting by TinyPic

Sunday, January 23, 2011

Mosig

Jag känner mig inte helt hundra. Jag vet inte om det är p.g.a utomhusvistelsen, men jag känner mig sådär varmmosig som man kan göra när man blir sjuk. Efter filmen hade jag ont i hela kroppen och jag är otroligt torr i halsen. Dessutom mår jag lite smått illa. jag får INTE bli sjuk. Jag har inte tid, jag har inte lust.

Som om inte det vore nog har jag en släng av söndagsångest. Jag vill verkligen inte att helgen redan ska vara över. jag har ingen som helst arbetslust och jag känner mig nästan spyfärdig bara av tanken på en ny arbetsvecka.

Veckan innehåller dessutom måsten jag inte alls känner för. På tisdag ska vi från lunch och framåt sitta i Wadköping och lista ut hur sjutton vi ska få till det nu när ALLA personer som får en cancerdiagnos ska få en kontaktsjuksköterska. Det är Socialstyrelsen som går ut med kravet så det är bara att fixa. Tanken är ju god... mycket god till och med. Självklart tycker jag, ska alla ha en personlig kontakt... någon de känner som de vet att de kan vända sig till. Men sen är det de där med genomförande i praktiken. Hur ska vi räcka till? Jag har nog med alla mina muskelinvasiva blåscancerpatienter och ska jag dessutom ta alla med de enklare formerna (som är betydligt fler) vet jag inte hur många delar jag ska behöva dela mig i. Jag är ändå glad att jag redan har en nisch. Det är jag och Emma med sina njurcancerpatienter, men sen har vi alla de andra. Prostatacancergruppen är ju den största, men vi har ju även testikelcancer, peniscancer och gud vet vad och det kommer gå åt mängder med folk för detta. Sen ska ju den vanliga verksamheten rulla som vanligt. Tur man har en chef som får ta det största ansvaret för att detta ska funka.

Sen har vi onsdagen. Vi är bjudna till Gunnel på kvällen hela arbetsgruppen. Låter väl trevligt eller hur? Jo, kanske det, men... för det första: Jag ser dessa människor nästan nio timmar om dagen fem dagar iveckan... det räcker. För det andra: varken jag eller min mage tycker om att sitta still en hel kväll och äta och dricka. min mage kräver fasta rutiner för att fungera och det innebär rörelse, avslappning och tidigt i säng. Jag vet att det låter larvigt, men prova att ha min mage ett par dar så kommer ni bli varse hur extremt viktigt detta faktiskt är. Jag är tråkig det vet jag, men det är ett pris jag gärna betalar så länge det funkar.

Men... jag har inget val känns det som. Arbetsgruppen har varit spänd på sistonde med alla förändringar och detta är ett försök av Gunnel att svetsa oss lite samman igen. Jag känner att jag måste ställa upp. Dessutom har jag dragit mig ur så många gånger nu att det skulle vara pinsamt att göra det igen. Jag har lovat Emma att följa med så jag får väl bita i det sura.

Om jag nu inte blir sjuk det vill säga. Just nu sitter jag bara här i soffan och mår extremt illa. Må det gå över snarast.

Image and video hosting by TinyPic

Inception

Nu har jag sett Inception också. Herregud, tre filmer på tre dagar. vad har hänt med mig? Den var riktigt bra! Nu är väl Leonardo DiCaprio inte alls min favoritskådis och jag hade gärna sett nån annan i hans roll, men han gjorde den ok.

Jag gillar såna där kluriga filmer som man inte riktigt fattar till en början. Det gällde att hänga med. Jag var lite trött och jag fick verkligen anstränga mig för att hänga med ibland, men jag tror jag fick grepp om det tillslut. Jag är nöjd... och ännu tröttare.

Rekommenderas men inget för en trött hjärna
Image and video hosting by TinyPic

Avsaknad av motivation

Nu sitter jag här i soffan är otroligt uttråkad och saknar motivation till att göra nånting. Samtidigt är jag otroligt rastlös... för det är ju sån jag är. Jag kan inte få ro av att inte göra nånting. Det är ledig dag och jag kan just nu göra prick vad jag känner för och vad jag vill, men då minsann ska man inte komma på nåt. Visst har jag grejer jag skulle kunna göra. jag hade planer på att göra matlådor, tvätta och rensa garderoben, men hur kul känns det liksom?

Jag var så peppad inför skidskorna att jag bara tog slut när jag kom hem. Det gick så snabbt ju. Det enda jag känner för att göra är träna, men jag kan ju bara inte träna mer. Jag kommer ju slita ut mig. Jag hade i.o.f.s vilodag i torsdags (tror jag), men fredag vart det ju trippelpass med stepper, CrossFit och kondition, igår löpning på morgonen och styrka på kvällen och i dag stepper på morgonen och sen långfärdsskrillorna. Konstigt nog har jag massor med energi kvar i kroppen. Jag vill röra på mig, bli svettig och få den där känslan av total kroppslig utmattning. Det snöar förvisso ute, men jag skulle vilja springa igen innan vardagen och de svullna fötterna kommer tillbaka. Men jag ska nog vänta... i alla fall tills lite senare i kväll.

Dessutom gör knät så otroligt ont just nu. Ännu syns det inte så mycket på knät mer än svullnad och lite rött, men jag har en känsla av att det kommer skifta färg ganska snart så ont som det gör. Skit vore väl annars, för visst vill man att det ska synas när man har riktigt ont nånstans?


Jag har Inception hemma. Har ni sett den? Jag ska nog göra det nu.


Image and video hosting by TinyPic

Niklas - the name of the devil?

Niklas Lindgren och Niklas Eliasson. Två av de värsta våldtäktsmännen i historien. Vem kunde nånsin tro att någon kunde toppa Hagamannen? Niklas Eliasson har gjort det med råge. Mer än det dubbla... 14 st överfall, varav de flesta våldtäkter, har han nu anklagats för och erkänt. Och vem vet hur många fler det finns som ännu inte kommit till ytan.

Niklas Eliasson känner ånger och oroar sig för framtiden. Ja, tacka fan för det. Den framtid han har att vänta kommer nog inte bli så ljuv. Det återstår väl att se om Niklas blir klassad som psykiskt sjuk och får vård istället för fängelse, men vart han än hamnar lär han nog inte bli mött med nån slags empati.

Niklas ska nog ändå vara tacksam att han är svensk. Svensk kriminalvård må inte vara nån höjdare vad gäller att "bota" folk, men det finns betydligt värre platser. Aftonbladet skriver om Brandon i Nederländerna. Brandon är 18 år och psykiskt sjuk. Varje dag kedjas han fast vid en vägg och där får han stå och har så gjort i tre års tid. Att tro att nån skulle kunna bli frisk av den behandlingen verkar ju aningens rubbat och kanske skulle de som sätter på kedjorna själva stå där för de kan väl inte heller vara friska nånstans.

Frågan jag nu ställer är: Vad gör man med någon som Niklas Eliasson?

Finns det nåt man kan göra? Kan en sån här människa nånsin bli frisk? Kan man nånsin släppa en sån här människa lös igen och lita på att han inte kommer upprepa sina brott? jag vet inte... jag betvivlar det. Och vad kommer hända med Hagamannen när han kommer ut? Hagamannen fick 14 år i fängelse. Är han "botad" sen? Räcker det med att låsa in någon i 14 år och sen har han avtjänat ett straff som motsvarar det han gjorde?  Han förstör sex liv.. för dessa kvinnor komma ALDRIG glömma vad som hänt och deras liv är påverkade för alltid. Men gärningsmannen... ja för honom räcker det med att 14 år. Vari finns logiken?

Och när dessa människor kommer ut? Kommer de nånsin kunna leva ett normalt liv ibland andra människor? Vem sjutton kommer nånsin acceptera dom? Inte jag i alla fall.

Vad gäller Eliasson är det nog inte längre nödvändigt för fallet och straffet att åtala honom för flera överfall. Det borde inte göra nån skillnad i det straff han får, men jag hoppas verkligen de fortsätter gräva. Det vore ju så skönt att veta att en och samma person utfört så många som möjligt av de överfall som förekommit genom åren och att denna människa inte kommer kunna göra det igen på mycket lång tid.



Image and video hosting by TinyPic

Foskning på det självklara


Ibland undrar jag verkligen hur forskare väljer sina ämnen. Jag hoppas verkligen att det låg nåt större bakom professor Alan Penn vid University College Londons forskningsrapport, men vad han har gjort är studerat ett IKEA i London och kommit på nåt häpnadsväckande... eller inte va? Det handlar om IKEAs labyrintsystem för att ta sig igenom butiken. På så sätt tvingas kunderna att ta den snitslade vägen genom hela varuhuset, och på så sätt handla mer än man tänkt sig.

IKEA's informationschef menar att så inte är fallet... labyrinten är till för att visa tips och idéer på inredning för kunderna. Det är säkert inte lögn att det är så, men visst är det för att man ska handla mer. Att tro nåt annat är ju naivt. Genom att följa banan gör de säkert att man inte missar något och risken är otroligt stor att du stoppar nånting i påsen eller kundvagnen som du inte tänk köpa från början.

Vad jag finner mycket märkligt är att man nu skriver om det som om det vore nåt revolutionerande att professorn "kommit på" detta. Ett stort fett DOH till den.

Image and video hosting by TinyPic

Långfärdsskridskor

❤ Totally inlove ❤. Det tog ett tag innan vi kom iväg, jag och Emma för vi började skruva om bindningarna på skrillorna, men tillslut fick vi till det ganska bra. Eftersom jag inte hade några vandrarkängor kom jag på att jag kunde testa skidpjäxorna och bättre får man nog leta efter. De passade ju perfekt.

Det var så mycket folk vid Rävgången att jag blev alldeles paff. Tänk att så mycket folk åker skridskor. Det var många många hundra. Otroligt. Jag har väntat mig att det skulle vara ostabilt och stappligt, men icke. Lämngden på skrillorna gjorde ju att man stod stadigt och det var bara att sätta fart, trots att jag inte stått på ett par skidskor sedan barnsben. Det dröjde inte länge innan jag fick in skatetekniken och med stavarnas hjälp kom amn upp i ganska så bra hastighet. Tyvärr låg det lite snö på banan och isar var på sina ställen väldigt knöcklig, men i det stora hela var den ok.

Eftersom vi inte visste hur långt 7 km (som det var ut till stugan på Lindholmen) var åkte vi planlöst. Men så helt plötsligt var vi framme. Lindholmens lilla café var supermysigt! En lite stuga i vad som såg ut att vara ingenstans mitt på isen, men som i verkligheten faktiskt ligger på fastlandet fast ute på en liten udde. Stugan var helt i timmer och man fick verkligen känslan av skidstuga. I köket stod några eldsjälar och gjorde våfflor på löpande band. Emma tog en kopp choklad och jag en kaffe och så slog vi oss ner vid ett bord. Helt plötsligt dök vår Gunnel och hennes gubbe upp och gjorde oss sällis vid fikat.

Vägen tillbaka kändes ännu stabilare och snabbar, men tyvärr gjorde jag en vurpa här. jag fastnade med en skridskon på en knöggel i isen och slog i knät riktigt illa. Jag ignorerade det och efter ett tag kändes det inte, men nu gör det faktiskt riktigt ont. Jaja, det går över. Jag är helt frälst. Detta var nog bland det härligaste jag varit med om. Lite synd att det var så mycket folk för annars hade hela upplevelsen blivit ännu bättre. Det finns säkert många ställen att åka på, men banan mellan Rävgången och Lindholmen känns ju väldigt säker eftersom Regionförbundet håller stenkoll på den på helgerna.

Så... nu måste jag investera i ett par skrillor. Det verkar finnas i många prisklasser, men de med bindning för vanliga skor är lite i billigare. Jag vet inte men jag tycker om den bindningen. Jag tyckte det kändes väldigt stabilt och skönt så jag ser ingen anledning att slänga ut extra pengar på en pjäxbindning. På Excelsior.se får man ett helt paket: Excelsior Nordic Allround Paket för 899 kr



Men... tills jag köper mig ett par egna går det ju lika bra att köra på Emmas. De tillhör egentligen hennes pappas jobb, men eftersom ingen verkar vilja låna dom där kan hon nog behålla dom så vi kan åka lite till. Längtar verkligen ut igen! ❤ ❤ ❤ Förhoppningsvis hittar vi en lite längre bana också!


Image and video hosting by TinyPic

The Tourist och Sex and Other Drugs

Det är ju banne mig rekord. Denna helg har jag sett två HELA filmer. Utan att tröttna och stänga av och utan att somna. Tänkte jag skulle dela med mig av hur de var.

Jag är förvånad för jag trodde jag skulle hissa The Tourist och dissa Sex and Other Drugs, men det är snarare tvärtom.

Sex and other Drugs
Jag ska börja med att berätta hur mycket jag HATAR romantiska komedier. De är sällan nyskapande och mest larviga rakt igenom.Denna var dock lite annorlunda. Det som imponerar mig mest är skådespelarinsatserna av både Gyllenhall och Hathaway. Bägge har ju fått en liten messtämpel på sig och jag hade nog förväntat mig att de skulle spela liknande roller även här. Men så var icke fallet. Bägge spelar tuffare karaktärer, vilket jag till en början trodde skulle bli larvigt, men bägge gjorde det riktigt bra.

Handlingen i filmen var faktiskt lite annorlunda den typiska romatiska komedin. Inte en massa gullegull och trams som är vad som normalt karakteriserar dessa filmer utan med rakt på sak från början och att det sedan i slutet ebbade ut i det klassiska gör inte så mycket.

Definitivt en film att rekommendera!

The Tourist
Jag är grymt besviken. De stora stjärnorna Depp och Angelina gör inte så mycket film nuförtiden känns det som. De är redan så stora så de inte behöver antar jag, men då väntar man sig ju att det ska bli riktigt bra när de väl gör det. Jag har hittills inte sett en film där depp gör en dålig insats, men i denna känns han faktiskt ganska tråkig. Rollen skulle kunna ha spelats av vilken skådis som helst. Angelinas insats är inte heller vad den borde. Nu är väl inte hon någon favorit från början, men hon brukar ju faktiskt göra sina roller bra. I denna känns hon medelmåttig och går mest omkring och ska vara snygg.

Handlingen lämnar mycket att önska. Det går för snabbt, är för lite intriger och man känner inte ens att filmen börjat innan den är slut. Slutet är ett tafatt försök till att vara chockerande, men trots att jag inte kollar mycket på film listade jag ut det på ett ungefär redan från början.

Nä, denna film kan ni hoppa över.


Image and video hosting by TinyPic

Näthatet

Nu debatteras näthatet i media på nätet. Det hela började tydligen med att Marcus Birro skrev en krönika om fördomar, han fick taskiga kommentarer och valde till sist att sluta Twittra.

Jag förstår inte riktigt. Birro, Skugge och liknande skriver ju för att provocera. De tar upp ämnen som folk har åsikter om. Antingen håller folk med eller så blir de förbannade och sparkar bakut. Tror dessa provokatörer att de bara ska få hyllningar? Och varför skriver de i sånt fall provocerande?

Nu är det ju som så att många kommentarer är onödigt larviga "Du förtjänar inte ens att våldtas" och ”Brinn i helvetet” är både meningslösa och onödiga, men knappast nånting att ta åt sig av och sprara i hjärnans hårddisk. Det tycker man väl att dessa författare borde inse.

Folk har alltid haft åsikter om provokatörerna. Det är bara det att det är lättare att visa det nu. Pratar Birro på radio kan ni ge er fan på att folk sitter och svär om honom runt om i stugorna. Men det finns inget kommentarsfält att skriva ner det i. Det gör det på en blogg så folk tar sig möjligheten att göra det. Vissa... som Ebba Von Sydow väljer att stänga av funktionen att låta folk kommentera. Det är ju ett alternativ, men anska tråkigt tycker jag.

Skriver jag nånting i min blogg... en åsikt om något som jag vet folk kommer ha åsikter om (för visst är det ju så att dessa människor vet att de provocerar... det är ju deras grej) vill jag ju höra dom. Jag vill inte bara höra från anhängarna hur bra jag är. Dessa kommentarer ger ofta inget annat än en bra känsla hos den som skriver, medan en negativ kommentar ger nånting mer. Den ger en möjlighet att fundera vidare. Sen är det såklart inte de negativa onödiga kommentarerna som ovan som fungerar så. De är bara onödiga, men likväl finns de där. Vad jag menar är att om man stänger kommentarsfunktionen får man ju inte heller folks vettiga kommentarer. De löjliga, onödiga, idiotiska kommentarerna är väl bara att ignorera. Birro kan jag förstå att han tar åt sig... han är ju en sån självstämplad deppig person som inte är logisk på nåt sätt eftersom han själv vill uttrycka åsikter om andra, men inte kan ta nåt själv, men de andra... blir de verkligen så ledsna? Eller är det bara ett pr-trick att tala ut i pressen om hur ledsna de blir av de nedlåtande kommentarerna? Jag tror det senaste.



Image and video hosting by TinyPic

Saturday, January 22, 2011

Hemma från mormor

Äntligen hemma igen. Låång dag blev det, men det var samtidigt ganska så mysigt. Vädret har varit ytterst skumt. När vi kom till Arboga började det snöa och så hade det gjort i princip hela dagen. Temperaturen skiftade konstant mellan 0 och 5 minusgrader i bilen, men när vi kom till Örebro igen var allt som när vi lämnade det. Verkar inte kommit nån snö alls här tack och lov.

Jag kommer hem med en burk äppelmos och fyra påsar kantareller. Tänk att de alltid har så mycket kantareller.  Tur det för jag tog min sista påse igår.


Mormor har också uppfattat min kärlek för ugglor och hade hittat denna uggla åt mig på nån affär istan. Och det är inte vilken uggla som helst. Dyr och handgjord. Den får en hedersplats i bokhyllan.

jag fick en skiva med Blossom i den senaste träningstidningen jag köpte och efter en dag med mat, efterrätt och kakor ska jag nog ta mig igenom den innan det är dax för bad och sen movienight igen. Ikväll blir det nog Burlesque.


Image and video hosting by TinyPic

Stackars flicka

TV4 har en ny meterolog idag (hon kanske inte gör sin första dag idag, men det är första gången jag ser henne i alla fall). Charlotta nånting. Och stackars tjej som har begåvats med den rösten. Hon har så långt ifrån tv-röst man kan komma. Låter som hon har en spya i halsen ju.

Just nu sitter jag och väntar. Jag och mamsen ska åka till mormor och Frasse i Eskilstuna. Jag är ju klar sen länge, men vissa tycker om att sova på morgonen varpå jag snällt får vänta. Jag vill åka så vi kommer därifrån nån gång. Det låter otroligt illa, men jag menar inte alls att jag inte vill träffa dom. Det var länge sen så det ska bli kul, men... eftersom jag är världens restlösaste människa dröjer det inte länge innan jag skakar av längtan hem. Jag klarar inte riktigt av det lugna tempot och att i princip bara sitta still en hel dag. Jag önskar de bodde närmre så man kunde åka dit, ta en fika och åka hem och göra det oftare istället. Jag försöker mentalt ställa in mig på att INTE bli rastlös, men det hjälper sällan. Efter maten vill jag dra direkt. Men... innan maten ska det fikas och så ska det även göras efter. De är så gulliga för varje gång dukas det fram fat med kakor och bullar trots att de vet att varken mamma eller jag nånsin har nåt sånt till fikat. En plain kopp kaffe... det är grejer det. Att bjuda på alla dessa godsaker är nog bara en ursäkt för dom att få äta det själva, men oavsett anledningen är det ju en gullig gest.

Nä, nu får klockan ticka på litegrann va?


Image and video hosting by TinyPic