Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: November 2010

Tuesday, November 30, 2010

Horn i pannan


Helvete rent ut sagt! När jag skulle slänga strumporna i tvättkorgen (som jag har i garderoben) tappade jag den ena och tyckte tydligen det var en skitsmart idé att börja mig ner för att ta upp den samtidigt som jag öppnade garderobsdörren med en enorm kraft,

Nu är jag försedd med en skitsnygg bula på högersidan av pannan som dukar så jag tror huvudet ska spricka upp när som helst och det ska komma ett litet horn ur huvudet.


Image and video hosting by TinyPic

Östersunds vatten

Man blir redit sjuker om man dricker vatten i Östersund... det är ingen tvivel om. Hittills har ju hela 4500 personer blitt sjuka och nu säger kommunen att det kommer ta veckor innan vattnet är drickbart igen. Till dess ska det kokas innan intag.

Men vart kommer de små parasitrackarna ifrån? Man har uteslutit avloppsvattnet och enligt Aftonbladet och Expressen som ju alltid skriver helt sanningsenligt kan det vara frågan om sabotage.

Vattniga diarréer, buksmärtor, illamående, huvudvärk och feber är vad du kan få stå ut med om du får parasiten in i systemet. Och det är bara att rida ut vågen. parasiter känns lite läskiga. Bakterier och virus känns ok, men en parasit ger mig bilden av nåt mer levande som tagit sig in och härbärgerar ens kropp.

Parasiten Cryptosporidium är rosa och ullig. Huden förefaller glittlig och den är försedd med tre fingrar och spetsiga tår med vilken den penetrerar tarmslemmhinnan och får fäste. Parasiten är mycket svår att bli av med, men vem vill bli av med en sån söt rackare ändå?

Vad jag undrar är hur Östersundarna gör med hygienen i ett sånt här läge. Jag ser bara varningar om att dricka vattnet, men jag skulle då inte vilja duscha i vatten fyllt av krälande parasiter med huggtänder som vampyrer.


Image and video hosting by TinyPic

Dagens ros till SJ

Mellan 700 och 800 personer har evakuerats från tre tåg i Östergötland som inte kan köra vidare.

Anledningen är en nedriven kontaktledning.

SJ har haft problem idag? det är väl inte ofta det händer.

Vi har i stort sett inte ätit något, och knappt fått någon information, säger Anton som satt fast i 5 timmar.

Nämen... är SJ dåliga på att ge information? det var ovanligt.

SJ kan man lite på. Man kommer alltid fram i tid och skulle det mot förmodan hända något är personalen genast där med filtar och varma drycker. Man behöver aldrig undra vad som händer för man blir hela tiden uppdaterad med information. Vad tråkigt att SJ råkade ut för detta elände. De är värda Dagens ros.

(Fotnot: Ovanstående påståenden är fingerade och har ingenting med verkligheten att göra.)

Image and video hosting by TinyPic

Sabla fot

Gick åt helvete på gympan idag (fy, vad det låter pensionär med gympa haha). Jag kände redan när vi började att jag inte hade energin i kroppen, vilket ju inte är nån bra utgångspunkt direkt. Dax att vila egentligen, men när jag väl var där så...

Hur som helst, efter halva passet hade jag så ont i min vänstervrist att jag knappt kunde sätta ner den. Jag kämpade mig igenom huvuddelen av passet, men gick när det var cool down och stretch kvar... vilket kanske var dumt eftersom jag antagligen behövde stretcha foten lite, men jag pallade bara inte mer. Jag har faktiskt känt av foten lite sedan i söndags morse när jag stod på steppern så jag antar det är nån biverkan av ki-boxen i lördags. SKIT är det i alla fall!

Nu till nånting positivare. Mina nya kläder var alldeles underbara. Det blåste in lite under brallan eftersom den är ganska stor nertill. Är ju tänk att en pjäxa ska få plats där, men det kirrar man ju lätt med en längre strumpa. Jackan var också superskön och varm. Konstigt för den känns så tunn jämfört med min gamla, men det är väl de där heta isolation-köret som gör det.

Idag har vi gått i genpm Mina Vårdkontakter som vi går in i på torsdag. Det är alltså en typ portal där patienten kan förnya recept och hjälpmedel, avboka tider, beställa journalkopior och ställa frågor. De kan se sina gamla recept och kommunikation med mottagningar och vårdcentraler. Allt samlat på ett ställe och supersmidigt... för patienten. Och egentligen för oss också, men ändå ett helt nytt tänk och det är alldeles för mycket av det nu. Journalsystemet är nytt och gör inte annat än krånglar. Mina vårdkontakter är nytt. Läkemedelsmodulen är ny och snart går vi in i ytterligare ett system. Allt detta på bara några månader. Jag är FULLT övertygad om att detta kommer bli toppen i slutändan, men just nu går faktiskt ALLA på knäna och jag tror många är nära sammanbrott. Irritationen är enorm och stämningen på botten. Och jag märker själv hur lättantändlig man är. Ja, til och med jag som älskar förändringar. Hoppas det går över, för jag tycker inte om att vara en surkart.


Image and video hosting by TinyPic

Idag ska jag väl inte frysa när jag går ut... eller?

Inatt höll jag på att gå upp klockan 2.30. Jag vaknade nämligen och fick för mig att det var morgon. Kände mig ganska pigg faktiskt och skulle precis slänga benen över kanten när jag kände att nåt inte stämde. Jag kollade på klockan igen och insåg min fadäs. Bara att krypa ner igen och det var riktigt gött må jag säga eftersom det var (och är) svinakallt.

Ska bli lite (men bara lite) spännande att gå till jobbet idag. Mina nya vinterkläder ska ju testas... både brallor och jacka. Jag funderar på om jag ska våga gå bort och träna på öster också i eftermiddag, men det kanske är att utmana ödet lite väl mycket. Det är ju hela 12 grader kallt ute... och jag har ju en förmåga att frysa även i de varmaste förhållandena.

Jag är lite sur på Friskis också för den delen. I morse fick jag ett sms där det stod att jag blivit spärrad. Det hela började för tre veckor sedan när jag försökte avboka ett pass. Jag är egentligen mot att folk bokasr "i-fall-om-att" men eftersom vissa pass är omöjliga att få plats på annars har jag gjort det på just detta pass. Det är Step 1 måndag klockan 17.30. Eftersom jag då... för tre veckor sedan... bestämde mig för att gå på ett annat pass försökte jag avboka. Klockan var då 16.00 och det ska vara lugnt att boka fram tills en timma innan. Men när jag skulle avboka kom det upp en ruta där det stod att det inte gick för det var mindre än en timma kvar.

Nästa gång jag var på Kvarnen pratade jag med receptionisten om detta och hon sa att hon tog bort varningen. Förra veckan hade jag även då bokat och avbokade. Inga problem att avboka, men likt förbannat fick jag ett sms om att jag hade två (!!) varningar. Eftersom jag inte varit på Kvarnen sedan dess har jag inte hunnit prata med dom om detta. I morse (efter att ha bokat och avbokat) igen fick jag mitt tredje sms. Jag har nu tre (!!!) varningar och är därmed spärrad! För att få träna nu måste jag betala 100 spänn för att låsa upp mitt kort. No way José! Idag ska de få höra på andra bullar.

Jag glömde ju berätta om utbildningen igår. Vi ska recept och hjälpmedelskort via datorn istället för som idag på papper. Hur jäkla smidigt som helst! Jag kommer till exempel inte behöva leta rätt på ett enda varunummer mer i hela mitt liv. Allt finns redan klart i datorn. Dessutom kan jag se alla tidigare förskrivningar och bara klicka på förnya.

Men innan vi kan börja använda det krävs lite åtgärder. Jag (som blivit typ ansvarig för detta bland oss förskrivare) måste utbilda avdelningspersonalen, vi måste lägga in våra favoriter och bestämma vilka det faktiskt är och så lite annat smått och gott. Men detta kommer bli så himla bra!

Men kära nån vilken låååång morgon detta var. Jag gick tillslut upp 4.30, vilket ju är typ som vanligt, men morgonen känns superlång. Weird.


Image and video hosting by TinyPic

Monday, November 29, 2010

Sjukt talangfulla 7-åringar

Seriöst! dessa tjejer är endast 7 år gamla? Hur är det ens möjligt att 7-åringar rör sig sådär? Tänk bara hur duktiga de kommer vara när de är det dubbla.



Så där ska min 7-åring också kunna gö!
(videon är snott från Ida Wargs blogg)

Image and video hosting by TinyPic

Elektronisk näsa håller koll på maten


Jag ser framför mig en manick som faktiskt ser ut som en näsa som man har står i kylskåpet och som typ snyter till när nåt i kylen är dåligt. Så kommer den ju med största säkerhet inte se ut eller reagera, men visst vore det lite roligt?

Men det är nog inte så himla långt i från sanningen för snart kommer den så kallade "elektroniska näsan" finnas i kylen. Det är här, i Örebro, forskare uppfunnit en manick som ska hålla koll på om maten är gammal och oätbar.

Vi är bra på forskning i Örebro. Bl.a har Eva Särndahls forkning om hjärtinfarkt och Erik Amnå forskning om rasism nyligen nämnts i tidningen.

Och när vi ändå talar om lokala saker. Spårvagnar?!? Ja, det verkar vara på tapeten. Hur sjutton ska det gå till? Måste man inte bygga om typ hela stan då? Jag skulle inte ha ett dugg emot spårvagnar. Det höjer mysfaktorn. Bra mycket bättre än de lila biogasbussarna som ändå inte funkar. Ganska fascinerande också att 100% av de dryga 900 som röstat på nerikes Allehanda är för spårvagnarnas framfart i stan.


Image and video hosting by TinyPic

Wikileaks läcker info igen

Nu vet vi ju inte om Julian Assange är skyldig till otäckheter eller bara ett offer för amerikanernas vrede över hans avslöjanden, men det hindrar honom inte i alla fall från att släppa mer information om amerikanernas agerande. Hela 250.000 dokument av internt amerikanskt UD-material är nu vad New York Times kallar en ”inblick utan motstycke i överläggningar bakom kulisserna mellan Washington och ambassaderna runt om i världen”.

Några exempel på omdömen om ledare runt om i världen som fällts i interna amerikanska UD-överläggningar, enligt Wikileaks:
  • Rysslands president Dmitrij Medvedev refereras till som Robin i förhållande till premiärminister Vladimir Putin som är Batman.
  • Frankrikes president Nicholas Sarkozy personliga stil säjs vara ”ömhudad och enväldig”.
  • Den italienske premiärministern Silvio Berlusconi anses vara ”oansvarig, fåfäng och ineffektiv som europeisk ledare”.
  • Den afghanske presidenten Hamid Karzai benämns som ”en extremt svag man som inte lyssnar på fakta utan i stället låter sig styras av vem som helst som rapporterar om de mest bisarra om konspirationer mot honom”.
  • Den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Il beskrivs kort och gott som ”den blekfete gamle snubben”.
Ett av de mer uppseendeväckande dokumenten handlade om att Saudiarabiens kung Abdullah ska ha bett USA att attackera Iran och då sabotera landets kärnenergiprogram.

Vita husets talesman svarar:

”För att uttrycka sig klart – sådana här avslöjanden utsätter våra diplomater, vår säkerhetspersonal och människor runt om i världen, som kommer till USA för att få stöd i sina strävanden för demokrati och öppenhet, för stora risker”

Hmm, jo visst, men då kanske de skulle knipit käft?

Att Wikileaks timmarna före offentliggörandet cyberattackerades gör ju inte misstankarna om att materialet faktiskt är korrekt mindre. I ett Twitter-meddelande rapporterade Wikileaks att man utsatts för ”en massiv DDOS-attack”. Totalt misslyckad attack för några timmar senare var läckan av dokumenten ett faktum.

I Australien anser man att Assange har begått brott och nu ska han utredas. Hans handling hotar enligt dom potentiellt den nationella säkerheten och den riskerar säkerheten för individer. Den amerikanske kongressledamoten Pete King, vill ta det ytterligare ett steg. Han vill stämpla hela Wikileaks som terrororganisation.

Jag vet inte jag, men jag anser nog att USA är ännu större bovar vad gäller den att hota den nationella säkerheten. Menar de verkligen att sånt här ska hållas hemligt och därmed få fortgå utan repressalier bara för att avslöjanden om det kan orsaka trubbel? Är det inte bättre att USA skiter i att agera världsbäst och odödliga?

Jag tycker Assange ska krypa djupt ner i sin grotta och fortsätta med prick det han håller på med. Världen förtjänar att få veta vad dess ledare håller på med. Speciellt när det handlar om saker de absolut inte ska hålla på med!


Image and video hosting by TinyPic

Nu ska vi inte frysa mer

Dagen har ju varit ett rent helvete. Jag tror inte jag andades en enda gång på vägen till jobbet. jag trodde bokstavligen att jag skulle frysa ihjäl.

På jobbet gick jag med min älskade blåa patientkofta så mycket jag bara kunde. Slängde av mig den direkt innan jag gick in till patienterna och sen åkte den på så fort jag spritat av mig efteråt.

På eftermiddagens utbildning satt jag och skakade. Jag behöll halsduken på, men det hjälpte föga. Då slog det mig plötsligt att jag inte utnyttjat det presentkort jag fick av mormor på Stadium när jag fyllde och där och då bestämde jag mig. jag ska ha ett par termobrallor.

Så fort utbildningen var klar ilade jag utan att andas igen, in på Stadium och jag hittade dom direkt! Ett par Softshellbrallor som satt perfekt. Till skillnad mot vanliga termobrallor hade dessa lite form som gjorde att de satt snyggare och bekvämare. De är dessutom inte lika tjocka som termo, men utlovar samma värme. Helt acceptabla att ha även utanför skidspåret eftersom de faktiskt nästan ser ut som ett par vanliga svarta brallor på. 999:- gick de på så presentkortet täckte dom precis. Tack mormor!


Och hör och häpna, där hängde den! Jackan jag letat efter. nu har jag ju inte letat just efter denna, men det är ju en svart, lite längre... precis som jag ville ha. Den är typ samma som den jag har fast den har hel dragkedja och lita annorlunda fickor... och så är den lite längre. Den är lite tunnare än den jag har, men utlovar nån slags "heat-funktion" som ska göra den till en fullgod vinterjacka. Och det bästa av allt... den var nedsatt från 899:- till 499:-.

Så nu ska jag väl banne mig inte behöva frysa så jäkligt? Up to the test i morgon bitti. Recension kommer såklart.


Image and video hosting by TinyPic

Minus 13!

Vaknade av att jag frös. Kaffet kallnade så fort jag hällt upp det. Jag verkligen HATAR vintern. Jag ORKAR inte frysa. Med 13 minusgrader lär jag ju inte göra annat idag.

Får lite panik när jag tänker på att jag måste ha "vanliga" kläder idag. Ska ju på utbildning på eftermiddagen och den ska tydligen vara nån annanstans än på sjukan. Annars hade jag klätt mig i leggings, benvärmare, mysbralla och överdragsbyxa. Vad jag än sätter på mig nu lär jag frysa sönder!

Han fryser åtminstone inte!

Image and video hosting by TinyPic

Sunday, November 28, 2010

Nu lägger jag ner

Denna söndag har inte varit annat än en färdsträcka mot måndagen. Rastlös, tråkig och intetsägande dag. Jag ger upp... jag fryser och det känns betydligt mer lockande att ligga under täcket än att sitta här och glo.

Jag hoppas veckan jag har framför mig blir lite mindre stressande än förra. Tänk om alla veckor kommer vara så framöver. Hua mig. I morrn eftermiddag ska jag på utbildning i alla fall. Jag ska lära mig skriva hjälpmedelskort via datorn. Ska bli otroligt skönt att slippa skriva alla jäkla recept för hand.

Men nu som sagt mot bingen och värmen.

Image and video hosting by TinyPic

Trolltyg i Tomteskogen

Minns ni Trolltyg i Tomteskogen? Jag gör det... som det vore igår. Eller nja, inte själva filmen, men jag minns bilder från den... och repliker, situationer. Jag minns att jag ÄLSKADE den. Filmen sändes första gången i Sverige 1981. Då var jag 3 år så jag antar jag kanske inte såg den, eller åtminstone förstod den fören någon gång under repriserna 1982, 5 januari 1984, två gånger 1987 och senaste gången 1989.


Tomten Tor, 101 år, ska gifta sig. Tors utvalda är den söta blondinen Lisa som snart ska komma med sina föräldrar och farbror Kostja. Han har färdats ända från Sibirien för att få vara med vid detta festliga tillfälle.

Tomteskogen befolkas inte bara av tomtar, här bor också en del troll som i alla tider varit tomtarnas fiender. Det som trollen framför allt retar sig på är att tomtarna släpper ut de djur som trollen lyckats fånga. "Tomtarna måste bort - skogen är för liten för både tomtar och troll", säger trollen. På Tors och Lisas bröllopsdag sätter de stora starka trollen sin elaka plan i verket, men störst är inte alltid starkast.

Nu är den tillbaka! på DVD. Anledningen att vi inte sett den på så länge är att rättigheterna tappades bort när företaget som ägde den gick i konkurs och sedan dess har SVT legat och ruvat på den utan att kunna sända.


Men efter fyra års detektivarbete ska distributionsbolaget Cinematic vision, lyckats köpa rättigheterna, gräva fram och damma av filmen från SVTs hyllor och släpper den nu alltså på DVD.


Nästan så jag funderar på att lägga till den på önskelistan till höger. Visste ni förresten att Kjelle Bergqvist gör en av rösterna i den svenska versionen?

Image and video hosting by TinyPic

Varför kom inte jag på detta?

En spanjorska, Angeles Duran, fick en snilleblixtidé. Eller egentligen fick hon inte ens en idé, utan hon läste om att en man ägde månen och då gick hon och köpte solen. Som ägare av solen bestämmer hon om den och nu tänker hon ta ut en avgift av alla som tänker "dra nytta av solen". man kan ju undra hur hon definierar "dra nytta av" för vad jag vet gör vi ju alla det, i princip hela tiden.

Hur som helst ska hon använda pengarna som följer: Hälften av inkomsterna ska gå till spanska staten, tjugo procent till landets pensionsfond, tio procent till forskning och lika mycket till att få ett slut på svälten i världen. Resterande tiondel ska Angeles behålla själv.

Vilken klipps kvinna. Detta kanske miljönissarna skulle kommit på. De behöver nämligen pengar för att rädda världen. Tekniska förutsättningar finns nämligen redan... det handlar bara om att nån pungar upp de stålarsch som behövs för att sätta den i bruk.

Jag önskar jag får en sån där skitbra idé nån gång.

Image and video hosting by TinyPic

Skitdag

Inte ett dugg nyttigt har jag gjort idag. Fy, vilken hemsk slöseri med tid. När man för en gång skull skulle kunna vara ute i dagsljus (vilket det inte blir nåt av allas i veckorna) är det snöstorm som gör att man inte kan gå ut. Ska det vara så?

Visst jag hade kunnat göra lite här hemma... OM DET INTE VORE SÅ JÄKLA KALLT! Hela eftermiddagen har jag suttit som en isbit och inte kunnat göra nånting. Förlamad av kyla. Inget har hjälpt. Jag har druckit te, ätit soppa, druckit kaffe, stått med händerna i varmt vatten, försökt röra mig, men ingenting har hjälpt! Tillslut gav jag upp och la mig i badet. Sen vart det bums på med min GrisPiece och tjockstrumpor och nu sitter jag och huttrar under filten. Värmeljus brinner överallt men vad hjälper det när det drar från fönstren så det blåser i hushållspappret i köket och gardinen i vardagsrummet. Planen är att hålla uppe värmen så att jag kan åtminstone bygga ihop lite matlådor till veckan, men jag vet inte...

Image and video hosting by TinyPic

SJ, SJ, gamle vän. Konstigt att du lever än.

Men du ser rätt krasslig ut. Snart hörs ditt sista tut.

Tåget, med nummer 433, står stilla i Nyckelsjön. De lyfter ut gamla och barn på spåret. Enligt SJ:s presstjänst är det ett tekniskt fel som orsakat stoppet.


Image and video hosting by TinyPic

Mitt nya hem

Det finns inte ännu, men hösten 2011 kommer det stå klart. Mitt drömhem på Karlsdal, Värnamo. En pool liksom! Vem sjutton som bor i lägenhet har pool i Sverige!? Ser det inte helt fantastiskt underbart ut?

Lägenheterna har legat ute förut, men tog slut antar jag eftersom de försvann, men just nu finns en femma ledig. Jag är så sugen på att köpa den rakt av att jag dör. Men det är ju de där med att det nästan är ett helt år kvar innan den står färdig. Jag vill ha NU!

Lägenheten ser invändigt lika underbar ut som på utsidan (bilder finns på Hemnet) och bara det att det finns ett stort loft gör ju inte saken sämre. Här finns gott om plats för både gym och xbox-rum.

GE MIG!, JAG VILL HA! JAG BEHÖVER!


Image and video hosting by TinyPic

I surrender

Jo, jag sa ju att jag skulle gå ut och vandra bort till Stadium outlet i tidigare inlägg. Det var kanske inte en så himla bra idé och jag lägger mig platt för vädrets makter. Det är snöstorm deluxe ute och det vore ju faktiskt enbart dumt att ge sig ut i detta. Min rastlösa själ får helt enkelt acceptera faktum, fast det tar emot, att jag inte kommer komma ut inom en snar framtid.

Jag får vara glad att jag faktiskt ÄR inomhus och inte fast nånstans ute på vägarna som hade kunnat vara fallet om jag varit i Värnamo denna helg (trots att jag helst hade velat vara där). Under gårdagen satt ju ganska mycket folk fast på E4an uppåt i landet. Nu ställs frågan vem som är ansvarig för att det tog sån tid att få loss stoppet så folk kunde ta sig därifrån. Vem som har ansvaret när hundratals människor blir sittande utan mat och vatten en hel natt.

Håkan Axelsson är enhetschef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap svarar på frågorna och säger att det är en prioriteringsfråga.

I grunden är det självklart räddningsledaren som har ett grepp om hela situationen och ska se till att folk inte får följdskador. Även om de enskilda bilisterna inte upplever att någon har frågat hur just de mår så finns det någon ansvarig som har gjort en bedömning av läget. Om någon larmar SOS så blir den personen givetvis prioriterad av räddningstjänsten.

Man kan inte sätta sig i bilen i lågskor och tunna kläder och tro att någon ska ta hand om en om man fastnar i trafiken. Se till att alltid ha med ett par termobyxor och tjocka skor.

Ok... om vi delar upp hans svar lite. De där med att fråga folk hur de mår är otroligt underskattat. Klart det skulle känt bättre för alla dessa människor om nån kollade hur det stod till, om nån faktiskt mådde dåligt. Det är en enkel sak som leder till att frustrationen kan bearbetas bättre av de drabbade. Detta är något SJ är urusla på med och som gör att de får mycket skit för sånt som kanske inte är deras fel, utan Trafikverket som någon kommenterade på i nåt av tidigare inlägg.

Känslan av att nån faktiskt jobbar med problemet och bryr sig är bland det viktigaste av allt i en sån här situation. Då har man lättare att ta att man faktiskt kommer bli sittande där länge utan vatten och mat. De runt om gör faktiskt något för att lösa problemet. Det kans inte vara så svårt att låta folk veta att man faktisk gjort den bedömningen av läget som Håkan pratar om.

Sen har ju Håkan faktiskt en poäng i sin sista kommentar om att folk ska ta eget ansvar. Det är ju en självklarhet. En självklarhet som många inte ser. Man kan inte lägga över allt ansvar på alla andra. I snökaos kan vad som helst hända och det är nog inte så dumt att ha lite extra kläder och vatten i bilen. Något jag i alla fall ska tänkta extra på när jag ger mig ut nästa gång.


En annan skrämmande sak gällande vädret är artikeln i DN om isstormar... något som inte drabbat Sverige sedan 1921, men faktiskt skulle kunna ske med tanke på vädrets vilda beteende. Det låter ju helt fruktansvärt och jag skulle förmodligen ramla ihop och dö på fläcken om det hände i min närhet. Vad artikeln tar upp är att Stockholm är extremt dåligt rustade för en sådan storm. Vad som slår mig är att om inte Stockholm är rustat lär ju knappast nån annan del av landet vara det, för i Sverige bryr vi ju oss bara om vad som händer i Stockholm. Scary shit.

Det känns just nu som om en isstorm dragit in över Ekersgatan och jag måste nog ta mig en kopp te om inte fingrarna ska ramla av.

Just ja... och så ska det börja rimmas. Mamsen... jag har en juleklapp te di under min fina rosa gran :D

Image and video hosting by TinyPic

Det finns inget dåligt väder

Skitsnack! Jag kollar ut genom fönstret och ser snö, storm och kyla. Är det bra väder så heter jag Arne (som min farfar gjorde och faktiskt även min far även om det inte är tilltalsnamnet).

Jag vill ju gå ut. Jag vill göra nånting. inte bara sitta inne hela dagen. Jag funderar faktiskt på att gå bort till Stadium Outlet och kolla om de har några skidor åt mig.

I år ska jag nämligen köpa mig ett skidpaket. Längdskidor är ju otroligt bra träning och jag kom ju igång lite förra året. Jag har dock blivit tipsad om att Mega ska ha bättre skidpaket, men dit har jag igen lust att gå för vägen känns mycket tråkigare. Dessutom skulle jag vilja in på Rusta en sväng som ju ligger nästgårds med Stadium outlet. Jag behöver även en bra skidoutfit som även passar när man går långprommisar i sånt här skitväder.

Jag spanade lite på nätet efter skidpaket och i alla paket jag hittar ingår en sån här:


Är det nån som kan berätta för mig vad i hela friden det är. Det står nämligen inte nånstans så jag antar man ska veta det. Ser ju ut som en skida, men det är bara en med. Man kan ju dessutom inte ha fler skidor än två på fötterna.

Sen var det ju de där med boxningen, som jag är helt insnöad på nu. Nu tror jag väl inte outletten har nåt sånt, men jag hittade lite Casallprylar som såg intressanta ut.


Nya inneskor behöver jag också. Jag tycks redan ha slitit ut mina för de har blivit superhala. När Emma skulle putta mig på Ki-boxen igår bara gled jag och kunde inte göra mycket motstånd alls. Jag har dessutom flera gånger varit nära att slå ihjäl mig eftersom jag halkat och vissa övningar är mer eller mindre omöjliga.

Gympaskor överlag ska ju tydligen vara så fula som möjligt och jag har för länge sedan slagit bort tanken på att försöka hitta ett par som har bra funktion och samtidigt är snygga och bekväma. Utseendet har fått stryka på foten. Efter lite nätsökande har jag hittat dessa, som ju är otroligt fula, men verkar fylla sin funktion.

PUMA tror jag minsann det är. Det har jag inte testat förut. De lär ju inte heller finnas på outletten, men anledningen att jag ändå skriver om dom är för att jag till höger i spalten lagt upp en liten önskelista. Den är väl främst till mig själv eftersom jag inte förväntar mig att någon ska köpa dessa svindyra prylar åt mig, men man kan ju alltid hoppas att tomten ser min lista och kommer med paket.

Nä, hörni... nu ska jag klä på mig sjukt mycket kläder och ge mig iväg.

Image and video hosting by TinyPic

Xbox 360 Kinect

Wii kan slänga sig i väggen. Xbox Kinect is the shit! Vill ha och läggs därmed på önskelistan.

Med Kinect för Xbox 360 är det du som är handkontrollen. Enkelt att använda och kul på direkten – med Kinect spelar du med hela kroppen. Med Kinect blir tekniken osynlig och människans inneboende magi skiner igenom. Kinect fungerar med alla Xbox 360-konsoler.
Här är ett gäng spel jag vill ha till min Kinect. Massa sport och massa dans och workout. Den stora fördelen jämfört med Wii är ju att du helt slipper handkontroll eller prylar runt omkring. Wii Fit i all ära, men detta är bra mycket smidigare utan.


Image and video hosting by TinyPic

Rumble of the Kings

Igår utspelade sig galan "Rumble of the Kings" på Hovet i Stockholm. Jag hade velat se den, men tyvärr sändes den bara på Canal+. Reprisen går sent på fredag på TV4 Sport och man kan ju bara hoppas man kan hålla sig vaken och se den då. Verkar ju urspännande med alla de bästa fightersarna på samma ställe i en enorm gala. Hade man haft lite koll och vetat om detta i tid hade jag nog till och med funderat på att ta med mig Bäjb och åka dit, men som sagt... dålig koll.

Förresten var det nån på Förkväll (typ Tony Irwing eller Hans Wiklund) som sa nåt ganska intressant. När man talar om fotboll och hockey o.s.v är det alltid en massa tjafs om supporters som strular till det, bråkar och förstör, men när det kommer till fighting, som i sig har ganska dåligt rykte i Sverige existerar inte såna problem. Nåt att tänka på.

Och det vart en världsmästartitel till Sverige. Eller rättare sagt till en svenska. Frida Wallberg tog hem titeln som världsmästare i lättvikt.

Kolla dom magmusklerna! Yiiiz!

Vilket tjej, den där Frida. Imponerande minst sagt. Kolla in hennes hemsida. Jag vill va som hon!

Men jag är inte som hon. Jag är så mör i kroppen idag efter gårdagens Ki-box. Jag har mer eller mindre ont överallt. Vad gäller träningsvärk känner jag den komma mer och mer. Även om inte alla muskler värker ännu, känner jag av dom... varenda liten muskel som jag inte ens visste jag hade. Handlederna känns misshandlade och det värker upp och ut på ovansidan av händerna. Missförstå mig inte... det är en härlig känsla, men jag antar det kommer ta några dagar innan kroppen återhämtar sig.

Jag har lite mig själv att skylla för detta. Jag gjorde typ allt fel efter träningen igår. Jag slängde visserligen i mig ett äpple efter träningen, men det är ju alldeles för ynkligt för att kompensera kroppen efter ett sånt monsterpass. Det dröjde sedan många långa timmar innan jag stoppade i mig nåt och det blev en halv Kelda fisksoppa och en smörgås. Helt fel återhämtningsmat... typ noll protein förutom osten på mackan då. Värmen i salen var ju helt sjuk (fel på fläktarna) och man svettades ut all kroppens vätska. Här skulle man behövt häva i sig massvis för att kompensera, men jag som gick på stan drack inget förren jag kom hem och sen vart det dåligt resten av kvällen med eftersom jag hade fullt upp med att klä granen och sånt. I morse var urinen som kola, mörk och koncentrerad (ok, to much info, men vafan) och jag känner mig smått illamående, vilket jag alltid gör när jag druckit för dåligt. Har pimplat en liter vatten + två koppar kaffe nu på en timme och hoppas kunna återställa balansen.

Ki-box var verkligen min grej! Fullkomligt älskade det. Det tråkiga är att det inte kommer bli så ofta jag kan träna det. Dels för att tiderna i veckan inte passar. De ligger ofta sent och på Öster. Hade jag haft en bil så jag kunde åka hem och sen dit hade det varit en sak, men att gå hem till väster och sen traska hela vägen bort dit, träna och hem, skulle ta mig hela kvällen. Dessutom bör man ju vara två och Emma kan ju inte träna lika ofta som jag p.g.a barnen. Det är en hel månad kvar tills hon kan ta lördagspasset igen. Sucks!

Så nu vill jag såklart ha en säck! Jag börjar mer och mer inse att jag MÅSTE ha ett helt gymrum i mitt och Bäjbs mansion.

Image and video hosting by TinyPic

Mys med ljus och gran

Totalt underbart mysigt att vakna och kliva in i skenet av julstjärna och julgran. Jag bestämde mig för att ta reda på lite historia kring granen.

Barrträd ansågs förr hålla övernaturliga varelser borta och då julnatten var en natt då många sådana var i rörelse fanns det goda skäl att ha olika former av barrträd på sin gård. Julgranen har sitt ursprung i 1400-talets Tyskland. Sägnen säger, att Martin Luther på väg hem en mörk vinterkväll såg stjärnorna glimma mellan grankvistarna och tyckte att det var så vackert att han högg ner en liten gran, tog hem den till sin familj och dekorerade den med ljus. Att ha julgran var tidigare en sed för de finare hemmen och den kom ursprungligen. Julgranen blev vanlig i svenska hem senare hälften av 1800-talet. Första gången som en julgran av mer modernt snitt omnämns i Sverige är 1741 då grevinnan Wrede-Sparre beskrev hur hennes familj firade jul med ett stort träd prytt med ljus, äpple och saffranskringlor i centrum. De tidigaste julgranarna var ofta små och ställdes på bord eller hängdes i taket. I mitten av 1800-talet började de rumshöga granarna leta sig in i de borgerliga familjern och först vid 1900-talets början fick julgranen en vidare spridning även i småbrukar- och arbetarhem.

Hmm, det var ju inte sådär jättespännande historia bakom granen. Lite lustigt kan ju jag tycka att barrträd skulle hålla varelser borta... är det bara jag som förknippar många "varelser" med just skogen?

Vad jag egentligen var ute efter var en förklaring till traditionen med att klä granen strax innan jul. Jag hittade ingenting förutom en massa åsikter från folk. Många klär granen en vecka innan, medan många andra klär den dagen innan, men anledningen tycks alltid vara att deras familj alltid gjort så.

Jag skulle kunna tänka mig att den traditionen helt enkelt kommer ifrån att den äkta granen inte håller om man klär den allt för tidigt. Att den börjar barra. Om nu så är fallet finns det alltså ingen anledning att inte klä den tidigare om man har plastgran.

Julgranen höjer mysfaktorn med typ 100 och det är ju lite synd om man bara ska ha den uppe en kort sväng över själva julafton om man nu ändå ska göra ansträngningen att klä den. Det är ju inte bara att slänga upp den direkt.

De där med äkta eller plastgran är ju också nåt man kan diskutera. Först fanns inte plastgranen i så stor utsträckning och då var ju valet givet. Sen finns de som har en tradition att gå ut och hugga en gran och det kan ju vara mysigt, men det är nog inte så många som gör det nuförtiden. De flesta har som del i julstressen att skynda ut efter jobbet och köpa med sig en hem, vilket ju tar bort den aspekten att det skulle vara en del av traditionen.

I övrigt är den äkta granen mer eller mindre en plåga. Det bor kryp i den och den barrar. Dagens plastgranar har en otrolig likhet med de äkta... men de håller färg, är ofta finare och man behöver inte städa extra under den. Dessutom behöver du inte leta rätt på en varje år utan går bara upp på vinden och bär ner den. Plastic fantastic!

Så det är alltså första advent idag. Ännu en tradition som många ruckar lite på. Jag har sett stakar och stjärnor i fönstren hela veckan och ännu fler kom upp i går. Är det så att traditioner överlag håller på att modifieras? Fine by me.

Tidningarna är ju roliga. De gör inte ett dugg för att förstärka de fina i att tända ljus och pynta. Nä, de förvandlar som vanligt allt bra till nåt negativt. De väljer att förknippa dagen med högre risk för bränder.

Jag som gått emot alla traditioner och tänd mina stakar i förtid och klätt min gran alldeles för tidigt, ska i alla fall sitta här och bara njuta av myset hela dagen.


Image and video hosting by TinyPic

Saturday, November 27, 2010

Pirate Bay-rättegången

Slå ihjäl en pensionär på en parkeringsplats = 2 års fängelse och minimalt
skadestånd. Brutalt gruppvåldta och misshandla två tjejer = 1,5 års
ungdomsvård och ett minimalt skadestånd. Driva en sökmotor = 1 års
fängelse och 46 miljoner i skadestånd.

Ja, men det låter väl logiskt? Eller kanske inte. Det låter ju helt sjukt närmare bestämt. Straffen har nu sänkts av hovrätten, men är fortfarande inte helt rimliga. Fredrik Neij får 10 månaders fängelse, Peter Sunde 8 månader och Carl Lundström 4 månader. Om man bortser från vad man har för egen åsikt om sajten Pirate Bay i sig kan väl ingen hålla med om att dessa personer alls ska sitta i fängelse om man ställer deras brott emot ovan nämnda.

I gengäld för de sänka straffen får de högre böter. Hur kan man ens döma i ett fall där man utsett tre syndabockar för något som förekommer i så enorm stor utsträckning överallt på nätet kontinuerligt och som inte kommer bli ett dugg annorlunda för att man bötfäller och sätter tre kisar i finkan ett tag. Vansinne!

Image and video hosting by TinyPic

Färdigpyntat!

Nu jäklar hörni är det pyntat på Ekersgatan. Julgran och allt är uppe. Jag hitta så mycket fina julgranskulor på stan så det var helt sjukt, men ingenstans hittade jag en ljusstake som föll mig i smaken... inte fören jag kom till min kära Ekershall där jag fann denna underbara pjäs somgör sig urtjusig i mitt röda kök.

ICA Ekershallen, 179 kr

Inne på Indiska köpte jag nu äntligen min uggla. Jag nöjde mig dock med en eftersom de andra såg så himla rga ut. Dock fynda jag lite andra fina varianter.

Uggla och stjärna 29 kr/st, guldkrumelurer 10 kr/st och silverklumeruler 5 kr/st

Inne på Åhlens höll jag på att dö rakt av. Hur mycket roliga, fina julgranspynt som helst. Jag vet int ehur länge jag stod där innan jag valde ut tre av dom. Det var inte lätt ska ni veta och det kan u hända att jag går tillbaka nån dag, för jag vart helt kär i de söta små, dock lite dyrare kulorna.

Katt 99 kr

Uggla 59 kr

Tårta 69 kr

Set med kulor och glitter, 89 kr

På Clabbe os hittade jag äntligen lite rosa kulor också. Lite utfyllnad till de övriga svarta och guldiga. Man fick med lite lila/rosa glitter också. Perfekt.

Jag handlade alltså pynt för mer pengar än vad jag tänker räkna ihop. Det trodde jag aldrig att jag skulle göra, men så kan det gå när man gillar fina och söta saker.

Och sen har jag alltså pyntat... och pyntat och pyntat. Jag vart riktigt riktigt nöjd, förutom att det känns som att det fattaslite lampor i nedre delen av granen. Kanske får flytta runt lite i möra, men nu orkar jag inte mer. Färdigpyntat för idag. Nu ska jag bara sitta här och njuta av hur mysigt jag har det.


Fast innan jag helt går ner i mysmode måste jag bada. Jag har ännu inte duschat efter träningen. Som tur är finns ingen här som luktar under min arm, för jag slår vad om att där inte luktar mumma.

Image and video hosting by TinyPic