Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: September 2010

Thursday, September 30, 2010

Det var för bra för att vara sant

Lyckan blev inte långvarig. Min nyfärgade stövel är död. Styckad av saxen ligger den nu i hallen, död och saknad.


Det var medan jag pratade med mamsen i telefon det hände. Jag passade på att prova lite kläder inför Malmöresan och kände mig klar och skulle ta av mig stöveln när det plötsligt tog tvärstopp medan jag drog ner dragkedjan. Och då menar jag verkligen tvärstopp.

Ca en halv decimeter ner från toppen åkte tyget in under dragkedjan och la sig under hela skiten över på andra sidan. Jag slet och lirkade och trixade men ingenting hjälpte. Att dra av stöveln utan att dra ner kedjan var omöjligt eftersom den är så tajt över vristen. Jag höll på läääänge innan jag gav upp, men tillslut var det bara att inse faktum. Jag skulle aldrig få av mig den om jag inte klippte upp den. Nära tårar tog jag saxen och klippte livet ur stöveln som hängt med mig så länge och nu fått nytt liv med lite svart färg.

Jag förstod väl att det var för bra för att va sant att jag skulle kunna få använda mina älskade stövlar igen. Till skillnad mot femtioöringen är dessa stövlar något jag verkligen kommer sakna. Tack för den här tiden och vila i frid.


Image and video hosting by TinyPic

50 öre ett minne blott


1985 fick du ett Bugg eller Jenka (tuggummi) för 50 öre och det är vad jag än i dag förknippar med 50-öringen trots att det var 25 år sedan. Och idag, den 30 september, är det dax att säga RIP till 50-öringen för idag går den i graven.

Jag har ingenting alls emot detta. Jag minns inte sist jag använde en 50-öring. Vad jag däremot minns är att jag tyckte det var extremt onödigt att de gjorde om den 2006... vilket vansinne. Jag försöker undvika mynt så långt det går, men tyvärr är de ibland helt nödvändiga som när man måste på toaletten på stan till exempel. Men nu när jag tänker efter är det väl prick endast då.

Mynt överhuvudtaget ligger inte i tiden. Folk har knappt kontanter alls och ännu mindre mynt. De är ju bara tunga i plånboken och idag kan man handla allt på kort... även de små sakerna. Sedalr är ju klart bättre, även om de också känns ganska onödiga. Har jag tagit ut pengar av någon anledning kan de ligga i plånboken i flera månader utan att jag upptäcker att de ligger där... just eftersom de sällan gör det.

Nä, jag kommer inte sakna det lilla myntet, men jag ska väl ändå tacka för den tid som varit.


Image and video hosting by TinyPic

Vad sjutton har jag gjort denna vecka egentligen?

Det är skitigt som sjutton här hemma! Jag begriper inte vad jag gjort... jag är ju själv här och brukar inte behöva städa allt för ofta, men fy så det ser ut. En anledning tror jag är att det blitt så nedrans kallt. Jag har dragit ut skit ur garderober och lådor i all hast på morgonen i jakt på varma kläder. Träningen har gjort mig så slut på kvällen att jag kanske inte varit lika noga att plocka undan prylar efter mig också. Det ligger reklam och påsar och skit i köket och smulor överallt efter sena matlådekok. Det är sådär så att man riktigt vantrivs.

Jag ska köra över det värsta redan ikväll tänker jag så får jag ta resten i morgon för jag vill ha det rent och fräscht när jag åker. Det finns inget värre än att komma hem från resa och det är smutsigt.

I morse höll jag på att dö av frostskador när jag gick till jobbet. Jag hade på mig min nyfärgade höstjacka, men det var så jag önskade jag hade vinterjackan. Tur dock att jag inte hade det för nu när jag gick hem var det riktigt varmt i solen. Men detta ger mig ytterligare funderingar över Malmöresan... vilken jacka ska jag ta??? Det är ju katastrof om jag tar med mig för kalla kläder för då kommer jag lida mig igenom tiden där.

Suck... Alla dessa val i livet.


Image and video hosting by TinyPic

Scandic S:t Jörgen

Sitter och spanar in det hotell vi ska bo på i Malmö under Urologidagarna och det ser ju riktigt fint ut. Jag och Emma hade tänkt ta med oss löpardojorna och ge oss ut på stan i ottan, men nu ser jag att vi inte behöver frysa. Det finns ju gym! Det är skönt att kunna träna när man sitter still hela dagarna. Som sjuksköterska är man inte riktigt van vid det och det brukar märkas i kroppen. Jag fullkomligt hatar att sitta still så mycket. Kroppen svullnar, magen strejkar och allt blir ur balans. Men nu behöver det ju inte bli så!

Dessutom blev vi ombokade från hotellet de andra ska bo på för det var fullt och vårt hotell ligger en repa ifrån stället kongressen är på. Så vi får oss lite promenader också. Blir nog bra det här.

I helgen ska jag packa och jag känner inte så himla stor stress över det nu när jag har både jacka och stövlar som jag trivs med som jag kan ta med.

Idag ska jag täcka på mottagningen på eftermiddagen och jag ska ta tillfället i akt att gå med våran nya läkare Per. Det blir intressant att lära sig hans egenheter, för tro mig... det har de allihopa.


Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, September 29, 2010

Lite sur

Som jag skrivit tidigare öppnar Friskis & Svettis nya lokaler i november. Detta för att trycket på Kvarnen varit så hårt att folk inte fått plats på passen. Tanken var alltså fler pass fördelade på två ställen så fler kan gå. Men nåt verkar ha gått fel för istället blir det lika många pass utspridda på två ställen. Istället för typ fyra step-pass som i dag på Kvarnen blir det tydligen två på Kvarnen och två på nya stället på Öster. Både Carolinas Step styrka och Saras Bräda/medel kommer flytta till nya stället. Kvar finns en Step 1 med Micke (som iofs är bra) och Step dans med Emanuel. En miljon snurrar och knepig koreografi blir i alla fall inte jag svett av så den går fetbort.

Men åk till nya lokalen då tänker ni. Nä! Nya lokalen ligger helt åt fel håll och dessutom ganska långt bort. Eftersom jag går skulle det bli otroligt långt hem och då skulle jag tröttna. Cykla är inget alternativ eftersom det snart är vinter och jag cyklar ju knappt på barmark. Det finns mycket parkering annonserar de stolt på friskis men vad hjälper det när man inte har nån Cheva Spraks?


Jag tycker det är lite fullt av dom. Man kollar ju ändå på utbudet när man köper träningskortet och jag vet faktiskt inte om jag valt just Friskis om jag vetat detta. Njoy ligger precis bredvid Kvarnen och om de nu ska ta bort hälften av passen har faktiskt Njoy bättre utbud. Dessutom erbjuder de personliga tränare och kostrådgivning med... men det är ju så dax nu när jag redan köpt mitt kort.


Image and video hosting by TinyPic

Jag dör av garv

Stackars dumma white trash amerikaner som gör vad som helst för lite kosing. Ok, så här var det enligt artikeln. Far och son lyssnade på hårdrock på radiostationen KORB. Då hörde de att de kunde få en massa kosing om de tatuerade in loggan i pannan. Far och son drog till tatueraren och kom ut med orden ”93 Rock” och ”Quad City Rocker” för gaddat i pannan. So far so stupid, men det slutar inte där. Väl framme på radiostationen fick de veta att det hela var ett skämt (såklart) och de gick därifrån lottlösa. En stämning av radiostationen har gjorts, men det ledde ingenstans.

Nu vet hela världen om historien efter pappa stupid åkt dit och fått sitt mugshot taget. fotot sprids nu på nätet som löpeld. Far och son är nog inte så glada, men radiopratarna på KORB lär ju skratta tills de hamnar i graven.

En annan, mer löjlig än rolig historia jag möts av i tidningen är den om Kent Grim. En 59-årig man som inte fick köpa biljett till Ladies night och la sig ner och grinade. Även han har anmält... till diskrimineringsombudsmannen! Han Har ju rätt i att det skulle bli ett jäkla rabalder om det var en show för endast män med lättklädda fruntimmer, absolut, men att gå så långt som att anmäla känns ju mest fjompigt. Stackars Kent som så gärna ville se Martin Stenmarck, Andreas Johnson, Måns Möller, Brolle och Stephen Simmonds får nu vara utan. Men jag undrar... varför vill en 59-årig man så himla gärna se de här grabbarna ta av sig kläderna?


Image and video hosting by TinyPic

Botoxday

Jag är så sjukt nöjd att jag lyckades färga både jacka och skor och nu känns det inte alls lika tungt med kommande packning inför urologidagarna. Nästa vecka bär det nämligen av. I gökottan på onsdag på onsdag hoppar vi på tåget söderut för att spendera tre dagar i Malmö. Det är ett helt gäng doktorer, sköterskor och sekreterare som ska med, men huvudsaken är ju att Emma ska med. Marie-Louise och sekreterar-Louise också så det kan nog bli riktigt kul.

När fredagen kommer och de andra åker hemåt åker jag vidare till Göteborg och älskade Cillan. Där möter även Bäjb upp och på kvällen är det äntligen dax för VOLBEAT!!! Måste komma ihåg biljetterna bara... de har ju hängt på min kyl i evigheter så de har liksom blivit en del av inredningen.

Denna dagen hoppas jag går fort och det gör den nog för schemat är fullspäckat. Telefonrådgivning och Botox på förmiddagen och det kan inte bli annat än stressigt. På eftermiddagen har jag som vanligt en hel hög journaler att plöja igenom (tänk att det aldrig tar slut). Sen blir det bräda/medel med Sara S. Mitt absoluta favoritpass eftersom det är så jävla jobbigt rent ut sagt. Emma är ledig idag, men möter upp där! Kul.

Återigen har jag misslyckats med att säga nej. Ett nytt projekt på gång. Det har såklart med blåscancer att göra och överläkare Malcolm har kommit på en hypotes han vill testa. Tanken är att en underläkare ska göra jobbet, men eftersom jag är den med tillgång till uppgifterna och ska vara honom till hjälp kommer jag få göra grovjobbet. Dessutom är denna underläkare inte varm i kläderna vad gäller forskning, vilket inte bådar gott för min del. Jag undrar så när jag ska lära mig ordet nej.

Dax att packa ihop sig. Hörs!


Image and video hosting by TinyPic

I wanna be a billionaire so fricking bad

Skulle du tacka nej till ett liv i flärd? Aftonbladet har ställt frågan och 70% säger nej. Jag tror siffran är högre, för ärligt vem skulle säga nej till ett liv utan begränsningar.

Men ett liv i flärd behöver väl inte vara synonymt med att vara blonderas och botoxad Hollywoodfru? Ett liv där man går sysslolös hela dagarna, med en städerska som tar hand om huset, en kock som sköter maten och en nanny som håller koll på barnen. Ett liv där dricka champagne med väninnorna, dagliga bokningar hos skönhetsspecialister av alla de slag och shopping av dyra väskor och skor har huvudrollen för att kunna fylla dagarna..... Nej, tack. Visst, vem skulle inte kunna tänka sig att leva så ett tag, men i längden tror jag det skulle bli otroligt tråkigt och sakna utmaningar. Jag tror alla människor, oavsett man eller kvinna behöver utmaningar och behöver känna att de åstadkommer något annat än att gå omkring och vara snygg. Därför tror jag drömmen om en man som försörjer en som de vi ser på tv i längden är helt förödande.

Nä, jag har kommit fram att det perfekta livet skulle vara en blandning av det man har i dag och ett lyxliv a'la Hollywood. Pengarna ska komma från både man och hustru. Arbetet skulle bestå i ett eget företag med anställda där man kan komma och gå lite hur man vill. Sysselsättningsgraden 25-50%. Ett par hus eller lägenheter utspridda över världen så man kan åka runt och leva gott och inte tröttna. Frihet att göra vad man vill, när man vill. Städerska, kock och nanny... visst, men inte around the clock (förutom kanske kocken då).


Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, September 28, 2010

Cyberrymdens framfart på gott och ont

Då och då slår det mig vad internet har gjort för mänskligheten. Tänk när det inte fanns... hur klarade vi oss då?

Jag har t.ex inte varit på banken på så länge jag kan minnas. Telefonkatalogen... vad är det? papperstidningar... bara en massa onödiga sopor. Fan, jag använder ju knappt ens telefonen längre. Men det är ju inte så himla länge sen man sprang sina ärenden till banken och som man var tvungen att slå i papperskatalogen för att få reda på ett telefonnummer... det är ganska otroligt.

En liten anekdot. Jag minns min första egna dator. Jag och min dåvarande pojkvän byggde ihop en med hjälp av hans kusin som var väldigt kunnig och ví fick oss en enorm burk med en hårddisk på 6 Gb. Ett telefonmodem tog oss ut på nätet... Webbläsaren hette NetScape och det tog säkert 10 minuter bara att komma ut. Och väl ute fick man skynda sig att titta runt för det var dyrt... det gick ju på telefonräkningen. Titt som tätt bröts uppkopplingen. Surfandet bestod i princip av att leta roliga bilder på ugly.com. Sökmotorn of choice var Altavista... det fanns inte så mycket annat att välja på. Och sen kom icq-vågen. Första chattprogrammet jag och alla bekanta hade. Vem minns inte det irriterande med spännande HOho-ljudet när man fick ett meddelande. Det var tider det... men vilken skillnad mot idag.

Idag har internet växt och blivit nåt enormt. Alla har det... och alla kommer åt det. Så även terrorister och folk som inte vill speciellt gott. Ett pyttelitet skitvirus kan orsaka såna enorm skada att det inte ens går att mäta. Det pågår just nu en internationell övning där länderna ska jobba tillsammans mot en cyberattack. Det är scenariot i övningen Cyber Storm 3 där Sverige och USA krigar tillsammans. Tanken är att länderna ska lära sig samarbeta mot det största terrorhotet vi har idag. Jag tror detta är absolut nödvändigt. Som det ser ut idag har vi ingen chans när hackarna slår till. Genom en redig cyberattack kan terroristerna komma åt så många fler. Jag tror det är här vi ska lägga våra pengar för framtida skydd.... inte på gubbar i gröna kläder. Krig är tröttsamt och ute... självmordsbombare snart passé. Det är på internet den största faran lurar i framtiden, Take my word for it.

En annan fara med internet är snuskgubbarna, pedofilerna, våldtäktsmännen och till och med mördarna. Internet ha öppnat upp för en helt ny värld av lättfångade offer och förövarna är skickliga. Föräldrar som förut sa åt sina barn att inte prata med fula gubbar utomhus, har nu en helt ny utmaning i att få sina barn att inse baksidorna med internet.

Trots terrorhot och fula gubbar går det inte att komma ifrån att internet ÄR det mest fantastiska som finns och det är en ära att få ha levt under en revolution av denna kaliber. Men visst undrar man vad som kommer härnäst? Det är definitivt inte över här... men hur långt kan tekniken egentligen gå?


Image and video hosting by TinyPic

Jacka OCH stövlar uppdaterade

Det gick skitbra att träna trots mina ömma armar sen gårdagens jackfärgning. Konstigt för jag var inte alls på humör. Speciellt inte när jag insåg att vi skulle vara i den lilla salen och passet var överbokat. Lådorna stod så tätt att man inte hade mycket svängrum alls, men med en skicklig ledare funkade det med. Hon gjorde helt enkelt om passet lite så det blev mer upp och ner på brädan istället för runt den.

I morse fick jag en idé som jag funderat på hela dagen. Nu när det gick så bra att färga jackan, varöfr inte testa mina stövlar också. Jag har nämligen ett par absoluta favoriter jag köpte för mååånga år sedan. Tyvärr är de bruna och det passar ju inte riktigt mig. Så Jag tog den skokräm skogubben lura på mig sist jag klacka om mina skor och det funka alldeles utmärkt... nu är de svarta!!! Att jag inte tänkt på det tidigare!

Nä, nu måste jag in i duschen för magen kurrar och jag har ingen lust att ha hårtvätten kvar sen när jag är mätt och belåten och bara vill sitta här i soffan framför dääätan.


Image and video hosting by TinyPic

Förargelseväckande beteende?

Nöden har ingen lag, heter det väl? Jag brinner för de kissnödiga. Jag vet nämligen hur många som lider av att inte kunna hålla sig när nöden slår in. För många är det så pass omöjligt att det kommer ändå... alltihop... i brallan.

Likt det man ser i serier och filmer i USA där man bygger sitt case på gamla fall har nu en 45-årig man satt exempel för alla kissnödiga out there. Det var en kväll i mars han klev av bussen och urinerade vis busshållsplatsen samtidigt som en polisbil olyckligtvis körde förbi och han åkte såklart dit. Men nu frias han:

– Nu friar tingsrätten på grund av bristande uppsåt och därigenom undviker man att uttryckligen ta ställning till om beteendet i sig överhuvudtaget var ägnat att väcka förargelse på det som lagtexten kräver. Det är möjligt att tingsrättens dom kan få betydelse såtillvida att den pekar på att man inte slentrianmässigt kan säga att all urinering på allmän plats utgör förargelseväckande beteende.

En vinst! För så länge det finns så få offentliga toaletter där ute, och så länge de som finns kräver mynt och är knarkarkvartar kommer ingen komma åt problemet med kissande människor i buskarna. Nöden följer helt enkelt inte lagen.


Image and video hosting by TinyPic

Monday, September 27, 2010

Vatten över huvudet... svart vatten

Ibland får jag såna urdumma idéer. Som den att färga min höstjacka i diskhon. Jag har ju letat förgäves efter en ny, men jag hittar ingen jag gillar. Och jag gillar verkligen den jag har, men den har blitt till åren och den en gång svarta färgen var ett minna blått. Grådassig är väl rätt ord.

Så eftersom jag inser att jag inte kommer hitta en ny lika bra, bestämde jag mig för att färga den. Jag vågar inte färga i maskinen eftersom jag bara har tvättstuga och det vore ju för pinigt om jag inte fick rent den och jag har ju färgat för hand förr och det har gått bra. Nu har jag ju bara färgat smågrejer förut och då har jag använt mig av min mopphink, men jackan var så pass stor att jag beslöt använda diskhon.

Jackan är uppbyggt av bomullstyg ytterst... i mitten finns nån slags stoppning och innest ett lager polyester. Vad som händer när man lägger detta i vatten är att en massa vatten samlas inne i jackan och trot eller ej samma sak händer när det är svart färg i vattnet! Själva färgningen gick väl bra. Jag tog på mina enorma diskhandskar och såg hela tiden till att torka av spill från ytorna runt om så jag inte förstörde dom.

Men sen kom jag till momentet skölja ur... det var inte lika smidigt. Jag stod säkert en timma och bara försökte få bort färgen... och sen skulle den vridas ur. Omöjligt... hur kan så mycket vatten samlas i en jacka?! Jag begriper inte. Jag har kramat och kramat, men fortfarande känns det som att det finns litervis kvar.

Nu har jag gett upp kramandet. Jag kan knappt lyfta armarna. Jackan har jag hängt upp i badrummet med en handduk under för att skydda emaljen i badkaret och där lär den ju få hänga i en vecka om den ska bli torr.

Ibland är det bra att ha idéer... ibland inte! Om jackan blir snygg eller inte återstår att se.


Image and video hosting by TinyPic

Printat i pressen

Stackars sate den där påstådda bombmannen på planet! Trots att allt verkar varit ett svartsjukedrama och han inte alls var skyldig till nånting ville inget flygbolag ställa upp och flyga hem honom till sitt bröllop. Å, så får Sverige betala med! Borde inte flygbolaget vara tacksamma att de fick landa i vårt land och få hjälp att reda ut saken?

Maria Wetterstrand och hennes posse har sagt ja till att sammrbeta med alliansen i integrations- och invandrarfrågor, men nåt mer än så blir det inte. Jag tycker fortfarande att det är konstigt hur det får gå till. Att man kan anpassa strukturen så det passar för att få bort det som inte passar. Demokrati i ordets bemärkelse har helt förlorat definition för med. Man kan alltså slå sig ihop för att få bort ett parti i en fråga, medan man väljer att inte samarbeta i övriga. Detta blir bara rörigare och rörigare för mig.

Jag är så urleda trött på alla jäkla fruar överallt. Hollywood, Skåne, New York. De är svenska, danska och norska. Hur är det med fantasin på produktionsbolagen egentligen. Massproduktion av en enda idé? Är det bra tv? Hur som helst har en av de svenska i New York kommit på den magnifika idén att sätta Swarovski-kristaller precis ovanför snippan som bröllopspresent... en "vajazzle" till sin blivande make. Ja, det gäller till att vara innovativ när man redan har allt man behöver och mer.

Att jobba på McDonalds och liknande kedjor har ju redan från början ett kasst rykte och det lär ju inte bli bättre nu efter att en chef i södra Sverige bestämt sig för att våldtäkt är det rätta eldprovet för att för praktikplats. En arbetsplats som McDonalds måste ju vara rena guldgruvan för en man med denna störda personlighet. Vansinne!

Två personer, en 19-årig kille och en 27-årig tjej har mysigt försvunnit från jordens yta. Försvinnandena har skett vid två olika tillfällen i helgen, men bägge på Hisingen som allt oftare figurerar i pressen vad gäller hemskheter i Göteborg. Hisingen är mitt hood i staden. Jag gillar området trots att alla som bor där vill därifrån. Det har såklart att göra med att alla jag känner bott där, men jag tycker det är otroligt synd att det ska vara så fullkomligt livsfarligt att vistas där. Hoppas dom kommer tillrätta och med livhanken i behåll.

Botiquehotell... vad sjutton är det? Tydligen nånting lite kinky för på Berns i Stockholm, som då ska vara just ett sånt hotell erbjuda handbojor, dildos och stay-ups till gäster som vill ha de där "lilla extra". Det hör enligt dom till när man är trendmedveten. Och allt finns i minbaren... bara att välja och vraka... och betala notan sen såklart.

Tradera is da shit... säger folk i alla fall. Själv har jag aldrig blivit hooked. Men det blev tydligen mamman och dottern som tjänade storkovan på att dra till Gekås i Ullared och shoppa loss för att sedan sälja det för det dubble på just Tradera. Inte ett dugg olkagligt, men de missade det faktum att man måste skatta för det. Nu blir de skyldiga 98 000 respektive 78 000 kronor till skatteverket. Det borde spela dom mindre roll för de har ju fortfarande gjort en rejäl vinst på de 363 537 respektive 363 537 kronor de sålde för i fjol.

Ja, det var tidningarna det... äntligen lite andra nyheter än politiken.

Image and video hosting by TinyPic

Inte helt oväntat

TUUTUUTUUTUUT! Min väckarklocka har verkligen det mest förskräckliga lätet. Inte konstigt att mitt jag brukar se till att vakna innan. Blir ju livrädd varje gång. Och som jag förutspådde igår skulle idag vara en alldeles utmärkt dag att bara ligga kvar i sängen och inte behöva göra annat, men det hör väl till livet att aldrig vara riktigt nöjd.


Image and video hosting by TinyPic

Sunday, September 26, 2010

Media skyller på politikerna... men vem är största boven här?

Nä nu blir jag förbannad... igen. Jag läser Åsa Pedersens ledare "Vad har ni ställt till med - egentligen?" i Aftonbladet. hon menar kort och gott att det är Folkpartiets och Moderaternas försök att lösa integrationspolitiken som lett SD in i riksdagen.

Folkpartiet gjorde några försök med t.ex språktest i skolan, automatisk utvisning för invandrare som begår grova brott. Slöjförbud för alla flickor under 15 år. Förbjud andra språk än svenska i klassrummet för att ta några exempel. Några år senare har tydligen Moderaterna sagt (hon glömmer nämna källa här, men ändå) ”Det räcker inte att lära sig halva sanningen om Sverige. Acceptera och bli accepterad är en rimligare princip för den som kommer till Sverige än ohållbara löften om att bli försörjd av dem som redan bor här.”

Med detta menar hon att de delade in Sverige i vi och dom och i längden ledde det alltså till den situation vi har idag, med att Sverigedemokraterna tagit sig in i riksdagen. Jag undrar Åsa... vad tycker du vi ska göra för att rätta till den problematik vi har idag? Hur ska invandrare kunna integreras i vårt samhälle om de inte lär sig vårt språk? Hur ska vi få bort förtrycket om vi släpper in det i vårt land genom att låta småflickor gå med ansiktena förtäckta? Har du aldrig varit på en engelskalektion? När jag gick i skolan pratade vi engelska enbart! på dessa lektioner... ska det inte vara samma sak på de svenska lektionerna? om en människa kommer in i vårt land och gör ett grovt brott... ska det verkligen vara vårt att ta hand om? Ska vi riskera fler brott av en människa vi öppnat vårt land för? Har vi inte nog med egna våldtäktsmän och mördare?

Uttalandet av Moderaterna hon undviker ge källa till är väl helt och hållet logiskt. Får vi en bra invandrarpolitik om vi bara släpper in folk och inte tar hand om dom. Inte ställer krav på att de anpassar sig till det vi erbjuder. Det är klart det blir vi och dom för att det ÄR ju vi och dom. Så länge Sverige har den integrationspolitik vi har i dag och har haft så länge kommer det aldrig bli annat än vi och dom. Det är ju åtgärder som behövs och hur ska man kunna genomföra dom om man inte får prata om dom?

Tänk att det ska vara så jävla tabu att säga att det är ett problem. Invandrare och invandringen ÄR ett problem i Sverige i dag och det tänker jag säga högt och klart. Man behöver inte vara rasist eller främlingsfientlig eller vad man nu vill kalla det för att säga det högt. De flesta håller med, men är rädda för att bli stämplade som främlingsfientliga... Vafan invandrare håller ju med och hur går det ihop om man är rasist om man tycker så?

Det må vara hemskt att SD kommit in i riksdagen, men snälla nån nu är de där. 339 600 människor röstade ju på dom. De har gjort sitt val och nu har demokratin lett till att de är där de är. Allt detta skulle belysts innan valet så kanske det inte varit så här. Media (och politiker) borde ta en titt på sin egen del i detta istället för att nu bara snälla om hur fruktansvärt det är.

Och vart tror media att alla dessa skriverier om hur fruktansvärda SD är ska leda? Det liknar krig redan nu... innan vi ens vet vad SD verkligen kan åstadkomma. Spruta mer tändvätska på brasan vetja.

Partier i riksdagen har också uppenbart övervägt att ändra utskottens storlek för att stänga ute Sverigedemokraterna. Vad hände med demokratin och folkets röster? Är det demokrati att stuva om så det blir som man vill i riksdagen? Att man ens KAN göra det är ju skrämmande i sig... nästan mer skrämmande än en riksdag med Sverigedemokraterna.

KG Bergström
säger det riktigt bra:
"Det bästa är naturligtvis att deras enögda politik inte får något genomslag. Men de ska behandlas med all den formella rätt och mänskliga respekt som uppdraget medför. Att inte kunna vistas i samma sminkloge som dess ledare är bara barnsligt och omoget. För alliansen kan det också finnas taktiska skäl till en värdig behandling. Erfarenheten från populistiska partier är att partidisciplinen inte alltid håller. Alliansen behöver bara två mandat till för majoritet. Det ska inte uteslutas att någon eller några sverigedemokrater hoppar av sitt parti under mandatperioden. Det blir lättare att vinna över dem, om de inte behandlas som något katten släpat in."

Nu måste jag stilla min ilska lite. Jag har hår att föna och kvällsmat att äta och har inte varken tid eller lust att spendera de sista timmarna av helgen med sånt här jävla trams.


Image and video hosting by TinyPic

Shoes

Detta är skorna jag spanade lite på idag och ju mer jag tänker på det desto mer vill jag ha dom. Men vilka är snyggast? De är lite skillnad i pris. De övre kostar 399:- och de nedre hela 799:-.


Nu syns det ju inte riktigt på bilden, men den här skon har samma typ av foder som den undre skon, men det är svart.



Jag vet inte riktigt om jag hatar eller älskar att fodret är vitt. Jag borde hata det om man tänker på vad jag brukar gilla, men jag vet inte...

Jäklar va sugen jag vart nu... roligt med en vintersko med lite klack ju. Detta tål att tänkas på i veckan och kanske går jag förbi Dinsko nån eftermiddag och då vet man ju aldrig vad som kan hända... eller gör man det?


Image and video hosting by TinyPic

Skakig och illamående

Det är nog så jag kan sammanfatta hur jag mådde efter passet. Underskatta inte gympan säger jag bara! Det var väldigt blandat klientel på passet. De äldre höll sig i bakgrunden och körde lite lätt, medan vi andra höll oss i förgrunden och tog i alla vi kunde. Och jäklar va jobbigt det var. undrar hur sjutton intensivpasset är!? Lite annorlunda var att man stod runt ledaren och inte med ledaren framme vid spegeln som jag är van. Men det funkade ju det med.

Nu sitter jag och mumsar i mig mellis bestående av Kesella och Fun light och snart är det dax för Stacias Sunday Spa. NAJS!


Image and video hosting by TinyPic

Snöångest

Bilder på den första snön publiceras nu i tidningarna. Det är nånstans vid Vemdalen befolkningen fått pölsa runt i 3 dm vitt och snöstorm.

Ångest växer i mig. Jag gillar verkligen inte snön. Den har en enda bra funktion och det är ljuset den avger i vintermörkret, men det är nog också allt gott jag kan se. Visst jag gillar att åka skidor, men det är mer för att utnyttja situationen till den bästa snarare än för att det är så himla härligt.

Nä, snön är bara till besvär. Kaos i trafiken, halt på vägarna. blött om fötter och svårt att ta sig fram. Och på vädret pratas om minusgrader. Jag skakar bara av tanken. Fyfyfyfy... jag vill inte!

Image and video hosting by TinyPic

Raskulls


Raskulls is a bone-shakingly crazy action platformer to be released on Xbox Live Arcade in early 2010. Enjoy the adventures of the huge cast of mischievous characters in the single player Mega Quest, individual Grand Prix racing matches, and online around the world with Raskulls Multiplayer. Jump, fall, swim and bash your way through a massive variety of levels and enjoy every inch of the rich Raskulls world!


Raskulls är som ni förstår ett spel jag bara MÅSTE ha. Perfekt för regniga höstdagar inomhus. Nu har jag ju inget xbox, men Mr. Bäbjo har ju ett och det är ju ändå mycket roligare att spela två. Fast jag antar det blir jag som kommer spela just detta spel.

Image and video hosting by TinyPic

Mätt

Nu är jag hemma igen efter en sväng om på Marieberg med mamsen. Jag kan inte hjälpa det, men det går inte att lära sig gilla stället efter de byggde om. Hur som helst var jag ju ute efter en höstjacka, men sån tur att jag hittade en sån hade jag inte.

Hittade ett par skor jag vill ha, men det Behöver jag ju verkligen inte egentligen så jag lyckades hejda mig. Nä, men en uggletröja blev det. En långärmad thisha typ. Najs i vinter att ha under. Hittade en massa ugglesaker på lagerhaus också, som typ tekoppar, men eftersom jag inte gillar stora tekoppar köpte jag ingen.

Sen bjöd mamma på kinabuffé på Chili and wok eller nåt liknande. Det var asgott, men nu är jag så eftermätt att jag knappt kan andas. Tur vi ska iväg och träna sen så jag kan få bort lite frityrsmet ur systemet.


Image and video hosting by TinyPic

Sometimes it sucks to be me

Gårdagen var nog min värsta dag på länge. Höstrusket och avsaknaden av aktiviteter fick mig nästan att deppa ihop. Jag avslutade kvällen med några avsnitt av The Hills första säsongen som jag inser att jag faktiskt inte sett så mycket av.

Varför är jag den stressade människa jag är? Eftersom jag glömde tvättstugan igår vaknade jag 5.00 i dag och kunde inte somna om eftersom jag var orolig att missa den igen. Tro mig, jag försöker verkligen tänka på annat, men det går inte att slappna av så efter att ha legat vaken till 6.38 steg jag upp och gick ner och slängde i tvätten. Jaja, nu får jag det gjort i alla fall. Men jag har lite ångest eftersom jag vet att min chans till sovmorgon är körd fram tills nästa helg... i morrn lär jag ju garanterat vilja ligga kvar när klockan ringer. För nu är det som så att till och med jag blir trött av mörkret och i början av hösten/vintern är det alltid lite tröttsamt att stiga upp, även om jag vaknar av mig självt.

Idag har jag i alla fall lite på schemat så dagen bli förhoppningsvis inte lika trist som igår. Mamsen och jag ska ta en repa till Marieberg och luncha där till och med. Sen vid 16-snåret ska jag ju träna med Emma. Gympa/medel. Jag har aldrig varit på gympa... antagligen för att det är just Friskis-gympan som förknippas med gamla tanter i färgglada trikåer. Så är det ju såklart inte. När man tittar in på dessa pass är det mest ungdomar och gympa a'la Susanne Lanefelt är för länge sedan borta. Passen ser i stället ut att vara riktigt jobbiga konditionspass så det blir nog perfa.


Men först är det tvätten som får fokus... det och lite morgonsurf. Hear ya latersch!


Image and video hosting by TinyPic

Saturday, September 25, 2010

De som skriker värst är de som satte oss i den här sitsen från början

Fy, vad tröttsamt det är. Jag som trodde att valet skulle vara så gott som över efter förra söndagen, men det har ju nästan skrivits ännu mer denna veckan. Valstrul, vågmästare, omval, nyval osv.

Jag har, utan att veta om jag tänker rätt, kommit fram till att Maria Wetterstrand är den största boven i eftervalsdramat. Om de ställde upp att samarbeta med regeringen skulle väl SD i inte ha mycket att säga till om va... för då skulle de få majoritet? Är det inte så det funkar? Alliansen sträckte ut en hand till Maria och hennes klimatparti och bad dom komma över för att bekämpa SD, men hon sa nej. Jag tycker hon borde kliva av sin trojanska häst och ta sitt ansvar istället för att gnälla. Fast å andra sidan... jag undrar om hon inte är smygsverigedemokrat... kolla hennes ögon... hon har prick samma intensiva galna blick som de arga nynazisterna med rakade skalle och bomberjacka.

Henrik Skyfferts "Jag är SD:s drömman" är den enda artikeln jag orkat läsa och den var faktiskt riktigt rolig... och skrämmande. För som han säger... vem sjutton vill ha ett Sverige fullt av honom?! förutom SD då kanske. Tänk så jäkla tråkigt det vore.

Även om det skulle kännas fint att skylla allt på Maria Wetterstrand, kan man ju inte lägga skulden på henne att SD kom in i riksdagen. Det skyller jag på media. Varför fick inte SD vara med i debatterna egentligen? och alla de andra små partierna med för den delen. Då hade folk haft möjlighet att få svar på vad de egentligen står för och kanske hade skrällen inte blivit lika stor. Vafan, till och med invandrarna själva har ju röstat på dom. Och det är klart... missnöjet med invandrarpolitiken som den är idag är ju stort. Den är usel helt enkelt och hur bättre visa det än att rösta på det enda partiet som presenterar någon form av lösning, oavsett bra eller dålig. Det har inte fören efteråt, eller i alla fall när förtidsröstningen väl börjat kommit fram om SD-politikernas bakgrunder. Hade det tryckts hårdare på detta tidigare... och hade man ställt på SD om deras politik hårdare... ja, vem vet vad som kunnat hända.

Det största sakfrågan så här efter valet, förutom SD och rasism, är ju såklart sjukförsäkringen. Alliansen lovar nu titta över den och eventuellt göra om och göra rätt. Det som förefaller otroligt för mig är att alla tycks tro att missarna i sjukförsäkringen som lett till felaktiga utförsäkringar är någon slags avsiktlig från regeringens sida. Att de skiter fullständigt i att människor kommer i kläm. Tycka vad man vill om alliansen, men så är det såklart inte. Varken Mona eller Reinfeldt eller de andra tjommarna vill ju nån illa med sin sjukförsäkringspolitik. Det handlar ju om att hjälpa de som behöver och stjälpa de som fuskar. Det går inte att ta bort skulden från de som gjort att det blivit såhär. Sverige har varit för generösa i mycket för länge och detta är konsekvensen. Det är ett jäkla tjatande om välfärd hela tiden, men hur ska vi kunna få en bra välfärd när vi missbrukat (läs Sossarna och de fortsätter visst på samma bana) den vi haft under så lång tid. Klart pengarna tar slut och man måste spara och fördela sina pengar rätt. Vi har inte råd att låta folk gå sjukskrivna hur länge som helst bara för att de acklimatiserat sig till ett liv med sjukförsäkringspengar. Jag hoppas såklart det löser sig för Annica Holmquist och de som henne, det är aldrig kul att vara den som kommer i kläm, men att få det att låta som att detta var/är nåt avsiktligt av vår borgliga regering är rent av löjligt.

"Vi lever dock fortfarande med arvet från Palme. De grandiosa misstagen under 1970- och 1980-talet fick svensk ekonomi att halka efter omvärlden. Utmaningen för dagens ekonomiska politik är att återvinna vad som förlorades under Olof Palmes tid som statsminister."



Image and video hosting by TinyPic
Jag skiter fullständigt i alla ändlösa varianter av dieter därute. Jag
skulle aldrig palla att följa en diet och jag skulle med största sannolikhet bara äta mer ensidigt än vad jag gör idag. Dock tycker jag att Fredrik Paulùn verkar vara en snubbe som vet vad han talar om. Han verkar ha koll på det mesta inom näringslära och drar inte över åt nåt håll vad gäller vad man ska och inte ska äta.

Jag har precis läst Fredrik Paulúns bok "Allt om fettförbränning 2" och enligt den har jag två problem. Jag tränar för mycket och äter för lite... och dessutom fel. Det är ju knepigt att man alltid ska göra fel.

Träningen
Jag älskar ju och träna och får abstinens om jag inte rör mig lite extra under en hel dag... dvs vilar. Tränar jag inte tar jag ju nästan alltid en timmas snabb promenad i stället. Jag vet ju att det är lite för mycket, men min mage hålls i schack någotsånär och jag mår överlag bättre... inbillar jag mig i alla fall. jag tränar varierat och bra. Styrka med vikter, ren kondition i form av löpning och kombinationsträning i form av pass på Friskis & Svettis. Det är bara mängden som är för stor och vilan som är liten.

Maten
För att inte bli sjuk och få i mig tillräckligt har jag för matdagbok och räknat ut åtskilliga varianter av BMR (som alla får olika resultat). Detta har medfört att jag försöker ligga på 1350 kcal dagligen och sedan plussar på för det jag tränat.

FEL! enligt Paulùn i alla fall. Enligt honom bör man aldrig ligga under 1700 kcal och en medelaktiv kvinna bör ligga på 2200. Jag har inga problem att äta så mycket om jag får häva i mig en påse godis, men när det gäller mat är det svårt nog som jag äter idag tycker jag.

Det enda jag verkar ha koll på är proteinintaget. Jag har blivit skitduktig (mest tack vare ShapeUp-appen på min iPhone) att få i mig allt det protein jag behöver på en dag för min träningsnivå) Jag äter dock för lite av både fett och kolhydrater.

Vad gäller fett får jag nog skylla lite på min mor. På det ljuva 80-talet propagerades hårt för light-produkter och min mor blev en hängiven anhängare. Detta innebär att jag så gott som är uppväxt på lightprodukter och min smak har lärt sig att detta är gott. Minimjölk och Lätta var standard och jag har väldigt svårt att stoppa i mig feta produkter. Jag tycker helt enkelt det fettsnåla är godare.

Vad gäller kolhydraterna har jag bara mig själv att skylla. Eller nja... min mage snarare. Jag har ju upptäckt att min mage mår bättre utan ris/pasta/potatis varav jag nästan helt uteslutit detta ur kosten under väldigt lång tid. Jag har nu på sistone försökt börja äta det igen, men bara i små mängder för att inte få problem med magen igen. För det får jag. Orken tycks ha vant sig och det är inte ofta nuförtiden jag känner mig så där totalt utmattad. Förutom runt mens då, men det har ju mer med hormoner och skit att göra.

Här gäller det alltså att försöka tänka om... igen. Jag vill ju inte slita sönder min kropp, vilket jag inser är vad jag gör om jag tränar hårt utan att äta rätt. Dessutom är ju resultaten inte vad de kunde vara. Jag är visserligen vältränad och har en hälsosam kroppssammansättning, men det skulle ju inte skada med bättre resultat dvs lite mindre fett och lite mer muskler.

Innan jag läste boken hade jag tänkt träna ett styrkepass nu på eftermiddagen, men efter lite eftertanke har jag tänkt om. Min dag hittills ser nämligen ut såhär:

Träning:
60 minuter stepmaskin + 3 x 25 situps = ca 360 kcal
60 minuter powerwalk = ca 300 kcal
70 minuter shopping = ca 200 kcal

Total energiförbränning: 860 kcal

Mat:
Frukost: 1 ägg och ½ portion gröt med pulvermjölk och blåbärssylt = 222 kcal
Lunch: 1 kycklingfilé med 200 gram stekta champinjoner och en msk creme bonjour = 160 kcal

Totalt energiintag: 382 kcal

Att denna ekvation inte går ihop inser ju till och med jag. Enligt BMR kalkylatorerna bör jag ligga mellan 1800 - 2400 kcal per dag utan träning. Så vad jag ska göra nu istället för att köra de där styrkepasset är att käka lite mellis :D.

Det som slår mig är att det kommer bli i princip omöjligt att komma upp i det om man ska äta som man bör. Grönsaker och sånt innehåller ju extremt lite kalorier och de mängderna får jag aldrig i mig. Finge man äta annat som typ mackor skulle det ju inte vara några problem, men då spricker det ju åt andra hållet.

Vad jag önskar mig mest i världen är att någon satte ihop ett kostschema och träningsschema till mig... eller rättare sagt MED mig. Ett komplett sådant med kompletta menyer. Det kanske vore idé att lägga de pengar det kostar med en PT... frågan är bara hur man hittar nån bra sådan. Jag vill ha Sid! Fitnessguru.se ni vet... men han bor i Stockholm och är dessutom anlitad av en del kändisar och har säkert priser därefter. Om någon vet någon i Örebro så säg gärna till!

Nu var det ju de där mellanmålet då.
Image and video hosting by TinyPic

Viktminskning al'a Hippokrates


Den som ska minska i vikt ska träna hårt före maten. Musklerna skulle fortfarande värka när man började äta, och det enda man fick dricka var utspätt kallt vin. Maten skulle kryddas och gärna vara ganska fet, så att patienten skulle bli mätt längre. Endast ett mål mat per dag tilläts. Samtidigt skulle den överviktige sova på hårt underlag och gå runt naken så länge som möjligt.

Inget illa om "läkekonstens fader" Hippokrates... hans tankar är ju inte helt tokiga, men jag skrattade ändå gott när jag läste detta.

Varför är de inte tokiga då? Jo, för musklerna tar upp näring bättre efter träning. Fett behövs för mättnad. Utspätt vin innehåller färre kalorier än outspätt och alkoholen stimulerar leverns energiproduktion. Kryddig mat kan öka värmeproduktionen och kylan som hör till att gå naken bidrar till att göra av med energi för att värma upp kroppen. Att sova på hårt underlag låter dock helt och hållet vansinnigt.


Image and video hosting by TinyPic

Jahaja

Då är jag tillbaka i soffan. Det var inte direkt givande att gå på stan. Alldeles för mycket folk och jag kom hem tomhänt som förväntat. Just idag hade det passat sig fint att hitta nåt som kunde muntra upp mig, men icke alltså.

Ibland när jag går på vissa ställen bedrövas jag över hur annorlunda min stad ser ut. jag känner mig knappt hemma längre. Snart finns inte ett gathörn som inte ser annorlunda ut mot vad det gjorde när jag var ung och jag tycker det är sorgligt. Som om ungdomen raderas på nåt sätt. Jag vill att det ska se ut som förr...

Det här huset ligger på en bakgata i stan. Kyrkogatan tror jag den heter, nedanför Drottninggatan åt väster. När jag var ung var huset ett ruckel. Jag tror man från början hade nån slags musikskola där, som sedan bara fått stå och förfalla. När de skulle renovera huset kom man inte längre än till att börja riva och sen la man ner. Detta gjorde att huset stod tomt och halvrivet under väldigt lång tid. Något som vi ungdomar såklart utnyttjade. Man kunde nämligen klättra in genom ett fönster eller nåt på högra hörnet av huset. Därinne var helt och hållet livsfarligt. Huset riskerade att rasa när som helst och det var bröte, spikar och skräp överallt. För att ta sig runt fick man krypa och klättra, men vi lyckades hitta vägar till gömmor där vi byggde bo. Lite madrasser och en bandspelare och vi var nöjda. Haket användes mest som förfestlokal och värmestuga innan man gav sig upp på stan på helgkvällarna. Det var här alla gängen samlades. Det varade inte under så lång tid... kanske ett år för sedan började de bygga igen och jag antar att detta är resultatet. Vad som finns där inne idag har jag ingen aning om.

På vägen hem gick jag in på Ekersch i jakt på lunchmat och till min förtjusning hade de kyckling för 24 kronor. Max 2 per hushåll och det här hushållet slog till! Charkuterissan förpackade kycklingar så hon blev svett, medan vi stod på kö och plockade åt oss. Nu ska jag bara komma på vad jag ska ha till för jag börjar faktiskt bli riktigt hungrig.


Image and video hosting by TinyPic

Nä, men fy

Jag har skittråkigt. Jag har inget att göra. Rastlösheten börjar smyga sig på och jag känner hur jag snart börjar skaka av panik. Nä, riktigt så illa är det väl inte, men jag hatar att vara sysslolös. Det enda jag kan komma på är att antingen åka ut till Marieberg eller gå upp på stan. Men det har jag ju egentligen ingen lust med. Jag behöver ju ingenting, haha. Dessutom är det ju lönehelg så det kommer vara skitmycket folk oavsett alternativ. Stan är kanske lite bättre dock eftersom det regnar ute.

Jag glömde bort tvättiden i morse. Det är illa för jag behöver verkligen tvätta. Får hoppas det finns nån annan ledig tid i helgen för annars blir det till att köra i badkaret och det är ju inte direkt roligt.

En sak är säker och det är att jag inte kan sitta här och glo längre... då blir jag nog galen på redigt. Nä, det får nog bli en vända upp på stan ändå. Kan ju kombinera det med en lite powerwalk på vägen hem.


Image and video hosting by TinyPic

Situps vs Crunches

Förut gjorde jag alltid cruches... av den anledningen att alla sa att det var bättre. Jag tyckte inte direkt det gav nåt resultat och jag fick mest ont i nacken. En stor anledning till detta är nog röven min. Det är i princip omöjligt för mig att ligga på rygg med ländryggen i marken eftersom röven är så stor.Hur som helst fortsatte jag med detta och på alla pass och i alla träningsprogram är crunches the way to go. Men sen lästa jag nånstans att situps är bättre om man vill träna hela magen eftersom de även tar med de övre och sneda magmusklerna. I mitt senaste program (ni vet... det som gjordes för Charlotte Perrelli inför schlagern) var situps inkluderat varierat med crunches på boll (vilka också är betydligt bättre för oss med röv). Och jag märker skillnad!Visst har crunches gett resultat ur det hänseendet att magen blivit lite starkare. Musklerna fanns där, men syntes inte. Nu, sen jag började med situps syns de också! Dessutom bärnner det ju mer kalorier eftersom fler muskler får jobba.

Så... gör situps. Hela vägen upp och knip till på slutet. Man känner hur de olika musklerna i magen engageras och det ger resultat! Dessutom mycket bekvämare för rygg och nacke... om man gör rätt dvs.

Image and video hosting by TinyPic

Vader

Vaknade runt 4 inatt och var akut kissnödig. Jag hävde benen över sängkanten och satte ner i fötterna i golvet för att gå upp på toa. Så snart jag reste mig vek sig benen under mig. Mina vader! En träningsvärk jag inte känt på evigheter. Det var helt omöjligt att sätta hälen i golvet så jag fick trippa ut på tå till toaletten.

Det är lustigt de där. Trots att jag inte tränat på just Friskis har jag ju tränat lika mycket hela sen den dagen mitt träningskort gick ut, men tydligen har inte vaderna fått sin beskärda del. Upp och ner på brädan var tricket. Resten av kroppen känner jag ingenting extra i, men jag tror aldrig det varit så illa i vaderna tidigare.

Jag vill ut och springa. Dock är det inte helt ljust ännu och jag känner mig lite skraj. Det har varit så mycket skriverier om de där jäkla våldtäktsmännen på sistone och polisen bara väntar ju på att de ska slå till. Polisen har satt in extraresurser och de har cyklat på väster varenda helg över hela sommaren, men hittills har de ju inte fått fast någon. Nu har ju iofs inget hänt sedan försommaren, men jag tycker nog att det är lite konstigt ändå att de inte kan få fast åtminstone en av dom.


Jag hatar att känna att man inte kan gå ut som man vill. De här dårarna har ju inte slagit till enbart nattetid så man går ju inte säker nån tid på dygnet. Inte på jobbet heller för den delen. För inte allt för länge sedan var det ju en tjej som blev överfallen mitt på ljusa dagen utanför sjukhuset. Den gången hann mannen komma så långt att han fick ner hennes byxor, trots att det var ljust och folk runt omkring. Ännu mer nyligen var den en kvinna som blev överfallen vis 22.00 på kvällen när hon var på väg hem från sitt kvällspass. Även hon lyckades komma undan, men det har gått bra långt när man till och med kan bli överfallen på ställen där det rör sig massor av folk. Läskigt.

Jag tar lite kaffe till och ser om det blir lite ljusare tror jag.

Image and video hosting by TinyPic

Friday, September 24, 2010

Njutfullt

Volbeat på hög volle, lägenheten städad och fin och det luktar nybakade pajer i hela lägenheten. Och här är resultatet av mitt pajbak... 6st ljuvliga portionspajer:


Receptet på pajdegen är hur simpelt som helst och bra mycket nyttigare än de flesta. Ta helt enkelt:


3 dl fullkornsvetemjöl
½ dl smör
1 dl Kesella
lätt

Låt degen vila 1 timma i kylskåpet. Förgrädda i ca 10 minuter. Lägg i ingredienser och äggstanning och grädda ytterligare 10 minuter.

KLART!

Här är de tre varianter fyllning jag gjorde idag.


Är bra sugen på att ta en nu, men det ska jag inte... detta är matlådor och de får inte slösas bort här hemma.

Då var allt klart för lite spaverksamhet då. Ska bli najs att krypa ner i badet. Sen ska jag banne mig tända lite ljus till kvällen och soffmyset. Som jag ser det saknas bara en sak. Tyvärr är den inte så liten. Det är såklart älskade Bäjb jag syftar på. Åh, vad jag längtar tills den dag vi kan mysa ihop utan tidspress.


Image and video hosting by TinyPic

Medan pajdegen vilar

Jag tog ett beslut i morse att denna dag skulle bli supereffektiv och hittills har det gått bra.

Efter en rörig dag på jobbet tog jag en extravända runt stadsparken och över stan så jag fick ca en timmar snabb promenad. Sen gick jag till Ekersch, trängdes med fredagspensionärerna och inhandlade ingredienser till lite lådor.

Så fort jag kom hem slängde jag ihop en pajdeg... en sån nyttigare variant med Kesella och fullkornsmjöl. Den fördelade jag i sex stycken aluminiumformer modell portionsstorlek som sen ska fyllas med tre olika innehåll.

Nu medan pajen vilar i kylen (ca en timma) ska jag kasta mig på städningen och det ska bli en sån ordentlig variant med skurning av golv och polering av ytor.

När det är klart har jag tänkt mig ett fredagsspa med ansiktsmask och fotvård innan jag slänger mig i soffan och fortsätter kolla på Laguna Beach som jag faktiskt börjar känna lite abstinens till.

Ja, vad säger ni? Låter det inte alldeles supereffektivt? Det är så himla skönt att ha det gjort på fredagen så man kan ta resten av helgen som den kommer.


Mamma var här för en stund sedan och lämnade av HellSaab. jag tror jag ska åka en snabbvända till Marieberg i morrn för öppningen av Sweet Poison. Affären finns inne i stan, men den är så otroligt liten att jag aldrig vågat mig in. De ska ha mest 50-tal a'la rockabilly, vilket ju inte är en stil jag kör benhårt med, men de ser ut att ha en del gott och blandat... lite roligare kläder sådär. Check it out.

Image and video hosting by TinyPic