Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: June 2010

Wednesday, June 30, 2010

What?!

Lever vi på 1800-talet fortfarande eller vad är det frågan om? Tvångsterilisering? Det förekommer alltså idag. Låter för mig lika jäkla illa som aga, lobotomi eller tidelag. "För att juridiskt byta kön i Sverige i dag krävs bland annat att personen är steril och ogift."

Vem vinner på om en transsexuell person är gift eller ej? Är inte detta helt upp till personen själv och dennes partner? Vem fan ska annars kunna bry sig? Seriöst! Låter helt sanslöst.

Vad gäller barnafrågan förstår jag att det är lite mer känsligt. Många har fortfarande åsikten om att kärnfamiljen är det ända rätta. Och med kärnfamiljen menas då alltså en mamma, som ser ut som och är kvinna och en pappa, som ser ut som och är en man... och så barnen då. Men finns det verkligen några som helst belägg för att dessa barn har det på nåt endaste vis bättre än de som växer upp med två mammor, två pappor, eller då en transsexuell förälder? Icke! Jag har sett studier som till och med hävdar raka motsatsen. Hittar ingen länk tyvärr och jag orkar inte heller leta mer. Det finns så många sketna föräldrar där ute så det är skrämmande... och kärnfamiljen är väl knappast underrepresenterad hör. Och vad menas med ogift och steril? Ska de vara det vid själva könsbytet eller är det kört om de har barn sen tidigare?

Jag tycker det låter så otroligt sjukt att man ens kan ha nåt sånt stå kvar i svensk lagstiftning år 2010. Man kan inte tvångssterilisera dömda våldtäktsmän eller pedofiler... det är inte etiskt och det hjälper inte mot begär eller aggressioner. Jag håller med, MEN... transsexuella, snip snip så blir det bra? Hallå Sverige! Det går att skaffa barn på annat sätt. Surrogat... insemination... adoption, dessutom kan ingen hindra att personen åker utomlands och bygger om sin kropp. Det går inte att hindra att dessa personer skaffar barn genom att klippa av deras spagettis (som dessutom går att sy ihop igen) och det finns heller ingen anledning till det.

Lite medicin måste dras in här också. Det finns otroligt många bland de transsexuella som har en medicinsk förklaring till sin känsla av att vara i fel kropp. Missbildningarna som kan ske under fosterstadiet är oändliga och fler än vad man kan tro föds med två kön. Eftersom man inte vet vid födseln vilket kön som kommer bli dominerande är det lätt att valet blir fel vid operation. Jag var på en mycket intressant föreläsning om detta en gång och vad jag förstår väntar man idag med operation tills man får tecken ifrån barnet. Men det är idag det. Förr valde läkaren tillsammans med föräldrarna eller helt själv och det är klart det många gånger blev fel. Gäller lagstiftningen för dom med? och tänk vad många som inte ens vet om eller kanske vet, men inte kan bevisa att detta har skett. Ska de behöva straffas för detta i resten av sitt liv? För att en läkare valde att sätta dit en snopp i stället för en snippa?


Det är fel Sverige! Skärpning!!!


Photo Host

Självmord - vägen ut för egoisten

Nu har jag suttit en stund och retat upp mig över självmord. Man säger ofta att det är fegt... an easy way out. Fegt är kanske inte helt rätt ord, men otroligt egoistiskt är det i alla fall. Vem har nånsin sagt att ens liv är helt ens eget? För hur ofta är det egentligen det? Ok, om du suttit inlåst i en stuga i decennier och inte interagerat med någon annan människa under den tiden, men hur många har det så? De allra flesta har folk runt om sig som är mer eller mindre inblandade i ens liv och därmed bli direkt eller indirekt drabbade när en en människa tar livet av sig. Vill den som tar livet av sig straffa sina nära och inte bryr sig ett dugg om dom så fine... perfekt sätt för det perfekta straffet, men en människa som beslutar sig ta sitt liv för endast sin egen skull gör mig förbannad.

Jag vet inte om jag blivit yrkesskadad, men för mig är det obegripligt. Både hur man kan vilja såra sina anhöriga så och hur man kan vilja slösa bort ett liv så. De allra flesta har faktiskt förmågan att påverka hur deras liv utstakas själva. Jag ser dagligen människor som är på väg att möta döden. De som inte valt det själva och som skulle ge vad helst för att få leva lite till. Trots smärtor, illamående, trötthet kämpar de på. Trots att hoppet är ute och deras glöd endast kommer få dom att leva en liten stund till kämpar de på. Detta medan fullt friska människor skär sig i armen, hoppar från en bro, lägger snaran runt halsen. Verkar det logiskt?

Vad som ligger bakom kvinnan i Svartåns självmord har jag inte en aning om. Men snälla nån... VARFÖR I HELA FRIDEN göra det så att man blir hittat mitt på stan? Inte nog med att hon tatt sitt liv, hon gör det så det blir ett jäkla rabalder om det och så att anhöriga får lida ännu mer.

Jag vet att folk mår dåligt. Jag vet att alla inte är starka. Jag vet dock att jag inte är stark... jag vet också att jag aldrig skulle ta livet av mig. Ta tag i det! Gräv ner dig! Gör vafan som helst, men straffa inte dina nära för i din skit!

Photo Host

Cyklade hem från jobbet

Bild från när Hellridern var helt ny... I april förra året.

Ok... det var inte enkelt men nu är det luft i Hellride. Tack vare Emma. Jag släpa med mig cykeln till jobbet och tänkte jag skulle fylla den direkt. Psss, luft kom det. Satte munstycket mot ventilen och tryckte. Det pös... och pös... och åös, men inte ett skit hände med däcket. Efter ca 10 minuter hade jag bara fyllt däcket med nån tiondel. Hmm, nåt var galet. Jag hann inte mer och parkerade cykeln och gick in och jobbade. På lunchen gick jag och Emma ut igen. Du kanske har en bilventil säger hon. What?! finns det olika? Enligt Emma har munstycket två sidor beroende på vilken ventil man har. Jag har tydligen en bilventil.

Hur som heslt så var det inte däri felet låg, utan i att pumpen saknade en liten bit i munstycket. Vi rullade vidare ner i kulverten. Här fick vi ingen luft alls ur munstycket. Vidare till M-huset. Och här äntligen fylldes däcket. Det gick på några sekunder! Tack, Emma, jag hade aldrig fattat vad som var galet själv utan trott den var trasig och lämnat in den. Och de hade säkert lurat mig och tagit svinmycket betalt för att de "lagat".

Det var så skönt att cykla hem. Mina fötter är inte alls så sletna som vanligt. Dessutom har ju vädret vänt helt från otroligt äckligt kvavt till friskt och skönt blåsande vint med endast några moln kvar. Kanske ska jag försöka mig på den där löprundan idag!

Photo Host

Tack och lov

... det var självmord. Får man säga så när nån precis dött? Jag gör det ändå, för ett tag blev jag riktigt skraj. Ingen har ju undgått senaste tidens våldtäkter i stan och när man misstänkte mord på kvinnan man hittat i Svartån mitt på stan idag var ju första tanken på att det var en av våldtäkterna som gått över styr... eller ännu värre ytterligare en dåre lös.

Måste erkänna att jag drog en lättnadens suck när jag såg att det var självmord. Det är ju såklart fruktansvärt för de anhöriga, men ack så skönt att det var det för oss andra. Trots att jag klagar över denna stad ganska ofta älskar jag den och jag tycker det är så tragiskt att det bara blir mer och mer våld och att man knappt vågar gå ut själv i mörker längre.

Till kvinnan... må du vila i frid.

Photo Host

Pumpa

Eftersom det är så extremt jobbigt att gå hem efter jobbet nu när det är varmt och fötterna är så svullna gav jag mig ut i morse för att pumpa the Hannastacian Hellride som jag lyckades lufta sist jag försökte. Helt omöjligt kan jag meddela. Pumpen vill liksom inte fästa på plutten och gör den det trycks den ner och luften åker ut istället. SKITPUMP och ett jäkla helskotta att jag blev av med den lille jag hade. Den var så himla bra!

Funderar på att släpa med mig hellridern ändå och pumpa den på jobbet där det finns en sån i väggen. Det är mulet och EXTREMT kvavt ute just nu så svett lär jag ju bli oavsett. Lika bra att få det gjort och med lite tur kan jag ju fräsa hem på den. Ja, så får det bli.

Photo Host

RIP Hultsfred


Det var väl bara en tidsfråga. Hultsfred har väl inte varit succé på många långa år och nu lägger de ner, 8 dagar innan de skulle haft sitt 25-årsjubileum. Med endast 5000 sålda biljetter i år mot förra årets 23.000.

Själv blir jag lite sentimental... trots att jag inte varit där sedan 2005. Måste leta upp lite gamla kort i eftermiddag känner jag. Kanske delar jag med mig av dom med om ni har riktigt tur. Som jag minns det var jag skiiitsnygg på den tiden (ha ha).

Photo Host

Tuesday, June 29, 2010

Gud så dumt

Ibland undrar jag lite vad jag har för omdöme. Var idag en jäyttebra dag att ge sig ut och springa? NEJ. tack så mycket, det var det INTE! Det är precis såna här löprundor som får en att bli misspepp.


Det är 28 grader varmt i skuggan. Himlen täcks av otäckt åskdis och luften står blixt still. Mina fötter värker och är svullna sen jobbet och ådrorna spricker nästan bara jag ställer ner foten. Benmusklerna är ömma efter gårdagens benstyrkepass. Ändå snörade jag på mig löpardojorna och studsade ut. Och jag studsade i ca 100 meter sen höll jag på att falla ihop av mjölksyra. Svetten bara sprutade efter 200 meter. Under min blott 20 minuter långa runda fick jag stanna och gå några meter vad som kändes som 100 gånger eftersom benen inte bar mig och fötterna knappt lyftes från marken. Knappt jag tog mig hem.


SÅ MISSPEPP!!! Och nu sitter jag här och orkar inte röra mig. Jag har matlådegörande disk och hårtvätt kvar. dessutom ska jag väl fixa nåt att stoppa i munnen ikväll också. Jag fattar faktiskt inte alls hur det ska gå. En kall dusch får det nog bli först i alla fall.

Photo Host

McDonalds Chop Chop

Ok, lyssna på den här historien:

Den 22-årige Mora-bon ville köpa mat på McDonalds efter stängningsdags.
Men personalen sade nej och slängde igen luckan så att hans fingertopp kom i kläm - och lossnade.
Nu har han polisanmält restaurangkedjan.



Hur låter de där? Jo, det låter som det är skitsynd om 22-åringen och som om personalen på McDonalds gjort nåt alldeles fruktansvärt när de med flit kapat hans finger.

Men... vad sjutton gjorde hans finger innanför luckan?

Om nu denna mannen snällt accepterat att det var stängt hade detta ju aldrig kunnat hända. Han måste ju försökt med nånting eftersom han med den avhuggna kroppsdelen befann sig innanför den lucka som man inte ens när man handlar normalt behöver sticka in fingrarna innanför. Personalen gjorde rätt som drämde igen om han var otrevlig. Han hade inget där innanför att göra med vare sig finger eller någon annan kroppsdel. Han ska vara glad att de var så schyssta att de gav tillbaka fingret i ett glas så han har det på plats idag.

Photo Host

Menstruation Hell

Stackars STACKARS stackars lilla flicka! Blott 4 år och har redan mens. Mens är ett konstigt fenomen. Alla tjejer har det och alla hatar det. Eller åtminstonde finns det nog ingen som kan tänka nåt gott om det. Jag vet att det har med ägg och reproduktion att göra, och många klarar sig igenom livet med endast blödningar, men otroligt många lider av skiten. PMS är ett helvete på jorden för SÅ många.

Jag tror faktiskt inte grabbarna fattar det... och inte de tjejer som inte lider av det heller. Irritation, gråtmildhet, aggitation, hunger, svullnad, allmän obehagskänsla, ömmande lyfmkörtlar, kramper, smärtor o.s.v. Vem fan vill ha det så två veckor i månaden?

Jag fick mens när jag var 10 år. I mer än 20 år har jag lidit. Jag är rätt förskonad från de känslomässiga bitarna av PMS. Dock har jag märkt att jag kan reagera starkare ibland om det händer nåt som kanske skulle gjort mig exempelvis irriterad normalt. Men det stör mig inte och förhoppningsvis inte folk i min omgivning heller. Dock har jag min jävla knöl i bröstet som jag inte kan nudda och som bara blir ömmare och ömmare för varje dag som går fram till mens. Svullnaden startar också vid ägglossning och i takt med det ökar strulet med min mage. Sen startar smärtorna och det med råge. De känns av några dagar innan för att eskalera till nåt överjävligt i samband med menstruationsstart. Efter 4 dagar kanske jag känner mig normal igen... bara för att det 2 veckor senare ska börja om igen.

Det blir bättre med åren... det har man ju fått höra sen man fick mens. Pyttsan. Det ända som hänt mig är att smärtorna flyttat sig från ryggen till, svullnaden blivit värre och knölen tillkommit. Det blir inte bättre fören det är över.

Varför den lilla flickan kommit i puberteten vid 4 års ålder vet man inte, men man vet att puberteten startar allt tidigare. kanske beroende på kemikalier. Låter sunt.

Photo Host

Satan i gatan!

Vilket konstigt uttryck egentligen. Idag är det varmt!! är i alla fall vad jag vill ha sagt med det. Kökstermometern (som nu är i skugga sen 12.00) visar 28 grader, men det känns faktiskt varmare ändå. Kan vara den halvkvava luften. Åska till senkvällen är inte omöjligt. Jag är svullen, men jag känner inget i huvudet ännu i alla fall.

Jag var så sjöblöt av svett idag på eftermiddagen så jag började frysa när jag var klar. Inne på rummen på urologen är det hett minsann. Efter en cystometri i platsförkläde och två långa (stillasittande) instruktioner i stickteknik var mitt linne så blött att man säkerligen kunnat vrida ur det. Väl ute vid alla fläktar vi ställt runt på mottagningen blev jag så kall att jag fick gåshud. Jag var dock den enda som frös, och det borde varit omöjligt så varmt som det är. Jag klagar inte... jag bara konstaterar.

Jag har fatnat i en otäck tankegång. För att underlätta den varma promenaden hem började jag tänka på vad andra människor kan tänkas göra samtidigt som jag gick där på gatan. För att ta oss på urologen kan jag tänka mig att Susanne kommer hem till en ledig make som suttit i trädgården hela dagen. De käkar lite och drar sedan vidare till dottern och de två barnbarnen. Eva tar sin cykel och cyklar ner till kolonin. Marie-Louise åker hem och möts upp av sin man och två lekande barn i trädgården där hon stannar till och pratar lite med grannen. Nina kommer hem till en sjuk man som trots detta varit och hämtat barnen på dagis och ligger utslagen i soffan medan de stojar runt omkring honom. Emma hastar till dagis på sin cykel där hon hämtar sina små busfrön och cyklar vidare hem för att ta hand om allt som behövs göras tills hon dimper helt slut ner i soffan. Alla dessa olika scenarion och bara fem personer. Och det finns ju betydligt fler än fem personer här i världen. Det hela utvecklades till en sån där "varför finns just jag" eller "hus stort är universum"-tanke som jag inte riktigt kan släppa nu.

Får ta en liten slösurf med fötterna i högläge för att slå bort tanken.

Photo Host

Frisk luft

Tänk vad lite frisk luft kan göra för sömnen. Tack fläkten, tack öppna fönstret! Visst jag har vaknat nån gång, men när det är svalt och friskt är det bara skönt att gosa ner sig under täcket och somna om.

Fotbollsvärlden kräver målkameror – men Fifa vägrar. Bakgrunden till det nu så heta diskussionen är dramat i Tyskland - Englandmatchen häromdagen då domaren Jorge Larrionda inte såg att bollen var inne, och hans linjedomare Mauricio Espinosa vinkade avvärjande. På repriserna går det tydligt att se att bollen var en halvmeter över linjen. Senare på kvällen gjorde dessutom Argentina 1-0 på Mexiko på en solklar offside.

Argumenten emot kamerorna är dels för att det skulle bli för dyrt, dels för att det skulle förstöra fotbollens rytm.

Dyrt!?! Menar de att det inte finns några pengar i fotboll? Skitsnack. Är det nånstans i världen det finns pengar är det väl för fan inom lagsporter och fotbollen. Urdåligt argument. Och rytmen... det finns väl ingen rytm i fotboll. 22 grabbar springer på en plan i över 90 minuter, många gånger utan att det händer ett skit. Att använda en målkamera som hjälp i var 10 eller kanske till och med 20 match skulle knappast skapa några förseningar eller knappt ens märkas. I stället föreslås fler domare. Ja, för de skulle ju inte vara i vägen.

Men vet ni vad som just slog mig? JAG BRYR MIG INTE! Jag tycker ju inte ens om fotboll och jag lär ju inte kolla på en enda match igen fören tidigast 2014 efter detta VM är slut, så FIFA kan göra prick hur de vill!

Photo Host

Monday, June 28, 2010

Kapten Slemmig

Vilket jäkla kräk han visade sig vara! Göran Lindberg alltså. Det är ju helt förskräckligt att en sån skit har gått omkring och varit polischef så länge och levt ett sånt liv vid sidan av... utan att nån märkt det! "Stöttar kvinnor", "starta diskussion" Jo, det kan man ju kalla de sadistiska våldtäkter, koppleri och sexköp han nu är åtalad för. Det kommer fram fler och fler historier och jag tror inte för en sekund att den sista kommit i ljuset.


23 punkter står han nu åtalad för och jag hoppas han åker dit för varenda en och aldrig mer sätter sin fot utanför Kumla (för han kan väl inte hamna nån annanstans?). Där kanske han själv få smaka lite götta. SVIN!

Photo Host

Myggnäten installerade

Jag bara måste börja med att gnälla lite. jag är ju trots Närking to the bone.

Jobbet var fruktansvärt idag. Segt segt segt!!! Jag är helt anti nu när jag insett att alla andra går och räknar ner utom jag. Jag spyr på stället! FEM VECKOR! Jag klarar det inte. Dessutom är det överjävligt varmt. Jag vet... gnäll inte på värmen när den äntligen är här. MEN VAD SJUTTON GÖR DEN INNE? Jag har aldrig bett om sommarhetta inomhus så jag får klaga.

Sen måste jag gnälla lite på folk också. Jag begav mig till Clabbe Os efter jobbet för att handla myggnät och som vanligt (samma sak varje år) var de omöjliga att finna. De tillhör väl inte någon direkt kategori och har alla år hängt på olika ställen. Eftersom självservicedatorn var paj och jag letat i typ 20 minuter begav jag mig till kundservice. Där stod en karl och tjöta och tjöta om kontantkort. Han ställde 100 frågor till tjejen bakom disken, men inte ett enda av hennes svar dög. Hon fick googla fram svaren och inte heller när han fick se dom på skärmen var han nöjd. Bakom mig växte kön. Han bara slängde ett öga på mig när jag suckade lite irriterat och talade vidare. En efter en bakom mig vände om och efter 15 minuter gjorde jag samma sak. Tjejen kollade lite förlåtande på mig och jag tyckte riktigt synd om henne. När jag gick en vända till hittade jag dom. Vid badrumsavdelningen... helt logiskt eller hur?

Ok, väl hemma. Jag stod och kliade mig i huvudet llänge och väl för att komma på nåt bra sätt att få kraft nog att trycka upp de fastmålade fönstren utan att själv fara rakt ut. Jag kom inte på nåt bra utan tog pallen och tryckte allt vad jag orkade. PANG! och där rök haspen... men fönstret gick upp! Likadant i köket, men här lyckades jag klara haspen. Äntligen... som jag har kämpat för att få upp dom. Nu, tillsammans med fläkten jag burit ner från vinden kan jag andas igen.

Har ni någon gång försökt sätta upp myggnät med kardborrband? Det är ett rent helvete. Att få upp kardborrbandet är en barnlek, men att få på nätet, någotsånär rakt och klippa till det i lagom storlek är rent ut sagt ett helvete. De blir snett och vint och hur man än försöker få det jämt går det inte. Så jag beslöt mig för att sätta upp det först och sen klippa... för att undvika att behöva köpa nytt i morgon eftersom jag förstört det. Det var banne mig inte lättare det. Snett, vint, lossna, ännu sneare osv. Tillslut fick jag dom på plats. Inte alls snyggt måste jag säga, men det sitter. Nu har jag bara jobbet med att ta bort allt jäkla flis som lossnar från kardborren när man trycker dit nätet. Piiiuuu.

Ok, nu tror jag att jag klagat klart för nu. Nu måste jag träna innan all energi gått till spillo.

Photo Host

Hästpojken är fejk!

Det är ju tur att människor är så snälla och reder ut mysteriet med hästpojken. Den mysteriska filuren har dykt upp på Googles streetview på ett flertal ställen i världen. Han har setts glassa på barer i Marbella, spankulera i Cardiff och nu senast på en tysk festival. Men han är alltså inte på riktigt! VA?!


Klockan 5.30 började det mullra mystiskt utanför min öppna balkongdörr. Jag sprang dit och kollade och det var balkongjobbarna som var igång redan. Jag undrar hur denna vecka kommer bli. Det sitter nämligen en ny lapp i trappen som lyder att man under vecka 26 OCH 27 kommer lägga hårdplast på balkongen. GÅ INTE UT! står det med stora bokstäver. Under med lite mindre bokstäver står att man ska stänga ventiler. Vad betyder detta? Vad ska de göra? Det står inte. Jag hoppas verkligen jag kan öppna dörren när jag kommer hem och de inte arbetar annars kommer jag nog smälta bort. Jag får ju nämligen fortfarande inte upp mina fönster i sovrum och kök och lägenheten blir bokstavligen en bastu utan luftinströmning.

Jaha, dax för en jobbvecka igen. Jag kan inte begripa hur jag ska klara 5 hela veckor till. Jag är så trött på jobbet att jag vill spy just nu. Kan vara eftersom alla andra kan gå och räkna ner till semester, medan jag inte ens kan se målsnöret. 5 veckor!! Det är sjukt lång tid.

Photo Host

Sunday, June 27, 2010

Hemma suger

Jaha, då var man hemma igen. Inte heller nu var det direkt mycket trafik, men jag lyckades hamna bakom en extremt långsamt gående lastbil ända från Motala tills Hallsberg. Tur jag inte hade bråttom.

Jag har haft en alldeles underbar helg fylld av äventyr. Jag ÄLSKAR äventyr. Som avslutning delade jag och Bäjb på en Akropolispizza. Det var extremt länge sen. Gud så goda de är!

Nu ska ni får en väldans massa kort från Midsommar. Har inte orkat gå igenom alla eller redigera så ni får ett litet ihopplock.


Dan (Catjas karl) och Bäjb, Söta Släggan och Evelina, jag, Saso-Alex och Otto strax efter ankomst

Dan, Catja, Pontus och Pontus syster Carolina

Dans kring stången ackompanjerat av Sampoo. Pontus och Släggan gick verkligen in för dansen och Pontus vart till och med lite upprörd när de andra försökte dansa andra hållet innan Bomfallerallan

Grilldax. Otto tog grillningen på fullaste allvar och hade massor med plock, inklusive marshmallows, vilket var skitgott. Bäjb ställde upp och grillade en marinerad champinjon till mig. Cute.

Spiklek

När det vart mörkt och kallare flyttade vi in i partytälten där Sampoo spelade lite till. Lägg mäsrke till den helt nyinköpta discobelysningen.

Nästan hela familjen Ivarsson var samlad. Pottys syster och bror på de övre korten.


En underbar man vid namn Ruben åkte ända ut till Hånger och hämtade oss mitt i natten. Tack Ruben. Högst upp till höger på denna bild ser ni Oliver min nya idol. Han sov sig igenom hela kvällen mitt ibland fest och konsert. Han gillar också att headbanga till hårdrock och drick öl. My kind of guy.

Detta är från lördagen vid Hångers badplats efter vi hämtat bilen.

Finns flera extremt roliga filmer också, men jag skulle behöva hitta ett smidigt redigeringsprogram så man kunde klippa bort lite. Får spana efter det.

Nu är det lite suppersch och sen sängen som gäller. Jobb i möra... DARN!

Photo Host

Rise and shine

Vaknar upp till ännu en dag av fantastiskt solsken och sommarvärm. Lovely.

Igår fick bloggen vila. Inte för att jag låg och mådde skit efter midsommarafton igår, utan för att vi var ute på äventyr hela dagen.

Midsommarafton
Men om vi börjar med självaste aftonen. Det var skitkul! Peter Lundstedt var the host. I sitt hus i Hånger, ca 1,5 mil utanför Värnamo hade han ställt till med jättekalas. Jag, Bäjb, Otto och Alex (Saso) tog oss dit efter en del tvekan eftersom vi inte var säkra på hur vi skulle komma hem.

Peters hus låg utanför Hånger, mitt på landet. Perfekt för midsommarfirande. Där var kanske totalt 40-50 pers. Barn som vuxna. Midsommarstången var på plats och Sampoo spelade medan folk dansade kring den. Det blev en mix mellan Små grodorna och gammal hårdrock och bägge tycktes gå lika bra. Peter hade slagit upp två stora partytält så det var inga problem för alla att få plats framåt kvällen när det började bli kallt heller. Grill, livemusik och gott sällskap kvällen igenom och det var succé. Strax innan klockan 01.00 kom vår skjuts hem och jag tror det var en helt perfekt tid att åka. Man ska ju lämna när på topp. Något som inte Potty insåg och därmed mådde han också som han förtjänade dagen efter. Foton från kvällen och kanske ett och annat filmklipp kommer sen.

Midsommardagen

Igår vakna vi tidigt och eftersom solen sken började jag, Bäjb och Otto dagens äventyr på Bredasten med varsin McFlurry marängswiss i solen, innan vi åkte tillbaka ut till Hånger för att hämta bilen. Peter hade redan hunnit städa och det syntes knappt några spår av festen dagen innan. Vi hann med en tripp till Hångers badplats innan vi åkte mot stan igen. Otto ville fika på haciendan och därför köptes fikabröd. Nu när det vankades kaffe på haciendan lyckades Pontus ta sig ut ur sitt näste också.

Efter fikat blev det resa för att hämta Pontus bil hos hans bror och på vägen stannade vi till hos familjen Nielsen eftersom vi tagit med Ronnies kvarglömda mobil ifrån Hånger. Här bjöds det läsk på verandan med tillhörande gött tjöt i solen.

USA - Ghana bjöd på kvällsunderhållningen hemma hos Potty. A win-win-situation som Ghana tillslut på förlängning lyckades sno åt sig. Synd för mina fellow Texicans, men Ghana var väl värda den vinsten.

Så summa summarum: Två helt underbara dagar so far. Och så kom söndagen. Jag vill inte åka hem. Solen skiner ju och jag har gått på mental semester. Ingen skulle behöva jobba när det är så här ute. Vi har ju trots allt inte allt för många såna här dagar om året.

Inne på sista sippen kaffe nu och ska svida om för en löprunda vid Prostsjön i morgonsolen. Detta är livet!

Photo Host

Friday, June 25, 2010

Coco


Min systers underbart fulsöta hund, som just nu går på diet och hårdträning. Hon har lite svårt att hålla sig ifrån kattkäket och väger nu 2 lbs för mycket lilla stackaren.


Och mamma, du säger att du inte kan ta kort?!? Detta är ju rena konstverken!

Photo Host

Tröttheten tog ut sin rätt

När Christian kom hem sov jag sen länge. Jag försökte allt i min makt att hålla mig vaken, men det var lönlöst. Min söte man och Otto, som anlänt till stan, traskade istället över till Potty och lät mig sova vidare. Trist, men det behövde jag nog.

Vaknade 7.00 pigg och utvilad... just nu i alla fall. Det är moln på himlen denna midsommarmorgon, men det ser faktiskt ljust ut.

Hittills har tre människor förlorat livet i midsommartrafiken och det är bara efter helgens första trafikdag. Jag förstår inte. Hör inte folk alla varningar? Fattar de inte att de ska vara försiktiga? Skönt att jag kunde åka i går. Känns som det bli ännu värre idag under förmiddagen.

Jag ska ut och springa nu. Jag hoppas att min vecka av total utmattning, svullnad och energilöshet är över. Håll tummarna för mig är ni rara. Jag behöver en riktigt bra löprunda nu för att få upp humöret.

Photo Host

Lever han?

Michael Jackson...

... reser sig från båren

En film på sjukhushelikoptern som hämtar stjärnan påstås visa hur Michael Jackson själv reser sig upp från båren inne i helikoptern.


... såg sig själv hedras

Michael Jackson ska ha varit på BET-galan som sändes bara dagarna efter artistens död. En man som sitter bakom pappan Joe Jackson ska i själva verket vara superstjärnan själv.


... klädde ut sig till Dave Dave

Michael Jackson ska ha använt sin brännskadades väns utseende som täckmantel för att själv vara med i tv på sin egen begravningsdag.


... var med på begravningen

Michael Jackson klär ut sig igen. Denna gången till en blond kvinna med jättestora svarta solglasögon. Syftet: att gå på sin egen begravning. På Youtube jämförs kvinnans ansiktsform med stjärnans. ”Har du någonsin sett en kvinna med en sån haka?”, frågar filmskaparen.


... är i Sverige

Superstjärnan har gömt sig i Sverige. I alla fall enligt sajten Michael Jackson Sightings. Skribenten Jason, 36, hävdar att han sett Jackson under en affärsresa till Stockholm. ”Jag skakar så hårt, det var en sån chock!”, skriver han.



Nä, vila i frid är inget de allra största får göra verkar det som

Photo Host

Thursday, June 24, 2010

Sommarväder deluxe

Jag ska aldrig mer lyssna på varningar om trafiken. Det har väl aldrig varit så lugnt som på vägen ner. Kändes till och med som mindre bilar än vanligt. Eftersom jag inte sovit direkt inatt trodde jag det skulle bli skitjobbigt att köra, men det var det inte alls. Känner mig faktiskt piggare ikväll än på flera dagar. Skumt. Kanske kan jag sova lite längre i morgon bitti istället.

Jag tog med mig kameran och tog en promenad bort till Osudden och tillbaka när jag kom fram. Det var tokmycket folk vid sjön och en hel del som badade faktiskt.


Tänk, vilken skillnad det är på naturen under årets alla årstider. Och det är lika fins hela tiden fast på olika sätt. Nu är det extremt högt gräs överallt och massvis med blommor som jag inte har en aning om vad det är för några. JO, jag vet att detta är Lupiner (hoppas jag har rätt) men andra menar jag då.


Min polare kossera var ute och solade med. Undrar om de känner igen mig. Fast jag känner ju inte igen dom så varför skulle de? Skitcoola är de i alla fall.


Jag vet inte varför jag alltid ska försöka balansera på allt. Hittade en av hundra stockar att klättra upp på vid vattnet och jag höll banne mig på att falla av och bryta benen, men jag klarade mig. Kan jag inte bara inse att det är bäst att hålla sig på marken.


Det var så otroligt fint vid vattnen. Jag satte mig vid en eldstad en stund och tittade på dårarna som badade. jag kan lova er att det inte var nån som helst värme i vattnet, så riktigt tufft av dom att vara i.


När jag kom tillbaka hit ville jag inte riktigt gå in så jag satt mig en stund på haciendan och bara njöt av kvällsolen.


Nu ska jag ta en iskall dusch innan jag kryper ner i myskläderna och divanen. Jag har köpt banan och päronfil och min absoluta favoritmüsli. Frebacos Branflakes med frukt som jag ska avnjuta till lite kvälls-TV tills Bäjb kommer hem.

Photo Host

Tack Tre

Samtalet med Tre gick över förväntan. Klockan 8.00 kavlade jag upp busaringärmarna och gjorde mig beredd att bli förbannad. Helt i onödan visade det sig. Killen jag pratade med var supertrevlig och han såg direkt att de gjort fel. Lösningen blev tre gratismånader för att täcka det jag betalt för mycket, samt 200 kr utöver det. Najs.

Vi fick sluta tidigt idag. Det är inte allt för ofta vi har halvdag innan storhelg, men idag hade vi alltså det. Riktigt skönt. Dagen har varit ganska plågsam eftersom jag ju knappt spvit nåt samt att jag fortfarande har ont. Eftersom jag redan tagit mer än dygnsdosen Ipren gick jag över på Naproxen och just nu känns det ok. Hoppas det håller sig borta nu.


Photo Host

Tre har lurat mig!

I ett halvårs tid har jag betalat för mycket till Tre. I ett halvår. Där har vi den stora nackdelen med att ha e-faktura. Eftersom man inte behöver fylla i nån summa själv är det väldigt lätt för nån som mig att bara klicka betala och sen är det klart... utan att kolla hur mycket man betalar. Idiotiskt, jag vet, men men. Och jag har faktiskt lagt märke till att den varit lite hög, men inte tänk så mhycket på det eftersom jag trodde det var rester från min gamla mobil vars abonnemang inte gått ut när jag skaffade ny.

I mitt avtal står:
3pott 399, iPhone 3GS 16 mb white, bindningstid 24 mån. Fakturaavgift 24kr/faktura, 3friends SMS/MMS, 3friends, 3BB 7,2 0kr-pott 399, tillägg mobil 49kr.

På min faktura står:
3pott 399kr
Månadskostnad mobil 49kr
3synk 9kr
Resterande månadskostnad för din 3mobil 69kr

Att jag reagerade denna månad var för att räkningen var på över 1000kr. Den borde inte vara högre än kostnaden för abonnemanget eftersom jag sällan ringer eller SMSar annat än 3mobiler, som ju ska vara gratis. När jag kollar fakturan har de debiterat ALLT! Potten är visserligen avdragen, men resten är debiterat... samtal, SMS, MMS, datatrafik!

Jag dök såklart på telefonen och ringde Tre bara för att få veta att de hade öppet till 18.00 för fakturafrågor och klockan var 18.03.

De kan ju aldrig neka att de gjort fel eftersom det står så tydligt i mitt avtal. Dock betvivlar jag ju att jag får tillbaka redan betalda summor. Hade det dock varit tvärtom... att jag betalt för lite och de inte upptäckt det hade jag ju med säkerhet fått betala vartenda ruttet öre. Ska bli spännande detta. Klockan 8.00 börjar jag telfonköa.

Photo Host

02.30!!!

Det var tiden jag vaknade idag... med fruktansvärda smärtor i magen. Mensvärk kallas de visst och trots att jag lidit av det i 20 år en gång i månaden blir man varje gång lika förvånad över hur man överlever. Det känns faktiskt som man ska dö. Upp och stoppa i mig yvå Ipren och sen tillbaka. Men inte ett skit hjälpte det. En timma senare upp igen och ytterligare två Ipren. För ca en halvtimma sedan började det släppa, men inte tillräckligt för att kunna somna om. Men nu... nu när det är för sent att somna om... nu minsann har det släppt så pass att jag lätt skulle kunna sluta ögonen och försvinna in i drömmarnas värld.

Inte nog med detta utan jag sov väldigt oroligt även innan. Jag drömde att jag var vilse på sjukhuset (med mensvärk även i drömmen). Det var tidigt på morgonen och jag hade redan varit och bytt om, men hittade för mitt liv inte upp på mottagningen. Jag irrade i oändliga kulvertar och trappor tills jag inte heller hittade tillbaka till omklädningsrummet. Till sist hittade jag en av våra vaktmästare som försökte förklara, men han styrde mig istället in i ett duschrum och sen kom jag inte ut därifrån heller.

Till sist kom jag ut ur duschen och upp på gatuplan. Här stötte jag (dyngsur, med genomskinliga vita sjukhuskläder) på de av mina kollegor som redan gått på semester. De var där på nån ny dietkurs och allihopa hade gått ner typ 10 kg sen i fredags när de gick. Ingen av dom var intresserade av att hjälpa mig hitta till mottagningen så jag draskade tragiskt vidare... och där var klockan 02.30 och jag vaknade.

Fy, vad jag är trött nu, hörni.

Photo Host