Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: May 2010

Monday, May 31, 2010

Egen müsli

Paketerar min egengjorda müsli i en burk för att ta med till jobbet. Jag är otroligt nöjd. hade inte så mycket att ha i men det blev en blandning av dinkelflingor, havregryn, pumpakärnor, hasselnötter, torkade tranbär och blåbär och en massa kanel. Ni skulle bara känna doften.

Jag vet att jag lovade er en bild i min nya älskade tröja. Jag glömde dock bort det och nu sitter jag redo för sängen i nattlinne. LOVAR en bild imon.

Och vet ni vad föresten... de har faktiskt börjat på balkongen. De har inte gjort mycket... vad jag kan se har de bara tagit bort asfaltsmattan, men det är ju alltid en start.

Nu är det CSI och jag ska krypa ner under täcket och kika.

Image and video hosting by TinyPic

Det riktiga spöket Casper


Klockan nio på måndagen startade hovrättsförhandlingen mot Casper El- Kaissi Östlöv, 21, som dömts i tingsrätten för bland annat det brutala mordförsöket på ex-flickvännen Emma i Kristianstad. Tingsrätten dömde honom till tolv års fängelse för mordförsök, människorov, våldtäkt, misshandel och olaga hot. Försvarsadvokat... Silbersky såklart.

Jag har som vanligt hängt med dåligt, men ändå tillräckligt för att ha en stark åsikt att denna unge man borde spendera minst de tolv år han redan dömts till.

Under första dagen av förhandlingen yttrar Casper dessa smarta ord: - Jag glömde bort att det var en tjej när jag slår. Och även om man försöker bortse från att meningen är grammatiskt omöjlig (vilket jag finner omöjligt) är den ju också otroligt korkad i den bemärkelsen att det knappast skulle vara så himla mycket bättre att slå om det var en kille.

Emma planerar närvara under rättens sista dag. Otroligt tufft av henne! Sätt dit den jävlen!

Image and video hosting by TinyPic

Shopping in the dark

Jag var med om nåt mycket spännande på Ekersch idag. De hade nåt trubbel med elen och total panik var utbruten. När jag kom in var bara vissa sektioner mörka, men allt eftersom jag handlade släcktes andra och vissa tändes. Frysdiskar och andra maskiner stod utdragna mitt i affären och jag antar att de letade efter nåt fel. Under ca 5 minuter var hela affären becksvart. Det var lite spännande att handla utan att se ett skit.

Återigen har jag hittat de ballerinorna jag ville ha för ett tag sedan... de prickiga ner till höger. Nu finns de även på Silvetto. Jag blev alldeles överlycklig när jag såg dom, men blev lika snabbt besviken när jag insåg att de inte heller här fanns i min storlek. DARN!


Jag fick i alla fall tag på min underbara tröja som Bäjb gav mig. Ska ta ett kort så ni får se den senare, men först ska lyftas lite skot.

Image and video hosting by TinyPic

På hemgång

Lagom tills vi skulle gå ut och sätta oss på lunchen gick solen i moln. När vi ätit färdigt kom den åter, bara för att nu försvunnit igen lagom till hemgång. Är det inte lustigt så säg? Men egentligen spelar det mindre roll... just nu vill jag bara hem.

Jag fick inga nya skor idag. Hoppas de kommer snart, för ju mer jag tänker på det desto obekvämare blir de jag har nu. Ska bli intressant att se också när jag kommer hem om de satt igång med balkongen. My guess... not.

Image and video hosting by TinyPic

Ny måndag, nya (mag)plågor

Positivt va? dagen har inte börjat så bra, men det blir väl förhoppningsvis bättre.

Så här i efterhand känns det ganska skönt att jag åkte tåg i helgen med tanke på alla bilolyckor... 5 stycken och 8 döda. Fy!

Igår på tåget läste jag en lång artikel om "skräckkirurgen" på tåget. Det är en ganska otroligt historia. Ortopedin är i.o.f.s större än urologin, men jag tycker det är mycket mycket konstigt att ingen hört talas om henne i Hudiksvall när hon började. Hos oss är det i alla fall så att man hört talas om de kirurger som är bra... för är man bra syns man. Om nån skulle söka jobb som man inte hört talas om skulle man ju definitivt kolla upp denna personen extra noga. Sjukhuset erkänner att de gjorde fel när de anställde henne, men säger sig ska ha vänt sig till Socialstyrelsen eftersom anmälningarna börjat strömma in. Socialstyrelsen ska då inte ha lämnat ut några uppgifter. Något som de i sin tur inte säger sig känna till. Nån har gjort så ini helvete fel... det är uppenbart. Detta fel har lätt till flera patientskador än nödvändigt. Att denna kvinna ens har kvar sin legitimation alls är skrämmande. Att endast förbjuda patientkontakt räcker inte. Ta legitimationen och skalpellen ifrån henne och låt henne aldrig jobba i närheten av en människa igen!

Så, nu fick jag ur mig lite.

Måndag då... undrar vad denna vecka har att bjuda. Vädret är strålande fint denna morgon... typiskt! En dag att vara instängd och längta ut alltså. Och så kommer väl skitvädret igen lagom till helgen. En sak jag väntar denna vecka är mina nya arbetsskor. Det ska bli mycket spännande!!! Tänk om de är botet på mina svullna och onda fötter!!! Håller tummarna så hårt att de nästan trillar av.

Anledningen till den negativa rubriken är att min mage är besvärlig idag... och inte lite heller. Jag vet vad dagen har att vänta. Jag kan den ganska bra vid det här laget. En dag med en mage som en kanonkula, molande och värkande som kommer bytas ut till nån timmes kramp efter varje måltid. Och det kommer inte ge sig fören tidigast ikväll. Skit också. En sån här dag skulle det vara bäst att inte äta nånting alls, men jag är redan hungrig och utan mat skulle jag ju aldrig orka jobba en hel dag, så det är bara att bita ihop och stå ut. Darn!

Image and video hosting by TinyPic

Sunday, May 30, 2010

Sweet Victory – Evans Outpoints Rampage in UFC 114 Grudge


Eftersom min Bäjb och Saso sitter och tittar på matchen nu borde det vara lugn att posta detta. Jag liksom försa mig lite i morse. Jag såg på nätet att “Suga” Rashad Evans vunnit över kaxige Quinton “Rampage” Jackson och trodde att Bäjb sett matchen i natt. "We Won!" utbrast jag därför när han slog upp ögonen i morse. Nä, tyskland vann sa han då och trodde jag menade Eurovision. Nä, We won... Rampage, säger jag och säger ju då fel. Bäjb trumpnar och berättar att han inte sett matchen och att vi inte alls hejade på Rampage. Här hade jag ju om jag fattat nåt kunnat spela med och låssas som att Rampage hade vunnit och jag fattat fel, men istället snurra jag in i det i nåt helt obegripligt. Jag vet inte om han fick nån klarhet i det, men dumma jag hade ju i alla fall försagt mig.

Hur som helst. Rashad vann! Det borde få Rampage att hålla käften en liten stund,

Jag vill passa på att förklara den otroligt kassa stavningen i tidigare inlägg. Att skriva på ett skakande tåg är banne mig inte lätt. Inte heller när T9 (eller vad det heter på iPhone) envisas med att byta ut vissa ord hela tiden. Orkar inte redigera, men jag tror ni förstår.

Nu bedtime och Law and Order SVU

Image and video hosting by TinyPic

Signalfel

Signalfwl verkar vara SJs bästa bortförklaring. Har just stått still en stund utanför Laxå pga detta fenomen. Det rättade till sug snabbt för en gångs skull och vi rullar igen.

Åter igen en helg som gått helvetsfort. Man märker ju knappt att den börjar innan den är över. Vi hann med en liten promenad i solen
och en blixtvisit hos Potty i alla fall innan det var sax att hoppa på tåget.

Jag är som sagt utanför Laxå och har ca 35 minuter kvar på min resa. I ensamsäte och med en gratis Expressen i näven känns det ok.

Mina ben värker. Jag är stel i musklerna och kommer nog ha träningsvärk imon. I två dagar nu har jag kört intervaller på morgonlöpet efter två varv runt Prostsjön (som går mest uppför). Det finns nämligen en sån friidrottsbana på Tinas ö som ligger precis brevid brevid. Tror det hör till skolan för det ser även ut att va en gympasal där. Hur som helst har jag sprungih runt den som självaste Carl Lewis, fast lite blekare, kortare och inte lika snabbt. Och det känns i benen. Men å så roligt det var!! Och det kändes ju verkligen efteråt att man tränat. Nu måste jag bara hitta nån sån bana hemmavid också så jag kan fortsätt. Jag bor ju nästan prick breve en, men den är alltid proppad med fotbollskillat kvällstid.

Saknar min Bäjb gör jag med. Två veckor tills jag får se han igen. Not fair!

Image and video hosting by TinyPic

Mors dag


Min mamma älskar liljekonvaljer. Hela Apladalen är nu fylld av liljekonvanjblad och några av dom hade också små små knoppar. Jag önskar de var lite mer utslagna så jag kunde frakta hem några till mor på hennes dag, men det är ju inte så kul att bara få blad. Frågan är också hur de klarar en så lång resa. Dessutom tror jag de är fridlysta där i dalen... kan inte begripa varför för det är ju som ett täcke över hela stället. Nä, jag får ge henne ett virtuellt fång istället så länge.

Grattis Mamsen på dagen som tillägnas dig a.k.a världens bästa mamma! Love you!

Image and video hosting by TinyPic

ESC

Ok, jag erkänner... vi såg Eurovision Song Contest igår. Det började med att jag satte på det för att reta Bäjb som klargjort att vi inte skulle se det, men sen blev det kvar på rutan.

Det är ju nästan bara för pinsamt vad vissa länder tydligen har för musiksmak. Serbien hörni!!! Vafan var det för nåt som skutta omkring egentligen? Och så går en kobent tyska som inte kan varken sjunga eller röra sig på scen och vinner. Nä, men facit i hand skulle Anna lätt platsat in.

En som borde vara lika nöjd som tyskan är Jimmy Jump... mannen som hoppade upp bland clownerna i Spaniens låt. han lyckades va där ganska länge tycker jag och han passade ju in och jag tycker det var helt onödigt att Spanien fick köra igen. Själv fattade jag inte alls först att han inte hörde dit.

Nu är det i alla fall över för denna gången, tack och lov.

Dennis Hopper förlorade igår till sist kampen mot prostatacancern RIP

Image and video hosting by TinyPic

Saturday, May 29, 2010

Awwww

Hur söt är inte mitt hjärta??? Igår i Jönköping såg jag en tröja jag ville ha randig såklart, men inte svart och vitt som vanligt, utan svart och rosa), som jag visade för Bäjb. Jag har spanat lite på den hemma med, men inte köpt den av okänd anledning. Och inte köpte jag den igår heller, men det var mest för att det var sån jäkla kö i Jönköping.

I morse, fick jag för mig att jag skulle springa upp och köpa mig en annan tröja med en papegoja på och då gick min kärlek och plockade fram pengar och gav mig för att han ville ge mig den randiga. Supersöt! Tyvärr vart det ingen av dessa två inspanade överdelar eftersom den ena var helt som bortblåst från affären och den andra bara fanns i large och medium. Dock är denna från JC så jag kommer stega upp och köa den så fort jag kommer hem.

Thank yop Bäjb, I love you
!

Image and video hosting by TinyPic

"Å, vilken underbart fin sommar vi haft"

Tror ni nån kommer säga så i slutet av augusti är alla är tillbaka på jobbet? Det tror inte jag! Vädret suger ju! Regn, kallt, regn, kallt. Efter två varv runt Prostsjön och fem varv intervallöpning på bana, kom jag hem igen drypande av vatten som jag samlat på mig under spöregnet som piskade i backen medan jag sprang. Jag hatar väder!

Igår frös jag så jag skakade när vi kom hem från Jönköping och det gick inte över fören jag fått i mig två koppar köffe hos Potty, Man ska inte frysa på sommaren! Jag bävar för hemresan och tågperrongerna i morgon, för jag har inga varmare kläder med mig än de jag hade på vägen ner. Får nog traska upp på stan och handla mig nåt om jag inte ska förfrysa på kuppen.

För att inte dra på mig en förkylning ska jag dra av mig mina dyngsura träningskläder nu och hoppa in i en varm dusch.

Förresten, sa jag att jag hatar väder!

Image and video hosting by TinyPic

On a Wicked Night

Tvi vale. satte på TVn när jag gick upp och där står Arja Sajonmaa och gapar för fulla muggar. Why, TV4? Why? Nä, då är Danzig bra mycket bättre. Och i går upptäckte jag att den musikalika giganten släpper ny skiva den 22 Juni! (en efterkommande Göteborgsspelning skulle inte göra nåt). "On a Wicked Night" är en pre-listenlåt som ligger ute på vida webben och det låter... Danzig rätt och slätt. Mer än så behöver man inte säga och jag undrar om det med den rösten egentligen spelar så stor roll hur det låter runt omkring. Det bör dock nämnas att detta är första albumet Type O Negatives Johnny Kelly är med på, trots att han spelat med dom live sedan 2002.

"Vi rubricerar det som mord" säger polisen. Ja, tacka fan för det. Om nån blir skjuten i huvudet på en nattklubb tror jag det är svårt att få det till nåt annat. Det var på nattklubben Nivå i Göteborg inatt detta hände och mannen dog trots återupplivningsförsök. Vad händer med Göteborg!?! Börjar likna ett Sveriges Philadelphia ju.

Ardi är 2 år gammal och röker 2 paket cigg om dagen. Låter ju som ett skämt... ett inte direkt roligt skämt, men efter att ha blivit erbjuden första cigaretten av sin far endast 18 månader gammal, blev han snabbt beroende och skriker vilt om han inte får. Pojkens far verkar inte direkt ha hästarna i stallet och säger: – Han ser rätt hälsosam ut tycker jag. Jag förstår inte problemet. Kan det verkligen vara sant?

Och så senaste kändisdödsfallet: Gary Coleman dog i onsdags av en hjärnblödning endast 42 år gammal. Rest peacefully.

Det regnar ute. Ovanligt va? Nä, just det... inte direkt. Ja, det blir ju ingen utflykt till Stora Mosse idag heller. För några minuter sen sken solen, men alltså inte längre. Just regnet skiter jag faktiskt i, men det är ju de där med lera när man springer. Det är så jäkla trist att få lera upp till axlarna på baksidan och behöva kränga sig ur kläderana som en akrobat och tvätta allt direkt för att inte få lera i hela lyan.

Kan inte riktigt bestämma mig vart jag ska heller. En längre runda runt Osudden på plan mark, eller några varv runt Prostsjön som bli lite kortare, men kuperat. Har ungefär en halv kopp kaffe på mig att bestämma mig.

Image and video hosting by TinyPic

Friday, May 28, 2010

UFC undisputed 2010

Här pågår premiärspelning av ovanstående. Bäjb mötte upp mig i Jönköping och vi tog en snabbis till A6. Jag hittade såklart inga skor, men det hade jag inte väntat heller. Bäjb vann som vanligt poängligan med typ 1200 mot 0 kronor. Han köpte spelet och en riktigt snygg designad jordglob. Och jag... Ingenting.



Efter en Chaplinpizza och en liten nap stegade vi över till Potty för lite köffe... Eller direktörsköffe som det kallas nuförtin (anledning okänd). Lite golf, ett avsnitt av Ultimate Fighter säsong 9 och nu då Xbox.

Det började riktigt roligt med att varken C eller P fattade hur man reste sig från mattan. Där låg de med röven i skottlinjen och fladdrade med benen haha. Nu har de dock listat ut det och det är inte lika skoj längre.

Av nån outgrundlig anledning har jag ett OTROLIGT sockersug. Jag skulle kunna mörda för godis eller nån söt dricka. Men här finns inget då jag sitter och smuttar på ett glas vatten och försöker ignorera mitt begär. Det går inget vidare och jag börjar bli desperat.  Kanske blir tvungen att traska iväg till Statiol vad det lider.

Finally Freakin Friday Found Fairway

Den är här... som jag längtat! Jag har spenderat morgonen med att packa eftersom jag slarvade med det igår. Packa är det värsta jag vet. Det börjar alltid med att jag lägger ner en massa i-fall-om-att kläder som jag sedan får packa upp eftersom jag inser att de bara orsakar onödigt släpande.

Jag har blivit otroligt bortskämd med att köra bil ner. Känns därför sketajobbigt att behöva ta det obekväma och osäkra tåget. Nerresan känns dock ok, för jag behöver bara klara av ett byte. I Jönköping möts jag upp av min älskling och sen drar vi till A6 för lite shopping. Bäjb är ute efter nya UFC-spelet och jag... ja, jag är alltid i mood för lite shopping. Letar ju fortfarande ballerinor, men jag har inga större förhoppningar att finna några. Hoppas få chans att använda mina nya sandaler i helgen. Väderleksrapporten ser dock inte så himla lovande ut. Oh well, har med mig dom alla fall (trots Bäjbs förbud att bära skor med öppen tå på småländsk mark).

Nä nu är det bäst att packa ner det sista och bege sig iväg till veckans sista arbetspass. PUSS PÅ ER!!

Image and video hosting by TinyPic

Celeb breakdown

Och så var det ett faktum. Sverige kommer inte till final i Eurovision. Således är Anna Bergendahl historisk och kanske inte på det mest smickrande sätt. Är inte ett dugg besviken för Sveriges del, men tycker faktiskt lite lite synd om Anna.

50 cent
har rasar i vikt. Sjuk? Droger? Anorexi?


Nope! Inget av det... han har tappat 24 kg på nio veckor med flit, för rollen som cancersjuk amerikansk fotbollsspelare. Nu är inspelningarna över och 50 är övertygad pm att han kommer i form på nolltid. Tja, man kan ju hoppas för han ser ju verkligen sjuk ut på den högra bilden.

Jesse James
lägger skulden för sin otrohet på sin far. "Min pappa kränkte mig. Det är därför jag själv blev sexmissbrukare". Stackars, stackars Jesse!

Inte ett dugg stackars Jesse! Det är ju bra att ha nån att skylla på, men jag tror inte många faller för den snyfthistorien.

Image and video hosting by TinyPic

Thursday, May 27, 2010

Folk är inte kloka


I natt vittnade Örebropolisenom trafikkaos. Strax före öppningen vid midnatt räknades minst 3 000 köande framför Elgigantens lokal enligt uppgift från väktare som var på plats. Konkurrenten Media Markt skulle öppna först sex timmar senare, men ändå hade folk redan börjat att köa dit.

Hur orkar folk? Visst... det fanns mycket urbilligt att fynda, men jag betalar faktiskt någon tusenlapp mer än går upp mitt i natten för att stå i kö med tusentals andra idioter.

De hade dock en riktigt billig Mac och nu när Apple går om Microsoft vore det kanske nåt att satsa på. Eller nja.. jag har ju min underbara HellComp.

Image and video hosting by TinyPic

En bra dag

Det har varit en bra dag ur flera hänseenden idag. Jag tar dem ett och ett.

1. Problemlösning när det gäller patienter är nog det jag gillar mest. När man får såna där lite krångliga saker att bita i och som man lyckas lösa på allra bästa sätt. Det handlar ofta om problem med samordningar eller att styra upp saker så det blir så bra som möjligt för patienten. Sånt som man till en början vill slita sitt hår över, men som efter en massa pysslande, ringande, jaganade och gnagande blir skitbra. Jag hade tre såna fall under förmiddagen. Det tog hela förmiddagen att lösa dem, men innan lunch hade jag fixat alla tre! Känner mig supernöjd.

2. Jag har fått en ny chef! Eller ja, inte riktigt än, men den tillfrågade tackade ja och vi är alla överlyckliga. Efter vad som känns som åratal med tillfälliga chefer, ska vi äntligen få en riktigt. En som inte kan skicka över saker på nån annan och som har en tydlig roll. Jag tror att det är precis vad vi behöver. Chefen börjar inte fören efter sommaren, men har vi stått ut så här länge är det ju en piss i sjön.

3. Mitt Visa-kort har kommit. Jag har försökt undvika att handla hela veckan, men det börjar bli tomt i kylen. Det jag har handlat har jag dragit på kreditkortet och detta ska jag nu genast sätta tillbaka från mitt vanliga konto. Jag är överlycklig att jag hade det och det var ju för prick såna här situationer jag en gång i tiden skaffade det.

4. Jag har för en gång skull hunnit med det jag skulle göra. Eftersom vi gått otroligt mycket kort om folk på mottagningen har mina eftermiddagar fått stryka på foten. Jag har hunnit med mina patienter, men inget mer än så. Berget med blåscancerregistreringar och annat administrativt har bara växt och växt och efter x antal påminnelser från onkologiskt centrum började det bli pinsamt. Idag har jag dock städat ordentligt och fått iväg allt jag kunnat. Känns otroligt bra och som om en stor sten lyfts från bröstkorgen,

I morgon är det äntligen fredag och jag får träffa min älskling så allt känns just nu superduperbra!

Just ja... jag känner inte av smärtan i foten alls längre!!!

Image and video hosting by TinyPic

Katastroferna som avlöser varandra

Expressen bekräftar att oljan i mexikanska gulfen har slutat läcka och således är det dax att städa upp efter en naturkatastrof.


Vulkanen på island, med det krångliga namnet som man inte ens försöker sig på att uttala, har ju också lugnat sig, men här är dock katastrofrisken över. Nu är det grannvulkanen Katla som är förbannad och hitar spy ut lava och aska. Detta skulle såklart orsaka nya flygstopp och detta får inte ske!
Sen är det de där med flygstrejken som satt i gång i onsdags. 230 piloter strejkar då deras kollektivavtal riskerar att försämras. Både min kollega Susanne och min mor har resor inplanerade i början av juni och skulle därmed riskera drabbas. Ingen av dom är värda detta, speciellt inte min mor som satt två dygn på Amsterdams Shiphol i julas.

En tredje katastrof på väg att hända är den som inkluderar en lite kicka vid namn Anna Bergendahl som ikväll ska semifinala med sin låt till Eurovision. Själv tycker jag inte hennes låt är sämre än vad Sverige lyckats åstadkomma tidigare, men många sågar henne och tror detta kommer bli första gången på 50 år Sverige inte deltar i tävlingen. Kanske lika bra det så hysterin lägger sig lite.

Det finns naturligtvis fler katastrofer... mängder till och med. Ta t.ex Thailand, Dawit Isaak, Victoria och Daniels bröllop o.s.v, men jag orkar inte gå in på fler just nu.

Image and video hosting by TinyPic

Idag åker solbrillorna på

Foten känns otroligt mycket bättre idag. Weird. Hoppas det håller i sig. I dag är himlen blå och inte ett moln finna att skåda. Dock är värmen inte tillbaka... surt, men helt ok.

+359 888 888 888. Detta nummer finns inte längre efter att bulgariska Mobiltel plockat bort det från världskartan. Anledningen ska vara att det är vidskepligt eftersom tre personer haft det och dött. Ja, det har säkert med numret att göra... och inte alls det faktum att alla tre va gangsters!!

Stackars prinsessan Madeleine får inte vara ifred en sekund. Pressen låssas tycka synd om henne, genom att publicera artikel efter artikel om hur hon flyr landet, ställer in uppdrag m.m. Hur de bidrar till hennes privacy genom detta begriper jag inte riktigt. Låt henne vara nu! Och Jonas Bergström också för den delen. Han har i alla fall svar på tal: – Jag är inte en offentlig person längre och har inga kommentarer.

Ers Kungliga Höghet Prins Daniel. Vill man ha en sån titel? Det är nu upp till kungen att besluta om Daniel ska få den eller inte. Får han den anses han likvärdigt kunglig sin fru och utan den är han alltså underlägsen?

Sånt här är så sjukt att jag vill spy på't. En 31 åring riskerar nu att åtalas för grov misshandel för att han försvarat sin fru!!! En psyksjuk 27-åring klättrade in på deras balkong och började förgripa sig på frun, mannen upptäckte det hela och gick till attack. Och nu äker han alltså dit! vansinne. Ska man inte få skydda sig? Vad i detta är inte ok? Vad är det för jävla rättssystem där det ens är möjligt att åka dit för nåt liknande.

Ja, hörni, världen är bra sjuk. Jag tänker passa på att gratta Katrin och Bingo, som äntligen fått sin Ringo. Jag har faktiskt kikat in på hennes blogg då och då senaste tiden och hon har banne mig inte haft det lätt. Stor som ett jäkla hotell, över två veckor sen och ändå på benen in i sista stund. Tufft!

Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, May 26, 2010

Kokain för 13 miljoner

Tja, kokain (och mat for the looks of it) är ju ett sätt att spendera pengar och precis vad Michael Carroll gjorde. 19 år gammal vann han 110 miljoner på lotto och nu 8 år senare är han fattig som en kyrkråtta. Nu vill han bli sopgubbe igen. Va surt!


Fasen hörni vad jag är trött. Foten gör fortfarande ont om dock inte lika illa som innan. Det var riktigt kämpigt att gå till jobbet i morse, men allt eftersom dagen gått har den väl mjuknar. Jag vågar dock inte stödja fullt ut på den och har därmed även fått lite ont i knät känner jag. Inte bra... inte bra alls.

Dagen har flutit på bra. Tack och lov slutade det regna under förmiddagen och solen sken faktiskt när jag gick hem. Det är inte det minsta varmt tyvärr, men kanske kommer det tillbaka. Det var nån som sa att denna veckan är en del av Bondepraktikan. Gårdagen representerar juni, dagen juli och morgondagen augusti. Det blir alltså skitväder hela juni, halvskitväder i juli och... nu håller vi tummarna... strålande solsken och varmt i augusti haha.

Jag önskar er alla en trevlig kväll för jag tänker göra mig redo för bingen nu, fast klockan bara är barnet.

Image and video hosting by TinyPic

Särskrivningar är vidriga ting

Särskrivning är något vi ska låta bli att ägna oss åt. Det leder till missförstånd, säger Lars-Gunnar Andersson, professor i modern svenska vid Göteborgs universitet.

Jag kan inte annat än att hålla med. Jag HATAR särskrivningar. Min kille har anklagat mig för att höra till skaran som särskriver, men jag skulle vilja påstå att ser ni särskrivningar i min blogg beror det inte på att jag är osäker på om det ska vara så eller inte, utan på att jag är lite för slarvig när jag skriver och det går för fort.

Dagens utbredda särskrivningsproblematik skylls på engelskan, skyltar och förpackningar. Och visst... jag kan förstå att unga människor som lär sig detta nu kan bli förvirrade, men kära nån... särskrivning är minst lika vanligt hos folk i min ålder och de kan banne mig inte skylla på det.

Nä, upp till kamp emot särskrivningar! de bör utrotas!

Image and video hosting by TinyPic

Min balkong

Varför händer det ingenting? Nu har det gått tre arbetsdagar sedan de utlovade att börja. Jag tänkte ni skulle få lite före-bilder:

Så fort man öppnar dörren rasar färg, trä och asfalt. Försökte sopa i början, men har insett att det inte är någon idé.

Ställningen kring balkongen har helt lossnat från väggen och resten av den är totalt genomrostad.



På golvet växer mossa och det ser ut att ha släppt helt ifrån väggen.



Dessutom är golvet helt vågigt att gå på. Sprickor och nivåskillnader gör att det inte känns direkt tryggt att gå på.



Och kom ihåg att det sett ut så här sedan jag flyttade in för säkert 7 år sedan nu. Det har ju inte direkt blivit bättre med tiden, så renoveringen kommer inte en dag för tidigt.

Om de nu kommer igång ska det bli väldigt kul att sedan få visa er efter-bilder.

Image and video hosting by TinyPic

Morötter och snören

Arbetsföra personer ska krävas på motprestation för att få socialbidrag. I gengäld ska de kunna tjäna 1 500 kronor i månaden under sex månader utan att bidraget sänks. Det är två nya förslag som lanseras av Folkpartiet, som vill ändra Socialtjänstlagen så att alla kommuner blir skyldiga att ställa sådana krav.

Jag tycker det låter väldigt sunt att kräva en motprestation för att få socialbidrag. frågan är bara vilken typ av motprestation men är ute efter. Det får ju inte bli något som tar den tid som ska gå till arbetssökande. Men jag tycker heller inte det ska vara för enkelt att få bidraget. Som jag skrivit om tidigare vet jag massor med folk som under många år lurat systemet, plockat ut bidrag och levt livets glada dagar utan den minsta ansträngning. Det är fel och dom måste man komma åt.

Vad gäller moroten att kunna tjäna 1500 kronor utöver bidraget borde det väl också vara en god idé . Förhoppningsvis kan dessa pengar komma från en timanställning som senare kan leda till nåt större. Det ger också en sporre att verkligen vilja ha ett jobb och dessa 1500 extra försvinner efter ett halvår om man inte verkligen tar tag i saken och aktivt söker jobb.

Detta är alltså, enligt mig bra förslag för att komma åt latmaskarna, men de övriga... de som inte får jobb, trots att de söker och söker. Där hjälper detta inte någon. vad som behövs är noggrannare utredningar och mer individuella prövningar för de som söker bidrag för att se vilka förutsättningar och möjligheter de faktiskt har att få jobb. Det är inte logiskt att ställa samma krav på någon som verkligen ägnar hela sitt liv åt att försöka få ett jobb och en som inte direkt bryr sig.

Image and video hosting by TinyPic

Ghosts

Det regnar fortfarande! Måste vara ett skämt. Himlen är prick lika grå som igår och det ser ju inte direkt ut som det ska bli något bättre idag heller. Dock är det vad alla vädersajter jag besökt utlovar, så jag hoppas man kan lite på dom.

Idag SKA jag ut och springa... bara ett litet problem. Foten gör prick lika ont som igår. Jag tror jag har lokaliserat utgångspunkten till att sträcka sig från under den ttre fotknölen och fram över foten. Vad sjutton kan jag ha gjort egentligen? Hoppas lite rörelse får den att värma upp och kännas bättre.

Igår när jag skrev om Facebook, fick jag en kommentar av en anonym läsare med en länk till en sajt som heter Secondlife.com. Här har vi nåt riktigt läskigt. En hel virtuell värld. Ett community där du skapar en avatar och ett helt nytt liv via datorn. Skrämmande. Programmet har varit med i ett avsnitt av CSI, men att det fanns på riktigt hade jag ingen aning om. Skrämmande. Får la se om jag bygger mig en avatar och kikar runt... risken verkar vara överhängande att man blir hooked, så kanske inte.


Stackars personalen i hemtjänsten i Kalmar ser spöken. Det är hemma hos en speciell kvinna spöket uppenbarat sig och nu är de så uppskrämda att de inte vågar gå dit själva. Kan verkligen se framför mig hur en sån här sak kan uppkomma. Någon upplever att de ser, hör, känner av nåt skrämmande... kanske pga att kvinnan själv berättat om sina upplevelser och vips ser, hör, känner hela hemtjänststyrkan av det. Sant eller inte så tjänar ju alla, förutom kommunen, på historien. Kvinnan får flera på besök och personalen får jobba i par vilket lär vara bra mycket roligare. Spöket... ja det får ju fler att skrämma upp. Är det något ställe som borde vara hemsökt är det ju ett sjukhus. Konstigt nog har jag aldrig hört några historier på jobbet. Kulvertsystemet under sjukhuset är bra läskigt som det är och jag kan bara tänka mig hur det är i det undre kulverten. Dit ska jag nog aldrig gå.

Här kan man snacka om spöken. När Nicola blev gravid började en tumör växa inuti henne. En tumör som fick tänder och hår. Innan man fick bort den vidriga tumören hade den växt sig stor som en vattenmelon!

På Jamaica tycks det spöka ordentligt. Och här heter spöket Christopher "Dudus" Coke. Hittills har 211 personer gripits och minst 60 dödats i jakten på knarkkungen i Kingston.

Jag tycker nog de riktiga spökena är läskigare.

Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, May 25, 2010

Nattlinne med tonfisk

Såhär nu när beslutet är taget är jag ganska glad att jag inte gav mig ut. Jag behöver en vilodag. Jag har dessutom hela dagen försökt ignorera att jag har otroligt ont i min högerfot... i vristen. Det skär som en kniv genom hela foten när jag sätter trampdynan mot marken. Vet inte om det är efter helgens löprundor eller nåt jag gjort på jobbet (har ju inte så bra skor... men nu får jag ju det nästa vecka!), men det känns som den verkligen behöver vila.

Aftonbladet skriver om Örebros våldtäkter igen. Man tror fortfarande att det är två personer, men nu går man också ut med att man tror detta pågått i flera år. Ska det vara så svårt att få fast dom? Jag säger inte att polisen gör ett dåligt jobb, men Örebro är inte så jäkla stort och med alla dessa fall borde man väl ha tillräckligt med signalement vid det här laget. Jag... liksom polisen, tror bara det är en tidsfråga innan våldtäkterna övergår i mord (jag har sett tillräckligt många avsnitt av Criminal Minds för att göra egna profilanalyser haha). Nä, men seriöst... det är läskigt.

Jaha, nu ska jag gå och tvätta mitt nattlinne som jag just sprutade tonfiskspad över när jag gjorde matlåda... Ska min klumpighet aldrig gå över?

Image and video hosting by TinyPic

Men åååååååå

Kan det sluta regna då? Det har regnat prick hela jäkla dagen nu och det ser inte alls ut att vilja sluta. Smarta jag hade varken med mig paraply eller regnkläder och var blöt in på underkläderna när jag kom hem. Inte för att det gör mig så mycket. Jag förstår faktiskt inte varför folk är så himla rädda för lite blött. Jag tycker det är ganska skönt att gå i regnet egentligen... i alla fall när man ska shem och kan ta av sig det blöta. Paraply är jobbigt att bära och regnkläder varma och obekväma.


Så varför gnäller jag då? Jo, för att jag vill ut och springa. Jag har ju planerat detta så bra. Förutom på helgen är tisdag och torsdag mina löpardagar. Men kan jag verkligen ge mig ut i detta? Regnet i sig stör mig inte, men det är så jäkla kallt och spåret blir så otroligt lerigt att det nästan inte ens går att springa där. Hade jag varit smart hade jag tagit med mig gymkortet och hoppat in där, men jag skulle kunna tänka mig att flera än jag kom på den tanken.


Så... ska jag ge mig ut eller ska jag inte. Nu har jag hållit på att vela fram och åter hur länge som helst. Jag har gått lägenheten fram och åter och kollat ut genom alla fönster åtskilliga gånger. Jag kan ju informera om att det regnar prick lika mycket oavsett.


Jag ger upp... det kommer ju en ny dag i morgon och jag får springa då istället (fast jag gillar inte mitt beslut). Istället tar jag med mig en tidning och tappar upp ett hett bad.

Image and video hosting by TinyPic

Det finns ingenting privat med Facebook

Förtroende för ett socialt nätverk?
Vad tror egentligen folk att Facebook är? Nån slags hemlig dagbok? I sånt fall har de fel. Visst, det finns en inställning som säger att bara vänner eller speciellt utvalda ska se din profil, men tror man detta på nåt sätt är säkert lurar man ju sig själv ganska så rejält. Och att skriva att man skolkar från jobb eller skola, att chefen är knäpp, eller liknande är kanske inte så jäkla smart va? Inte om man vill hålla det hemligt i alla fall. Det finns både mail och chattar som är betydligt säkrare.

– Många känner att Facebook nu har brutit förtroendet till användarna. Förtroendet? Det är en internetsida, god damned it... mer än så behöver man väl inte säga.

Facebook history
Visst ni att Facebook från början endast var en sida för Harvardstudenter? Den expanderade snabbt och öppnades för fler och fler skolor och i felr och fler länder. Tillslut var det så stort att det såldes (vilket gjorde en viss herr Mark Zuckerberg svinrik) och öppnades för alla. I dag har Facebbok över 350 miljoner användare. Imponerande!

My history
När jag började hänga på forum och senare sociala nätverk, för äckligt många år sedan vad det annorlunda. Man gick med... spanade in stället försiktigt och lärde sig hur det fungerade innan man valde vilket "förtroende" man kunde ha för sidan. På den här tiden var både forum och nätverkssidor mer inriktade till att locka en viss typ av människor och kom aldrig upp i den mängd som Facebook gjort. Dessutom var det bara relativt datavana människor som hittade dom här sidorna. Dessa människor var också de som hyste mest skepticism mot Facebook vid starten. vad jag vet var jag den första som skapade ett konto av alla jag känner eftersom jag var så fruktansvärt nyfiken. På den tiden hade jag inga vänner, men sen ploppade de upp en efter en och idag är det svårt att nämna en vän, familjemedlem, arbetskamrat, bekant, som inte har en egen sida.

Utsatta grupper
Det stora problemet med Facebook är att ALLA går med. Det finns ingen ålder som inte är representerad, ingen nationalitet och ingen typ av människor. ALLA typer går att finna... och alla kan finna dig. Många har ingen dataerfarenhet och definitivt ingen forum/nätverkserfarenhet.

De allra äldsta får en möjlighet att hänga med i sina avkommors liv. De kan officiellt visa upp stoltheten i att vara mormor/farmor och kommentera hur söta deras barnbarn är. De kan också ge uttryck för allt de underbara i livet, som hur de planterar i trädgården eller går på långa promenader med hunden. De medelålders blir överlyckliga över att det finns en sida de faktiskt kan förstå och förstå varför man ska hållas med. De får också en chans att stanna kvar i ungdomens värld eftersom de hittat ett gemensamt intresse med ungdomarna. De yngre vuxna är en splittrad skara. Många av oss tog internet i våran famn när det kom och därmed är det nog vi som klarar det bäst. Denna skara ser både möjligheterna och begränsningarna. Men i denna ålderskategori finns också de som höll sig borta och där Facebook tog deras oskuld in i internetdjungeln. De vet inte riktigt vad de gör, men de gör det. Ungdomarna (och även barn) går in i internetvärlden med en helt ny inställning. De växer upp med att internet, bloggar och nätverk är lika naturligt som telefon eller att ta en fika med en polare. Det finns inget i verkliga livet som inte också finns på internet. Här kan man göra allt och inget är förbjudet. Både på gott och ont.

Snacka om Facerape
Det finns såklart de som tar det till the extreme. Thomas och Emelie la t.ex ut bilder på sin dotter, vilket slutade i att nån snodde dem och la upp som sin egen i sin profil. Helt vansinnigt och man undrar ju vad det är för jäkla mysko människa som gör nåt sånt, men Facebook är ganska stort nu (för er som inte visste det haha). Självklart finns det mycket idioter, dårar och vansinnigt sjuka människor där.

How to make it on Facebook
Det är egentligen väldigt enkelt. Tänk bara att precis alla, prick hela tiden kan se allt du gör. Skriv inget om din chef du inte skulle säga framför denna. Lita inte på några säkerhetsinställningar. Jag skulle snarare kalla dom för preferenser än säkerhetsinställningar. Vill du prata hemligheter med... använd mail eller varför inte telefon... men kom ihåg... det är inte heller säkert... nothing is!

Image and video hosting by TinyPic