Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: April 2010

Friday, April 30, 2010

Beslutsångest

Jag tror jag har städat klart... jag kommer ingen vart längre. Men nu har jag beslutsångest. Jag är nämligen skittrött, men jag måste duscha, hämta tvätten och käka innan kvällen är slut.


Men vad ska jag göra först? Ska jag vänta tills tvätten är klar med att göra nåt? Ska jag duscha och sen gå och hämta tvätten? Men då måste jag ju klä på mig allt igen. Dessutom måste jag då plocka fram nya handdukar som är kass, istället för att återanvända de som jag nu tvättar. Ska jag kanske käka först? Fast då har jag ju inte det götta kvar tills allt är klart. Och hur sjutton ska jag mitt i allt orka bädda i sängen igen och vika all tvätt. Hugedamig!

Image and video hosting by TinyPic

Ditt & Datt

Haha, Anna Anka kan väl inte på fullaste allvar trott att hon skulle bli inbjuden till sessan och Daniels bröllop? De mest oväntade gästerna är Jonas Bergström och Linda Pernald och visst är det lite konstigt att bjuda in brudens syskons ex. Och regeringen bjuder in? Varför bjuder regeringen gäster? Är inte det brudparets sak att bestämma vilka som kommer? Och det är ingen dålig gästlista de har... och då menar jag inte namnen för jag känner inte till häften av dom, men mängden.

Skola i plast tycke jag var en rolig grej. För att följa traditionen med någon form av bus före studenten hade avgångseleverna virat in hela byggnaden med flera varv vit ensilageplast. Framför ingången stod flera rundbalar och en stor pall hästströ. Även träden runt huset var invirade i plast. Frågan är vem som ska betala all plast, som jag antar de "lånat" från skolans lager.

Lindsay Lohan poserar i underkläder med blod och cigg och upprör en hel Twittervärld. I don't get it... det är ju som sagt posering... inför en professionell fotograf och bilderna ska vara med in nån bok... är det så jäkla farligt? Bilden är ju inte värre än den på ICA Stig i spandex.



Centern kämpar för jämställdheten och nu tar de vekligen i med hårdhandskarna när de kräver att MVC istället blir FVC, alltså Föräldravårdscentral istället för Mödravårdscentral. Lite löjligt att lägga krut på kan jag tycka.

Image and video hosting by TinyPic

Let's go mushrooming

Oops, istället för att fortsätta städa blev jag lite tagen av hur mycket fina saker jag har i mitt kök. Bara måste dela med mig av några av dom

En klar favorit är ju min minibricka med svampar på. Inköpt i Göteborg i nån affär jag inte minns namnet på, men som har massor med ursöta saker i klass med brickan. Ska nog be Cillan ta med mig dit nästa helg.


Mina kokböcker. I princip aldrig öppnade, men fina som dekoration. Och där står ju såklart "Damen och chokladen också".


Köksklockan som börjat spöka. Sen det vart sommartid har den bara bråkat med mig och i detta nu går den 5 minuter fel, men jag orkar inte klättra igen. Kommer inte ihåg vart jag köpte den. Lägg märke till att den har inbyggt kökstimer.

Superdupersnygg kökstimer med magnet. Och såklart mitt favoritkort på mig och Bäjb.


Köksradion som just nu står och spelar Rockklassiker på hög volle. Fick den av Bäjb i föllsedagspresent.


Limegrön mixer som tillverkar mina smoothies och proteindrinkar. Skitbra pryl att ha faktiskt.


Söt tekanna som jag fick av mina brudar när jag fyllde. Har aldrig använt den eftersom jag för det första inte dricker så mycket te och för det andra för att det räcker med en kopp när jag väl gör det, men den pryder min hylla så fint.


Vattenkokaren från Rusta. Rund och go. Ett måste i alla hem.


Burkar för flingor och müsli från Entré. Tyvärr tomma just nu.

Min älskade kaffebryggare. Snyggare kan man inte finna än Chiliserien. Från OBH nordica.


Koppar... också dom har jag fått att mina gumor. Pepparkvarn från Entré som inte funkar, men är skitsnygg. Brödlåda full av knäckebröd. Köpte den på nån affär som låg ett tag på Träffpunkt här i stan. Affären finns inte längre och jag kommer inte ihåg vad den hette. Dock har jag sett att de har den på bland annat Lagerhaus nu.

Brödrosten också den från OBH nordica. Kolla så fint den blänker.

Mina köksstolar. Slitna som sjutton, men röda, små och söta. De stod helt övergivna i källaren på Skolgatan där jag bodde innan jag flyttade hit så de åkte givetvis med.

Fina grejer va? Jag fullkomligt älskar mitt kök. Synd bara att jag inte kan hålla bättre ordning, men det kanske kommer när jag blir vuxen ;)

Image and video hosting by TinyPic

Fixar och donar, trixar och bonar

Jag har kommit en bra bit i mitt städande, men var tvungen att ta en vätskepaus nu. Första högen tvätt är i maskinen och den andra ligger på golvet i hallen och väntar.


Jag har precis dammdugit halva lyan och det tar verkligen på krafterna. Jag har berättat om min dammsugare förr och här kommer en bild på'n. Det är ju urläcker, men kolla hur den hänger ihop... typ inte alls. Det gör det asjobbigt att dammsuga och jag gör det inte så där överdrivet ofta.


Förutom dammsuga, har jag skurat i princip hela köket skinande rent (dokc ej inuti skåpen ännu). Jag har även fått toaletten att blänka och jag har bytt ut mössor och vantar i hallen mot paraply och sjalar.

kolla förresten vilka tjusiga handskar jag hittade på Entré idag. Händerna och naglarna blir ju inte alls lika förstörda, men det är bra varmt i dom dock. Slut på vilan nu... vad ska jag ta tag i härnäst tro?

Image and video hosting by TinyPic

Städtime

Sådärja... hemma efter arbete, inbyte av skor och inköp av städhandskar. Har precis plockat fram lite städgodis i form av skum- och gökägg samt Cola Zero och är redo att kavla upp ärmarna för lite storstäd. Inte ett dugg sugen måste jag erkänna, men jag har ju inte mycket val eftersom jag drog fram allt i morse. Hade hoppats kunnat slänga in tvätten redan nu, men det var upptaget, så jag får snällt vänta tills klockan 17.00.



Det finns bra mycket mer än sådär som borde göras... t.ex gå igenom pärmar och lådor med papper och slänga böcker och bröte i bokhyllan, men får ta lite i taget. Undrar om jag ens kommer klara av dagens lista som den är.

Happ happ, bara att köra igång.


Image and video hosting by TinyPic

Förberedd

Morgonen har jag spenderat med att förbereda helgens storstädning. På så vis kan jag inte ballar ur, för nu ser det ut här hemma må jag lova. Jag har dragit ur sängkläder och slängt dom och allt annat tvättbart i lyan på golvet. Byrålådornas innehåll ligger uppslängt på sängen för sortering och kassering. Hallen är rensad på bröte och golvet är redo att dammsugas (så fort jag får bort tvätten det vill säga). Känner mig duktig och effektiv. Hoppas nu bara jag har energi när jag kommer hem... annars blir det jobbigt att sitta i denna röra hela kvällen haha.

Ojdå... insåg just att det är valborg... nån mer som planerar spendera valborg som jag tro? haha. Ser ut att bli härligt väder i helgen... det ska utnyttjas också med härliga promenader och löpturer såklart!

Image and video hosting by TinyPic

Thursday, April 29, 2010

Fega Comedy Central

En homosexuell Tom Cruise och profeten Muhammed i björndräk var tydligen mer än vad Sverige vågade. South Park 200-avsnittsjubileum kommer alltså inte att visas på tv i Sverige. Fegt! Då får man väl kolla på nätet då.


Btw... South Park rules!

Image and video hosting by TinyPic

Var hittar man en hinduisk gudinna?

Jag skulle nämligen vilja ha tag på en så hon kan välsigna mig. Det är nämligen vad denindiske yogin Prahlad Jani, 83, påstår hände honom vid 8 års ålder. Detta gjorde att han inte behövs äta eller dricka på 70 år. Enbart genom meditation håller han sig vid liv... or so he says.


Men
nu ska läkare få klarhet i fenomenet genom att studera honom. Och banne mig, Forskargruppens ledare doktor G Ilavazahagan bekräftar att Jani varken ätit, druckit eller behövt gå på toaletten sedan studien inleddes för en vecka sedan. Jag vill bli som han!

Image and video hosting by TinyPic

Ny design


Australien satsar hårt på att få folk att fimpa... eller ja, kanske snarare att få folk att aldrig tända. Senaste försök är att ta bort loggor och färger från alla ciggpaket och ersätta dem med trissta förpackningar med sjuka lungor och varningstexter. Tanken är att mindre attraktiva cigarettpaket ska göra att unga röker mindre. Tja, vem vet... det kanske funkar.

Image and video hosting by TinyPic

Huslig

Jag vet inte vad som flög i mig, men helt plötsligt fann jag mig städandes. Började med att jag gick och torkade lite i köket och fejade där tills luckorna blev skinande vita. Sedan gick jag över till garderoben och har röjt ut hela delen med linnen och lite i den andra med toppar och klänningar. Efter ett tag tröttnade jag och gick på toaletten istället där skåp och hylla nu ser mycket prydligt ut och det vita blänker. Känner mig mycket nöjd, trots att jag lagt ner för idag. Hade ju inte tänkt börja fören i morgon, men nu har jag ju kommit en bit på vägen.

Image and video hosting by TinyPic

Pimp my balkong

Fick en sån otrolig lust att göra lite fint på balkongen. Men jag vet inte. Jag har ju precis fått helt rent därute... eftersom balkongen är så sliten och solen ligger på för mycket eftermiddag och kväll är det ju sällan jag är där. Dessutom blir nju allt som står där förstört eftersom det inte finns nåt tak. Men visst vore det mysigt att ha lite fint där.

Plastmatta från Indiska och baden-baden från Rusta

Skulle gärna ha lite fina växter därute också, men tyvärr är jag ju livrädd för kryp och blommor och skit drar ju tillsig sånt tyvärr.

På tal om insekter... jag bara väntar på den första enorma spindeln att visa sitt fula tryne i mitt badrum. Jag planerar storstöd i morrn och då kommer jag gå över noggrant med Radar det är ett om säkert annars kommer de som ett brev på posten. Och lustigt nog, trots att jag vet att de kommer och väntar på dom, kommer de alltid när jag minst anar det. Vidriga ting.

Image and video hosting by TinyPic

Red nails

Dcet är verkligen inte bara håret som växer som ogräs på mig, utan även naglarna. Och man kan ju tycka det vore bra, men jag jobbar ju på ett jobb där man inte ska ha långa naglar så jag får hela tiden klippa av dom.

När jag växte upp var jag nagelbitare och det sägs ju att före detta nagelbitare har starkare naglar som växer snabbare och kanske stämmer det. Jag vet faktiskt inte hur det kom sig att jag slutade bita på naglarna, men helt plötsligt gjorde jag det bara. Och de är sällan de går av eller flikar sig, vilket är riktigt konstigt med tanke på att jag håller på mycket i vatten och sånt på jobbet.


En annan tråkig sak med mitt jobb är ju att jag aldrig får ha nagellack. Jag älskar ju röda naglar! Jag passar på att måla dom på helgerna, men det är inte så kul att smeta på fredag kväll och ta bort det igen på söndagen. Rött nagellack har ju dessutom förmågan att lämna spår, så nagelbanden blir så där lagom tjusigt halvrosa.

Nä, jag måste byta jobb. Jag vill ha ett jobb där jag får ha röda naglar och en chans att använda alla de kläder jag köper på mig som bara hänger i garderoben tills jag inte tycker de är snygga längre. Skulle jag ha loppis skulle jag tjäna en förmögenhet, för större delen av garderobsinnehållet är aldrig använt eller endast någon gång.

Image and video hosting by TinyPic

Effekter av Monas politik

Idag hade jag en intressant diskussion om det här med höjda bensinskatter med en lastbilschaffis. Han berättade att svenska lastbilar faktiskt släpper ut bara hälften av vad de gjorde för bara 4 år sedan. Vi ligger väldigt bra till jämfört med stora delar av världen. Vad som dock händer när skatterna går upp är att företagen anlitar speditionsfirmor från billigare länder så som Polen och andra östländer och dessa bilar är inte alls miljövänliga. Så slutsatsen av detta är ju att ju mer skatten för bensin och diesel höjs, desto mer kommer vi förstöra miljön. Dessutom tar det jobben från våra svenska lastbilschaufförer. Sug på den du Mona.


En annan vinkel på det hela är ju den som faktiskt Reinfeldt nu tar upp: Detta hänger överhuvudtaget inte ihop med hur Mona Sahlin har beskrivit sina ambitioner för Sverige. Var det någon som hörde att hon skulle höja skatten särskilt tungt för låginkomsttagare, pensionärer, företagare? För det är det hon har föreslagit, säger han.

Och nu kommer också smällen för idiotin: hela 15% säger redan att frågan kan få dom att byta block.



Image and video hosting by TinyPic

I need shoes

Förra veckan tipsade guma Cillan om retrorebels.com. Underbar sida, med hur mycket fint som helst. Problemet är bara att allt jag vill ha är slut eller bara finns i konstiga storlekar. Alla förstår väl att jag bara MÅSTE ha skorna på bilden ovan!


Trots att jag bott i England och köpt ett gäng skor där, minns jag inte vad jag har för storlek, men enligt nätkonverterare ska det vara 10. Den underbara skon finns bara i 4!!! Efter jobbet ska jag sätta mig och Googla, för jag må ju finna den nån annanstans. En definitiv MUST HAVE!

Image and video hosting by TinyPic


Definition: News

Igår kom Eddie från Idol ut som homosexuell... eller, gjorde han verkligen det? Han har varit öppet gay i hela sitt vuxna liv och enda skillnaden nu är att han berättat om det i QX. Och var det verkligen nån som trodde nåt annat? Jag kan inte sluta förvånas över kvällspressens definition av nyheter. Jag menar... vi har vulkanen som orsakat kaos i hela världen, vi har politiken med skattehöjningar/sänkningar och dylikt, mord iform av motorsågsmasaker och konstiga kidnappningsmord av skumma kineser. Ja, vi har allt det... och så har vi Eddie Razaz... gay sen barnsben.

Vad är det för jäkla väder jag vaknar upp till denna morgon? Regn, grårusk och blåst. Ser inte alls mysigt ut... eller ja, det hade ju varit perfekt för en dag i soffan, men så bra har vi det ju inte.

Till min förtjusning upptäckte jag att jag varit så smart att jag gjort en säkerhetskopia på min iPhone innan jag lämnade in den (det hade jag faktiskt redan glömt). Efter att ha varit helt tom är den nu prick i samma skick som den gamla... ja, förhoppningsvis inte ljudet då.

Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, April 28, 2010

Monas kvast kan inte vara bensindriven

Det är nåt skrämmande över personen Mona Sahlin. Hon skrämmer mig med sitt lömska leende. Hon ser inte alls ärlig ut. Men ärlig ät precis vad hon påstår sig vara, när hon berättar om sina planer. Blir det maktskifte i höst kommer de rödgröna höja bensinskatten med 49 öre litern!!! Som om inte bensinen vore dyr nog! Hur fan ska folk ta sig fram egentligen? Satsa på kollektivtrafiken my ass. de enda satsningarna de gör på den är i storstäderna och framförallt Stockholm där politiker tycks tro att alla bor. Även dieselskatten ska höjas och det med ännu mer. Man undrar ju lite hur de tänker när de säger att godstågen ska ta över, när tågen slåss om rälsarna som det är idag. Och ska det dras järnvägar kors och tvärs över skördefälten på landet då? eller får bönderna gå tillbaka till häst och vagn?

Och Miljöpartiet ska vi inte tala om... om de fick som de ville skulle de höja skatten med 2 kronor litern... Vansinne! Sen vill de ha nån skatt på elen med om jag fattat det rätt. Ja, men det är väl klart att vi ska höja priset på det som redan är dyrast och ruinerar oss. För det är ju vanligt folk som blir drabbade av allt detta. Alla Svenssons kämpar för att kunna ha kvar sina bilar (som ju är absolut nödvändiga om du har barn t.ex), så hur ska de klara det om det blir ännu dyrare? Man kan ju hoppas att detta blir de rödgrönas fall, för här tror jag faktiskt inte ens de har sina egna (förutom miljöfanatikerna) på sin sida.

I intervjun på TV4 nyheterna ler Mona lite så där hånfullt och säger: Jag tycker Anders Borg läser nationalekonomi ungefär lika bra som Mats Odell läser bibeln... det finns ju ingen sant i den spekulationen. Nä, men Mona... är du fortfarande putt för den där Tobleronekommentaren? hihi.

Man skulle om man läser mina inlägg här i bloggen tro att jag är råModerat, haha. Det är jag inte... inte vad jag vet i alla fall. Men kanske är det vad jag är... eftersom jag i nästan alla frågor finner mig hålla med Reinfeldt och hans liga. Scary. Jag som under min ungdom vad så himla anarkistiskt övertygad.

En annan nyhet som togs upp på tv4 nyheterna var den om att Uppsala till hösten ska börja skicka hem nyförlösta mammor efter 6 timmar efter förlossningen. Syftet: att minska risken för smitta med multiresistenta bakterier. De talar om detta som om det vore nånting nytt och obeprövat. Jag kan då informera om att det varit på detta vis i Örebro i säkert ett år nu. Hur det funkar och vad mammorna som gjort det tycker vet jag inte, men nåt nytt är det inte och eftersom de fortfarande har det så efter säkert ett år tyder ju på att det funkar ganska bra.

Image and video hosting by TinyPic

Träning

Idag, liksom igår, hade jag pass inbokade på Friskis & Svettis. Igår blev det ju inte av eftersom jag skulle till frissan, men idag hade jag bara ingen lust. Det finns både för och nackdelar med passgympan, men för mig tror jag nackdelarna överväger.

Fördelar:
  • Träningen kan ske oavsett väder.
  • Peppande med gruppträning,
  • Är du väl där kör du en timme utan att kunna ge upp (man kan ju inte vadra ut mitt under passet).
Nackdelar:
  • Du måste passa tider.
  • Du måste anpassa dig efter vad som erbjuds just den dagen.
  • Det blir enformigt efter några gånger.
  • Du tränar samma muskler under alla pass.
  • Du måste boka i förväg för att få plats.
  • Det kostar pengar (dock inte så farligt).

Eftersom värmen kommit har jag mer och mer gått över till mitt gamla upplägg. Jag går lång, raska promenader och springer när jag inte är allt för trött i fötterna efter jobbet. Dessutom kör jag både kondition och styrka hemma. Fördelen med styrka på egen hand är att jag kan träna de muskler jag vill. Trots att jag inte följer nåt speciellt muskelträningsschema känns det ju när det är dax för armar... ben o.s.v. På passen körs ungefär samma upplägg på alla pass. Lite armhävningar, lite situps, nån tricepsövning och rygglyft. Även om man inte tränar explosivt blir musklerna ganska slitna av bara samma och samma hela tiden.

Variationen är inte stor på passen heller. Denna termin har det bara varit Steppen på tisdagar och Bräda/medel på onsdagar som passat. LördagsSteppen vr bra för den bytte ju ledare och därmed pass varje vecka, men den har de dragit in på. jag hade ju hellre tränat pass t.ex måndag och onsdag istället för två dagar i rad.

Nä, upplägget med fri träning är mer min bag. Känner jag för att springa en dag gör jag det och är det dax för axelträning slänger jag in det. Skönt att det är sommar så jag kan köra så nu. Till hösten kanske jag åter blir sugen på passträningen.


Nu ska jag laga spenat och fetaomelett som får bli morgondagens matlåda inspirerad av herrn ovan.

Image and video hosting by TinyPic

Metallsvenskan 2010

Jag känner att det är lite av en plikt att göra reklam för Metallsvenskan som går av stapeln lördagen den 8 maj här i stan.


Lördagen den 8 Maj 2010 är det så dags igen för en ny drabbning
mellan några av Sveriges största och hetaste band blandat med en och annan media/bransch personlighet.
Redan nu står det klart att spelare från bl.a. In Flames, Millencollin, Mustasch, Candlemass, Evergrey, Hardcore Superstars, Children of Bodom, Close-Up Mag, Sweden Rock Mag, Amorphis, Bullet, Sabaton och Witchcraft kommer att medverka. Dessutom kommer Orvar Säfström
och Marika Eriksson återigen vara på plats för att guida publiken.

Avslutningen på Conventum Arena kommer garanterat att få det att skaka i marken, då amerikanska. Twisted Sister och svenska storheterna Sabaton samt Raised Fist ställer upp på scenen.

Själv kommer jag vara bortrest den helgen, men alla som är i stan eller i närheten tycker jag absolut ska gå dit och heja på sitt favoritlag, samt njuta av fin musik.

Image and video hosting by TinyPic

Ny iPhone

Som jag anade fick jag en alldeles sprojtans iPhone, istället för den gamla som jag lämnat in. Kunde jag väl fått på en gång kan tyckas, men de har väl regler att följa de med.

Har nu sedan jag kom hem kämpat, återigen, med att få på InvisibleShieldet snyggt och jag tror jag lyckades bra mycket bättre denna gång. Ska bli mycket intressant att se om denna nu funkar bättre ljudmässigt.

Idag pratade jag med Doktor Dag om mina utslag. Han är urolog hos oss, men extraknäcker som distriktsläkare. Han tvivlade på skabb och trodde mer på en sekundärinfektion som inte ville ge med sig. Jag valde såklart att lita på hans ord och har nu fått Fucidin (hydrokortison- och antibiotikasalva) istället. Vi testar med det innan vi kör skabbsanering.


Vi har fått en kaffemaskin till vårt lilla hak på avdelning 28. Det är så himla fint där... kanske lite stökigt, men ändock fint och fräsht.




Hoppas vi aldrig behöver flytta därifrån.

Image and video hosting by TinyPic