Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: December 2009

Thursday, December 31, 2009

Avtängd från internet!

Hemska tanke. Ett liv utan internet är ju inget liv.

ACTA är ett nytt avtal mellan USA och EU där man ska unna stänga av användare från internet efter tre illegala nerladdningar... ett hemligt piratavtal. För att avtalet ska gå igenom krävs att svenska lagar skrivs om.

Är inte det lite väl mycket arbete att skriva om lagar? va? Jo, jag tycker nog det. Jag tycker vi tar en folkomröstning på den (97% röstar nej på Aftonbladet).

Image and video hosting by TinyPic

Håkan, Håkan, Håkan

Håkans tripp till Thailand började inte speciellt bra. Under inspelningen av "Håkans bar" fick han helt plötsligt en nöt mitt i nöten. Håkan är dock ok... efter vård, kylbandage och en thailänsk värktablett (?).


Image and video hosting by TinyPic

Direct Contact


Mike Riggins, an imprisoned ex-US Special forces operative in Eastern Europe, is offered his freedom and money to rescue an American woman, Ana Gale, who has been kidnapped by a ruthless warlord. But, shortly after freeing her, Mike discovers that the kidnap story was just a ruse to bring Ana out into the open. Our hero suddenly finds himself and his charge being hunted by ruthless government, para-military, and underworld organizations - all who want him dead and Ana under their control. With no one to turn to, and the enemies closing in, Mike must uncover the truth about Ana and bring her to the safety of the U.S. Embassy.

Det var filmkväll hemma hos Pontus igår kväll. Vi öppnade med Direct Contact över ett par muffins och Coca Cola.

Hur många Oscars var det nu han vunnit, Dolph? Han lär ju få en för denna med! Action från början till slut. Skrämmande nog måste jag nog säga var Dolphs skådespelarinsatser de bästa i denna film. Pinsamt dåligt rakt igenom. Att en sån här film ens FÅR släppas år 2009 är ett mysterium. Dolphan lär ju INTE va stolt.

Får att ta oss ner på jorden igen avslutade vi kvällen med Resident Evil 1 och 3. Ingen logik i det, men så långt som att köra 2:an emellan hade visst i tv1000 tänkt. Och det spelar ju mindre roll.. det var ju Dolph som gjorde kvällen.

Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, December 30, 2009

It's a beautiful, beautiful world?

Individuella bedömningar är ju INTE vad Försäkringskassan sysslar med... det har vi ju klargjort tidigare, men detta är väl bara att gå FÖR långt!

Samma dag
sonen Viktor dog skulle mamma Sofie gått till Arbetsförmedlingen och anmält sig arbetslös... detta efter att ha vårdat till cancersjuka son i månader och sett honom dö bara 19 månader gammal. Jo, men det låter ju både logiskt och sunt... eller kanske inte.

Sofie har överklagat till Länsrätten, men de ger sig inte! Målet går nu vidare till kammarrätten. Har inte Sofie och hennes familj fått lida nog? Nej alltså, enligt Försäkringskassan... eller vad menar dom? Vad är vitsen med att bråka? Att få rätt till varje pris?

Eloge till Sofie som orkar... och grattis till kommande lillknodden!

Image and video hosting by TinyPic

Skriv in Annika på The Meadows

Det verkar som om du inte kommer att tystna i debatten ändå?
- Nej, jag kommer inte att tystna i debatten. Det är ju så med mig att jag blir knäckt och ledsen när det händer någonting, men sedan tar det något tag så mår jag ungefär som vanligt igen. Jag har ju gett mig in i det här och då får jag leken tåla.
Hur ser framtiden ut?
- Ja, jag fortsätter väl som vanligt, då. Litegrann får jag ju in på böckerna, så jag lever inte i misär. Plus att jag har lite sparade pengar.
Kommer du att vara mer försiktig när du uttalar dig?
- Jag får försöka att vara med försiktig, men jag har ju mina åsikter. Då är det svårt att låta bli att säga dem. Men jag bör ju försöka vara lite försiktig för att inte uppamma så gräsligt mycket ilska hos folk, säger Annika Dahlqvist.

Darn, det verkar som Annika är tillbaka på banan igen. Antagligen tak vara Aftonbladets läsare, som föll för tårarna och gav henne en massa tröstande (oförtjänta ord). Inte bra för nån. Hoppas folk fått sig ett uppvaknande i alla fall och inte tar hennes ord på så fullt allvar.


Den dalande stjärnan Tiger har checkat in på The Meadows... ett lyxhotell... eller var det behandlingshem... i Phoenix? Ett famlande efter halmstrån? eller ett seriöst försök att komma åter? Ja, det återstår väl att se.

– Tiger vill tillbaks till toppen. Han har gått med på att lägga ned golfen ett tag, så att han kan visa världen hur dåligt han mår över vad han gjort.

För stjärnor som Tiger, som hamnat i djupaste ruffen, tror jag The Meadows faktiskt kan vara lite som ett lyxhotell, missbruk eller ej. Här slipper han förföljas av pressen och kan vila upp sig ett par veckor, innan han ger sig på sin stora comeback. Om Tiger behåller sin skicklighet genom allt detta, tror jag inte denna kommer bli nåt problem. Sport går ju före allt (verkar det som) och jag tror ingen är beredd att förlora en sån stjärna som Tiger bara p.g.a att han är ett svin. En sån liten detalj.

Jag tycker vi skickar Annika Dahlqvist till The Meadows, så vi slipper se henne ett tag med.

Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, December 29, 2009

2038

År 2038 tar sekunderna slut. Det som händer är att tidsstämplarna, som representerar sekunder i datorerna, helt enkelt tar slut. När klockan i datorerna räknar en sekund över 2038 så kommer allt slå om – och systemet tror plötsligt det är fredagen den 13 december 1901. När klockan i datorerna räknar en sekund över 2038 så kommer allt slå om – och systemet tror plötsligt det är fredagen den 13 december 1901.

Lösningen är att byta ut 32-bitar systemet mot 64-bitar.

Hmm, minns ni milleniumskiftet? När 1999 skulle bli 2000. Minns ni att jorden skulle gå under eftersom alla datorer och allt skulle slås ut? Folk bunkrade ju för fasen mat och allt. Och vad hände... inte ett skit direkt.

Lite roligt att de kommer på att skriva om detta nu... just idag. Tog nyheterna slut? Det är en del år kvar till 2038... jag tror... men det är ju såklart en ren teori från min sida... att man hinner åtgärda detta innan dess.


Image and video hosting by TinyPic

1 kg choklad

Jag försökte gå min dagliga morgonpromme i morse, men det var nästan omöjligt. Senaste dagarnas slask hade förvandlat Värnamo stad till en enda stor högblank is. Jag kämpade i en timma innan jag gav upp och jag kom inte direkt långt.

Pappa och Stina kom på visit på vägen hem till Österlen. Som jag befarade fick vi en chokladask... Och ingen dålig heller. 1 kg!!! Livsfarligt för en chokladnarkoman som mig. Det är ju som om en alkis skulle ha ett systembolag i vardagsrummet. Christian gör inte mycket för att hjälpa till, så ska jag inte föräta mig helt får jag nog donera den till soprummet.

Efter visiten plocka vi upp Pontus för lite äventyr på Elfynd och Exir. Sen kom Otto och vi drog ett parti TP som Bäjb vann. Det kunde han behöva med tanke på hur det går i golfen just nu. Vi befinner oss på prick samma ställe som igår... Och i förrgår, dvs hos Pontus med Tiger Wood på Wii. Börjar bli lite av en tradition nu faktiskt. En bra sådan för det är riktigt trevligt. Spännande att se vilken Tiger som vinner idag...


Image and video hosting by TinyPic

Det sa bara PANG

... och så kom kylan till Värnamo också. Igår morse vaknade jag till ytterligare en dag med gråväder och slask, men huxflux vart det 8 minus och därmed skitkallt och framförallt halt.

Jag är glad jag inte behöver ge mig ut på vägarna idag. Några som dock ska det är papsen och Stina som ska åka hemåt Skåne efter jul i Karlstad och Örebro. Deras väg leder genom denna stad så vi får finfrämmat här på eftermiddagen. Hoppas de kör försiktigt för vägarna er ut att vara av glas.


På tal om bilkörning har Kina gjort det igen. I ett shoppingcenter har de byggt ett annorlunda parkeringshus som får feminister världen över att slita sina fjädrar. Parkeringshuset har extra breda parkeringsrutor, " – med tanke på kvinnors "annorlunda känsla för avstånd".

Väggarna är målade i pastellfärger och dekorerade med "söta seriefigurer" – och parkeringsrutorna är en meter bredare än normalt.

– Det finns även skyltar och övervakningsutrustning som bättre möter kvinnors behov, säger Wang Zheng.

Som grädde på moset finns även specialutbildade parkeringsvakter som ska guida de kvinnliga bilisterna när de ska parkera i parkeringsrutorna. Som har försäkhets skull också har extra belysning. Inte mindre än tre lampor lyser upp varje parkeringsruta.


Klart man som feminist MÅSTE se detta som nåt negativt. Jag, on the other hand, skulle bara tacka och ta emot. Det är väl ingen nackdel att få det lättare (och snyggare) att parkera. Bara att tacka och ta emot.

Image and video hosting by TinyPic

Monday, December 28, 2009

Annika Dahlqvist - årets Förvillare

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Nu gar Annika fått ett ordentligt knäpp på nosen. Föreningen Vetenskap och Folkbildning har utsett Annika till "årets Förvillare", en titel jag tror få visste fanns, och som passar så otroligt bra på Annika att att man nästan an tro den var skapad för henne.

Ni som läst min blogg vet vad jag tycker om Annika Dahlqvist och hennes rent IDIOTISKA uttalanden om i princip allt. Kvinnan är spritt språngande galen! På nåt sätt har hon lyckats få en läkarlegitimation, vilket rent ut sagt skämmer skiten ur mig. Men nu är rättvisa skapad... nästan i alla fall.

Annika Dahlqvist
Årets Förvillare 2009

VOF:S MOTIVERING

Skälet är att hon under året uttalat sig på ett särskilt ovederhäftigt sätt om kopplingen mellan kost och sjukdom. Hon har varnat för vaccination mot svininfluensa och i stället förespråkat en omläggning av kosten, helt utan något vetenskapligt stöd. Om hennes råd hade följts skulle influensan ha skördat fler dödsoffer.
Annika Dahlqvist har också spridit egendomliga påståenden om kopplingen mellan kosten och cancer. Den som äter en kost med mycket fett får enligt henne inte cancer, vilket inte bara är okunnigt utan skuldbelägger människor som insjuknar i cancer. Bakom myndigheternas råd ser hon en konspiration av industriintressen. Hon påstår att "etablissemangets" kostråd orsakar cancer och att mammografi därför inte skulle behövas. Ett sådant uttalande riskerar att leda till att kvinnor avstår från mammografi och till att fler fall av bröstcancer inte upptäcks i tid. I stället för att förstå att det ligger diskussioner bakom varje beslut, där fördelar vägs mot nackdelar med de rekommendationer som ges, föredrar Annika Dahlqvist konspirationsteorier.
Som läkare har Annika Dahlqvist ett särskilt ansvar för att arbeta enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. Att i stället sprida okunnigt tyckande och direkta felaktigheter är att missbruka sin ställning och det motiverar att hon får utmärkelsen årets Förvillare.


Och Annika då? Vad säger hon om sin nya titel?

- Det känns som en stor skam. Jag bara gråter. Det är svårt att prata om, säger Annika Dahlqvist.
- Jag får fundera över vad jag ska göra med resten av mitt liv, säger Annika Dahlqvist.


Under en liten liten nanosekund tyckte jag synd om Annika när jag läste artikeln... men Åh vad det gick över fort. Hon har själv satt sig i den sitsen! och nu kan hon böla bäst hon vill. Vad trodde hon efter den respons hon fått hittills? Det har väl inte direkt varit roser hon fått?

Ja, fundera du Annika... det skulle du gjort tidigare så hade du inte behövt sitta där och böla nu.

Image and video hosting by TinyPic

Ring Ring

Ok, Sanna fick ett sms med en länk.... hon klickade på den och är nu fast i ett abonnemang för ringsignaler som kostat henne massor med pengar. Olagligt av företaget? Jo absolut... Bryr de sig? Inte ett dyft.

Nu har kanske detta företaget lurat sin sista kund (men inte troligen) i.o.m att Sanna går ut i tidningen och delar med sig, men det kommer komma nya och nya och nya. Det gäller att folk FATTAR snart att man inte ska klicka p en massa jäkla länkar hela tiden som man inte vet vad det är.

Espen, är en annan som fått betala dyrt för för ingenting... eller nja, han fick ju faktiskt 17 sekunder. Det var när Espen behövde taxi han ringde nummerupplysningen i Norge för att få numret. När räkningen kom visade det sig att det samtalet kostade honom 1000 spänn. Nu var detta inte riktigt rätt, eller heller ett lurendrejeri... norrbaggarnas nummerupplysning hade lite fnurr på tråden och råkade registrera det fel. Men ändå... Espen, men ringer inte nummerupplysningen nuförtin... det finns en smidigare och bätttre uppfinning som heter internet.

Image and video hosting by TinyPic

Åter hos Mr Peanut

Tiger Woods på Wii igen... idag står jag över. Jag har ju lite bloggande att göra. Idag har jag varit på väg att köpa ett Wii ca fyra gånger (lika många gånger som elektronikaffärer vi varit inne på), men jag hejdade mig i sista stund varje gång. Speciellt svårtvar det på Media Markt där de hade en uppsättning röda spelkontoller. Åh, va det var svårt då.

Det var äckligt mycket folk på A6. Det märktes att killarna inte var direkt vara på hur man tar sig fram bland såna folkmängder, för det gick lite segt till och från, men vi lyckades ganska bra ändå.

Christian vann shoppingligan som vanligt. Ett hemmabiosystem... högblankt Samsung i micromodell... Urläckert. Jag kom tvåa med metallicleggings och en klänning på HM (som jag iofs betalade med presentkort) och Mikael kom absolut sist... det enda han åstadkom var en tallrik pommes med ketchup på Tiger i Vaggeryd på vägen hem.

Efter den gamle tagit en liten tupplur är vi nu alltså på prick samma ställe som igår. Hos Pontus, framför TV:n och golfen. En rykande kopp kaffe på bordet... Perfekt!

Image and video hosting by TinyPic

Mot A6


Jaha, nu är vi på väg. Grabbarna i framsätet och jag drömmer mig bort här bak. Jag älskar att åka bil och bara sitta och glo ut genom rutan. Konstigt kan tyckas eftersom jag hatar tåg så mycket och den sysselsättningen (eller icke-sysselsättningen) är otroligt pasande på tåg, men det är en helt annan sak.

Jag skulle tro vi är ungefär halvvägs så jag kan slappa lite till och samla styrka att klara av folkmassorna som väntarvid arrival.

MELLANDAGSREA

Grabbarna vill åka till A6 i Jönköping på mellandagsrea. Ja, ni läste rätt... grabbarna vill åka! Jag vet inte om de inser vad det innebär... jag betvivlar det, men jag är den som protesterar. Dom lär nog inse.

Eftersom jag är morgonpigg och ALLTID åker till köpcentrum lagom tills de öppnar VET att detta är det bästa sättet att undvika folkmassan OCH ta del av hela sortimentet. Att åka sent är ju ett annat alternativ, men då är det mesta redan urplockat. Men grabbarna... ja, de ska sova klart först och jag ska inte väcka Christian fören 10.30 efter instuktioner. Det innebär att vi kommer anlända mitt i värsta ruschen. Hugedamig!

Vad är vi ute efter då? Jo, ett diskret hemmabiosystem 2:1 till Casa de Hjort. Dessutom var det nån som vart bra sugen på ett Wii efter gårdagens golfturnering. Jag vill ha ett jag med, men jag inser att det skulle bli stående avstängt efter några dagar... jag tycker inte det är direkt roande att spela TV-spel själv, så jag har redan avfärdat den tanken. Eftersom jag är tjej är jag alltid på jakt efter nya kläder och med lite tur kan man hitta sig nåt tjusigt till en billig sant... d.v.s om man ens kommer in i butikerna. Klädaffärer brukar ju vara Hell on Earth i REA-tider.

Spännande ska det bli. Vad vi må hitta och hur länge vi står ut med allt folk. Rapport kommer senare såklart.

Image and video hosting by TinyPic

Patienter är utbildningsmaterial

I denna artikel kan man läsa om hur läkarstudenter får undersöka kvinnor i narkos, utan att denna blivit tillfrågad innan. Nu går jag mina kollegor lite till försvar igen, men först vill jag bara klargöra att jag absolut TYCKER att de ska fråga först. No doubt about it. Patienten säger Ja i 90% av fallen (vare sig de vill eller inte... för hur lätt är det att säga nej inför läkaren och hans små disciples är de står där i ring runt en?). Men blir det inte så... ska de avstå från att lära då? För det är DET de gör. Ingen är inne och rotar runt i en kvinnas innanmäte just for the fun of it (om de inte är ur spår i huvet då).

Detta händer överallt, hela tiden där man har studenter. Nåt annat, ska man inte tro. Ta tex en operationssal på vilket sjukhus som helst. Studenter, AT, ST underläkare osv skyndar på avdelningen för att skriva in och ut för att förhoppningsvis hinna upp på salen och vara med en stund på den otroligt intressanta och lärorika operationen som pågår där. Väl uppe kan de va med en halvtimma innan avdelningen kallar igen. Så håller det på... Hela dan. In och ut. Alla tillfällen tas i akt att känna, titta, göra. Det är så de lät sig. Inte genom enbart böckerna. Utan först när teorin sätts in i praktiken. Poängen med ett universitetssjukhus är att studenterna ska lära. De ska lära genom att delta. Detta är framtidens läkare... En av dom kanske räddar ditt liv en vacker dag. Det hade de kanske inte kunnat göra om de inte varit med vid den där gynundersökningen... Den där när patienten inte blivit tillfrågad först. OCh detta gäller inte bara studenterna... så här går det till även bland de erfarna överläkarna... ligger nåt intressant på bordet vill alla se och känna. Det är kunskap de är ute efter.

Nåt som vid första tanken verkar fruktansvärt, kanske inte är så jäkla illa egentligen. Ta tex det som händer vid dödsfall. Läkaren frågar den anhöriga, inom bara några timmar efter döden inträffat, om de får ta den avlidnas hornhinnor. Frågan är makaber för den sörjande. "Hörde jag rätt? Fråga han just om han fick skära i min älskades ögon? Aldrig!" Men varför gör läkaren så? Det är inte för att han är kirurg och tycker så mycket om att ta till skalpellen. Nä det är för att kunna hjälpa någon annan och för att göra det måste frågan ställas NU. Sen blir hornhinnan omvändbar. Samma sak med studenterna. När en undervisningssituation presenterar sig är det inte läge att säga: "Wow här har du något du måste lära dig upptäcka under en gynundersökning! Men nä, just ja, vi har inte frågat patienten. Du får känna nästa gång." Det är bara det att detta är studentens sista dag på gyn och därför får denne aldrig känna och kan därmed missa det när det är han eller hon som har ansvaret.

Nä, detta är inget vare sig ovanligt, häpnadsväckande eller fel när man tänker efter... det är det enda naturliga att göra för att forma och bilda framtidens läkare. Jag tror alla vill de ska bli skickliga, så varför gnälla?

Image and video hosting by TinyPic

Goodbye Sweden

”Håkans bar”, kommer sändas i Kanal 5 under våren.

Håkan, åh, Håkan. Allas vår Håkan, har flytt landet, dragit till Phuket, sadlat om till Thai-Håkan och öppnat sin bar... sin dröm. Jag tror Håkan kommer passa som handen i handsken i Thailand... han är som gjord för en riktigt cocktail bar a´la Tompa Cruise. Våren i TV--soffan är räddad!

Image and video hosting by TinyPic

Sunday, December 27, 2009

Wii hos Pottan



Pontus bor rakt över gatan från Christian så vi drog över på lite Tiger Woods på Wii. Riktigt skoj. Jag va skitbra... I alla fall till en början. Sen gick det utför. Men jag kom i alla fall inte sist. Det gjorde Bäjb :D. Men han va riktigt bra på att fada... Om nu det ska ses som nåt positivt.

Nu blir det Exitebike... Minns ni det? det klassiska motocross-liret till Nintendo 8-bitars. Mitt absoluta favvospel när det begav sig.

Who wants to live forever?

Allt fler svenskar blir allt äldre. Antalet åldringar som fått fira tresiffrig födelsedag är nu tio gånger fler än för 40 år sedan.

Hua, jag vet i sjutton om jag skulle vilja leva så länge... men det beror ju såklart på hur man mår. Pigg och alert - javisst. Gammal och sjuklig - no way. Nu verkar det ju dock som att de som faktiskt lever till tresiffrigt är de sega jäklarna och de lever ofta ett par år till minst efter 100-årsdagen.

Igår kollade jag på 60 minutes och de tog upp det otroliga jobbet medicinska forskare gör med att bygga och återskapa kroppsdelar. Det är fasen HELT OTROLIGT! Det var två forskningscentra som fick fokus och de jobbade på lite olika sätt.


Watch CBS News Videos Online

Det ena byggde helt sprojtans nya organ... odlade så öron och urinblåsor i glasburkar. Det andra stället lät stamceller regenerera på plats och skapa den vävnad den programmerades till... Bl.a hade man lyckats skapa muskler på ett krossat ben och en ny matstrupe åt en cancerpatient.

Allt detta är ju helt fantastiskt fascinerande. Kan man göra prick allt om man bara ger sig fan på det? Det kanske faktiskt är så. Samtidigt är det ganska skrämmande. På detta sätt skulle man ju i princip kunna bota allt. All form att cancer och hjärt-kärlsjukdom skulle lätt kunna plockas bort och ersättas av frisk vävnad eller friska organ. Men vad händer egentligen om INGEN dör? Om folk kan leva till 200?

Världen skulle snabbt bli överbefolkad och förgöra sig själv. Herregud, vi kan ju inte ens ta hand om alla som det är idag. Nu är det väl en bit kvar dit... men det verkar ju inte vara allt för långt borta. Skrämmande....

Nä, förlåt... nu ska vi såklart inte tänka på följderna just nu, utan att istället glädjas över de otroliga framsteg forskarna gjort och säga grattis till alla gamlingar därute som lyckats fylla 100 år.... Grattis!

Image and video hosting by TinyPic

Lagom är bäst?

Vad händer med det? Nu ska det bli 30 minus till nyår! Nu är väl inte det i Värnamo, men vi vet ju alla att den fuktiga kylan som ofta kommer i söder, blir det bra mycket kallare än med den torra luften i norr.

Någonstans emellan detta och det slaskväder vi haft senaste dagarna skulle varit perfekt... det skulle varit lagom.. för just i detta fall är lagom bäst... remembersch?

Image and video hosting by TinyPic

Saturday, December 26, 2009

In Memory of Mieszko Talarczyk

Mieszko Talarczyk
23 december 1974 - 26 december 2004

Tänk att det gått 5 år redan. Jag kommer så väl ihåg första rapporten jag såg på nyheterna efter tsunamin... inte fattade man då hur allvarligt det egentligen var. Ju längre dagen gick, ju mer fattade man. Var det inte där Mieszko och Emma var för att fira hans 30-årsdag?

Fruktansvärda dagar följde... ALLA i bekantskapskretsen i Örebro satt och letade på listor efter Mieszkos och Emmas namn på listorna över döda, skadade och överlevande. Inte fören 17 februari identifierades hans kropp. Tack och lov klarade sig Emma med livet i behåll, trots att det var knappt till en början.

Fy, vilket helvete... kommer man nånsin tillbaka efter nåt liknande? Otroligt nog tycks man göra det (även om man såklart inte nånsin gör det fullt ut). Idag mår Emma bra och har ett nytt liv, men för Mieszko tog det slut den där för 5 år sen och världen förlorade en stor människa.

Du är saknad!

Image and video hosting by TinyPic

USA? Nä, Hörle

Detta hus tillhör Christians arbetskamrat som bor i Hörle, strax utanför Värnamo. Taket är egentligen platt... det kan man inte tro. Undrar vad decembers elräkning ligger på.


Image and video hosting by TinyPic

Småländska slaskvinterkriget

Snön faller över den Småländska bygden igen och ett vitt täcke ligger på marken. Man ska dock inte låta det vackra vita täcket luras för under döljer sig vatten... brunt slaskigt vatten i mängder. Så fort man sätter ner tassen sjunker hela foten under ytan och bakom bildas bruna smutsiga fotspår i snötäcket.

På vägen mot Osudden härjar ett krig. Jag höll på att bokstavligen skita ner mig när jag upptäckte att de strategiskt utplacerade gubbarna med orangea huvor på åkern inte alls var fågelskrämmor utan riktiga människor. Jag upptäckte det inte fören ett högt skott avfyrades och de från att stått blixt stilla började rusa runt som om fullt krig pågick. Längs med gångvägen stod de uppradade... hur många som helst. Alla med gröna kläder och stora gevär mot axeln. Nu kan ju tyckas att gröna kläder och orangea mössor inte är den bästa klädseln i ett vinterkrig, men de tycks ha missat att lära ut detta på Värnamo Military Academy.

Efter första skottet bröt helvetet ut på åkern. Militärerna rusade mot en dunge och skott efter skott avfyrades i det innan så fridfulla vinterlandskapet. Sen började de yla också. Höga ljud inifrån dungen som om de kallade på något. Jag och andra fotgängare traskade förvirrade och mer eller mindre livrädda vidare i snabb takt för att undkomma skotten med livet i behåll.

Hela vägen runt Osudden hörde jag kriget härja på andra sidan och när jag en och en halv timma senare svängde in på gatan mot Casa De Hjort hördes fortfarande skotten eka i vinden från gärdena.

Jag har sökt i de lokala tidningarna men inte lyckats finna vad i helvete det är frågan om, men det är väl nån slags vuxenlek må jag tro... kanske en Värnamoisk Annandagstradition. Creepy var det i alla fall... som att befinna sig mitt i ett krigshärjat vinterland.

Image and video hosting by TinyPic

Ingen julefrid hos Anna och Paul


Den skiftliga uppgörelsen mellan Anna och Paul att fira jul ihop slutade i katastrof. För bara några dagar sedan kunde vi läsa hur pluttinuttigt det var mellan paret, trots att de båda ansökt om skilsmässa. Not so much, verkar det som.

De amerikanska copsen har besökt the Anka Residence flera gånger de senaste dagarna och barnen Anka tycks knappast fått nån frideful jul.

Angående skilsmässans vara eller icke-vara tycks paret vara överens... MEN, Anna har vid ett flertal tillfällen uttalat sig om att hon inte tänker ge upp sitt efternamn. Något som Paul inte tycks tänka tillåta. Vad ska lilla Anna göra nu??? Återgå till sitt maidenname? helsvenska Åberg? Ho Ho Ho!



Image and video hosting by TinyPic

What you did NOT know about Christmas

Julen är fylld av traditioner. Jag måste erkänna att jag inte har direkt koll på vart de kommer ifrån... och det undrar jag hur många som har. Dagens jul är ju en salig blandning av gammal hednisk folktro, olika religioner, sagor och kommersiellt trams. Jag hittade denna samling julfakta på Aftonbladet och jag tyckte det var lite roande denna annandagens mörka morgon.
  • Jesus födelsedag fastställs aldrig i bibeln. I själva verket tror många historiker att Jesus föddes på våren, med tanke på bibelns beskrivningar om herdar som vallar djur. Men på 300-talet, när den katolska kyrkan beslöt göra Jesus födelse till en högtid, valde Påven Julius den 25 december.
  • Geofferey Crayon var den första att beskriva tomtens färdätt i en viktlös släde, i novellsamlingen "The sketch book of Geoffrey Crayon" 1801. Novellen sägs bland annat ha inspirerat Charles Dickens att skriva "En julsaga".
  • Julefreden under första världskriget 1914 är ingen skröna. På kvällen den 23 december stämde den tyska sidan vid skyttegravarna i Flandern upp i julsånger. Den engelska sidan svarade. Dagen efter kom de tyska soldaterna över till den engelska sidan och ropade god jul och skakade hand och bjöd på cigaretter.
  • "Rudolf med röda mulen" är julsagan om en av tomtens renar som blev retat för sin röda mule. Sagan skrevs av Robert L. May 1939. Men egentligen hittade han på Rudolf till en reklamkampanj, May jobbade som copywriter och Rufus historia användes ursprungligen för att locka kunder till affären Montgomery Ward.
  • 1965 skapade två astronauter ombord på Gemini 4 oreda på Cape Canaveral. Upprörda rapporterade astronauterna att de fått syn på något konstigt. Sedan bröts kontakten. Efter flera nervösa minuter hörde ingenjörerna på markstationen en svag melodi: från rymdfarkosten hördes "Jingle Bells" - på bjällror och munspel. Astronauten Walter Schirra och hans kollega hade smugglat med sig munspelet och bjällrorna som numera finns att beskåda på museum.
  • Traditionerna med att pussas under en mister i juletid daterar sig tillbaka till den viktorianska eran i England. De som kysstes skulle enligt legenden bli djupt förälskade. Mistelns hade sedan länge ett magiskt rykte kring sig i så skilda kulturer som hos greker, indianer och keltiska druider. Västen troddes bland annat kunna läka sår, bota barnlöshet och föra med sig tur.
  • Traditionen att klä en gran under det mörka vinterhalvåret kommer från Tyskland. Och den uppstod långt innan kristendomen gjorde entré. Men den första julgranden dör upp i Strasbourg på 1600-talet och följde med utvandrare till USA och Pensylvania på 1820-talet. När drottning Victoria gifte sig med Tysklands Prins Albert 1840 tog han med sig traditionen till England.
  • Den första kända julkrubban skapades av Franciskus av Assisi 1223 i byn Greccio i mellersta Italien. Franciskus gjorde kruban för att förklara högtiden för sina följeslagare. I Sverige betraktades julkrubborna länge som typiskt katolska, den första introducerades i Stockholm 1803, sedan 1930-talet är de en vedertagen kyrklig sed.
  • Jultraditionerna är olika i olika länder. I Tyskland badar många gärna på juldagen. I Portugal dukar man för en extra person på julbordet - så att de dödas själar ska få plats. I Carcas i Venezuela stänger man vägarna och folk tar rullskridskorna till morgongudstjänsten varje dag mellan den 16 och 24 december. I Ukraina dekorerar man julbordet med konstgjorda spindlar och nät som betyder tur.
  • Julen var förbjuden i Boston i 22 år mellan 1659 och 1681 och firande bestraffades med böter. Det var de brittiska puritanen som immigrerat till området som inte ville påminnas om de gammaldags traditioner från Church of England. Att äta, dricka och roa sig var inget för puritanerna. Noteras bör dock att samma puritaner ligger bakom äggtoddyn som är ett måste i anglosaxiska länder kring juletid.

Image and video hosting by TinyPic

Friday, December 25, 2009

Avatar

Avatar hade premiär förra helgen och spelade in 1,7 miljoner, nästan lika mycket som den kostade att göra. det kan jag förstå.


Vi såg den nyss. Helt underbar! och framförallt otroligt vacker. Filmen har fått tipptopp kritik för att just detta, men sämre kritik för att ha den vamliga hollywood-handlingen... flicka möter pojke och blir förälskad. Jo, visst vad det så, men vad annat passar just en sån här film. Dessutom tycker jag den vackra grafiken väger upp för vilket innehåll som helst.

James Cameron har planer på att göra fler filmer i sagen och det tycker jag han gör alldeles rätt i.

GO SEE!

Image and video hosting by TinyPic

Nederbörd - jo tack

Jag, min snoriga näsa och julmatstinna mage har varit ute och gått en och en halv timma. Det var både skönt och förjävligt på samma gång. Att röra sig lite efter en heldag av svull var fullkomligt nödvändigt. Magen står ju rakt ut som om i nionde månan. Dock, mina vänner, verkar den vita julen va ett minne blott. Det spöregnar nämligen i Småland! Marken har förvandlats till en blöt brun gegga och det som en gång var så vackert är återigen grått och trisst. Och jag... jag är dyngsur.

Nu är det ju iofs så att jag på ett sätt bett om detta. Minns ni? Jo, jag predikade om att det räcker om det är snö på julafton och sen kan den försvinna. Nu menade jag ju att snön gott kunde få stanna över nyår också, men man kan ju inte få allt. Problemet är ju också det att jag betvivlar att detta är det sista vi sett av snön. Den brukar ju ha en förmåga att komma åter flera gånger om under årets första månader innan den tillslut lämnar en ifred.

Hur som helst... Promenaden gjorde mig gott och nu förtjänar jag en vilopaus framför TV:n innan jag utforskar vad denna juldag har att erbjuda.


Image and video hosting by TinyPic

Benedictus XVI

En kvinna hoppade över staketet och överföll påven Benedictus XVI under midsnattsmässan i St:Peterskyrkan i Rom kväll. Det är oklart om det rörde sig om ett försök till en terroristattack. Enligt Vatikanen är kvinnan psykiskt instabil.

Terroristattack?! Hahahah... hmm, jag tror inte en terroristattack skulle ledas av en kvinna i en röd tröja som slänger sig genom barrikaderna mot påven. Terroristattacker brukar väl vara lite bättre planerade än så.

ENLIGT VATIKANEN (??) är kvinnan psykiskt instabil?!? Ja, det är hon ju antagligen om hon vågar sig på nåt liknande, men VATIKANEN är väl knappast rätt instans att uttala sig om nåt dylikt. De är ju fan definitionen av psykisk sjukdom. Så mycket knäppt som pågår där och kommer därifrån! Dessutom leds de hela tiden av mer eller mindre dementa gubbar i livets slutskede... så kanske de borde tänka efter innan de dömer om folks mentala hälsa. Vem i sitt sinnesfulla bruk sätter t.ex på sig en sån där larvig mössa med en fjong på?

Påven är ok... för er som bryr er.


Image and video hosting by TinyPic

Body-Jet

Hörni! Här är nåt för mig! Body-jet - förflyttning av kroppseget fett. Man kan alltså få större bröst genom att ta fett från exempelvis rumpa eller lår. Perfekt... en sån omstrukturering skulle jag kunna tänka mig.

Nu är ju inte detta nåt nytt... förutom kanske i Sverige. Detta vad jag och min syster diskuterat för herrans många år sen... bara att donatorn skulle vara jag och givaren hon. Har för mig det var nytt i USA då... säkert 10 år sen.

Det kommer såklart att vara svindyrt och nån sån stor längtan efter större bröst har jag ju inte, så det kommer såklart inte bli aktuellt på riktigt, men häffa är det ju!

Image and video hosting by TinyPic

Julkrönika 2009 part 9 - Christmas!

Dopparedagen är förbi. Första julaftonen med Bäjb! Det var underbart att vakna i hans famn på morgonen (hade varit lite bättre utan täppt näsa, men men) och minnas att det var jul och vi var tillsammans. Vi har ju nämligen inte firat jul tillsammans förut. Det var första gången... och det var bara han och jag.

Stor del av dagen gick åt till matlagning. Jag kan faktiskt inte begripa varför folk envisas med att förbereda allt innan julafton. Nä, maten ska lagas PÅ julafton... annars blir ju dagen så jäkla lång och trist. Nu blev det inte alls så. Jag är riktigt stolt över vad vi åstadkom... som sagt matlagning överlag är väl inte riktigt min grej, men detta blev riktigt bra.

Anna Ankas jul var ju inte direkt nån höjdare, och det tror jag 3:a inser med. Nä, vi gav oss på TP i stället och trots att jag inte lyckades segra nån gång (Bäjb vann två och Otto en) var det riktigt kul.

GOD JUL

Dagen blev totalt sätt över förväntan. Med tanke på allt som hänt senaste året, var förväntningarna på noll och trots att sorgligt som hela tiden fanns i bakhuvudet på både mig och Bäjb, vart dagen riktigt lyckad. Dessutom verkar mamsen ha/haft en bra jul hos syster också och det känns otroligt viktigt.

Hur jag kommer fira jul framöver står oskrivet. En sak vet jag och det är att jag aldrig kommer låta julen blir en tid av stress och stök. Får jag barn antar jag att jag kommer få anstränga mig litegran, men fram till dess tar jag semester från det mer traditionella julfirandet. Gårdagen var så perfekt den kunde va under omständigheterna.


Image and video hosting by TinyPic

Thursday, December 24, 2009

Trivial Persuit 2009

Paus efter två omgångar TP på xbox av vilka jag förlorat bägge. Sucky! Det hade varit både lättare och roligare om det funnits svenska frågor... De flesta blir ju rena gissningar. Christian är hur som helst bättre på att gissa, men jag ska nog ta revange ska ni se.

Det verkar som vi får julbesök. Nä, inte av tomten, utav av Göteborgs finest Mikael Otterstedt som verkar ha tröttnat på julfirande och drar sig hellre hit till den enkla boningen Hjort/Svärd på glögg och pepparkakor. Han är välkommen.



Image and video hosting by TinyPic

Peppe

Världens sötaste pepparkaka!

Vilken mästerkock jag är!

Jag har för första gången i mitt liv lagat en hel julmiddag helt själv! Eller nja, Christian hjälpte ju till såklart, men utan mamma eller annat vant folk. Och det blev riktigt riktigt gott också. Here's what was served:

Janssons
Köttbullar ( hemmagjorda såklart )
Prinskorv
Räkomelett
Bruna bönor

Dock måste jag ju säga att det är otroligt mycket slit för nåt som man äter upp på några minuter. Vi har i alla fall mat för veckor framöver.


Image and video hosting by TinyPic

Kalle leder stort

på Aftonbladets hemsida om vad folk ska kolla på klockan 15.00. Jag kommer förmodligen inte kolla på nåt av det, men blir det nåt blir det Anna. Bara för att slippa Kalle, som jag är så vidrigt trött på. Men det är klart Kalle vinner. Är det nån som tror nåt annat egentligen?

Finns det egentligen nåt värre än jul-TV överhuvudtaget... seriöst. Julfilmer... nåt så hemskt... speciellt de amerikanska. Hur trött är man inte på "Ensam hemma", "Ett päron till farsa..." o.s.v. Ryser av bara tanken.

Jag kan bara hitta en sak i jultablån värt att ens ha på i bakgrunden och det är faktiskt på SVT1:

20.00 "Hjalmars julkort". Sång, dans och revy med Peter Flack.

Gamla hederliga, lokalkändisen (hemma då) Hjalmar, får mitt TV-engagemang i år... dvs om jag inte hittar nåt bättre eller har nåt annat för mig, för SÅ jävla rolig är han ju inte.


Image and video hosting by TinyPic

Snorig julafton

Vaknar denna julaftons morgon med andnöd. Näsan helt igenmurad. Vad hände? Efter att ha haft feber och halsont i tre dagar mådde jag faktiskt bra igår och på eftermiddagen så bra att jag nästan trodde jag inbillat mig alltihop. Var det så att jag var så nervös för bilresan att jag förträngde det?

Idag har såklart apoteken stängt. Nu ligger mitt hopp på ICA för att få tag i nässpray, annars blir det ingen rolig julafton ju.

Image and video hosting by TinyPic