Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: March 2009

Tuesday, March 31, 2009

วันอังคาร

Vad är det med tisdagar? Jag fullkomligt HATAR tisdagar! Trötta, sega, onödiga dag. Vakna idag med dunkade huvudvärk och magen i totalt uppror. Trött och tung i hela kroppen, trots 8 timmar sömn. Och så otroligt långt kvar till helgen. Tur att dagen snart är över.

I morgon träder IPRED lagen i kraft. Ur dagens Expressen:


Blir det förbjudet att använda Pirate Bay nu?

Det är inte förbjudet att använda Pirate Bay. Det är förbjudet att ladda upp eller ner upphovsrättsligt skyddade verk. Pirate Bay är ett utmärkt sätt att hitta gratismusik, linux-distrubitioner, ickeskyddade filmer och massor av annat. sedan en lagskärpning tidigare i vintras är det straffbart även att ladda ner upphovsrättsskyddade verk. Det var det inte tidigare.


Say what? Är jag dum? (antagligen) men vafan betyder det? Nu använder inte jag Pirate Bay, men hur ska man veta att en fil är upphovsrättsskyddad? (är inte alla filmer det?). Och gratismusik? Om man laddar ner musik på Pirate Bay är den gratis... därmed blir det gratismusik... alltså lagligt :D. Weird. Lagen verkar skrämma folk rejält i alla fall för hela 12% tänker sluta fildela




Lite Christopher Meloni för att liva upp slutet på denna värdelösa dag.

Monday, March 30, 2009

Scalpels, scissors, stitches, skin

Idag har det varit en sån där dag på jobbet när inget roligt eller intressant hänt över huvudtaget. Förra veckan dock. Då hände det grejer på B-husets bottenplan. 10 skakiga män (numera inte så mycket män) trampade in på mottagningen och fick sina sädesledare klippta. Chop chop.


Vasektomi är en liten och simpel operation, men för dessa skakiga varelser var det nog det största och mest avancerade ingreppet någonsin utfört av en kirurg sen tidernas begynnelse. Med tanke på hur rädda män är om sina juveler är det faktiskt imponerande att de frivilligt låter nån skära i dem. Må hända att de har en fruga där hemma som idkat lite övertalning, men ändå.

Detta var andra gången vi utförde dessa operationer på mottagningen (och inte på operation) och jag fick äran att vara med och assistera. Det man helt enkelt gör är att leta rätt på rackarna, som känns och ser ut som halvkokta spagettisar... för dem upp till ytan på pungen, lägger ett snitt och tar fram dem. Sen klipps de mitt itu och sys ihop på var sida. Efter man sytt ihop är allt klart och den nu mycket darriga och bleke mannen kan resa sig och gå. Dock dröjer det 3 hela månader innan rackarna slutar simma (till mångas stora besvikelse). Vissa säger att det räcker med 30 tömningar, vilket självklart kommenteras av alla män med " det klarar jag på en kväll".
...But of course you can, Mr


Till nåt helt annat. Jag hittade en tidning full med recept på olika smoothiesar och jag beslöt mig för att prova denna idag. Riktigt fine!


Stacias Froggysmoothie

½ banan
1 kiwi
1½ skopa proteinpulver med vaniljsmak
2 dl möjlk

Mixa och ställ i frysen i 20 minuter. NJUT!

Sunday, March 29, 2009

Jesus var ful och tandlös

Hur vågar han, Jonas? Säga så om Jesus och bibeln och göra det i Uppsala Domkörka!?! "Varför inte lämna Bibeln ifred och leva som man själv vill istället?" säger stackars Ulf Ekman och putar med underläppen, stampar frustrerat i golvet och slokar med öronen. Men Uffe lilla då pluttenutt. Inte var Jesus ful. Och klart han sköljde med Listerine morgon och kväll och gick till tandläkaren regelbundet. Fy, Jonas, fy!

Läst igenom de 98 kommentarer (!!!) UffePuffe fått på sitt inlägg och det är mycket fascinerande att alla uttrycker sån förskräckelse över att Gardell tolkar och hittar på. Ja, för allt som predikas i Uffes körker är ju sant och bevisat!

Ja, det är verkligen katastrof detta. Som Magnus så fint uttrycker det:

"Kan ni känna nöden i Jesu hjärta för Jonas Gardell? Kan ni se i ert inre att Jesus sträcker sig ut mot JG och vill vidröra honom med sin helande och upprättande närvaro. Jag är övertygad om att JG har en stark kallelse över sitt liv att förkunna evangelium. Låt oss se det, sträcka oss mot det, och tillsammans bryta ned dessa djävulska lögner som JG är snärjd i, så att hans själ kan bli frälst."

Avskaffa helvetet du, Jonas... I've got my own :D



Saturday, March 28, 2009

Kinagrejer kräver kineslagning

Oh man, today sucks 'cause...

... Det blev inte nån Hannastacian Hellride idag heller. Snöhelvetet fortsätter sätta käppar i hjulet för mig (Ha Ha Ha ofrivillig vitsighet där).

... Earth hour. Här har vi en mycket god tanke måhända, men vad ska det tjäna till egentligen? Det blir lite mörkt i en timma, so what? Ska det va jobbigt för folk skulle man stänga av allt som drar el i en timma. Ingen dator, ingen TV o.s.v.... då skulle i alla fall jag klättra på väggarna.

... För att slippa ha en rosa blogg spenderade jag ca 8 timmar av min lördag med att redigera html. Inte riktigt vad jag hade planerat. Detta (tillsammans med snöfall iofs) hindrade mig från att ge mig ut på min älskade morgonpromenad och orsakade total energilöshet och frustration.

... Mina ögon skådar damm och grus överallt i lägenheten. Jag gör allt i min makt för att ignorera det, men det tycks omöjligt. Tänk om jag bara kunde komma på hur jag skulle bli av mät.

... Sudoku. Siffror måste väl ändå vara djävulens påfund?

... Silverfiskar är bra vidriga. Kräla omkring en rackare i diskhoa förut. Jag spola ner han, med avsikt att döda, men han tyckte med största sannolikhet bara att det var som att åka världens bästa vattenrutchbana.

... Betala räkningar är ju aldrig kul.


Hell yeah, today rules 'cause...


... det bara är lördag. Dagen har gått helt sjukt fort förbi och jag har inte gjort nåt alls som känns direkt nyttigt för världen (eller för mig själv heller för den delen). Men! det är som tur är en ledig dag imon med och då jäklar ska det fixas och donas och grejjas och fejjas.

... Volbeat på hög volym kan ju göra vem som helst på bättre humör.

... trots min totala energilöshet lyckades jag förmå mig själv att träna i åtminstonde 40 minuter. För en stund trodde jag faktiskt att detta skulle bli den slappaste dagen i manna minne, men ibland förvånar jag mig själv och nu är jag riktigt nöjd.

... Det är plusgrader ute och mycket av snön är borta och resten på god väg. Någon berätta för mig häromdagen att det ska vara 7 snöfall efter vårdagjämningen enligt Bondepraktikan (nån slags spåbok från förr som alla tycks känna till utom jag... eller ja, nu gör jag ju det :D) och det har hittills varit 5 tror jag. Jag tycker vi skippar de andra 2 och går direkt på vår nu.

... Sommartid inatt. Jag tror jag tycker det är bra. Det betyder att det är ljust längre på kvällen va? I sånt fall är det bra. Om inte ber jag er ignorera detta.

... Jag har varit i affär'n och köpt mig Coca Cola Zero och tjoklit.
Planerar vara OTROLIGT onyttig resten av kvällen. Yum yum.

... 3Bomben Friends och bluetooth headset. Att prata gratis samt slippa hålla i mobilen öppnar en helt ny värld av möjligheter för helgmys trots 29 mils (eller nåt liknande) avstånd till Bäjb.

Rosa?

9.45

Alla förstår ju att man inte kan ha en rosa design till en blogg med denna kaliber av hårdhet. Utbudet på mallar här är dock bland det sämsta jag sätt, så rosa får det bli tills jag hittar nåt bättre.

Måste passa på att kommentera vädret också... FyFAAAAAAAAAAAAAAAAAAN för snö!!!

15.30

Grus i ögonen, plågsam ömhet i hela kroppen och en obotlig trötthet lider jag av idag. Har hållt på sen jag klev upp 6.30 och försökt pimpa bloggen. Hur stenålder är inte html???? En gång var jag ganska haj på det, men det var länge sen det. HATA! och inte är det riktigt snyggt än heller, men nu får det vara nog med pimpande... i alla fall för idag.

Friday, March 27, 2009

Urnsättning och snö

Snöovädret kunde knappast ha valt en sämre dag att komma. Vi väntade lite med Rolles urnsättning för att det förhoppningsvis skulle vara lite bättre väder och det har det ju varit, men tji fick vi, för idag var det värre än det varit på hela vintern. Hur som helst gick allt bra och nu är det äntligen över.

Hoppas snön försvinner tills imon så jag äntligen kan få åka och köpa min fine cykel. Skulle gjort det idag, men... ja.. vädret! (argh) Sen återstår det att se om jag och mor har förmågan att skruva ihop den.

Beautiful Black Hannastacian Hellride